Amerika je izvan naših domašaja , nema potrebe da je mrzim , ali je stvarno nimalo ne volim.....A onaj ko je otvorio temu istu priču vrti ko da ga je Daček ili neki od Experata pravio , a pritom i pravi neke krupne materijalne greške , što je takođe karakteristika naših vlastelina....
« Poslednja izmena: 01. Jan 2011, 16:12:03 od Pouckovic »
Ja sam Srbin i srpski patriota, ali volim Ameriku. Posle Srbije, SAD je moja najomiljenija zemlja. Bio sam dete kad je bilo bombardovanje, moj grad je bombardovan, i znam šta to znači. Tako da ne prihvatam argument lažnih patriota da moram mrzeti Ameriku jer nas je "ona" bombardovala. Za bombardovanje isključivo su kriva dva čoveka: Slobodan Milošević i Bil Klinton. Kao što Sloba nije Srbija isto tako ni Bil nije Amerika.
...u Americi zivi puno pravih srpskih patriota,koji vole Ameriku,nesto manje od Srbije,ali je vole. i odakle ti to,da pravi srpski patriota,da bi bio patriota mora da mrzi Ameriku?to je cista glupost. ako si normalan covek,nemas razloga da mrzis,nekoga ili nesto bez razloga,zar ne?Amerika ima zista lepu prirodu,sad oko gradova i same kulture,koja se emituje iz same Amerike na ostatak sveta,to je sad stvar ukusa,ali nije razlog za mrznju.npr.meni se zaista svidja nacionalni park yellowstone,ali zato mislim,da je new york odvratan,ogroman,tesan....primera lepog i ruznog je na sve strane oko nas.mislim,da su evropski filmovi daleko bolji i sadrzajni od americkih,ali to mi ipak ne smeta,da odgledan americki film.volim,da slusam muziku,koja dolazi iz te zemlje,da pokedem big mek,popijem koka kolu....itd. i pazi sad smatram sebe za srpskog patriotu.ja ne mrzim Ameriku,kao zemlju,ili amerikance kao skupinu naroda,koji cine tu instant naciju,ne.ja mrzim Ameriku,tacnije njenu politiku,koju ona vodi prema drugim zemljama,postavljajuci se kao svetski policajac,postavljajuci ¨svetske standarde¨,kako treba da izgleda demokratija i sta je ¨pravo¨ tumacenje prava na slobodu.obicne amerikance osudjujem na njihovoj ravnodusnosti i ne zainteresovanosti za delovanje njihove drzave na globalnom planu.o tome pocnu da brinu i razmisljaju,onog trenutka,kad pocnu iz sveta da se vracaju kuci u plasticnim vrecama.a i tada njihova administracija sa medijima i Holivudom,uspeva da spremi tabletice za narod,koje otupljuju sve osecaje,osim osecaja gladi.stoga su najdeblja nacija na svetu.za bombardovanje nije kriv ni Slobodan,kao ni Bil.to bombardovanje je planirano da se desi i pre dolaske tog nesrecnog Slobodana na celo Srbije,i Bilija na celo Amerike.ali to je vec ozbiljnija tema.to sto ne osecas nista prema Rusiji,hm?ne znaci nista.stvar afiniteta,jebem li ga cega? svaki dolar,koji smo dobili od bilo koje zemlje,pa i od Amerike,nije dat na lepe oci.zna se sta su uslovi da bi se nesto dobilo,a mi to za narod mozemo da krstimo kako god zelimo,donacija,ili .... nikada niko nikome nista ne daje,a da ne postoji neki interes!osim,kad prosijaku udelis neku sicu.a i tada dok dajes razmisljas sve ovo vidi Bog.dakle,da skratim ovo,ne ti nisi izdajnik ako volis Ameriku kao geografski pojam,ako volis stil xivota,muziku i hranu........ izdajnik si onda,kada podrzavas politiku zvanicne Amerke,koju ona sprovodi prema tvojoj zemlji.
