Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Завршио и Срђа Поповић  (Pročitano 4180 puta)
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Chrome 30.0.1599.101
odlaze jedan po jedan, pojava postaje česta,
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung Galaxy S2
Je li sistem, sta mislis da mi pisemo peticiju da te twice zgazi kolima na pesackom?
Da li je to prijateljski i dobronameran gest? Smile

Pisite.

Zanci jeste prijateljski gest? Ili nije?

Prvo poredjenje ti je jako lose jer ja nisam drzava. Ne mozes medjudrzavne odnose spustati na neki lican nivo. Jednostavno poredis babe i zabe. Pojedinac i drzavni aparat, vojska nisu isto.

Procitaj malo bolje taj @Torivoje-ev tekst, jasno se vidi da on razlikuje vlast/vojsku od obicnih ljudi.

On nije trazio da neko ubija civile. Trazio je napad na vojsku, jednostavno mislio je da je to jedini nacin
da se zaustavi Milosevic i ekipa (sto se kasnije pokazalo tacnim ). Uz to dodaj da milosevic nije imao
100%-tnu podrsku.

ovo je najbitnije:

Citat
But I distinguish between the interests of the Serbian state and the Serbian people and I think these interests are opposed at this moment. The military defeat of the Milosovic government is in the best interest of the Serbian people.

Ako nije jasno, evo:
- But I distinguish between the interests of the Serbian state and the Serbian people and I think these interests are opposed at this moment.

To znaci da on misli da su interesi vlasti suprotni od interesa obicnih ljudi. Sto i jeste bilo tacno. Zasto ?
Pa Milosevic je oko sebe okupio ljude ciji je cilj bogacenje - nacin nebitan.  A cilj obicnog coveka
je stabilno okruzenje i kvalitet zivota.

- The military defeat of the Milosovic government is in the best interest of the Serbian people.

Ovo bi znacilo: ako milosevic izgubi rat, postoji mogucnost da ce izgubiti podrsku onog dela obicnih ljudi koji
su napucani propagandom RTSa o crkvi -  super veri - super naciji. Jer kakva je to super-nacija koju neka
drzava ili savez mogu da poraze.

A sa druge strane... to je samo njegovo misljenje. Poluge vlasti su bile drugde.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 12:07:28 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
LG Frizider
Citat
Prvo poredjenje ti je jako lose jer ja nisam drzava. Ne mozes medjudrzavne odnose spustati na neki lican nivo. Jednostavno poredis babe i zabe. Pojedinac i drzavni aparat, vojska nisu isto.

Ocekivano plitko rezonujes, ti ne predstavljas sebe kao stanka medvedica vec jedno misljenje sa kojim se neko ne slaze. Znaci napad na pesackom tebe, kao predstavnika misljenja je dobronameran gest ako postigne ocekivane rezultate u smislu subjektivnog osecaja pravde napadaca?

Citat
Trazio je napad na vojsku

Sva sreca pa te majka na vreme napravila nesposobnim za vojsku pa u tim vremenima nisi bio u jedinicama Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung Galaxy S2
Citat

Ocekivano plitko rezonujes, ti ne predstavljas sebe kao stanka medvedica vec jedno misljenje sa kojim se neko ne slaze. Znaci napad na pesackom tebe, kao predstavnika misljenja je dobronameran gest ako postigne ocekivane rezultate u smislu subjektivnog osecaja pravde napadaca?

Citat
Trazio je napad na vojsku

Sva sreca pa te majka na vreme napravila nesposobnim za vojsku pa u tim vremenima nisi bio u jedinicama Smile

Rekao sam ti: ja nisam niti partija niti drzazava niti imam vlast, a nisam ni general. Napad na mene ( gazaenje na pesackom ) bi te samo doveo u sukob sa zakonima drzave u kojoj zivis i ... nista vise.

Sa druge strane napad na vojsku jedne drzave ili ekonomiju jedne drzave moze da znaci promenu politike te drzava, ako ne i promenu ljudi koji vode tu drzavu.

"subjektivnog osecaja pravde napadaca" - NATO nije bombardovao kako bi se vodje te organizavije bolje osecale, vec su to uradili kako bi postigli odredjen cilj. Recimo da je cilj  zaustavljanje napradovanja vojske srbije - sto su i uspeli zar ne ?

Citat
Sva sreca pa te majka na vreme napravila nesposobnim za vojsku pa u tim vremenima nisi bio u jedinicama

Kao mnogi normalni, jednostavno se ne bih odazvao na poziv. Bilo je jasno kao dan da je poraz neminovan.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 12:29:55 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
LG Frizider
Citat
Rekao sam ti: ja nisam niti partija niti drzazava niti imam vlast, a nisam ni general. Napad na mene

Ne bi bio ni prvi ni poslednji slucaj da je pojedinac zarad neke ideje bio napadnut ili povredjen. Ne postoji drzava na svetu koja ako se kosi sa njenim interesima pojedinca nije ucutkavala i vrsila represiju. Kao recimo ti tvoji mili Amerikanci nad njihovim sugradjanima komunistima Smile

Citat
Kao mnogi normalni, jednostavno se ne bih odazvao na poziv. Bilo je jasno kao dan da je poraz neminovan.

Kao mnoge normalne drzave, neodazivanje na vojni poziv se smatra krivicnom odgovornoscu.

Kao i gazenje tebe na pesackom. Sto ce reci, ako je visi cilju pitanju to moze da bude sasvim opravdano, zar ne?
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 12:40:01 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung Galaxy S2
Citat

Kao mnoge normalne drzave, neodazivanje na vojni poziv se smatra krivicnom odgovornoscu.

