Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 09:14:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 325 326 328 329 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto mrzim Ameriku  (Pročitano 1134236 puta)
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Ekonomija ruši Obaminu većinu
AUTOR: SLOBODAN PAVLOVIĆ
Vašington - Barak Obama ne skida se poslednjih dana sa televizijskih ekrana i naslovnih stranica sa svojim poznatim sloganom iz predsedničke kampanje 2008. „Da, mi možemo“, proširenim za tekuću predizbornu priliku napomenom „...ali ne za samo 500 dana“. Ta njegova dopunjena poruka, međutim, prilično se izgubila u ovdašnjoj vrevi pred „međuizbore“ za Kongres i dve trećine guvernerskih mesta - prouzrokovanoj i dalje prisutnim ozbiljnim ekonomskim teškoćama, pre svega zabrinjavajućom stopom nezaposlenosti (9,6 odsto).
Realna je i ovde dominantna pretpostavka da je Obamina Demokratska partija u ozbiljnoj opasnosti da, zbog tog zastoja na ekonomskoj uzbrdici, posle današnjih izbora izgubi impresivnu većinu u oba kongresna doma, koja je omogućavala predsedniku da počne realizaciju nekih značajnih reformi.

U ovoj demokratskoj zemlji od ogromnog je značaja politički profil Kongresa, sa njegovim moćnim ustavnim polugama u procesu donošenja zakona i praksi direktne kontrole ovlašćenja i, uopšte, ponašanja šefa države. Odlazeći Kongres, 111. saziva - u čijem Predstavničkom domu i Senatu apsolutno dominiraju članovi Demokratske partije - i te kako je, od januara prošle godine, olakšavao Beloj kući sprovođenje zacrtane politike na domaćem i međunarodnom planu. Ali, u vrlo izvesnoj, obrnutoj situaciji (sa promenjenim sastavom budućeg Predstavničkog doma i Senata), na tom terenu vrlo je izvesna perspektiva ozbiljnih i dugotrajnih blokada nekih već pokrenutih inicijativa, čak i u pojedinim za ovu zemlju vrlo urgentnim situacijama.
Barak Obama je u ovo prvo imao prilike da se uverava od 20. januara 2009 - kad je ušao u istoriju kao 44. predsednik SAD, sa impresivnom podrškom na Kapitol hilu u vidu demokratske većine od 77 kongresmena i 18 senatora. Sudeći, međutim, prema svim relevantnim pokazateljima, ta njegova bezbedna zaleđina na putu je da se posle današnjih izbora pretvori u „istoriju iz snova“. Ankete i ostala opipavanja pulsa javnosti nagoveštavaju, naime, da će im republikanci preoteti Predstavnički dom (sa većinom od negde 225:205), dok bi u Senatu demokrati mogli da računaju da su dobro prošli, čak veoma dobro, ako ostanu sa većinom od 52:48.

