Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:56:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: zasto glasati?  (Pročitano 21612 puta)
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 17.0.963.83
Citat
meni nije jasno kako neko ko zeli promene nece ni da glasa ni da dize ustanak...
Prvom opcijom ne menjas nista, drugom zaglavis robiju ili grobno mesto Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Uredjenje ove drzave ostavlja coveku,koji zeli nesto da promeni, dve opcije. Prva je da demokratski izadjes na izbore i glasas, a druga je da dignes ustanak i meni nije jasno kako neko ko zeli promene nece ni da glasa ni da dize ustanak...
I nije onaj koji je 2000-e glasao za DOS krivac, vec onaj koji je i drugi put glasao za njih.
I ne moze meni neko da kaze da su svi isti, ako nas samo jedni jebu 10 godina, pa valjda je logicno da pustimo ove druge da se dokazu, pa ako nevaljaju i njih da menjamo! Ne znam za vas, ali meni je dosta DS-a...
Ti drugi su nas jebali prethodnih deset godina u saradnji sa današnjim (SNS, kao radikali sa SPS-om). Inače vlast u Srbiji ima uporište u stranom faktoru bilo to Zapad ili Rusija, kako kada. Dok u svetu ne dođe do promena, ne verujem da će se promene desiti ovde. Ne treba glasati, ali masovno i dati im do znanja da shvatamo ko su šta su i šta rade, da nismo naivni i da ne želimo da žive na našoj grbači.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 434
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Misli se i na nevazece glasove koliko ja znam.
Tako da je bolje izaci i precrtati listic nego neizaci i praviti se da si uticao nekako na politicare.

Ok, ako je to tako onda znači da neizlaskom mi dajemo glas onima na ivici cenzusa.
Što se mene tiče, u tom slučaju treba izaći u što većem broju makar i ponišili listić. U suprotnom prećutno smo saglasni da nam se u život mešaju i oni sa po 50.000 glasova i manje. Opet, sa velikim brojem malih stranaka se stvaraju i pozicije za ucene i trgovinu a sve to preko naših leđa...
IP sačuvana
social share
All animals are equal, but some animals are more equal than others! - George Orwell
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Pravni status praznog glasa u Srbiji je jasan: takav glas je nevažeći. U čl. 74. st. 6 Zakona o izboru Narodnih poslanika propisano je:

„Nevažeći glasački listić je nepopunjeni glasački listić, listić koji je popunjen tako da se ne može utvrditi za koju se izbornu listu glasalo i listić na kome je zaokruženo više od jedne izborne liste.“

Nevažeći listići se ne uzimaju u obzir prilikom raspodele poslaničkih mesta. Procenat nevažećih listića ne utiče na regularnost izbora – broje se samo važeći listići. Takođe, broj, odnosno procenat birača koji su izišli na glasanje, ne utiče na regularnost izbora niti na raspodelu mandata: broje se samo glasovi birača koji su izašli. Svaka izborna lista koja dobije bar 5% glasova birača koji su izišli na izbore, postaje parlamentarna stranka.

Ma koliko (malo) birača izašlo na izbore, ma koliko (mnogo) praznih glasova bude dato – to nema nikakvog efekta na izborni rezultat. Parlament, Vlada i ostala tela formiraće se samo na osnovu važećih glasačkih listića građana koji su izišli na izbore. Ne treba, dakle, imati nikakvih iluzija o tome da bi prazni glasački listići sprečili ma koju političku stranku u Srbiji da formira vlast.

http://www.e-novine.com/stav/53457-Prazan-glas-ispraznu-politiku.html
« Poslednja izmena: 07. Apr 2012, 10:52:35 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
tacno tako

bas zato meni prica o neizlazenju na izbore kao vidu politicke borbe ili kako god to vec hoce ljudi da definisu je prazna

ok, pise se o tome da se nevazecim listicima nista ne postize, ali retko ko objasnjava da je isti slucaj i sa neizlaskom

da bi sebe zastitili politicari su promenili uslove izbora - ranije je bilo da mora da izadje vise od 50% na izbore upisanih biraca - a kada je to postao problem najpametnije sto su smislili jeste "brisanje" tog uslova

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
Naravno ali bi sam bojkot izbora bio bi u neku ruku cool, jer kada bi izaslo 30% biraca bez obzira na to ko pebedi i kako bi se formirala vlada sigurno da ne bi dugo vladala.
Ja licno ne izlazim jer nemam za koga glasati...dosta sam davao glas ljudima koji su me posle jebali u zdrav mozak... Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.151
I sad izadje 20-30% ljudi  Smile
Zalim slucaj, mogli ste da birate a niste. Ko vas ****
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49952
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung Galaxy S24
Неизлазак на изборе је више протест против демократског изборног система, него против политичара. Ако мрзите све кандидате, изађите и прецртајте листић. Не видим шта је епилог приче да не треба излазити на изборе? Диктатура под плаштом Комунизма, Апсолутна Монархија или нешто треће?  Smile
« Poslednja izmena: 10. Apr 2012, 13:01:05 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Moraš da glasaš. zato što ,ako ostaneš kući,tvoj glas ide vladajućoj partiji. znači,ili glasaj za nju ako ti odg ili idi i zaokruži neku lijevu partiju,za koju i ne vjeruješ da ima neke šanse ( samo je bitno da TI odlučiš gdje ćeš sa glasom,ne drugi). ako već ne vjeruješ nikom od ponudjenih-idi na neku studentsku,penionersku i sl.stranku.
Apstinencija je negacija slobode
Или барем предај неважећи листић, да спречиш могућу злоупотребу.
--------
Узгред, пензионери су у савезу са СПС.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Неизлазак на изборе је више протест против демократског изборног система, него против политичара. Ако мрзите све кандидате, изађите и прецртајте листић. Не видим шта је епилог приче да не треба излазити на изборе? Диктатура под плаштом Комунизма, Апсолутна Монархија или нешто треће?  Smile
Ako ne izađete , ili ako precrtate listić, sve je pritisak, ali samo , ako je pojava masovna. To što oni pričaju kako im puca prsluk da li će izlaznost biti velika, ili ne je samo bajka i još jedna prevara. Dokle god učestvujemo na neki način u izglasavanju , ili jednih ili drugih, dajemo im podršku, da varaju, kradu, otimaju i troše naše živote. Druga priča je sama institucija izbora, koja je samo opsena, jer obični ljudi misle da glasanjem na nešto utiču, kad ono iza političara sve sami Miškovići. Iz tih razloga ja ne izlazim na izbore, jer vidim da se političari menjaju, a prevaranti i dalje ostaju bogati i nekažnjeni za svoje marifetluke. Neću da me majmunišu.
« Poslednja izmena: 10. Apr 2012, 13:23:15 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:56:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.043 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.