Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Da li ste za izmestanje Tesline urne?

Glasanje završeno: 10. Jul 2015, 14:19:58

Da
45.8%  (11)
Ne
54.2%  (13)
Ukupno glasova: 24
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zbog "satanizma" bi da sele Teslinu urnu  (Pročitano 20921 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Ok, to je lijepo.

Ali covjek rece da je treba Teslu prvog u hram, prije svih duhovnih lica. Meni je to neadekvatno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0

I kako ti nije problem promovisanje Noleta, sportiste.

Al si mi se napenalio  Smile kako ono ti rece "kao stari metalac"  Smile ( ja sam vise za psihodelicnu  Smile )

Elem, Nole nije samo sportista  Smile prvenstveno je covek  Smile a i kao covek a i kao sportista vise puta nesumnjivo je isticao svoju privrzenost SPC-u i isticao da je verujuci... Smile

E sad, tebi verovatno ne smeta kada recimo Tom Kruz promovise neku sajetolosku sektu, to je ok...ali problem je kada neko iz SPC-a istakne da je Nole pripadnik SPC-a...iako ON to sam u javnosti je vise puta potencirao i isticao  Smile

Al jbg...ti zli popovi oce samo prare  Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2015, 13:48:56 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
HTC One

Problem je sto je crkvi uopste dozvoljeno da se bavi pitanjem Tesle i njegovih posmrtnih ostataka, ali ni za to nije kriva. Kriv je onaj koji je to crkvi dozvolio.

Sa nekim delovima tvog posta itekako mogu da se slozim ali sa ovim citiranim delom nikako.

A zasto se ne bi bavila Crkva time ??? Da li  je Nikola Tesla bio clan SPC, verujuci...molim lepo  Smile

Evo recimo, tebi ili vecini ovde  je normalno kada navijac Zvezde strada u Istambulu i onda "zvezda" se stara o sahrani, naravno uz saglasnost porodice, tog pojedinca...ili recimo normalno ti je kada neki penzos u Bg-u za zivota uclani se i placa clanarinu  u drustvu za kremaciju...pa se ono nakon njegove smrti pobrine za njegove posmrtne ostatke i sahranu...
Sve je normalno samo nije ako se Crkva zainteresuje za svog nekog clana... Smile

Daj neki dokaz da je Tesla davao i pet para za crkvu kao instituciju? Da ju je posecivao tokom svog zivota u USA i isao u nju? Daj neki dokaz da je bio verujuc a ako jeste da je to u skladu sa dogmom srpskog pravoslavlja?

Ovde se stvari suvise pojednostavljuju. Da je ikada izneo stav da je pripadnik SPC, da je verujuc, da je isao u crkvu i pre svega - da je stavio veru ispred nauke, te da je rekao da svi njegovi rezultati poticu od Boga ne bih imao ni najmanji problem sa tim da jasno deklarisanog vernika sahrane u hramu. Bilo bi mi cudno jer je mnogo znacajnih ljudi koji su bili istaknuti vernici pa su sahranjeni na groblju a ne crkvi ili hranu, ali mi i dalje ne bi smetalo.

Polazis od pretpostavke da samo zato sto se radi o crkvi neko ima razlog da pita o motivima i da mu smeta cela ujdurma. Zbog takve pretpostavke odbijas da uzmes u obzir bilo koji argument i svodis celu pricu na neko neslaganje izmedju ateista i vernika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
I sahrane ga pored stadiona?   Smile

Molim te nastavi sa analogijama, odlicno ti ide.

a tebi sa duhovitoscu posebno  Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.81
mob
HTC One
I sahrane ga pored stadiona?   Smile

Molim te nastavi sa analogijama, odlicno ti ide.

Ne, vec na stadionu, ispod centra. Tu niko nikada nije sahranjen i samim tim veca pocast.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0

Daj neki dokaz da je Tesla davao i pet para za crkvu kao instituciju? Da ju je posecivao tokom svog zivota u USA i isao u nju? Daj neki dokaz da je bio verujuc a ako jeste da je to u skladu sa dogmom srpskog pravoslavlja?

Ovde se stvari suvise pojednostavljuju. Da je ikada izneo stav da je pripadnik SPC, da je verujuc, da je isao u crkvu i pre svega - da je stavio veru ispred nauke, te da je rekao da svi njegovi rezultati poticu od Boga ne bih imao ni najmanji problem sa tim da jasno deklarisanog vernika sahrane u hramu. Bilo bi mi cudno jer je mnogo znacajnih ljudi koji su bili istaknuti vernici pa su sahranjeni na groblju a ne crkvi ili hranu, ali mi i dalje ne bi smetalo.

