Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 20:04:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 117353 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
"..............
I hear stories from the chamber
How Christ was born into a manger
And like some ragged stranger
Died upon the cross
And might I say it seems so fitting in its way
He was a carpenter by trade
Or at least that's what I'm told

..........."
?????

Nick Cave and the Bad Seeds - Mercy Seat ; pesma napisana 1987 - najverovatnije pre nego sto si ti poceo da razmisljas o Hristu i dvoumis se izmedju Nutele i Euro krema.....

evo ti jos malo pa razmisljaj

... And the mercy seat is waiting
    And I think my head is burning
    And in a way I'm yearning
    To be done with all this measuring of truth.
    An eye for an eye
    And a tooth for a tooth
    And anyway I told the truth
    And I'm not afraid to die.
« Poslednja izmena: 21. Jan 2012, 13:21:17 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
"..............
I hear stories from the chamber
How Christ was born into a manger
And like some ragged stranger
Died upon the cross
And might I say it seems so fitting in its way
He was a carpenter by trade
Or at least that's what I'm told

..........."
?????

Nick Cave and the Bad Seeds - Mercy Seat ; pesma napisana 1987 - najverovatnije pre nego sto si ti poceo da razmisljas o Hristu i dvoumis se izmedju Nutele i Euro krema.....

evo ti jos malo pa razmisljaj

... And the mercy seat is waiting
    And I think my head is burning
    And in a way I'm yearning
    To be done with all this measuring of truth.
    An eye for an eye
    And a tooth for a tooth
    And anyway I told the truth
    And I'm not afraid to die.
???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Ne znas engleski ili ovo prevazilazi umne sposobnosti ? Obzirom da sam kazes da se ne treba um koristiti. A kada se nesto ne koristi ono zakrzlja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ne znas engleski ili ovo prevazilazi umne sposobnosti ? Obzirom da sam kazes da se ne treba um koristiti. A kada se nesto ne koristi ono zakrzlja.

ne znam engleski i smisao,kako da odgovorim? to je razlog. u sustini nece doci do zakrzljanja jer se drvo oslanja na drvo a covek na coveka,eto ja na vas ovaj put,ako ocete pomioci.mir Bozji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Citat
Uđite na uska vrata, jer široka vrata i prostran put vode u propast, i mnogo ih je koji idu njim. Kako su uska vrata i tesan put koji vodi u život, i malo ih je koji ga nalaze! Jer premda su mnogi pozvani, ipak ih je malo izabranih! - Isus

Nije lepo to što ste se svi okomili na jednog. Svi, tako čoporativno, životinjski.

Oko za oko, zub za zub, taj zakon je mnogo star i samo produbljuje problem. Šta je sa krvnom osvetom? To ne vodi nikuda. A o muzici bolje da ne diskutujemo. Tema je "zašto verujete u Boga", i vi pišite o tome. Ako verujete u nekog drugog boga sem biblijskog, pišite o tome.

Citat
Blagosloveni oni koji ne videše a poverovaše. - Isus
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Vi sto ne verujete u Boga pazite se, to je cilj djavola da vas udalji od Boga, bolje pogledajte neke snimke na youtube-u o Bogu, procitajte Bibliju i slicno.

Cao bojazljivi ,

Mi smo svi bar vecina procitali bibliju nekoliko puta u zadnjih 30 godina ,ali jel si je procitao ti?

Mi svi znamo odgovore na sledece ,
 ali da bi ti mogao da ucestvujes u raspravi sa nama odgovori na sledeca pitanja tako da nam je svima jasno na kom nivou je tvoje znanje i poznavanje biblije kao i poreklo hriscanske religije ?

Citati iz biblije ce biti sasvim prihvatljivi odgovori na ova pitanja .

Prvo kako se zove tvoj bog ?

Odakle On dolazi i koje je njegovo poreklo ?

Gde to Pise i na kom mestu ?

Ko je to napisao i kad ?

Sta njegovo ime znaci na tvom jeziku ?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
NAsrnuli zivotinjski.....

Ja samo u miru i ljubavi pokusavam da prenesem mudrost cutanja....nista vise.

Obajsnjenje pesme...pa nema nekog vaskoliko dubokog smisla...prica je o coveku koji je osudjen na smrt i ceka ga kazna na elektricnoj stolici a pesma je unutrasnji dijalog njegove duse koja pokusava da nadje put ka "spasenjeu" tako sto pribegava kvazi biblijskim hiperbolama u nadi da ce se uskrsnuti korz "pokajanje". Simbolizuje banalnost hriscanstva koja obecava bajke ljudima koji prihvataju te bajke jer ih ili ne razumeju, ili nemaju nikakav drugi izbor (ili im bar to tako izgleda).

