Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 09:11:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 181 182 184 185 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zeitgeist,The movie (Srpski subtitle)  (Pročitano 529711 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Citat
Ako zaista verujesh da su ljudi u pecini bili srecni ... ok ... two thumbs up  Smile ... i da ljudi su jeli ono shto lavovima ostane ... tako kazhe Bear Grylls ...  Smile

A, sto ne bi bili... imali su gde da spavaju, cime da se pokriju, sta da pojedu...
Sta ces vise od toga?
Ako ces savremeno poredjenje, mislim da je pastir sa Sar planine srecniji nego Amer koji sedi za stolom i masta o svetu bez rata... Smiley
Inace, sve ovo sto se obecava je upravo slika ultimativnog potrosackog drustva... luksuzne destinacije za zivot, ulickani automobili, zivot bez brige... Smiley

Citat
Niko nije rekao da u Venus Projectu ljudi treba da budu isti. Oblachili bi se kako hoce, jeli shta hoce (dok toga ima dovoljno, ali tako je i danas), voleli koga hoce ... niko nije spomenuo drushtvo robota, vec krajnje slobodno drushtvo ...

Da, da... a tu bi bila i policija i sudstvo, naravno, nekorumpirano...
Jbt. to me tako podseca na "Demolition Man"...

Citat
Smisli neshto bolje, nema problema ... ili uzhivaj u danashnjem sistemu, dok josh traje ... i meni je jako lepo danas, ali bojim se da mnogima nije i da sutra nece nikom biti lepo.

Nema potrebe da ja smisljam... Smiley
A nema potrebe ni da ti mislis kako ce
Za prosecnog Srbina, Balkanca, Evropljanina, Azijca, Afrikanca, Juzno Amerikanca, Australijanca je lako... dovoljno je da se seti da mu je neki rodjak nekad ziveo na selu i da moze fantasticno da se ostvari bez para... ali uz rad... Smiley
Mislim da cinjenica da treba da radis da bi imao nesto (materijalno), jako pogadja osobe koje sanjaju o utopistickom drustvu... Smiley
Jer... i kad imas automoatizovana postrojenja, mora da postoji i ljudski dodir... a ti ljudi bas i ne bi ziveli samo za to da imaju kucu i hranu na stolu, trebalo bi im jos nesto... materijalno... jer, ljudi su za ovih 10-tak hiljada godina razvili i druge potrebe... (sto opet potvrdjuje moj stav da bi covek iz pecine bio srecniji od onoga iz Venus projecta)
E, onda nastupa novac kao najjednostavnije sredstvo razmene Smiley

Citat
Uzgred, ja se lichno ne palim na te priche o masonima, iluminatima, templarima ... to je za zaludne.

Ni ja ne palim.. ali.. simboli se nalaze svuda oko nas... samo ih treba primetiti... a ovo je toliko ocigledno da boli... Smiley))
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia N97
Ako je pastir na Shar planini srecan zakljuchicu samo da ti nisi skoro izashla iz Beograda. Na selima vlada samo muka i chamotinja. A ako se ne slazhesh sa mnom, uvek mozhesh da odesh na planinu i budesh srecna.

Nema veze sa Demolition man. Niko ti ne bi branio da psujesh, da jedesh slano, meso ... i shta ti ja znam.

Ljudi bi radili. Ali ono shto vole a ne ono shto je placeno. To je ideja. Da li bi se idjea iskvarila ? Ja to ne znam ...

Ako ti je danashnji svet lepshi, nema problema ... ponavljam ... uzhivaj dok traje.

Ponovicu i ovo ... mozhda ce neke druge ovde da peche slichnost sa masonima ... mene lichno zabole.
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Gusarska posla...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3647
Zastava The Golden Age of Piracy
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.169.1
mob
Samsung Galaxy S III
Citat
A, sto ne bi bili... imali su gde da spavaju, cime da se pokriju, sta da pojedu...
Sta ces vise od toga?
Ako ces savremeno poredjenje, mislim da je pastir sa Sar planine srecniji nego Amer koji sedi za stolom i masta o svetu bez rata..

aNEa, ako smatras da je pastir srecini, zasto mu se ne pridruzis?
Mislim da je sustina svih nas da otkrijemo taj izvor srece u zivotu. Prema tome, ukoliko mislis da se nalazi na vrhu Sar planine, ne znam zasto ides protiv sebe vilenivsi ovde po forumu, za kompjuterom, umesto da odes na mesto na kojem ces biti mnogo srecnija? Jer to je sustina zivota, valjda? Pronaci mesto na kojem ces biti srecan, tj ispunjen zadovoljstvima.

