Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ljudi upisuju privatne fakultete?  (Pročitano 26137 puta)
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Citat
Što se tiče posla i diplome, ja sam dobila posao bez ikakve veze, prosto sam bila vrbovana regrutovana (tj. pitana da li želim da počnem ovde da radim), niko me nije pitao koji sam faks završila, privatni ili državni (čak ni CV nisam predala, samo na osnovu razgovora odnosno mog beskrajnog šarma

Озбиљне фирме одржавају контакте са факултетима ил катедрама с којих се снабдевају кадром. Тако да ова твоја прича звучи као тако нека варијанта ... послодавци су морали од неког да чују бар да постојиш ако ништа друго  Smile

Нико, никад, нигде ... неће запослати неког без да или провери кога запошљава или да поверује на реч неком чије мишљење цени.

То наравно ако не разматрамо рођачко партијско швалерске варијанте  Smile
Volim jako da se hvalim time kako sam dobila posao, iako mi ljudi uglavnom ne veruju i sama sebi ponekad zvučim totalno neuverljivo.  Smile Krenula sam na edukaciju za terapeuta kod te žene (ona je jedan od edukatora) u firmu za koju sada radim. Posle našeg prvog susreta (koji je bio terapijske prirode), pitala me da li bih radila za nju. I meni je to zvučalo nerealno tad, ali je na tome i ostalo. Kad samo se videle opet zakazala mi je razgovor, ponudila uslove i ja pristala. I to je to, nije mi ni CV videla, ni po babu ni po stričevima. Mada kaže da je malo odlepila na to što imamo zajedničko poreklo.  Smile

Nije tema o tome, ali ja strašno volim da se hvalim, ekskjuz mi sr.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung XYZ1004
SF je na FB postavio jako lepo predavanje koje jasno pokazuje da vam svo to masturbiranje na vase "ozbiljne" drzavne fakultete, ne znaci bas nista (osim ispoljavanja snobizma  Smile ), jer na kraju skolovanja nema nikakve razlike izmedju drzavnih i privatnih fakulteta, obzirom da podjednako nista ne znaju!
Kod drzavnih fakulteta imas punu glavu informacija (najcesce nepotrebnih) koje niti umes da primenis prakticno, niti mozes.
Kod privatnih fakulteta izmas malo popunjenu glavu nekim informacijama koje niti umes niti mozes prakticno da primenis!

Napomena: Od ovog pravila postoje izuzeci, tako da nemojte da se hvatate za pojedinacne slucajeve i ljude koje vi znate, jer to bas nista ne znaci.....hvala  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung 111111
Citat
jer na kraju skolovanja nema nikakve razlike izmedju drzavnih i privatnih fakulteta, obzirom da podjednako nista ne znaju!

I to obicno pricaju oni koji nisu nista zavrsili  Smile
Neko ko nije proso kroz to ne moze nikad da zna kako to izgleda.
Moze samo da naslucuje.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung XYZ1004
Ja diplomirao na Masinskom fakultetu (ne postoji privatni  Smile ) poodavno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Citat
jer na kraju skolovanja nema nikakve razlike izmedju drzavnih i privatnih fakulteta, obzirom da podjednako nista ne znaju!

I to obicno pricaju oni koji nisu nista zavrsili  Smile
Neko ko nije proso kroz to ne moze nikad da zna kako to izgleda.
Moze samo da naslucuje.

Upravo tako...

Podseti me na jednu majčinu poznanicu,koja je ok,fina žena,ali što voli brate da prosipa tu priču...

"Ja nikad nisam bila za (državni)fakultet... probala sam ali je to bezveze... nemam ja vremena ni ni živaca za tamo neke nebulozne stvari... sve su to gluposti".

A njen muž je doktor nauka,profesor.  Smile  Smile Slučajnost? Ne bih reko.Pre će biti kompleksi.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Jan 2012, 15:41:30 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ja jesam, što se toga tiče, snob i masturbator na svoju državnu diplomu, da prostite, ali sam svesna da to ne mora ništa da znači, iako se razlika jako primeti kada je u pitanju početak neke profesionalne karijere. Vremenom se te razlike gube, brišu i postanu nebitne, pred praksom i izazovima posla. Ali ako si glup onda si glup pa si glup, nema veze koji si faks završio, to je bila moja poenta.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Otprilike Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
Razlog 4: U većini ozbiljnih firmi, postoje procedure prilikom zapošljavanja kadrova gde se otvoreno kaže da uvek prednost imaju studenti državnog univerziteta u Beogradu, pa ostalih državnih univerziteta i na kraju privatnih(čitaj ako se baš niko ne prijavi sa državnih). Čitava tvoja pričica zvuči cool i optimistička je(neće vam sigurno reći nemate šanse da se zaposlite saa ovim faxom) ali kada predaš CV, uvek ćeš biti sortiran u grupu CV-a gde piše privatni fakultet i eventualno će te pozvati kada iscrpe sve biografije sa državnih.

Apsolutno netacno.

Vecina ozbiljnih firmi objavi konkurs u kome navede stavke koje su potrebne za taj posao, cesto nerealne stvari, tipa: da imas do 25, da imas 10 godina iskustva, diplomu tog i tog fakulteta, vozacku, odsluzen VR i par kurseva koji su plus.

