Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres od 8.9 rihtera u Japanu  (Pročitano 169392 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
pa brinu, naravno da brinu  Smile
paaa,dobro,to i verujem.

Nego su mi smesni novinari... samo seru o oblacima i prasini(aerosolima),a svi zaboravljaju da je mnogo gore ako gorivo ode u more.

Inace,evo sta dobri,stari BBC kaze... (jbg,mrzi me da trazim,pa pogledam ove tabove sto mi nudi Mozilla u "latest headlines")

At the scene - Chris Hogg Chris Hogg BBC News, Tokyo

Desperate times call for desperate measures.

They brought in helicopters today to try to douse and cool the reactor at the Fukushima plant, but they soon abandoned the attempt as there was too much radiation in the air above the site.

Reports suggest another plan is now under consideration to use water cannon to try to cool spent fuel rods at reactor number four.

It feels like they are running out of options.

Earlier, steam could be seen billowing out into the air above the reactors. Radiation readings spiked there for a while before falling again.

There was no threat to anyone outside the site, the government said, but not everyone believes them.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dakle-zasad upotrebljavaju helikoptere da bacaju sredstva za gasenje,a razmisljaju o upotrebi vodenih topova(verovatno misleci na brodske,posto su najjaci).Vlada tvrdi da nema opasnosti za okolinu,ali neki kazu da se nekoliko puta videla para kako izlazi iz komore reaktora.

Meni je palo na pamet nesto slicno-da upotrebe mozda i one brodove koji izbacuju pesak i sljunak,da probaju njihovim pumpama da pokriju reaktore...  Smile ako je moguce... i ako je to ono sto im treba.

Citat
I u okeanu ce se rasturiti, ozracena voda ce se pomesati sa drugom i tako ce radijacija da oslabi. Naravno da nije nimalo bezazleno ali opet nije kraj sveta
nebitno.kad se natalozi i rastvori u vodi,posledice su mnogo duze i gore nego kada padne na tlo.
zato su se u Cernobilju toliko i lomili da sprece da ista dopre do vode.Sto podezmnih,sto one u rezervoaru,sto u sam Dnjepar.
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 18:39:44 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Da stvarno ,zagadice okeJan ,e bas su smradovi jmb im mater zutu  Smile Smile
munka evo jedan cvetic za tebe  Smile

kako si suptilna, kao bager  Smile  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
U neku ruku imas pravo, prasina padne pa je pokrije kasnije neozracena prasina. U okolini Cernobila radijacija je tek malo manja ali je "pokrivena" slojem ciste zemlje koji se natalozio kroz godine. Da pocne da se kopa na oko 20-30 cm, radijacija je tu.  Smile

Inace, sta su Japanci, za cetiri dana popravili put  Smile Smile Smile

Slika neposredno posle zemljotresa i cunamija i danas:

« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 18:46:50 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Nokia 
Da stvarno ,zagadice okeJan ,e bas su smradovi jmb im mater zutu  Smile Smile
munka evo jedan cvetic za tebe  Smile

kako si suptilna, kao bager  Smile  Smile

kao chekic draga moja i mila Smile Smile

ali ok ,kontam zasto se ljudi ljuter na njih....Kakvo je sranje usledilo posle Cernobila , ljudi se plase ...sve je to jasno kao dan . E sad da li je to ljudski  niko vise ni ne mari kad je u pitanju zivot Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
maradicu, ja ne kapiram nesto de objasni mi srece ti...

jel oni sad hoce da ga hlade da bi kupili vreme da uspostave  sisteme za hladjenje i cirkulaciju vode ponovo?

jer ovako mogu da ga lade 10 godina  Smile  Smile

ili ce da ga zaliju betonom kad uspostave koliko toliko neku kontrolu?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Dobar dio radijacije smo dobili 1986 pa smo evo zivi. Ako se desi najgore, desice se Japanu i oni ce najvise da postradaju.