Neces mi valjda reci da si svesna koliko je lepse ziveti zivotom pastira ali da i pored te svesnosti ti biras nekvalitetniji zivot striktno vezan za ovaj sareni ekran?

Cak ovo pitanje, iako je upuceno tebi zapravo jeste opsteg tipa i sa punim pravog ga mogu preusmeriti na sebe. Prokleti osecaj prilepljenosti. Da li smo mi lepljivi ili je to ova sluzava podloga za koju smo pricvrsceni u nemoci da se odupremo?  
IP sačuvana
social share
Above _ Beyond - Sun In Your Eyes (chillout video) .mp3
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Citat
Ako je pastir na Shar planini srecan zakljuchicu samo da ti nisi skoro izashla iz Beograda. Na selima vlada samo muka i chamotinja. A ako se ne slazhesh sa mnom, uvek mozhesh da odesh na planinu i budesh srecna.

Oh.. sto se odmah ljutis...
Ja jesam srecna. Nisam na planini, ali sam van grada, imam svoju basticu i pogled na reku... Smiley
Meni zaista ne treba stan na moru ili helikopter ispred kuce... Smiley

Mislim... u idealnim drustvima materijalne stvari, materijalno bogatstvo ne bi trebalo da budu toliko vazni? Mislim.. sve je nase... A ako je sve nase, zasto su na slikama hi-tech zgradurine, a ne kucice u preriji? Smiley

Za ceznja za materijalnim nije slika potrosackog drustva? Smiley
Citat
Nema veze sa Demolition man. Niko ti ne bi branio da psujesh, da jedesh slano, meso ... i shta ti ja znam.

To ne znamo... jer.. ne znamo moralne principe vodja... ne znamo kakve bi to zakone doneli...
A posto se sve vrti oko Amerike, mozemo da ocekujemo samo totalnu zabranu "nepozeljnog"... citaj nepuritanskog ponasanja... Smiley
Izvinjavam se sto moram da budem rasista, ali... to im je u genima... poticu od otpadnika i verskih fanatika koji su unistili citave civilizacije Amerika... Smiley

Citat
Ljudi bi radili. Ali ono shto vole a ne ono shto je placeno. To je ideja. Da li bi se idjea iskvarila ? Ja to ne znam ...

Ljudi bi radili ono sto vole. Zaista?
99% ljudi ne voli fizicke poslove, a vecina poslova i danas su iz tog domena.
Sta ce nam 100 trubadura na 1 fizikalca?
Ili bi to znacilo da se ljudi orijentisu da neka zanimanja vole od detinjstva?

Citat
Ako ti je danashnji svet lepshi, nema problema ... ponavljam ... uzhivaj dok traje.

Malo je nezrelo govoriti da li je danasnji svet lepsi ili je Venus project lepsi...
To mi zvuci kao rasprava cija mama pravi bolje palacinke i ciji je tata jaci...
Ovo je svet u kome zivim, a lepota je individualna stvar...
Smatram da se dosta dobro snalazim i u datim uslovima... to se valjda zove socijalizacija... Smiley
Ja nema idealni svet nemam, jer znam, iz licnog iskustva, suludo stvarati utopije...
U svakom slucaju, jedan takav svet mi se ic ne dopada... Smiley

Citat
Ponovicu i ovo ... mozhda ce neke druge ovde da peche slichnost sa masonima ... mene lichno zabole.

Za nekoga ko se primio na tu pricu "ne budi ovca, veruj u nesto drugo", to je zaista hrabra izjava... Wink

Citat
aNEa, ako smatras da je pastir srecini, zasto mu se ne pridruzis?
Mislim da je sustina svih nas da otkrijemo taj izvor srece u zivotu. Prema tome, ukoliko mislis da se nalazi na vrhu Sar planine, ne znam zasto ides protiv sebe vilenivsi ovde po forumu, za kompjuterom, umesto da odes na mesto na kojem ces biti mnogo srecnija? Jer to je sustina zivota, valjda? Pronaci mesto na kojem ces biti srecan, tj ispunjen zadovoljstvima.

