Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 01:19:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto ljudi ne citaju knjige?  (Pročitano 66613 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Apple 15
Ako imate zamerke na rad euridicat, mozete da se obratite SF ili postavite temu u Pedlozite ~ Pitajte ~ Prijavite gresku.
U suprotnom  Smile
Svaki dalji off ce biti obrisan.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

through stars we will navigate

Zodijak
Pol Žena
Poruke 20552
Zastava On an island in the sun...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Upravo me tema Vasa prva procitana knjiga potakla da nesto i tu napisem. Naime, sjetila sam se kako bih, dok sam bila klinka, uvijek otisla u knjiznicu i posudila maksimalni broj  knjiga, njih 20, te bih ih progutala u vrlo kratkom roku Smile. Nije bilo ljepseg nego citati o pustolovinama djece u knjigama Enid Blyton, nestaslucima Pipi Duge Carape, Michela i tajnama Smile Tajnog vrta.  Popuno bih se uzivjela u knjigu, sva Smile, zamisljala sto ce biti dalje, sta bih ja napravila da sam tamo, smijala se na sale, strahovala za likove i plakala kad je bilo tuzno - otvarali su mi se potpuno nepoznati, novi, zanimljivi, uzbudljivi svjetovi.

Danas moj mali bratic dodje, upali TV i tako se, puno losije (jer sto tamo vidi ne moze se mjeriti sa sadrzajem navedenih i inih drugih knjiga) zabavi. Poklonim mu knjigu za rodjendan i ona, ako nema dovoljno ilustracija, zavrsi u nekom kutu njegove sobe. Djeca danas ne znaju za Pipi Dugu Carapu (cak ni serije snimljene po knjizi Smile), ali zato znaju sve likove iz meksickih i domacih sapunica i, naravno, sve o svim kandidatima Big Brothera. Velikog brata Smile. I, kako ce takva djeca, koje okolina (osim putem skolskih lektira..koje se ionako mogu naci na netu) ne potice na citanje, uopce razviti zelju za citanjem.

Znam da cu, ako ikad budem imala djecu, definitivno pokusati pribliziti im cari citanja, jer se danas rado sjetim tih dana kad sam imala vremena doslovce gutat knjige. I danas sam svaki dan u knjiznici, istina to mi i proizlazi iz studija, ali trudim se sto vise citati i pored faksa...u tramvaju, u busu, u pauzama na faksu, prije spavanja umjesto TV-a -jer vremena se uvijek nadje.

Ali, puno je lakse uzeti daljinski i ukljuciti se u Velikog brata - leglo znanja. Tamo npr mozemo naucit da je nekoj tamo plavusi Paganini ruzno ime za kafic jer je to po njoj eto naziv za Roma, pardon Cigana, koji svira violinu. Ili da su ja, ti, on, ona , ono , mi, vi  oni sve padezi hrvatskoga jezika molit cu lijepo. Kladim se da to niste znali Smile. A onda imamo holivudske komedije Smile i domace sapunice o ljubavnim vezama nogometasa i manekenki. To se trazi Smile.

Moja poanta: Za necitanje knjiga je kriv stav koje drustvo ima prema istima. Ne mora svatko obozavati citati knjige, ali me zaboli kad netko kaze da mu je ekranizacija neke knjige odlicna i da zasto bi citao knjigu ako moze pogledat film Smile. A za to je krivo drustvo i vrijeme u kojem zivimo. Jer zasto bih naprezala mozdane vijuge ako mogu Parfem pogledat u sat i pol.

Tuzno.
« Poslednja izmena: 08. Jun 2007, 04:59:19 od nela_1601 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Znam, Nela, znam... 

Kazem ja vama- Doslo mi je da izgrlim nekog devojcurka u autobusu, jer je citala Sofijin svet... Smile

Shvatam, potpuno sta zelis reci. Potpuno.

Uvek sam mnogo vremena davala prirodi, muzici, prijateljima i porodici, izlascima, zivotinjama i knjigama.

Knjige su pasos za lepsi i kulturniji svet, koji bi mogao postati stvarnost kada bi ljudi vise citali.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

through stars we will navigate

Zodijak
Pol Žena
Poruke 20552
Zastava On an island in the sun...
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Amen Smile Smile

p.s. cini mi se da smo kolegice Smile (filozofski zg  Smile )
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Amin, nego sta!  Smile

« Poslednja izmena: 13. Dec 2008, 00:23:18 od Euridicat »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
interesantno je da po svim istrazivanjima zene citaju vise od muskaraca iako imaju vise obaveza, posao, kuca, deca....

Али зато немају плејстејшн, фудбал, кладионице...
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
imaju, ali ne koriste  Smile

dakle, zbog fudbala, igrica i kladionica muskarci manje od zena citaju knjige  Smile (nova tvrdnja  Smile )
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Сурова истина Smile
Али то не важи за све Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
imaju, ali ne koriste  Smile

dakle, zbog fudbala, igrica i kladionica muskarci manje od zena citaju knjige  Smile (nova tvrdnja  Smile )

ja bi tu dodao i kosarku  Smile a ima se vremena za sve kad se hoce Smiley
a i u pravu si za to da zene vise citaju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Nokia 
Na balkanu latifovich druze, na balkanu postoji tvoj stav. Vec u mongoliju ne Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 01:19:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.