Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 18:52:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto verujete u boga?  (Pročitano 118079 puta)
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Prvi Problem je sa svim ovim verskim ljudima jer imaju samo povrsno naucno znanje i sa njim pokusavaju da nadju kljucno pitanje koje preskace milijarde godina spore evolucije prostih u slozene elemente i kao najnizu granicu stvaranja pocinju od trenutka postojanja vec komplikovanog zivota i sa tim opravdaju postojanje Boga.

Univerzum je star 13.7 milijardi godina ,Planeta zemlja je 4.7 milijardi godina stara.
Zivot na planeti zemlji u obliku prvih fotosintetickih celija je nastao pre 3.7 milijardi godina i za to postoji fizicki dokaz. Najstariji fosil komplikovane forme zivota je 520 miliona godina star.
Moderan covek koji je fizicki i mentalno identican danasnjim ljudima je svega nekih 50 hiljada godina star.

U isto vreme prave drugu fundamentalnu gresku sa Izvlacenjem same definicije Boga iz vec postojecih religija koje su zastarele i ciji su stavovi  naucno prevazidjeni .Te definicije ne objedinjuju sve i svakog na ovoj planeti i samim tim su pogresne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Prvi Problem je sa svim ovim verskim ljudima jer imaju samo povrsno naucno znanje i sa njim pokusavaju da nadju kljucno pitanje koje preskace milijarde godina spore evolucije prostih u slozene elemente i kao najnizu granicu stvaranja pocinju od trenutka postojanja vec komplikovanog zivota i sa tim opravdaju postojanje Boga.

Univerzum je star 13.7 milijardi godina ,Planeta zemlja je 4.7 milijardi godina stara.
Zivot na planeti zemlji u obliku prvih fotosintetickih celija je nastao pre 3.7 milijardi godina i za to postoji fizicki dokaz. Najstariji fosil komplikovane forme zivota je 520 miliona godina star.
Moderan covek koji je fizicki i mentalno identican danasnjim ljudima je svega nekih 50 hiljada godina star.

U isto vreme prave drugu fundamentalnu gresku sa Izvlacenjem same definicije Boga iz vec postojecih religija koje su zastarele i ciji su stavovi  naucno prevazidjeni .Te definicije ne objedinjuju sve i svakog na ovoj planeti i samim tim su pogresne.