Neces mi valjda reci da si svesna koliko je lepse ziveti zivotom pastira ali da i pored te svesnosti ti biras nekvalitetniji zivot striktno vezan za ovaj sareni ekran?

Cak ovo pitanje, iako je upuceno tebi zapravo jeste opsteg tipa i sa punim pravog ga mogu preusmeriti na sebe. Prokleti osecaj prilepljenosti. Da li smo mi lepljivi ili je to ova sluzava podloga za koju smo pricvrsceni u nemoci da se odupremo? 

Jao, pa nemojte da se ljutite odmah... cim naletite na kritiku... Smiley
Objasnila sam... ja sam sebi nasla oazu, ali nikog ne teram da uziva u mojoj oazi..
Kao sto rekoh, mi  (nabrojani u prethodnom postu) imamo luksuz da se vratimo osnovama, Ameri nemaju... zato i mastaju o Utopiji... Smiley
Umesto tog kukate kako bi to bio divan svet... Smiley
A sto se tice kompjutera i ostalog trucanja... to je izbor, a ne osnovna ljudska potreba...
Cisto da napomenem da sam zivela i prezivela bez kompjutera i interneta, mobilnog telefona, automobila, odlaska na letovanje\zimovanje, jer je to sa stanovista obicnog zivota... cist lukzus i podvlacim jos jednom... to nije osnovna ljudska potreba... Smiley

« Poslednja izmena: 11. Apr 2009, 13:38:11 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Kao sto rekoh, mi  (nabrojani u prethodnom postu) imamo luksuz da se vratimo osnovama, Ameri nemaju... zato i mastaju o Utopiji...

Otkud ti takva ideja? Znas li koliko oni imaju praznih polja, pasnjaka, livada, planina, oaza mira? Ja sam bio u jednoj takvoj, totalno drugaciji nacin zivota nego sto se pomisli kada se kaze USA. Jeste da i tamo ljudi jure za parama jer je ovo ipak drustvo koje funkcionise na monetarnom sistemu, ali sve ostalo je skroz drugacije. Moze se reci da je bas to mesto jedna od oaza mira.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Pa, cekaj... otkud onda ta prica da je sve u vlasti velikih kooperacija?

Hm... tu nesto ne stima... zar ne?
Ko koga laze? Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Ustvari, za Busmane i Aboridzine su ustanovili da su veoma srecni i zadovoljni ljudi. Mislim da to moze da se vidi i na njihovim licima kad ih snimaju. Ljudi vode sasvim jednostavan zivot, zive u skladu sa pririodom trose onoliko koliko im treba, oni vole zemlju i zemlja voli njih. Ne vidim zasto je ovo u neskladu sa Venusom, resursno bazirana ekonomija je upravo to: Ne mozes da trosis vise no sto ti treba.
Mislim da bi projekat lakse uspeo na globalnom nivou. Bar sto se tice energije. Samo kad bi najbogatije zemlje pocele da rabe obnovljivi izvor geotermalne energije, resili bi problem za citavo covecanstvo...
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Pa, cekaj... otkud onda ta prica da je sve u vlasti velikih kooperacija?

Hm... tu nesto ne stima... zar ne?
Ko koga laze? Smiley

Iskreno, jesi pogledala film? Niko nije rekao da sad je sve sto postoji sada u necijim rukama vec da ce ovakvim funkcionisanjem ekonomije dospeti u ruke malog broja ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Apple 15
Citat
Niko nije rekao da sad je sve sto postoji sada u necijim rukama vec da ce ovakvim funkcionisanjem ekonomije dospeti u ruke malog broja ljudi.

A zasto bi svi imali sve? Smiley
Zato sto smo ljudi? Smiley
« Poslednja izmena: 11. Apr 2009, 13:48:18 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Niko nije rekao da sad je sve sto postoji sada u necijim rukama vec da ce ovakvim funkcionisanjem ekonomije dospeti u ruke malog broja ljudi.

A zasto bi svi imali sve? Smiley
Zato sto smo ljudi? Smiley

???

Ne razumem sta zelis da kazes? Tacnije, pada mi na pamet vise stvari pa necu da se raspisujem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 181 182 184 185 ... 317
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 09:11:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.193 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.