Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto inteligentni ljudi ne ostvaruju uspeh ???  (Pročitano 17368 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
@vlastimir
Nema potrebe da zamisljamo. Ja znam gomilu ljudi kojima je tako svaki dan a verujem da su mnogi u takvoj situaciji. Ova nasa drzava pruza mnogim gradjanima taj osecaj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.50
mob
Samsung 111111
ovo je ludilo  Smile
Odoh da otvorim temu "pamet"
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Dobro ljudi ovako...

Ajde zamislite jednog coveka, bas ali bas pametnog. E sad mi smo na nivou na kojem je on bio sa dvanest godina.

E sad se stavi u njegovu kozu, zamisli da radis sa gomilom dvanestogodisnjaka. Koji ne samo da nece da te slusaju, nego neki od njih smatraju da ti treba da slusas njih.

Meni je to nekako depresivno.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2010, 03:16:06 od Sle Jr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Be yourself, no matter what they say!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 331
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Uh... ne bih da vam miniram temu, ali mi se generalizacija ne dopada. Pitanje bi eventualno imalo smisla ako bi ispred reči "inteligentni" stajalo: NEKI. Zapravo, mi ne možemo znati da li veći broj onih koji su umno nadmoćniji od 95 % populacije ostvaruje, ili ipak ne ostvaruje uspeh.
Na bazi svog iskustva zaključujem da inteligencija nije ključan faktor životnog uspeha, i nema potrebe da nabrajam sve one važne osobine koje ste već pomenuli, počev od ambicije. Tako kažu i rezultati mnogih ozbiljnih istraživanja. Zapravo, trebalo bi da je inteligencija presudna samo do jedne tačke, a svi (ne)srećnici koji je premašuju, imaju velike šanse da propadnu. Tako dolazimo do nekih velikih umetnika, književnika, filozofa...
Zašto? Pa, mislim da se ta ekskluzivna inteligencija od početka razvija na vrlo specifičan način, a vlasnik stiče malo "pomeren" odnos prema sebi i svetu, što bi dalje značilo da mesta na kojima su kod običnih ljudi ambicija (koja je uglavnom reakcija na nezadovoljstvo postojećim stanjem) ili odgovornost (koja je direktna posledica ozbiljnog shvatanja društva) - ostaju upražnjena, ili zamenjena nekim posebnim instancama. Socijalni deo ličnosti je kod takvih najčešće vrlo skroman, ako ne i simboličan, a jedan od najvažnijih faktora uspeha u životu jeste odnos sa ljudima.
Eto, neka ta stavka bude  moj prilog odgovoru.  Smile
« Poslednja izmena: 13. Sep 2010, 03:54:17 od Nonšalantan »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 
Citat
Koji ne samo da nece da te slusaju, nego neki od njih smatraju da ti treba da slusas njih.

A za sta ti pamet sluzi nego da obrnes situaciju u svoju korist? Sto ne bi napravio tako da Tebe slusaju manje pametni od tebe? To nije nemoguce . A nije ni depresivno...pogotovo tim manje pametnim.
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
A za sta ti pamet sluzi nego da obrnes situaciju u svoju korist? Sto ne bi napravio tako da Tebe slusaju manje pametni od tebe? To nije nemoguce . A nije ni depresivno...pogotovo tim manje pametnim.

Traži od svih svojih prijateljica da ti povere decu na čuvanje.

Optimum bi bio 3 dana, 9-oro dece  10-14 godina.

Ako upeš da preživiš vrati se na temu, priloži neki dokaz da si prošla moj izazov.
Pa da nastavimo gde smo stali raspravu.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 

Dzaba da ja dolazim na temu kad si ti taj sto neke stavri nikako nije preziveo.  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Inteligentan se i upravo odlikuje mogućnošću da se spusti na niži nivo kako bi drugi mogli da ga shvate. . . Jer je to jedini način da iskoristi inteligenciju među ljudima. . . Džaba ako u startu kaže da je superiorniji i da ode. . . Svi će ga smatrati budalom. . .

A jbt iskarikirao si decu od 12 godina i stvarno dao taj primer. . . ako ti stvarno misliš da se inteligentniji osećaju kao sa 12ogodišnjacima onda postoji greška u koracima  Smile
« Poslednja izmena: 13. Sep 2010, 14:36:02 od Sle Jr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 
Citat
Inteligentan se i upravo odlikuje mogućnošću da se spusti na niži nivo kako bi drugi mogli da ga shvate. . . Jer je to jedini način da iskoristi inteligenciju među ljudima. . . Džaba ako u startu kaže da je superiorniji i da ode. . . Svi će ga smatrati budalom. . .

Sve covek rekao . Smile
Mislim da je problem sto vecina prirodno inteligentnih ljudi svoj dar shvati kao nesto sto je zavrseno, tj nema dalje, pametan sam i kraj. Idealno je kad pored pameti razvijas i emotovnu,socijalnu i ostale vrste intelegencije, jer veliki IQ nije nikakav garant srece i zadovoljstva u zivotu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Be yourself, no matter what they say!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 331
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Najprostije rečeno, velika inteligencija ima tendenciju da uvek bude "iznad svega", a za veliki uspeh je potrebno biti "u svemu". Ekstremna matematička inteligencija obično ne ide u paketu sa emotivnom i socijalnom, ali je u izvesnom smislu "viša" od njih, jer je razvoj logike (pored adekvatnog iskustva) vrlo važna komponenta njihovog razvoja.  Smile

Poznajem na desetine Mensinih članova, i odgovorno tvrdim da među njima nema idealnih u onom smislu koji je Lolana navela. Međutim, veliki broj njih je i te kako uspešan.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.