pitanje je sta je znanje prijatelji moji. kroz vekove jedno znanje potire drugo,i ni jedno neznanje koje je juce bilo zvanicno znanje se nije izvinuilo za nedovoljno znanje ili cak dokazano neznanje od sledeceg genija znanja. i tako ce ici do kraja vremena i coveka.a sta sa onim ljudima koji su se sve vreme oslanjali na znanje koje je potom bilo opovrgnuto jos vecim znanjem.
   na vrhu mog ovcarskog stapa vise ima znanja od svih  "znanja",jer uvek je mudro reci,"znam da nista ne znam." ima jedno znanje iznad svakog znanja,ono se zove mudrost. ona se ne meri sa koeficijentom inteligencije,ne to je mera za znanje.
 ma ja ne sumnjam da ste vi znanci iskreno kazem,jer video sam temu lingstofa o svemiru,ko sumnja da je on dobro naucen covek?  i svi drugi manje ili vise su doista primetno veliki u znanju ,ja sam iskren u zakljucivanju. ali mudrost u solomunovim propovedima kada vi citate sta je mudrost tamo ,neovisno dali verujete ili ne u Boga ,vec samo prikazan pogled na tu mudrost dovodi nas do cudnog pitanja,doista  da li smo svesni nekih pojmova u bilo kom pogledu? veri,neveri,nebitno.
    vernik se ne bavi ciljem da stekne super znanje. jer pred njim stoji jedno pitanju,ali cemu ,cemu znanje. dobro ono moze imati svakako svrhu,ali mi sa znanjem ili neznanjem ipak nismo dobili nesto posebno. narocito ne konflikt unutar coveka,sta posle smrti.ko je doista sazdao tako precizni stvarno cudesni svemir,video sam to tamo moderator je izlozio,stvarno cudesan. mene to samo podupire u Bozjoj tajni.fala za tu svrhu.svakako ja i bez toga verujem. ali nije na odmet to videti. ono sto ja vidim kao bolnu ranu znanja kod nekih je sto ce ih toliki vidljivi mocni precizni zahvat stvoritelja odvesti u drugu krajnost. to zacudjuje. od onog od cega meni zastaje dah,covek samo moze reci doista to je Bog.Tvorac.istina je da ima dosta losih ideja u otpaloj katolickoj crkvi kroz vreme ali ima dosta i onog opadackog,katolici da su branili ucenja naucnika itd. mislim da to nije bas provereno. recimo isak njutn ja sam citao o tom coveku,on je svim srcem potpisivao da je ono sto je dosegao  poklon ljudima da veruju u Boga,koga on tek sad jos bolje spoznaje i vidi.
   tako da vernik ne treba biti izbacen iz ravnoteze kod drugih kao kod alexa samo zato sto nije napunjen znanja. znanje ne moze udaljiti coveka od Boga niti dovesti u pitanje Bozje stvaranje.pa nas um ima logiku. moze li tako savrsenstvo samo od sebe biti. kada vi u zimsko jutro snazno disete iz ustiju ispred vas ide oblacak pare vidljiv. da li je on za posmatraca sa strane od nepoznatog izvora? ne, nije,negirati da je para izasla od vaseg daha je neprincipijelno. narocito ne,ako bi neki naucnik uzeo i formulom dokazao sastojke unutar te prosto vidjene pare. nikako ne bi bilo mudro tek zbog formule i novog veceg otkrica sastava malog oblacka izbacenog iz vasih grudi ,odbaciti onog ko je izbacio taj dah u atmosferu.
    u tom smislu znanje moze biti dobro i lose. ali mudrost je nesto drugo. mudrost  je ona koja znanje oblikuje i usmerava ka pravom i osmisljenom cilju za onog ko mudruje.mudrost nije sestra znanja odmah da se razumemo.  fakultet mudrosti je ovako napisan i lokacija je sledeca:  pocetak je mudrosti,strah Gospodnji. i blago onome ko je poseduje. ko je primi na stanovanje. tu formulu niti jedan naucnik iz sfere znanja ne moze otkriti,jer njeni zakoni su kako Bog kaze kontra od znanja. dokaz toga je bio i nojev potop. tu su se sudarili mudrost i znanje. ako ce znanje naneti stetu mojoj dusi ja ga odbacujem kao nus produkt,a ako ce doneti dobro kao u mom slucaju dok kupim podatke iz administratorove teme,onda mi je na dobro.provlacim to znanje kroz filter Bozje mudrosti i vicem ave Tvorcu! mir Bozji svima. Bog neka vas blagoslovi.i nemojte se nesto povredeni zateci,ja nisam neiskren,kad ovo kazem,moj ovcarski stap doista ne doseze vislje nego sto jeste visok i na vrhu je povijen,stremi i uci poniznosti,da bi vise video. Boga sam dosegao toliko puta tom poniznosti,zapravo on mene da sam ga "video". on je prekovise stvaran i nije daleko ni od jednoga nas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
@božijičovek
super ti je fora da u slavu Boga samo njegovo ime pišeš velikim slovom, čak ni rečenicu ne započinješ kako je standardno
 Smile Smile Smile
e,'ajde da sve što je zlo pišemo obrnuto, npr. anatas, ovađ i sl. šta misliš, a, a? 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
@božijičovek
super ti je fora da u slavu Boga samo njegovo ime pišeš velikim slovom, čak ni rečenicu ne započinješ kako je standardno
 Smile Smile Smile
e,'ajde da sve što je zlo pišemo obrnuto, npr. anatas, ovađ i sl. šta misliš, a, a? 

ti  sve u sustini znas,kako god da bi pisao ti, siguran sam, znas.ti nisi ni nemudar,ni klasican nevernik. ali kada postanes mudriji od onoga sto znas videces ono sto oci ne videse i usi ne cuse. Bog ti dodiruje rame,osvrni se samo. mir tebi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.63
mob
HTC Wildfire S
Citat
Bog ti dodiruje rame

Ja bih zamolio boga da me ne dodiruje više, osećam se neprijatno.