Polazis od pretpostavke da samo zato sto se radi o crkvi neko ima razlog da pita o motivima i da mu smeta cela ujdurma. Zbog takve pretpostavke odbijas da uzmes u obzir bilo koji argument i svodis celu pricu na neko neslaganje izmedju ateista i vernika.

Brate, zao mi je sto ovo moram da ti napisem ali iskazujes veliko neznanje po ovom pitanju...razumem ja tvoj stav i potrebu da imas stav, misljenje ali...

Trazis dokaz da je bio verujuci Tesla.... do smrti je ostao pravoslavac,sam trazeci da bude sahranjen po pravoslavnom obredu, uz zvuke pesme "Tamo daleko” ( toliko o hrvatskoj domovini i Smiljanu  Smile). To su cinjenice koje su zapisane i koje se mogu naci  u njegovom muzeju u Beogradu. Prosetaj malo...U istom muzeju su pohranjeni i podaci iz americke stampe da je novembra 1938. godine bio kum na osvestavanju  Hrama Svetog Save u Geriju (Cikago). Tesla je hramu dao ime Svetog Save. Da li bi to uradio neko ko nije vernik i pravoslavac?  Smile

edit;

jos samo ovo da napomenem...sam Tesla vecinu svojih pronalazaka pravdao je snovima,usnio san  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2015, 13:37:36 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 43.0.2357.124
Ekstremno mi smeta sajentologija, gledao sam mnogo dokumentaraca i licnih izvjestaja o tome kolika su bukvalno mafija-prevaranti.
Tom Kruz takodje, ostaje izuzetan glumac, ali nije bas neki bistri um.. ne samo privrzenost sekti nego i njegovi argumenti su idiotski.

Otkud ti pretpostavka da mi sajentologija i Kruz ne smetaju. Sto mi stavljas rijeci u usta, to je nekulturno :p
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Brate znaš da se to meni retko dešava  Smile ,na konkretnim primerima dokazujem besmislenost ideje,veliki patrijarh je sahranjen u Rakovici,nijedan jedini Srbin nikad nije sahranjen tu,dakle nema nikakve tradicije i značaja u potezu i mestu,a neko insistira na tome,da ne govorimo o tome da se radi o svetskoj ličnosti koja ima poštovaoce širom sveta i vezivati njega za religijski objekat je suvišno i nepotrebno...da ne govorimo o tome da je čovek naučnk što nema nikakve veze sa crkvom...

Omaklo ti se ovog puta centralni  Smile

Nikola Tesla je jedno od najvecih imena koje je ikada izrodio srpski narod i samim tim je stekao pravo da pociva u hramu najveceg srpskog sveca. Kao sto su Vuk Karadzic i Dositej Obradovic sahranjeni u porti beogradske Saborne crkve, tako je normalno da Tesla svoj mir nađe u Svetosavskom hramu. Prosto to je u duhu i tradiciji naseg naroda  Smile

Teslinom sahranom u porti Hrama Svetog Save i podizanjem spomenika srpski narod će oduziti veliki dug prema velikoj licnosti....to je moj stav a verujem i vecinske Srbije  Smile

I jos nesto da dodam...nije Crkva inicijator niti je ona obnovila zahteve za dostojnu sahranu Nikole Tesle vec drustvo Sveti Sava  Smile a ona je to samo podrzala...

« Poslednja izmena: 10. Jun 2015, 13:47:38 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.124
mob
Samsung S7
Ali mnogi vrednuju Teslu kao jednog od najvecih naucnika sveta. Kao coveka koji je celom svetu podario prenos struje na velike daljine.

Zasto bi sad ljudi koji zele da mu odaju pocast, da procitaju o njemu, njegovom zivotu, morali da ulaze u verske objekte lokalne konfesije da to urade?

Pogotovo sto su njegovi naucni eksperimenti nikad nisu odigravali pod crkvenim krovom ili pod pokroviteljstvom crkve.

I da napravim analogiju sa svecima i Teslom, Tesla je nesto konkretno uradio sto je pomoglo milijardama ljudi da zive bolje. Sve danas radi na struju. Sveci su samo promovisali crkvu i time omogucili da svestenstvo zivi bolje, znaci samo jedna mala lokalna grupica ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 43.0.2357.81
Ajde neka stave modovi anketu u ovu temu pa da vidimo baš koliko bi ljudi bilo za premeštanje. Naravno, nije isto anketa na Bureku i neka koja bi obuhvatila mnogo više ljudi širom Srbije, ali čisto da otprilike vidimo koliko istine ima u toj tvrdnji da bi ''većina bila za premeštanje''.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.