Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 15:42:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 283 284 286 287 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto mrzim Ameriku  (Pročitano 1148673 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy IIs
ma zašto sve teme počinju sa "zašto mrzim..."

zar ne postoji ni1 tema koja počinje sa "zašto volim...?"

evo zašto ja volim Japan  Smile

... a zasto volis Svedsku?   Smile

« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 14:57:24 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
....Rusija i Amerika su ista govna.....Njima jedino sto je vazno je politicka kontrola, resorsi i manipulacija manjih zemalja.  .......

Ravene,

uz svo postovajne prema tvom misljenju zelim samo da sa tobom podelim par info koje ja znam:

Ima jedna geopoliticka studija koju sam citao pre nekoliko godina. Nazalost zaboravio sam kako je naslovljena i koju su je ljudi radili ali znam da su sve stranci i razni ugledni geopoliticari iz raznih drzava. Ta studija je bila rezultat njihovog znanja i slaganja. Studija kaze da jedina zemlja na svetu koja bi mogla da uspostavi svetski mir jeste Rusija, kada bi bila globalna i jedina supersila kao sto je sad USA. Njihov zakljucak temelje na raznim parametrima zasto velike sile idu po svetu i tamane druge drzave ali osnova stvar su resursi. S obzirom da Rusija ima resursa i vise nego dovoljno, bolje reci jako mnogo dovoljno Smiley oni su zakljucili da Rusija nikad ne bi imala potrebu da ratuje sa nekom zemljom za naftu, gas, rudu ovu ili onu.

Tadje su zakljucili da Kina koja ce da nasledi USA do kraja veka ako ne i pre, ce morati da vrsi mirnu ili ratnu ekspanziju po svetu samo iz razloga sto Kina jeste ogromna ali nema resurse, posebno ne resurse koji mogu da odrzavaju tako ogromnu i tako rastucu privredu.

Jos bih samo podsetio na ruska sirenja na istoku i njihovo stupanje u kontakt sa americkim indijancima kao i sa plemenima po raznim ostrvima Pacifika. Konkretno na Aljaci , Rusi nikad nasilno nisu ni sa jednim plemenom ulazili u kontakte. Uvek su bili dobrodosli i rado vidjeni, posebno onaj Rus koji je najzasluzniji za sva ta otkrica i prisajedinjavanje Aljaske Rusiji. Nikad ni jedno pleme nije pobijeno ili napdnuto, nikom nista oteto nije, niko proteran nije.

Ogromna je kulturoloska razlika izmedju zapada i istoka posebno po pitanju komunikacije sa drugima a te stvari se i inace odavno znaju u psihologiji zapadnih i istocnih naroda i to nije nikakva tajna.
Ja nisam govorio da je Rusija bas kao Amerika, ali svaka velika sila mora da ostane velika sila prateci tok koji cini veliku silu velikom silom.  Ja sam naveo slucajeve pod teror rezimom Staljina i Lenjina u kojem je vise Rusa poginulo nego bilo kojih neprijatelja.  Ja samo konstantujem da mi kao Srbi trazimo i zelimo da nadjemo bracu i prijatelje gde ih nema, to jest tamo gde uvek iza svakog osmeha, pozdrava i poklica sedi prilika za neko koristoljublje.  Referenca koja je obicno ubacivana u jednacinu u kojoj se pokazuje ljubav od strane Rusije prema Srbije je naravno pomoc tokom Prvog Svetskog Rata.  Ali nazalost tu postoji jedan problem.  Rusija je na pocetku ili od samog pocetka snivala isti san kao i Srbija, a to je Velika Rusija isto kao i Velika Srbija.  Da je sve poslo kako je Rusija ocekivala ja mogu da predocim konflikt koji bi se desio izmedju "bratskih zemalja" jer Srbija da je uspela u svojim planovima bi naravno krenula i prema severu u cilju prosirenja, e tu lezi problem jer tu istu teritoriju je Rusija zelela za sebe.  Ja ne mrzim Rusiju ali ne postujem Ameriku, volim svoju zemlju iako sam doziveo dosta bola od strane ljudi koje nazivam bracom Srbima, i posle svega toga i dalje ne zelim da zbog toga mi kao narod, nacija i drzava koja vise ne postoji (jer su nas popljackali i davili u kapi vode) i dalje patimo i nadamo se nekoj pomoci.  Kao sto sam naveo odavno "Sami Smo" ljubav je davno riknula, sve se vrti oko para i interesa kao sto je uvek i bilo.
Toliko od mene.  Hvala ti za tvoja zapazanja  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1621
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63

bilo je par...Zasto vole Rusiju,zasto volim NATO(zajbancija za sve wanna-be-amere),a mislim da je bilo jos par vezanih za neke drzave(zaboravio sam koje...)