Ma jes i bombardovali su nas svačim pa su još uvek milioni živi. Ali od čega sve više bolesnih od raka i drugih raznih bolesti ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
U neku ruku imas pravo, prasina padne pa je pokrije kasnije neozracena prasina. U okolini Cernobila radijacija je tek malo manja ali je "pokrivena" slojem ciste zemlje koji se natalozio kroz godine. Da pocne da se kopa na oko 20-30 cm, radijacija je tu.  Smile
pa,da...tako nekako.

Doduse,Belorusi su poceli jos pre nekoliko godina da rade na programu redukcije radijacije u tlu putem sadjenja nekih vrsta biljki.Zato sto,kako kazu,one mogu da prociste deo tih supstanci(a da pritom ne budu nimalo pogodjene zracenjem),i time za 30 godina skoro potpuno poniste efekte,bar u onim "slabije" ozracenim delovima,dok bi ovako trebalo jos bar 400 godina.
To ako im uspe... bice super.Pazi ti kad su oni uspeli da budu sredjeni i napredni,cak i uz raspad SSSRa i silnu stetu od Cernobilja.Zamisli tek sta bi bilo kad bi iz svog budzeta eliminisali sve troskove koji su nastali nesrecom,a nisu nimalo mali,i svake godine im oduzmu 1/10-1/15 budzeta,a 1991. ih je kostalo cak 1/5 budzeta.
To ako uspe,bice nade za mnoga ozracena mesta na svetu,kojih,nazalost,ima dosta.

« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 18:52:42 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
maradicu, ja ne kapiram nesto de objasni mi srece ti...

jel oni sad hoce da ga hlade da bi kupili vreme da uspostave  sisteme za hladjenje i cirkulaciju vode ponovo?

jer ovako mogu da ga lade 10 godina  Smile  Smile

ili ce da ga zaliju betonom kad uspostave koliko toliko neku kontrolu?  Smile

Izgleda jako zeznuto i da malo kriju neke informacije. Koliko je sistem hladjenja ostao citav i preziveo eksplozije, tesko je reci. Ako ga hlade spolja prskajuci vodom, onda laku noc. A ukoliko ima pukotina i vazduh dodje do grafitnih sipki i one izgoru onda nema kontorle nad reakcijom i sve se topi. Ukoliko je grafit vec spusten izmedju elemenata i vazduh ne dopre kroz neku pukotinu jedini problem je odvod toplote koja nastaje. Hladjenjem sa vodom spolja moze da dovede do pucanja materijala omotaca.

Stvarno ne znam ko bi na planeti ovo napravio za samo cetiri dana  Smile Smile
Bukvalno su napravili put dok su jos spasilacke ekipe na terenu, jedan je Japan  Smile
Mora da su strane spasilacke ekipe mislile da idu drugim, neostecenim putem kad su se vracali
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 19:06:16 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
kažu da se br 1 topi, da je na br 4 otvorena vatra i čađ leti gorea 2 i 3 pokušavaju da hlade ali im ne ide dobro jer više ispari nego što upumpaju. Ne mogu da betoniraju jer će se beton istopiti
« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 19:08:27 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
pa tako, znaci hladice ga jos neko vreme i onda ce da ga zaliju kad pocne da se topi i da ga puste u zemlju ... ko u cernobilu ...samo ta 4 komada ima da zalivaju narednih 10 godina  Smile

jel si znao da je poslednje jezgro u cernobilu zatvoreno 2000. godine? ja sad citam i ne verujem  Smile na koju foru su na onolikoj radijaciji odrzavali radnu snagu ... i sta se tu desavalo  Smile  gospodi pomiluj  Smile

Citat
Stvarno ne znam ko bi na planeti ovo napravio za samo cetiri dana  Smile Smile
Bukvalno su napravili put dok su jos spasilacke ekipe na terenu, jedan je Japan  Smile

sad ce da dodju "ljubitelji japana" da ti napisu "od donacija, moze im se"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 60 61 63 64 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.