Crvene zastavice opomene umnožile su se poslednjih dana, a pred vikend se pojavila i jedna za demokrate dosad najalarmantnija. U zajedničkoj anketi Njujork tajmsa i nacionalne TV mreže Si-Bi-Es iskazalo se da se onaj značajni deo široke koalicije koja je 2008. lansirala Obamu u Belu kuću ne samo u međuvremenu distancirao od svog izabranika - već je sad, u završnoj fazi kampanje, uveliko prešao na drugu stranu. I to, pre svega, na terenu na kojem je Demokratska partija dominirala u prošlom izbornom ciklusu - u onom veoma značajnom biračkom segmentu koji sačinjavaju žene, politički neopredeljeni, katolici i ona kategorija stanovništva koja se karakteriše kao „manje uticajna“.
U toj sveobuhvatnoj anketi pokazalo se, recimo, da su od 1982. (kad se počelo sa tim istraživanjem) žene prvi put napustile demokrate. Pored toga, o stepenu političkog (ne)raspoloženja ove totalno raspolućene nacije posebno govori podatak da se čak 57 odsto učesnika generalno izjasnilo u prilog senatora, kongresmena i u guvernera federalnih država „bez političkog iskustva“, s tim što je više od četvrtine njih otišlo i korak dalje - opredeljujući se za kandidate koji su dosad bili potpuno van politike!
Što se tiče ekonomije - dominantne izborne teme 2010 - anketa je pokazala da su republikanci u protekle teške dve godine praktično eliminisali tradicionalni imidž demokrata kao partije koja je „bolja u kreiranju novih radnih mesta“. Na tom terenu oni su sad izjednačeni, s tim što je procena da bi se sadašnja opozicija, sa većinom u budućem Kongresu, bolje nosila sa enormnim budžetskim deficitom i ostalim problemima te vrste u ovim teškim ekonomskim vremenima.
Sve u svemu, danas su izbori za Kongres i guvernere - ali će to, zapravo, biti referendum o dosadašnjem učinku „crnog Kenedija u Beloj kući“. O periodu kad je, kako se ispostavilo, Obami bilo manje teško osvajanje vlasti od onoga što je kasnije usledilo.
Koga Amerikanci biraju
Mandat 435 kongresmena iz Predstavničkog doma (iz 50 država, zavisno od veličine i broja stanovnika) traje dve godine, dok Senat ima 100 članova, po dva iz svake države, sa mandatom od šest godina, od kojih se po trećina bira svake druge godine. Ovog puta bira se 37 novih senatora, pored ostalih i za mesta koja su ostala upražnjena 2008, posle dolaska tadašnjih članova Senata Baraka Obame i Džozefa Bajdena u Belu kuću i Hilari Klinton u Stejt department. Danas se (na mandat od pet godina) bira i 37 guvernera federalnih država, od 50 koliko ih ima u sastavu SAD.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 
Vecina vojnika dolazi iz siromasnih krajeva, najsiromasnijih delova zemlje gde je ekonomija propala i gde su svi na kristal- metu i svi su vicni oruziju gde nema nikakvih prospekta . Svaki uspesan kandidat je placen $40.000 dolara i pare su vecini glavni razlog. Ti ljudi su samo potrosni materjal,oduvek su bili ,najnizi stupanj egzistencije.
a,jos jedna dobra stara prica-"nisu svi vojnici takvi,u stvari su uglavnom super,nego su ti tu seljacine i prostaci,pa,eto..."
da,da,kako da ne.

ne pricaj kojesta bre,njihova vojska,odakle god njeni pripadnici bili,je obicna bagra krvozednih kriminalaca,ubica i picki.
ako zaista verujes u te svoje price,idi tamo pa pogledaj,ili jos bolje-pitaj @boskoyogija,koji radi trenutno u Iraku,sta misli o americkim vojnicima generalno.vec znam sta ce ti reci-ili da ih izbegava,jer zna covek s kim (ne treba da) ima posla,ili da je sve to ista olos.  Smile

samo naivcine ce pokusavati da ih pravdaju i vade blesavim pricama slicnim onim "nisu oni los narod,samo imaju nevaljalu vlast" pricama.  Smile

kolko su ljudi postali naivni danas,strasno...  Smile

da necu jos mozda cuti od tebe i da je americka vlast u stvari super,samo su bili malo nervozni 9.11.01.,pa su pobili 3000 ljudi,a onda opet bili nervozni,pa poubijali pola Iraka i Afgana,ili su mozda i piloti u bombarderima 99te bili malo nervozni i prosti,pa su ubijali sta su stigli...ili su mozda slucajno bacali napalm i otrove po Vijetnamu? i okupirali Koreju? itd,itd...

ti si covece naivan ko da si tamo rodjen,jbt... Smile

Srednjoskolac ajde prestani da mi trpas stvari koje nisam rekao i da pricas kako sam naivan ,
u kakve Ja to price verujujem ?Znamo svi kako svet funkcionise sta vise tako je od uvek bilo ,
svi znaju ove stvari o kojima se prica ,
Ja se stvarno samo cudim da se vi svi iscudjavate kao da je to nesto neobicno ili novo.
U prvom Irackom ratu ubijeno je 50 Americkih vojnika i 114 hiljada Irackih.
U ovom oko 2500 Amera i 160 hiljada Iracana ,
Naravno da je Armija i rat i privatno obezbedjenje je veliki biznis uvek ce biti jebene strane .
Naravno da cu da bih voleo da radim za "Aregis "dobro su placali onih prvih dana  $10.000 na dan .
Pa Sigurno nece biti iz dobrote duse sto se prica o oslobodjenju onim neukim za podizanje morala .
U svakom slucaju  Irak i Iran i Sirija i Palestina i ceo bliski istok smrde da mogu izbrisao bih ga sa desetak nuklearki.
Zar bi voleo da zivis u takvom drustvu naravno da ne ,zaostali su bre mnogo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.2
mob
Alcatel 
Aleks, da li si i ti nacista?Evo zašto te to pitam. Zar je moguće da tako nonšalatno pričaš o hiljadama ljudi i da toliko mrziš "bliski istok" da bi sve te ljude rado pobio, jer ti smrde. Po tome sudim da si nacista, ili toga sam nisi ni svestan. Šta misliš da ti mirišiš Amerikancima.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 18:28:42 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3185
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
...njega dozivljavaju kao orhideju.
a on ti je cas tamo,cas amo...............................
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.2
mob
Alcatel 
...njega dozivljavaju kao orhideju.
a on ti je cas tamo,cas amo...............................