a dobro. nisam ih video.
usredsredimo se na ljubav a ne na mržnju. život je tada lepši i lakši

Nemoj bre , da me bre plagiraš , ima ohoh kako sam postavio temu " Zašto volem Poljsku " , ali su je sile mraka prebacile u scaštaru , buvljaru ili tako to !

http://forum.burek.com/zasto-volim-poljsku-t512926.html

daaaa, sećam se toga.  Smile

evo zašto ja volim Japan  Smile

... a zasto volis Svedsku?   Smile

to je taj standard o kome svi pričaju Smile

« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 20:12:05 od framling »
IP sačuvana
social share
@nikolajovic "People arguing over gods, religions, and national boundaries, which are absolutely imaginary." - Neil Gaiman

Očekivano, momci sa manjkom pameti i viškom adrenalina su iskorišćeni, ali #BGPride je protekao mirno a čuo sam i da žurka tek počinje. Wink
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
a dobro. nisam ih video.
usredsredimo se na ljubav a ne na mržnju. život je tada lepši i lakši
pa,tu jesi u pravu,sto jes,jes...
to je taj standard o kome svi pričaju Smile
Smile
« Poslednja izmena: 24. Sep 2010, 20:44:29 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
ja nisam mislio na njega,vec na one koji su "radili" u Africi,ali,nema veze,slobodno reci ako znas nesto vise i o ovome,posto uopste nisam znao da su nasi i u to bili umesani...

Pa tada, mislim dok nije isporucen Artukovic je bilo obucavanja Palestinaca u JNA, sad koja kasarna, zaboravio sam, ako cak nije bila Bileca. Ali mi je taj drugar pricao kako su Palestinci imali svoje "metode" i "disciplinu", ako im se neko povredi na vezbi, ne hebu ga pet posto. A hteli su kad dodju nepripremljeni na neke vezbe pa su se lomili samo tako. A vezbe klasika, za specijalce, ono srednja klasa, vezbe sa padobranima (ne znam za cega im je trebalo, kad nisu imali avione), prelazak uvala pomocu uzeta i slicno. Pokazivali su malo znanja a vise tvrdoglavosti. Uz to su bili zainteresovani za jednocevni bacac raketa, tj. VBR sa jednom cevi koje mogu komotno dvojica da vuku na kolicima, ali mislim da je Juga digla ruke od toga.
Vijetnamci su se pocetkom osamdesetih isto obucavali ali kao oficirski kadar, ali to je moguce bilo vise uobicajena razmena znanja. Cuo sam isto od frenda da su divljali jer su imali cinove a obicni vojnici (JNA) ih nisu zarezivali nimalo a ovi sa cvarcima ali visoki metar i pedeset  Smile

eto,vidis,ja to nisam znao...  Smile i drago mi je da sam sad naucio i nesto novo ovde od tebe.

Hvala  Smile
Inace, jedan od razloga je bio taj sto bi naravno izvukli deblji kraj jer su saveznici imali premoc u vazduhu. Ali bilo je predloga da se sa V2 salje gas na London. Ujedno, Hitler je imao gadno iskustvo u I sv. ratu i zamalo je oslepeo od gasa, docekao je kraj rata u bolnici. (da su znali Englezi pa da mu odvrnu malo vise  Smile)

ne mora da znaci da su im gledali kroz prste.tamo je njesra trajalo 10 godina.za to vreme mnogi su mogli(a verovatno i jesu) da se obogate do jaja,pobegnu iz zemlje,naprave jos para,i onda se vrate.ili se pak drze po strani,ili se sklone u obliznje republike,a odatle vode biznis,i kad se sve smiri,vrate se.rekoh-to je bio haos.divlji zapad.i to jos u vreme pijanog idiota! radio je ko sta oce i tesko je sad istraziti,a jos teze pohvatati sve koji su muljali.pogotovu sto tamo brate imas takvih vukojebina da mozes da sakrijes sta god oces.