Vera u Boga nije vera u biblijski tekst koji obecava spasenje - to je vera u sebe i istinu i ljubav u sebi. Spasenje se ne dozivljava smrsu i uskrsnucem vec zivotom koji je vredan zivota Boga. Ako Bogom smatramo kreativni izvor celog univerzuma (ne odvojeni zivotni entitet kako ga Biblija shvata). Samim tim vera u Boga je vera u zivot u sebe i u sve oko sebe - jer je sve to bez izuzetka Bog. Cak i kada bi se crni djavo (kako ga Biblija predstavlja) nacrta pred nas i njemu papke moramo da ljubimo jer je i on od Boga. To je princip koji se u Bibliji gubi izmedju redova - sto je steta....

Prevod

" Stolica milosrdja ceka
I mislim da mi glava gori
i na neki nacin ja zudim
da zavrsim sa ovim merenjem istine
Oko za oko
zub za zub
I kako god, rekao sam istinu
i ne plasim se smrti...."

Predivna pesma nadasve, pocetni stih pokazuje njegovo nepoznavanje hriscanstva

"...Cuo sam price u sudnici
kako je Hrist  rodjen u jaslama
i kao neki odrpani stranac
kako je umro na krstu
i ako mogu da primetim, to nekako odgovara
jer je je bio drvodelja po struci
ili mi je bar tako receno..."
« Poslednja izmena: 22. Jan 2012, 02:00:18 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Isus je bio covek i Bog. pisano je stoga da je u njemu obitovala punina bozanstva duhovno,obrati paznju duhovno. to sto Isus kaze da niko pa ni on ne zna dan dolaska kraja svega njega je uvek oznacavalo kao coveka. on je jeo,pio,bio vican bolima kao i mi,delovao je u svemu kao covek. ali kao Bog nije mogao okusiti smrti. samo covek Isus umire na krstu da bi potom kaze Duhom (Bog je duh) odao u adu i govorio dusama zarobljenim unutar pakla. koji nisu teli verovati u vreme noja pravednoga. dakle kome je govorio dusama. ili duhovima. kako onda neko menja smisao da telo umire pa da i hriscani telom lete u grobove ali zato duhovi istih idu u raj. covek nije taj prah to je sator samo.tako pise.
 svaki vernik u dan uskrsa imace isto nebesko telo.
Nazalost ne drzis se onoga sto govoris da je Isus bio covek i Bog i da je u njemu obitavala punina bozanstva. Ti i dalje tvrdis da on i dalje postoji.
Ako on i dalje postoji to znaci da nije osetio smrt kao covek posto je i dalje navodno ziv.
Kakvo je on bio "Jagnje Bozije", zrtva Bozija, kada kod njega od zrtve po tebi ni traga ni glasa nema ?
Kako je Gospod Bog iskupio covekov greh ako ne postoji zrtva ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
NAsrnuli zivotinjski.....

Ja samo u miru i ljubavi pokusavam da prenesem mudrost cutanja....nista vise.

Obajsnjenje pesme...pa nema nekog vaskoliko dubokog smisla...prica je o coveku koji je osudjen na smrt i ceka ga kazna na elektricnoj stolici a pesma je unutrasnji dijalog njegove duse koja pokusava da nadje put ka "spasenjeu" tako sto pribegava kvazi biblijskim hiperbolama u nadi da ce se uskrsnuti korz "pokajanje". Simbolizuje banalnost hriscanstva koja obecava bajke ljudima koji prihvataju te bajke jer ih ili ne razumeju, ili nemaju nikakav drugi izbor (ili im bar to tako izgleda).

Vera u Boga nije vera u biblijski tekst koji obecava spasenje - to je vera u sebe i istinu i ljubav u sebi. Spasenje se ne dozivljava smrsu i uskrsnucem vec zivotom koji je vredan zivota Boga. Ako Bogom smatramo kreativni izvor celog univerzuma (ne odvojeni zivotni entitet kako ga Biblija shvata). Samim tim vera u Boga je vera u zivot u sebe i u sve oko sebe - jer je sve to bez izuzetka Bog. Cak i kada bi se crni djavo (kako ga Biblija predstavlja) nacrta pred nas i njemu papke moramo da ljubimo jer je i on od Boga. To je princip koji se u Bibliji gubi izmedju redova - sto je steta....