Kao i gazenje tebe na pesackom. Sto ce reci, ako je visi cilju pitanju to moze da bude sasvim opravdano, zar ne?

Koliko se ljudi nije odazvalo na "vojni poziv" u periodu 91-95 i nije nikada krivicno gonjeno ?

Ah, da ako krivicno gone te ljude -> drzava priznaje da jeste bila u ratu -> posto je izgubila rat sledi placanje
ratne odstete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
LG Frizider
Citat
Koliko se ljudi nije odazvalo na "vojni poziv" u periodu 91-95 i nije nikada krivicno gonjeno ?

Koliko je pojedinaca povredjeno ili ubijeno a da se pocinilac nikad nije pronasao? Smile

Zakon il vazi il ne vazi. Ne postoji sredina i izuzeci u pravnom sistemu.

A to za ratnu odstetu je toliko retardirano da cu preskociti komentar.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 12:43:34 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung Galaxy S2
Citat

Koliko je pojedinaca povredjeno ili ubijeno a da se pocinilac nikad nije pronasao? Smile

Zakon il vazi il ne vazi. Ne postoji sredina i izuzeci u pravnom sistemu.

A to za ratnu odstetu je toliko retardirano da cu preskociti komentar.

Zasto drzava zvanicno nikada nije priznala da je ucestvovala u ratu 91-95 u bosni ? Javno pred celim svetom.
Zasto nije bilo opste mobilizacije ?

Nije retardirano.

Ovi koji se nisu odazvali su tiho amnestirani. Bili su ljudi svesni da rat nece dobiti.

Citat
Koliko je pojedinaca povredjeno ili ubijeno a da se pocinilac nikad nije pronasao?

Ovo opet ne funkcionise na nivou medjudrzavnih odnosa.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 12:51:06 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
LG Frizider
Nisam pricao o ratu u Bosni vec u ratu na Kosovu. Ocigledno taj grasak sto imas u glavi nije proklijao kako treba da se prisetis kako je JNA bila redovna jugoslovenska vojska svih njenih drzavljana a ne iskljucivo Srba.

Danas recimo, koliki god indijanci bili, neodazivanje na poziv civilnog ili vojnog sektora povlaci kaznu koja ide i preko 50 hiljada dinara. Ne mozes da krivis sistem da je los ako sam svojim postupcima isti ne postujes i zivis u svojoj maloj hipi komuni sam sebe amnestirajuci od svega i svacega.

Citat

Ubijanje Bin Ladena nije funkcionisalo na medjudrzavnom odnosu? Ubice procesuirane?
Mosad i akcije posle olimpijskih igara veze nemaju sa medjudrzavnim odnosima?

U kom svojstvu smo mi imali konflikt sa USA na medjudrzavnom nivou da bi oni lansirali ratnu kampanju protiv Jugoslavije?
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 12:59:43 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.101
mob
Samsung Galaxy S2
Nisam pricao o ratu u Bosni vec u ratu na Kosovu. Ocigledno taj grasak sto imas u glavi nije proklijao kako treba da se prisetis kako je JNA bila redovna jugoslovenska vojska svih njenih drzavljana a ne iskljucivo Srba.

Danas recimo, koliki god indijanci bili, neodazivanje na poziv civilnog ili vojnog sektora povlaci kaznu koja ide i preko 50 hiljada dinara. Ne mozes da krivis sistem da je los ako sam svojim postupcima isti ne postujes i zivis u svojoj maloj hipi komuni sam sebe amnestirajuci od svega i svacega.

Citat

Ubijanje Bin Ladena nije funkcionisalo na medjudrzavnom odnosu? Ubice procesuirane?
Mosad i akcije posle olimpijskih igara veze nemaju sa medjudrzavnim odnosima?

U kom svojstvu smo mi imali konflikt sa USA na medjudrzavnom nivou da bi oni lansirali ratnu kampanju protiv Jugoslavije?

@Torivoje ti je dao i link na kome mozes videti koliki je otprilike broj ljudi koji su izbegli mobilizaciju na ovaj ili onaj nacin.

Ne znam kolika je trenutno kazna. Znam da je drzava amnestirala sve one iz perioda 1991 - 2000, sto je normalan i logican potez.

Citat
Ne mozes da krivis sistem da je los ako sam svojim postupcima isti ne postujes i zivis u svojoj maloj hipi komuni sam sebe amnestirajuci od svega i svacega.

Srbija nije tada bila hipi komuna. To je bila zemlja u kojoj su odrzani prvi pa i kasnije ostali visestranacki izbori.
Sto bi po prirodi stvari, tj. tog tipa uredjenja  znacilo da ne moram da se slozim sa ljudima na vlasti i da imam pravo da zahtevam njihovu smenu, ako mislim da ne obavljaju dobro svoj posao.

Ali visi cilj ... narod ... rat. Pa drzava NIJE bila zvanicno u ratu zar ne ? Stoga ja nisam obavezan da ucestvujem u istom.

Gore pomenuta prava se mogu suspendovati u slucaju rata.

Usput, tekst na liku koji je  @Torivoje postovao ne govori o ratu na kosovu.

Sto bi opet znacilo:

Ti nisi ni procitao sta je covek rekao, nego si negde cuo da je to "izdajnik i neprijatelj narod" i nastavio
hipnotisan da ponavljas to.
« Poslednja izmena: 30. Okt 2013, 13:11:35 od system_v_r5 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: srdja popovic

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.