Radi se o tome da i Rusi pokusavaju te kavkaske "poglavice" da pridobiju privilegijama jer im je to jeftinije nego iscrpljujuci ratovi po vukohebinama. Istina da Checheni, Dagestanci i ostali ne mogu nista na otvorenom, ali opet zivis u opasnosti da ti svake nedelje kace po dva-tri vojnika. Odrazava se to na moral itekako, a ni javnost nije zadovoljna. A ako krenu da hvataju "sumnjive" sa time kod domacih samo izazivaju vece nepoverenje i nezadovoljstvo. Zato se trude da neke "poglavice" pridobiju jer znaju da ovi imaju svakako bolji uvid u situaciju i mentalitet ljudi.

bilo je par...Zasto vole Rusiju,zasto volim NATO(zajbancija za sve wanna-be-amere),a mislim da je bilo jos par vezanih za neke drzave(zaboravio sam koje...)

Zasto ne bi bilo recimo "zasto volim Nauru" ili "Cabo Verde" ili jos bolja tema: "zasto mrzim komsiju" Smile

Uf, od jednog drugara buraz, Italijan, radio je kao student prava pri nekom NGO praksu u Meksiku. Blizu plaze, uz jos desetak studentkinja i to iz Svedske, upala mu sikira u med i to debelo, Talijan i Svedjanke  Smile 
« Poslednja izmena: 25. Sep 2010, 15:40:14 od Maradic »
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Bosch pumpa
Кинески јуан угрозио долар  Smile

Јуан најјачи у односу на долар од 1993. године. Као одговор на то влада у Вашингтону спрема рестриктивни закон.

Чињеница да се у америчком Конгресу припрема закон који ће дозволити администрацији у Вашингтону да предузме жестоке мере против Кине, као одговор на "манипулације националном валутом", показује да су односи две најмоћније светске привредне силе све напрегнутији, пише лондонски Фајненшел тајмс.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0/770606/%D0%9A%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D1%98%D1%83%D0%B0%D0%BD+%D1%83%D0%B3%D1%80%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BE+%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80.html

Предлог тог закона већ је достављен на разматрање Комитету за буџет Конгреса САД, а аналитичари истичу да ће усвајање тог законског акта изазвати оштру реакцију Пекинга.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10

Јуан најјачи у односу на долар од 1993. године. Као одговор на то влада у Вашингтону спрема рестриктивни закон.

ne sprema americhka vlada odgovor zato shto juan jacha , nego shto smatra da je juan neopravdano slab u odnosu na dolar , pa je zbog toga kineska roba jeftina i konkurentnija na svetskom i americhkom trzishtu .

ali jbg , kad mi imamo nepismene novinare  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Trebao je novinar da baci pogled na kursnu listu pre nego sto je poceo da pise  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia 3510
Недојебена Хитлери Клинтон у октобру у Београду Smile

Државна секретарка Сједињених америчких држава Хилари Клинтон посетиће у октобру Београд, најавио је председник Србије Борис Тадић који се налази на заседању Генералне скупштине Уједињених нација у Њујорку.
Тадић је рекао и да ће ускоро поново посетити САД што ће, како каже, бити добра прилика да се америчко-српски односи подигну на највиши могући ниво и да се размене мишљења. 
Он је најавио и долазак америчке државне секретарке у октобру и додао да је о тој посети са њом разговарао током свог боравка у Њујорку. 
"Верујем да ћемо и председник САД и потпредседник САД, али ево и госпођа Хилари Клинтон, која долази током октобра, са којом сам о тој посети разговарао, имати прилике да подигнемо ниво наших америчко-српских односа на највиши могући ниво", рекао је Тадић. 
Хилари Клинтон у октобру креће на балканску турнеју, а већ је најављено да ће посетити Сарајево где ће отворити нову зграду амбасаде САД-а, као и Загреб.

IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
Jaser Tadic je prso .....  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 283 284 286 287 ... 797
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Sep 2025, 15:42:04
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.222 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.