Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:06:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto ljudi ne citaju knjige?  (Pročitano 66502 puta)
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Ne bih se slozio sa mnogim iznetim misljenjima ovde.

Kao prvo, mislim da je citanje knjiga (uglavnom kojekakvih) u ovoj zemlji u uzlaznoj putanji. I mislim da se to krece paralelno sa opismenjavanjem stanovnistva.
Drugo, pojedini ovde zaista idealizuju svoje znanje...cak i do te mere da polako pocinju da guse i sebe i druge u njemu.
Zar je parametar ljudskih vrednosti broj procitanih knjiga? Uzas...,a tako se ovde to predstavlja.
Btw, neki su ovde procitali toliko knjiga da se polako gube u realnosti zivljenja. Sve manje im je jasno u cemu je poenta zivota...
Naravno da je bolje procitati knjigu po preporuci nego igrati igrice...ali ako vec dete treba da odvojim od kompjutera...poslacu ga da se druzi sa drugom decom i bavi sportom. Ne vidim razlog poredjenja... Ne vidim razlog zbog kojeg se citanje velica odvodjenjem u krajnost. Ima toliko drugih stvari na koje ljudi trose svoje vreme, a svrsishodnije su od citanja. Previse se ovde generalizuje...
Pa ta uzasna podela ljudi..na nacitane i "nepismene"...katastrofa. Prosao sam celu Srbiju i uzduz i popreko, ziveo i radio sa "nepismenim" ljudima, i mogu reci da su mnogi od njih daleko mudriji i srecniji u svojim zivotima nego neki kojima glava puca od "znanja".

I da...imam utisak da se ovde zloupotrebljava tastatura. Bas me interesuje da li su pojedini toliko "inspirativni" i u zivoj komunikaciji i koliko im "nacitanost" vredi u njihovim zivotima.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung 
pa...  Smile
da, ljudi mnogo vise citaju nego sto se misli  Smile
kad su knjige u pitanju, ne bih ljude delila na one koji ih citaju vs. one koji ih ne citaju,
vec na one koji knjige vole, i one kojima knjige bas i ne znace mnogo  Smile ... ali samo ako bas mora da se pravi nekakva podela  Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Da je tema zaceta u nekom drugom smeru, npr. "Zasto neki ljudi ne citaju knjige"...mozda bi tema i imala nekog smisla.
Ovako, cini mi se da u ovoj formi sluzi za lecenje kompleksa vise vrednosti.
A ljudi koji ne citaju knjige (sram ih bilo, zastranjene...glupi su k'o noc) nisu to zasluzili....objasnio sam zasto.

U mom komsiluku zivi zena koja je skoro doktorirala kriminalistiku (postoji strucniji naziv...).
Iskreno, uvrnutiju osobu nisam upoznao....
Da ne pricam koliko je knjiga procitala, i koliku biblioteku ima...

Tako da...generalizacije ove vrste su stvarno neumesne.

I da...slazem se sa tim da svi nesto citaju (pa i oni nepismeni  Smile) , ali izgleda da Dostojevski i Tolstoj nisu imali bas najbolju reklamu...  Smile
« Poslednja izmena: 07. Jun 2007, 22:32:47 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Када сам била мала, мама мије ограничавала време за читање књига. Ноћу сам се крила испод покривача и читала са батеријском лампом. Сећам се, Мач од Шанаре, у три тома, а очи ми  Smile оволике. Како само да престанем, да не знам до ујутру шта је било?!

Ista stvar.  Smile  Samo sto je meni mama pocepala clansku kartu biblioteke, jer sam imala 35 kg, na 165 cm, u nekom sedmom razredu.  Smile

~Vrcom~

Cccc... Zasto si toliko napet? Citaj vise.   Smile Bices pametniji, elokventniji.  Smile

I od toga moze da se zivi. Pr. dajes casove klincima i sejes prosvetiteljstvo.

~Dakkle, ljudi su zaglupaveli.
Citati! Citati! Citati! parafraza sa Leninom. Treba citati da covek moze da pise. Sta ja procitao u moju zivotu , vec pojma nemam Smile. Nazalost ni na to ne secam sta je bilo sto sam prvi put u zivotu procitao, al to je sigurno da to osnovno da cita covek. Da citan bude to nije pitanja broj procitano knjige, nego nacin zivota. To je lov, hunting, na knjige. Prvi Bit i vreme na madjarskom izdanju sam procitao kao fotokopija i to sam trazio bar dve godinu dok sam stigao platiti za fotokopiranju. Danas sam vec 7-8 puta procitao i poznajem sve ulicu i znam u knjigu u kojoj kucu ko i kako zivi u Heiddeger stadt-u.

Citati, nego sta!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

~Vrcom~

Cccc... Zasto si toliko napet? Citaj vise.   Smile Bices pametniji, elokventniji.  Smile

Jedno me samo zanima...
Da li ima prostora za tvoje dalje napredovanje, ili si ipak procitala sve knjige ovoga sveta?  Smile
Nisam napet, samo me mrzi da budem licemer...

Citat
I od toga moze da se zivi. Pr. dajes casove klincima i sejes prosvetiteljstvo.
...i primas platu tek da sastavis kraj sa krajem...neka hvala.

Citat
~Dakkle, ljudi su zaglupaveli.
Ako zaista mislis da je ovaj narod gluplji nego sto je bilo kada bio...onda, sta reci...
« Poslednja izmena: 07. Jun 2007, 22:40:52 od vrcomm »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Vrcom,
kada sam ja izjavila da sam najmudrija, najpametnija? Citiraj, ali neces naci nigde. Naravno da cu napredovati, sve vise i vise...

Smile

« Poslednja izmena: 13. Dec 2008, 00:21:51 od Euridicat »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Moram da ti se izvinim samim tim sto nisam bio svestan tvojih godina, to drasticno menja stvari...  moj propust.

Dojmis se kao 3-4 godine starija osoba, sto je u tom periodu znatna razlika.

Bez obzira sto nigde nisi spomenula da si najpametnija, citajuci tvoje postove, sto ovde, sto na drugim temama...uocio sam crte prepotentnosti.
Nemoj da se ljutis, ali je zaista tako...a mislim da nisam jedini koji je to primetio.

Da bi jedan narod zaglupeo, morao je biti pametniji nego sto je sada...
Slazem se sa tim da je velikim delom "sirov", ali zar postoji narod koji nije?

Shvati ovo sto sam napisao, obracajuci se tebi, velikim delom kao kompliment...a malim kao kritiku.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ok.

Kazem ja, rec pisana ne sadrzi moju gestikulaciju, sarm i sl.. Sada cu da izmenim post, da ne znaju svi koliko imam godina...  Smile

~Iznosim iskljucivo licni stav, ne moras da se slozis sa njim.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Apr 2008, 23:26:40 od Euridicat »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

The worst vice is advice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 9076
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 Smile

Stekao sam utisak da postajes profesionalno deformisana, tj. da nesvesno "zivis" tudje zivote...bas kao i pri citanju knjiga.  Smile

Izvini, tvoje misljenje mogu prihvatiti kao tvoje i kao deo tebe...sto ne znaci da moram da ga uvazim ili prihvatim tebe kao kompetentnu osobu.

Sada malo parafraziram, ali razumeces sta zelim reci...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Molim vas, drzimo se teme...

Kome se ne dopada tema, moze posecivati druge.  Smile

Hvala, na razumevanju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 18:06:45
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.