Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zemljotres od 8.9 rihtera u Japanu  (Pročitano 168082 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
@maradicu-Ozbiljno?

Najozbiljnije, moras da im pokazes Wikipediju da se uvere  Smile
Inace, postkomunizam. Voze zapadna auta (mislim, ne neki krs), drzava im placa stan i daje kintu za zivot, neki putuju sa jeftinim tiketima od 20-30 evra (easy jet i co) i stanu da pricaju kako im je pre bilo bolje i imali su posao, dobro, cekali su na auto desetak godina, nisu mogli da putuju al nije vazno. Zapadnjaci im upropastili drzavu stim sto su im izgradili nove puteve, renovirali zgrade, bolnice i upumpali negde oko 1000 milijardi  Smile

Smile

Al su pripremljeni hebote, pola njih ima radnicke kacige  Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2011, 01:07:41 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Linux
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
HTC One
(CNN) -- The powerful earthquake that unleashed a devastating tsunami Friday appears to have moved the main island of Japan by 8 feet (2.4 meters) and shifted the Earth on its axis.
 Smile

Cela vest: http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/03/12/japan.earthquake.tsunami.earth/index.html?hpt=T2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
Mozda onaj Emerich nije fantazirao sa "2012"  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

još uvek za tobom ludak

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 7938
Zastava Пало Алто
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.133
mob
LG g5
sta ti je moc prirode  Smile

Mozda onaj Emerich nije fantazirao sa "2012"  Smile Smile Smile

u to ces se uvjerit tek kad dodje 2012 mada kako mjeseci odmicu katastrofe se vise desavaju
IP sačuvana
social share
Facebook community manager

Burek filmski magazin No.1
Burek filmski magazin No.2

* - Remember Remember The 5th Of November, The Gunpowder, Treason and Plot.
* - I Know Of No Reason, Why The Gunpowder Treason, Should Ever Be Forgot.
* - Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better.
* - Istorija dokazuje da istorija može da dokaže sve.
* - Sky is the limit.
* - Postoje ljudi kojima su potrebni ljudi da im budu potrebni.
* - Ono što volimo da mislimo o sebi i ono što zaista jesmo retko kada imaju išta zajedničkog.

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
Eksplozija vode pod visokim pritiskom kao u kazanu bez sigurnosnog ventila a ne nuklearna eksplozija koja se nije ni u Cernobilu dogodila. Za nuklearnu eksploziju su potrebni strogo specificni uslovi.

ne kapiram  Smile  pricamo istu stvar vec dve strane ... nije mi jasno u cemu je fora  Smile

ja ne znam ko prica o nuklearnoj eksploziji  Smile  cak mislim da je niko nije ni spomenuo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
ne kapiram  Smile  pricamo istu stvar vec dve strane ... nije mi jasno u cemu je fora  Smile

ja ne znam ko prica o nuklearnoj eksploziji  Smile  cak mislim da je niko nije ni spomenuo  Smile

Izgleda, tako sam razumeo. Inace, oni su otvorili ventil i pustili paru u atmosferu da bi izbegli eksploziju u sistemu hladjenja, sa time nakratko povecavaju radijaciju okolo i to samo na kratko odlaze nesrecu jer nema vise sredstva za hladjenje reaktora.

Treba naci negde na netu onog ludaka iz Yellowstone parka i ujedno videti dal je tamo neka aktivnost i malko se rapsitati sto Kinezi tolko godina njakaju na onom nosacu aviona kad je mogao biti vec odavno gotov  Smile
« Poslednja izmena: 14. Mar 2011, 01:34:11 od Maradic »
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
e pa da, ali koliko dugo mogu da hlade reaktor dok ga ne ohlade?  Oni kazu 10 dana  Smile

po meni, to je nemoguce ...  Smile

znaci - eksplodirace kako god da okrenes  ... odlozice ga dan, dva, tri dok se ne evakuisu i onda nemonovna eksplozija   Smile

Nego nisam nigde ukacila, jel u pitanju uranijum ili plutonijum?  I jel su u pitanju nuklearke trece generacije (obogaceni elementi) ili koriste i dalje grafit  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
e pa da, ali koliko dugo mogu da hlade reaktor dok ga ne ohlade?  Oni kazu 10 dana  Smile

po meni, to je nemoguce ...  Smile

znaci - eksplodirace kako god da okrenes  ... odlozice ga dan, dva, tri dok se ne evakuisu i onda nemonovna eksplozija   Smile

Sto ti mislis na "ohladice" ga za desetak dana znaci da ce da postepeno spustaju temperaturu reaktora a to znaci da sto god vise remena prodje, reaktor je hladniji a opasnost od eksplozije manja.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mislis da ce da uspeju da ih ohlade  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.17
Ako je sistem za hladjenje neostecen a imaju energije za pumpe, ne vidim problem. A posto su pustili paru i pritisak ocigledno nije ostetio sistem za hladjenje ne bi trebao da bude problem. Problem je nastao u kriticnom trenutku kad su "kocili" reakciju grafitom a pumpe su prestale da rade jer nisu imali vise struje. Voda nije mogla vise da cirkulise do rashladnog tornja i poceo je da raste pritisak u cevima oko reaktora.
Inace, mana nuklearki je da se u kriticnom trenutku (zemljotres, poplava, sabotaza, rat) ne moze iskljuciti tek tako vec treba vremena za to. Krsko je za vreme rata u Sloveniji kad je pocela avijacija da deluje, bio isto iskljucen.
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 30 31 33 34 ... 153
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.