To se navede samo iz razloga da im se ne prijavljuje svaka susa. U nekoliko navrata su u mojoj firmi odabirali ljude koji su navodili iskustvo u tim poslovima. (Govorim o stvarima vezane za IT)
Ne secam se u zadnjih 5 godina da je ikada neko odvajao i sortirao CV-eve po fakultetima, vec su birani kandidati za prvu rundu razgovora, pa se tu isfilterisu mnogi, pa drugi krug razgovora, pa probni rad od 3 meseca.

Kako se dobija posao:
1. Veza;
2. Preporuka;
3. Iskustvo u radu;
4. Skola;
.
.
.

Bar je tako u privatnom sektoru. Privatniku treba neko ko zna da radi i svoje znanje zna da primeni u svim situacijama na poslu. A to, da li je zavrsio CIF, DIF, MILF ili ETF, PMF itd, totalno je nebitno, bitno je da znas da radis to sto treba da radis, a porazna je cinjenica da odredjeni broj ljudi sa najjacih fakulteta u drzavi jednostavno ne zna da radi ono za sta su se skolovali. Istina, na privatnim fakultetima je taj broj mnogo veci. I dalje postoji ona propala i trula prica u glavama: "Zavrsio sam pravni, sada cekam ponude za posao".

OnTopic:
Po mom misljenju, privatne fakultete upisuju nekoliko grupa ljudi,
- Oni koji su vec zaposleni, treba im papir zbog papira;
- Oni koji pojma nemaju sta hoce ali hoce da zavrse nesto sto pre, a ne da ih matematika2 rastura celu deceniju;
- Oni koji zele da sto lakse prodju 3 godine skolovanja, pa da se "masterizuju" na drzavnom, sto je po mom misljenju kul ideja, ko sto neko rece "operes" diplomu;
- Oni koji su rodjenjem nasli posao u firmi kod rodje;

Pri tom, drzavni fakulteti bez obzira na sve, daju mnogo siru teorijsku podlogu ali to danas ne donosi, nazalost, neku bitniju prednost ako postignuto znanje ne znas da primenis. Dzaba meni neko objasnjava teoriju korporacijskih mreza ako je on tu istu mrezu video samo na slajdovima projektora, dok je klinac iz drvno-preradjivacke koji je pola zivota proveo u igraonici umrezio ceo Novi Beograd i sa par preporuka otisao preko i sada arbajtuje u Dojce Telekomu, a u medjuvremenu je zavrsio privatni fakultet, smer "izradjivanje mamaca za ajkule i eksera za potkivanje konja".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows XP
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Samsung 111111
Citat
Bar je tako u privatnom sektoru. Privatniku treba neko ko zna da radi i svoje znanje zna da primeni u svim situacijama na poslu. A to, da li je zavrsio CIF, DIF, MILF ili ETF, PMF itd, totalno je nebitno, bitno je da znas da radis to sto treba da radis, a porazna je cinjenica da odredjeni broj ljudi sa najjacih fakulteta u drzavi jednostavno ne zna da radi ono za sta su se skolovali. Istina, na privatnim fakultetima je taj broj mnogo veci. I dalje postoji ona propala i trula prica u glavama: "Zavrsio sam pravni, sada cekam ponude za posao".

Odma da kazem da se slazim.Znaci da ne bude zabune slazem se !

E sad..Znas sta je interesantno ?
Sto kad god se pomene covek sa fakultetom i covek bez fakulteta pocne se od programera Smiley
Zato sto da bi postao programer / web dizajner ili jebem li ga i ja sta sve nema moderna internet tehnologija mozes i suvo Smiley Neko ti pokaze..+ tvoja zelja za radom i ostvaris projekat po projekat i postanes iskusan u tome.

Ali covece postoje struke koje ne mogu bez faksa .. Hirurzi,Arhitekte,Inzinjeri raznih vrsta i jos mnogo struka i smera Smiley
Svako izadje sa fakulteta sa nekim znanjem.Neko sa vecim neko sa manjim.
To ti je pocetna stranica u tvom daljem napredovanju.
Neki provedu i po sedam godina i osam na faksu...Nemoguce je da bas nista ne znaju ili kao sto ih opisuju ovde kao tutubane.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung XYZ1004
A jel te, cisto informativno, jel neko od vas video knjigu iz koje se polazu ispti na Oxfordu, Harvardu, Jejlu, Sorboni ili nekom drugom zajebanom ili makar priznatom univerzitetu?
Jel uce iz knjige od 1000 strana i vecinu moraju da znaju napamet ili je tu nesto drugacije od nasih fakulteta?

Nabacite neki link, stvarno me zanima, a mrzi me da googlam  Smile

Citat
Neki provedu i po sedam godina i osam na faksu...Nemoguce je da bas nista ne znaju ili kao sto ih opisuju ovde kao tutubane.

Naravno da znaju puno toga, ali slabo sta od toga mogu da primene u praksi..kad se zaposle treba im poduza obuka i praksa da bi mogli da pocnu da rade. A i kad pocnu da rade, savladaju posao i sve krene superiska, shvate da vecinu znanja koje su stekli kroz 7-8 godina studiranja su bila potpuno nepotrebna i suvisna ( a neretko su bas ta nepotrebna i suvisna znanja bila u predmetima zbog kojih su se i razvlacili po faksu 8godina)

I da...Na privatnim fakutletima neki provedu 4-5 godina.....Nemoguce je da bas nista ne znaju ili kao sto ih opisuju ovde kao tutubane!  Smile

« Poslednja izmena: 24. Jan 2012, 00:44:58 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 23
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.