Misliš čas u američkom dupetu, a čas ispaljen iz tog dupeta do Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Srednjoskolac ajde prestani da mi trpas stvari koje nisam rekao i da pricas kako sam naivan ,
u kakve Ja to price verujujem ?Znamo svi kako svet funkcionise sta vise tako je od uvek bilo ,
svi znaju ove stvari o kojima se prica ,
Ja se stvarno samo cudim da se vi svi iscudjavate kao da je to nesto neobicno ili novo.
Srednju skolu sam odavno zavrsio,sada sam na fakultetu,a razlog sto se iscudjavam je sto si poceo da pises nebulozne,naivne postove.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2010, 21:01:32 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Aleks, da li si i ti nacista?Evo zašto te to pitam. Zar je moguće da tako nonšalatno pričaš o hiljadama ljudi i da toliko mrziš "bliski istok" da bi sve te ljude rado pobio, jer ti smrde. Po tome sudim da si nacista, ili toga sam nisi ni svestan.

Ma mislim da je to uticaj Bf-a  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0.2
mob
Alcatel 
Bf je za njega gospodin čovek .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Dobro, Bf je u tom pogledu "napredniji", on bi te malko tamnije gasificirao  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple 

Aleks, da li si i ti nacista?

Mislim da to nije pravi termin al nek ti bude,mislim stekao sam zbog same prirode posla prijatelje razlicitih nacionalnosti kultura i boje koze sa razlicitih kontinenata, pricamo mi o unutrasnjim i spoljasnjim politikama zemalja i sveta svi smo mi deo istog sveta dakle u neku ruku za zadnjih 15 godina imao sam prilike da upoznam sirok spektum ljudi dakle dobre ljude i cisti sljam.
Kao Srbin iz centralne Srbije iz cetnickog kraja mi tradicionalno ne volimo takoreci cak ni srbe iz drugih krajeva koji imaju druge akcente i covek lako moze da najebe ako neobraca paznju i zvuci pogresno .Sto se tice drugih nacija lakse je govoriti sa ljudima sa drugog kraja sveta nego sa ljudima iz bivse Yugoslavije, tako da sam naravno sa jedne strane gledano delimicno nacista ali ponajvise jer mrzim muslimane malo vise od nekih Hriscana ili bilo koje druge religije na svetu.
Dakle ako si musliman bez obzira da li si beo ,crn ,braon ili zut lepo ti ne mislim.
A cigane takodje nevolim Romske da ne setaju nasim grobljima a i za Irske ridje i plave cigane nemam bas puno ljubavi oni su jos vise podmukli u svakom slucaju ,cast izuzetcima ali vecina ih je neobrazovana,
sa parazitskom kulturom prosjacenja i kriminalnim namerama nikakve koristi ovaj svet nema od njih.
Naravno sve Kosovare bez obzira dali su Muslimanskog ili Katolickog porekla,
Sve muslimane iz Sudana zbog ugrozavanja hriscana ,Muslimansko piratske iz Somalije zbog napada na hriscansku Etiopiju, Muslimanski severni deo Nigerije ,60%Ekvadora,75% Egipta,99%Pakistana
Chada,pola Alzira ,pola Maroka ,90% juzno Africke republike ili bar 44 miliona crnih obolelih od side ,zatim iz Gane veliki % tu je bez obzira na religiju,bar 120 miliona ljudi turskog porekla bez obzira na njihova uverenja jer su vekovni neprijatelji poput Nemaca i naravno Hrvata ipak jasenovac se nikada ne zaboravlja,Naravno sve kineze u Tibetu ,tibetanci zasluzuju nezavisnost i slobodu i tako to, ovo je naravno sve skromno gledano.
Lista je stvarno mnogo veca  .