Prevod

" Stolica milosrdja ceka
I mislim da mi glava gori
i na neki nacin ja zudim
da zavrsim sa ovim merenjem istine
Oko za oko
zub za zub
I kako god, rekao sam istinu
i ne plasim se smrti...."

Predivna pesma nadasve, pocetni stih pokazuje njegovo nepoznavanje hriscanstva

"...Cuo sam price u sudnici
kako je Hrist  rodjen u jaslama
i kao neki odrpani stranac
kako je umro na krstu
i ako mogu da primetim, to nekako odgovara
jer je je bio drvodelja po struci
ili mi je bar tako receno..."
  nemojte zameriti coveku,jednostavno pokusava da skrene paznju da malo budete nezniji. ali ja se ne ljutim. hvala na prevodu. pesma je neobicna dotice me.
   a sto se tice spasenja,jos niko ne bi trebao imati ideju da se sam sobom spasiti moze.no to je covekov izbor. covek se moze pouzdati na kraju u jake misice pa probati popeti konopcem na nebo koji se snura cak pod noge sve vreme.covek je cudan. ima toliko kreativnih misli ,ali sta s tim,nista. svak moze zamisliti neke stvari na svoj licni nacin. ja sam izabrao Hrista.
 (mucim se sa tim nadimkom ali sad sam ga prepisao na papir,ipak on ima pravo da se "ljuti ako to lose prepisem,dakle za
   eyepheelyu:   Isus je ziv.zar je to tajna.zrtva je bila slika na njega kao savrsenu zrtvu. onoga dana kada je podignut na krst kao savrsena zrtva jednom zauvek prinevsi sebe za nas,on bez greha za nas gresnike,i pobedivsi smrt vaskrsenjem,da mi zivimo,vise ne treba svaki put kao u starozavetno vreme prinositi zrtve svake godine za narodne grehe.
       ako on ne bi postojao onda ne bi ni vazduh postojao.ne bi smo mogli biti zivi.svaka rec prorostva u gram pogadja Njega. samo treba skloniti senku neverja palog zaklanjaca i stvar je jasna i zivot vecni tece u vas. sve je stvar izbora.i vere ja vas ne bi mogao ubediti da prestanete disati ,nekom pricom da je to samo puka izmisljotina nekih naucnika da ne mozemo bez njega,vazduha.
 tako i vi mene ne mozete ubediti da mogu i bez Hrista  biti i jedan cas slobodan i doista osecati onaj drugi stvarni zivot koji osecam. i ne samo imaginativno da to osecam,vec stvarno to udisem kao vi ovaj prvi odrzivac zivota vazduh sto osecate. ali kako da vas u to osecanje dovedem? zar sam ja Bog? kad bi mogao samo da vas dovedem da prokusate istinu,ali ni to je nemoguce.
   secam se lica doktora i buduci doktora tih studenata tamo u sobi,kad su napunili tu veliku bolnicku sobu na celu sa nacelnikom ,kada sam rekao im u lice da imam obecanje Bozje (dobio sam to tako opipljivo na molitvi,zar bi mogao biti fanatik u takoj situaciji) da cu ziveti. oni,to se videli tako jasno ispisano na svakom jednom licu,narocito na tim buducim studentima strucnjacima, ta nevera,taj apsurd,i ja sam znao da je to zaklanjac sotona koji im to zaklanja nevericom,zato sto su oni imali nalaz te rakovine i gledali su to tamo. i oni nisu mogli da razumeju to,kad sam rekao da me ceka ovcarski stap jos odredjeno vreme,ne znam zasto ali za neku svrhu jos(mozda i ovu ovde za nekog,ne znam,Bog zna) .i onda ja sam cuo posle jauk jedne zene tamo iz druge sobe daleko na kraju hodnika. i ja sam se digao i drzao uza zid,drzao sam se za molitvu i rekao sam Boze ona treba pomoc mozda. i ja sam je nasao,ona nije bila napunjena mudrosti videlo se na celoj njoj,vec bola i muke. jako lose je izgledala i nije mogla jesti nista i ja sam rekao,ako ces verovati Hrista zato sam dosao tu(dok me gledala slabog,ne znam sta joj je prva misao mogla biti Bog zna),ako ces verovati neces vise vikati od bola i jesces danas tamo u trpezariji kao zdrava jedna zdrava zena. i posle podne sam je nasao tamo sedi i jede,i jede. to je dato verujucima. ali ako oce covek uzeti to,ako ne,to nije dato  jednostavno to nije dato tamo. tu je kraj price prijatelji moji. mir vama.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Da bre ,volite jedno drugo

« Poslednja izmena: 25. Jan 2012, 19:58:16 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 20:04:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.