Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto inteligentni ljudi ne ostvaruju uspeh ???  (Pročitano 15384 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
Inace se u skolstvu - a narocito domacem favorizuje uglavnom matematicka inteligencija i sposobnost ucenja teorije.

Sto nema neke veze za ogromnim brojem aktivnosti  u realnom zivotu.

--

Zasto bi krem uspjeha bio naucnik. Dobro nije ni bogatas - al nije ni naucnik.

Postoje toliko talenata u covjeku kao sto su muzika, ples, likovno.. a niko to ne gleda i ne nijeguje u ljudima...

i prosto kasnije ti neuroni  i talenti odumru (posto funkcionisu po sistemu "use it or lose it" )

blagi off..

eksperimenti na mackama gdje se macki samo pokriju oci na rodjenju povezom i drzi se pokrivenim tokom zivota, dakle ne povrijedi se  oko- rezultuje u slijepilu.

To je to "use it or lose it"
i mislim da se odnosi na beskonacnu kolicinu ljudskih sposobnosti koje se ne njeguju.
Odu u bespovrat.

Forsiranje inteligencije u tradicionalnom smislu (matematicko logicka) je pomalo i stramputica, jednodimenzijalno je.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Nokia 
slažem se sa tobom, nažalost u našem društvu se umetnost negovala od sredine sedamdesetih do kraja osamdesetih. Danas gotovo da ne postoje umetnički predmeti u školama a i kad postoje svode se na biflanje biografija.

E sad pogledajmo s druge strane umetnike koji su danas pojam izuzetnosti svojih epoha. Tu imamo Mocarta koji je umro u bedi, pa Baha koji je uvek kuburio zbog dugova i za života su sinovi bili popularniji od njega, pa recimo u likovnoj umetnosti danas je najviše cenjen Van Gog koji je za svog života uspeo da proda samo jednu jedinu sliku. Da li možemo reći da se oni nisu ostvarili kao uspešni ljudi? Nikako ne možemo jer su za sobom ostavili kulturnu baštinu svetu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Chrome 5.0.375.127
Al opet imamo u Spaniji Gaudija i Dalija koji su bili zvijezde umjetnici. Tj. stekli su slavu za zivota.

Najcudnija stvar iz mog iskustva je da u citavoj gimnaziji samo smo nas 4-orica svirali instrumente..  Smiley 1
stvarno porazavajuce, s obzirom da u Evropi - svaki drugi klinac je upucen na sviranje..

Distribucija muzickog talenta prilcno gusta - svaki 5 covjek moze biti solidan svaki 10 vrhunski muzicar..

To kazem zato sto se u to donekle, amaterski razumijem.. a ne bi me iznenadilo i da je tako u ostalim vidovima inteligencije.
 Samo et' sto kazes samo se uci teorija a sekcije su ugasene.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 

Najvise zbog toga sto su sujetni i sto vecina ima intelektulani kompleks. Vecina bogatih i usepsnih ljud koje ja poznajem su prosecne pameti ali natprosecno vredni, snalazljivi i ponizni kad treba. A i odlucili su da uspeju i radili na tome dok su se ovi prvi bavili tudjim zivotima i tu i ostali...obicno zaglavljeni i nesrecni.
Inace bas volela bih da upoznam nekog natprosecno inteligentnog ko moze da radi u timu i ko je ponizan kad to poslovna situacija zahteva  Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.55
Inteligentni ljudi su skloniji depresiji, nego obična populacija. Jednostavno rečeno: "Ko na brdu ak i malo stoji više vidi no onaj pod brdom" ako ja dobro citirah Njegoša. I nama prosječnima je teško da gledamo "kave glave nam delaju o glavi" da sad ditiram Balaševića, a kamoli nekom pametnijem. Teško je gledati ljude koji su dospjeli na neke pozicije svojim vezama, parama, diplomama ili čak i krvavim radom, ali koji zaista nemaju ni grama vizije, inteligencije, sposobnosti da zaista budu pravi na tom poslu, a zbog tih njihovih nedostataka trpe i oni koji sa njima i pod njima rade, posao kao takav i svi oni koji od tog posla zavise.

S druge strane, niko se više ne isčudjava nad neuspješnosti inteligentnih ljudi kao Srbi, koji su kroz svoju istoroji pokazali i dokazali da su uvjek bili spremni da glave koje štrče podšišaju na pravu mjeru, zatvorom, progonom, grobom ili slanjem u omrženo inostranstvo.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 3504
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.12
Jako mi se dopada uvodni tekst i zaista i jeste tako.

Za uspeh je potreban samo predan rad i malo domišljatosti. Po mom mišljenju, kod inteligentnijih ljudi se dosta često javlja kompleks više vrednosti, koji sprečava obavljanje rutinskih stvari, a koje se moraju preći na putu uspeha. Često se može čuti - Nisam ja debil da to radim i slično. Zatim, tu su i prevelike ambicije, ali u paketu sa manjkom strpljenja, što će pre rezultirati odustajanjem nego borbom...
IP sačuvana
social share

Svako slovo koje napišem je deo mene, a ono što sam ja i što mogu biti nije ni deo napisanih slova...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11340
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Po meni inteligentni ljudi  previše obraćaju pažnju na moguće posledice,skloniji su depresiji. .

Kod nekih jeste problem intelektualni kompleks al to nije problem u inteligenciji već je neke druge prirode. . . Ima dosta ljudi koji nisu toliko pametni koliko predstavljaju da jesu pa su opet puni kompleksa niže vrednosti koji ih sputavaju...

Prvi post je apsolutno tačan.

Najvise zbog toga sto su sujetni i sto vecina ima intelektulani kompleks. Vecina bogatih i usepsnih ljud koje ja poznajem su prosecne pameti ali natprosecno vredni, snalazljivi i ponizni kad treba. A i odlucili su da uspeju i radili na tome dok su se ovi prvi bavili tudjim zivotima i tu i ostali...obicno zaglavljeni i nesrecni.
Apsolutno se slažem.

Inace bas volela bih da upoznam nekog natprosecno inteligentnog ko moze da radi u timu i ko je ponizan kad to poslovna situacija zahteva  Smile
mffffffff. . . c c c  Smile

Uvek sam pravio razliku između inteligencije i "pameti"(za život). . . I znam brdo ljudi koji su inteligentni a ne toliko pametni, i obrnuto. . .

« Poslednja izmena: 12. Sep 2010, 15:41:23 od Sle Jr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 
Citat
Uvek sam pravio razliku između inteligencije i "pameti"(za život).

Da, meni se nekako cini da ovo dvoje tesko ide zajedno  Smile
Dobitna kombinacija je da je jedno pametno, a drugo prirodno inteligentno . Cekaj bre, ovo nije tema o braku, jel da ? Smile

Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Dobro ljudi ovako...

Ajde zamislite jednog coveka, bas ali bas pametnog. E sad mi smo na nivou na kojem je on bio sa dvanest godina.

E sad se stavi u njegovu kozu, zamisli da radis sa gomilom dvanestogodisnjaka. Koji ne samo da nece da te slusaju, nego neki od njih smatraju da ti treba da slusas njih.

Meni je to nekako depresivno.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 6.0.472.55
Mislim da je to ona ''where is my bomb'' životna situacija...  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.123 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.