Sto se tice bliskog istoka tamo nikada nije bilo mira i nikada ga nece biti, Uvek ce biti rata ,to mesto nema vise poente.

Sto se tice Iraka,USA je usao jer je samo trebalo da se ustanove stvarne kolicine prirodne rezerve i zalihe nafte, sada kad je potvrdjeno da u Iraku nisu ni peta najveca rezerva na svetu kao sto se pricalo i kad je 75% vec proslo vrhunac interes ce biti jos par godina dokle je prijateljska vlada na vrhu.
Vrhunac krize za naftu ce biti izmedju 5 do 10 godina.

Sve ove stvari sto smo pricali na ovom forumu su javno poznate stvari stampane i objavljene za siroke mase,
Da li neko stvarno moze da bude naivan da pomisli da ce se bilo sta promeniti na ovom svetu.

Pravi ratovi se dobivaju dobrovoljnim prilozima i investicijama jednom kada nekoj zemlji daju pomoc onda se ta zemlja sjebala.Britanija je skratila sve troskove unutra drzave ali je povecala internacionalnu pomoc jer tamo se u svetu prave pare a ne kod svoje kuce.Dakle das pomoc i oni ti otvore vrata da se nesmetano kreces ,kupujes njihove firme koristis njihovu radnu snagu.

Kaze onaj drugi mali pre neki dan nasa vojska ne ide nigde i ne ugnjetava nikog  ha ha ,jeste bas smo svetci,
to moze samo da kaze neko ko je mlad i nema predstavu koliko smo oruzija izvezli i prodali iz Yugoslavije zadnjih 60 godina od 1950 pa do sad u Africi i Aziji da se ubijaju medjusobno ,jedno vreme smo bili glavni snabdevaci za sve zemlje nesvrstanog sveta ,(dali smo im da se brane kurac malo ) pa najmanje je 50 miliona ljudi izgubilo zivote zahvaljujuci nama.

Oduvek je bilo gospodara i Robova  u Babilonu i Egiptu i u Persiji  i Grckoj i Rimu i sve su te stare civilizacije pukle i nove su se pojavile.
U danasnjem svetu jos je veci broj gladnih i zednih , zahvaljujuci globalizaciji i centralnom upravnom sistemu najmocnijih zemalja mnogo je lakse da se dodje do rezervi bilo koje zemlje.
Nama se lepo ne pise.
Mi u Srbiji ne investiramo u Nuklearnu tehnologiju,nafte polako nestaje a sume se nekontrolisano secu
samo ih je 27% ostalo,vise secemo nego sto sadimo.

2007 godine je cifra ljudi u Celom svetu koji zive u gradu prevazisla cifru ljudi koji zive na selu,
Dakle jednom kad otimacina stvarno pocne vladace kao i do sada  samo zakon jaceg kao u prirodi .
E sad kad je kriza pocela i ovo sto se sada desava je samo uvod i mnogo teza vremena dolaze .
Sve sto ljudi procitaju na internetu i vide na vestima je samo 3% od stvari koje se stvarno desavaju okolo,
Hijerarhija i tajne su oduvek postojale  primera radi,obican vojnik nikada nece znati ono sto zna General .
Tesko da ce se bilo kava promena ili revolucija desiti. Morala bi to biti neka globalna katastrofa u vidu bolesti da bi se stvari promenile siguran sam da i za to postoje planovi u bar nekoliko zemalja,
 Ako neko ocekuje da ce svet biti bolji bez Amerike vara se jer cak i ako USA padne pojavice se neki novi igrac na sceni sa jos manje moralnih restrikcija i razumevanja demokratije i opet ce biti isti ili mnogo gori kurac.
Ha Kina mozda?
Koliko ima kineza u Srbiji sada oko 79 hiljada i nasi ih jludi bas mrze,
Kad Kinezi pocnu da diriguju svetom to ce tek biti jebeno a oni sire polako svoju mrezu i cute.

U svakom slucaju pre nego sto Amerika bude pukla Islamizacija sveta treba da se zaustavi podhitno i Amerika i Izrael tu imaju svoje uloge.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 325 326 328 329 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 09:14:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.