I ako bi mogao da prestane da me posmatra dok se kupam.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Da li bog zna šta razmišljam? Neprijatan osećaj da čak ni u mislima nemaš privatnosti, već da ti svaku misao neko prosuđuje. Barem dok sam još bio vernik, to mi je više smetalo nego bilo šta drugo.
« Poslednja izmena: 08. Dec 2011, 16:44:14 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Odakle ti dolazi potreba za Bogom ? Zbog cega ti je on potreban ?

Strah Boziji je prvi korak ?

Zbog cega strah ? Zbog cega i od cega treba da se plasim ?

Jer je Bog Ruzan mozda ? Jel Bog nije prijateljski raspolozen ? Sta je on ?

Tvoj vlasnik i gospodar , sta si ti ovca koja ne ume sama da razmislja ?

Jedini strah sto mnogi imaju dolazi od pojma Vecnosti i vecnog zivota .

To je cilj vernika i obecanje bozije  .  Zar ima neka odvratnija laz od te.

To je uvreda nasem univerzumu u kome zivimo .

Sta cemo sa milionima ljudi koji ne zele obecani Vecan zivot i ne zele promenu/spasenje  i ne zele boga.

vec hoce slobodu svoje volje , nezavisnost u donosenju odluka koje se ticu nase buducnosti.

Srecom pa u nasem univerzumu postoje fizicki zakoni koji ne dozvoljavaju mogucnost postojanja vecnosti.

« Poslednja izmena: 08. Dec 2011, 21:01:57 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung S7
Cisto zezanja radi, "bogu" nije trebalo toliko vremena, mogao je da radi paralelno tkz multiprocesing, recimo 1.000.000 planeta odjednom!

Mislim ko zna koliki je to procesor

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

slika-god.png
(108.06 KB, 480x722)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Strah i ljubav su osećanja koja se u dobroj meri isključuju.
Ako se bojimo Boga teško da ga možemo voleti, što se traži u prvoj zapovesti.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50052
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Samsung Galaxy S24

Odakle ti dolazi potreba za Bogom ? Zbog cega ti je on potreban ?

Strah Boziji je prvi korak ?

Zbog cega strah ? Zbog cega i od cega treba da se plasim ?

Jer je Bog Ruzan mozda ? Jel Bog nije prijateljski raspolozen ? Sta je on ?

Tvoj vlasnik i gospodar , sta si ti ovca koja ne ume sama da razmislja ?

Jedini strah sto mnogi imaju dolazi od pojma Vecnosti i vecnog zivota .

To je cilj vernika i obecanje bozije  .  Zar ima neka odvratnija laz od te.

To je uvreda nasem univerzumu u kome zivimo .

Sta cemo sa milionima ljudi koji ne zele obecani Vecan zivot i ne zele promenu/spasenje  i ne zele boga.

vec hoce slobodu svoje volje , nezavisnost u donosenju odluka koje se ticu nase buducnosti.

Srecom pa u nasem univerzumu postoje fizicki zakoni koji ne dozvoljavaju mogucnost postojanja vecnosti.

Страх? Знам да немате врмемена, јер толико још текстова треба прекопирати са страних сајтова... али погледајте бар овај клип од само пет минута. Духовни отац свих Срба на одличан начин објашњава да код сваког појединца постоји духовно сазријевање које се дешава у етапама...

« Poslednja izmena: 08. Dec 2011, 23:15:50 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 48 49 51 52 ... 71
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 18:52:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.112 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.