« Poslednja izmena: 01. Jan 2011, 16:39:29 od hozeombre »
...u Americi zivi puno pravih srpskih patriota,koji vole Ameriku,nesto manje od Srbije,ali je vole. i odakle ti to,da pravi srpski patriota,da bi bio patriota mora da mrzi Ameriku?to je cista glupost. ako si normalan covek,nemas razloga da mrzis,nekoga ili nesto bez razloga,zar ne?Amerika ima zista lepu prirodu,sad oko gradova i same kulture,koja se emituje iz same Amerike na ostatak sveta,to je sad stvar ukusa,ali nije razlog za mrznju.npr.meni se zaista svidja nacionalni park yellowstone,ali zato mislim,da je new york odvratan,ogroman,tesan....primera lepog i ruznog je na sve strane oko nas.mislim,da su evropski filmovi daleko bolji i sadrzajni od americkih,ali to mi ipak ne smeta,da odgledan americki film.volim,da slusam muziku,koja dolazi iz te zemlje,da pokedem big mek,popijem koka kolu....itd. i pazi sad smatram sebe za srpskog patriotu.ja ne mrzim Ameriku,kao zemlju,ili amerikance kao skupinu naroda,koji cine tu instant naciju,ne.ja mrzim Ameriku,tacnije njenu politiku,koju ona vodi prema drugim zemljama,postavljajuci se kao svetski policajac,postavljajuci ¨svetske standarde¨,kako treba da izgleda demokratija i sta je ¨pravo¨ tumacenje prava na slobodu.obicne amerikance osudjujem na njihovoj ravnodusnosti i ne zainteresovanosti za delovanje njihove drzave na globalnom planu.o tome pocnu da brinu i razmisljaju,onog trenutka,kad pocnu iz sveta da se vracaju kuci u plasticnim vrecama.a i tada njihova administracija sa medijima i Holivudom,uspeva da spremi tabletice za narod,koje otupljuju sve osecaje,osim osecaja gladi.stoga su najdeblja nacija na svetu.za bombardovanje nije kriv ni Slobodan,kao ni Bil.to bombardovanje je planirano da se desi i pre dolaske tog nesrecnog Slobodana na celo Srbije,i Bilija na celo Amerike.ali to je vec ozbiljnija tema.to sto ne osecas nista prema Rusiji,hm?ne znaci nista.stvar afiniteta,jebem li ga cega? svaki dolar,koji smo dobili od bilo koje zemlje,pa i od Amerike,nije dat na lepe oci.zna se sta su uslovi da bi se nesto dobilo,a mi to za narod mozemo da krstimo kako god zelimo,donacija,ili .... nikada niko nikome nista ne daje,a da ne postoji neki interes!osim,kad prosijaku udelis neku sicu.a i tada dok dajes razmisljas sve ovo vidi Bog.dakle,da skratim ovo,ne ti nisi izdajnik ako volis Ameriku kao geografski pojam,ako volis stil xivota,muziku i hranu........ izdajnik si onda,kada podrzavas politiku zvanicne Amerke,koju ona sprovodi prema tvojoj zemlji.
E da... izuzecu politiku, evo... sta mrzim kod ljudi u Americi tacnije kod Amerikanaca? To sto misle da su centar sveta, to sto misle da niko drugi sem njih ne postoji, to sto misle da je Evropa drzava, to sto blate svaku zemlju koja nije u SAD, to sto kad Lejkersi uzmu NBA pricaju kako su Svetski sampioni a Barsa ih odere itd. To ne misli samo Bil Klinton, Dzordz Bus ili Forest Vitaker... to misle svi.
« Poslednja izmena: 01. Jan 2011, 16:46:48 od Tepachenko »
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
U većinu nesreća koje su pogodile Srbiju u zadnjih 20 godina Amerika je itekako umešena. Sad ti stoji ko policajac nad glavom i preti pendrekom za neposlušnost. Oteli su ti deo teritorije, pobili i unesrećili mnoge sunarodnike. Svoje građane tretiraju kao stoku. Isprali im mozgove, zaglupeli ih, pljačkaju a ako treba ne ustručavaju se da ih pobiju. Američki san je čista izmišljotina i propaganda, bar u današnje vreme. Sve to spremaju i ostatku sveta, pa kako onda da ih voliš.
Juce sam cuo za jos jedan zanimljiv podatak,i to cak u americkoj emisiji,da je tokom testova za Projekat Plowshare radijacijom bilo ozraceno preko 13 miliona ljudi.
znaci,toliko o pricama o Cernobilju...
drugim recima-kad drugi naprave sranje,to ima da obidje svet i da se pamti doveka. a kad oni naprave sranje,jos vece i jos gore,to se onda ne racuna...