Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 11:56:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: zasto glasati?  (Pročitano 21500 puta)
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.62
mob
Nokia E
umesto izmeni ja kliknuo  na citat  Smile mozete da skinete ovo
« Poslednja izmena: 05. Apr 2012, 18:19:05 od Dominick »
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Pa ti se tripujes da ces tako sto neces izaci na izbore naterati politicare da razmisle zasto nisi izasao! Smile
Samo kada bi apstinencija bila masovan.  Znam da do toga neće doći, ali stvarno nemam za koga da glasam. Za Ds, morbidno  Smile , za SNS besmisleno  Smile, za SPS sadomazohistički  Smile, za USR usrano  Smile, za DSS popljuvano  Smile, za Preokret promašeno  Smile, za ostale ne vredi ni komentarisati  Smile .
« Poslednja izmena: 05. Apr 2012, 22:11:36 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung Galaxy S24
Pa ti se tripujes da ces tako sto neces izaci na izbore naterati politicare da razmisle zasto nisi izasao! Smile
Samo kada bi apstinencija bila masovan.  Znam da do toga neće doći, ali stvarno nemam za koga da glasam. Za Ds, morbidno  Smile , za SNS besmisleno  Smile, za SPS sadomazohistički  Smile, za USR usrano  Smile, za DSS popljuvano  Smile, za Preokret promašeno  Smile, za ostale ne vredi ni komentarisati  Smile .

Glasaj onda za Nenada Čanka,Velju Ilića, Rasima Ljajića... Ima previše opcija da bi se tek tako moglo procjeniti kako su svi jednako loši.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
Вала ја колико видим, за гласање и излазак на изборе углавном су само чланови странака (част ретким изузецима). Сви остали су, благо речено, равнодушни у најбољу руку ...  Smile

Citat
Glasaj onda za Nenada Čanka,Velju Ilića, Rasima Ljajića... Ima previše opcija da bi se tek tako moglo procjeniti kako su svi jednako loši.

Је ли стварно тако? Сви су они или већ били / или су сада на власти, сви су показали ко су, шта су и колико умеју. Када би се рашчистило смеће и привесци са политичке сцене Србије, спала би књига на 4-5 слова. Све остало је исто сра*е, само у другом паковању. И то је јасно и врапцима на грани Smile
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
Daklem postavlja se pitanje. Da li je bolje:
1. ne glasati
2. glasati za stranku koja nema sanse da predje cenzus
3. ponistiti listic diskretno
4. ponistiti listic teatralno

Pod opcije:
a) ponisteni listic ubaciti u glasacku kutiju.
b) ponisteni listic poneti kuci
c) bas ponistiti listic
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49865
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Samsung Galaxy S24
Бесмислено је лупетати о политици а не учествовати на изборима. Ако је све исто шта онда уопште очекујеш од политике?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.142
“I don't vote. Two reasons. First of all it's meaningless; this country was bought and sold a long time ago. The shit they shovel around every 4 years *pfff* doesn't mean a thing. Secondly, I believe if you vote, you have no right to complain. People like to twist that around – they say, 'If you don't vote, you have no right to complain', but where's the logic in that? If you vote and you elect dishonest, incompetent people into office who screw everything up, you are responsible for what they have done. You caused the problem; you voted them in; you have no right to complain. I, on the other hand, who did not vote, who in fact did not even leave the house on election day, am in no way responsible for what these people have done and have every right to complain about the mess you created that I had nothing to do with.”

I jos jedna definicija ******: "Ponavljas isti postupak ocekujuci drugacije rezultate"
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Бесмислено је лупетати о политици а не учествовати на изборима. Ако је све исто шта онда уопште очекујеш од политике?
Ne bih baš rekao. Nije politika i političko delovanje samo postupak glasanja. U nekim slučajevima na političke aktere treba vršiti i raznorazne pritiske. Uostalom isto ovi što se sada smenjuju su znali da bojkotuju izbore u više navrata i to je bilo demokratski. Ako smo slobodni možemo nagvaždati o čemu hoćemo, a ne moramo u tome učestvovati, pa tako i o politici. Nije džabe, čini mi se, Skerlić rekao : "Nisam kokoška da snesem jaje, ali znam šta je mućak". Ovde je sve mućak do mućka. Smile

Vlastimir je potpuno u pravu. Sećam se kada sam glasao za DOS, 2000 godine, jedan moj prijatelj inače socijalista mi je posle par godin rekao da sam ja odgovoran što sam doveo lopove na vlast.Eto sada neću glasati ni za jednog lopova da ne bi za to bio odgovoran.
« Poslednja izmena: 06. Apr 2012, 13:15:45 od Perudji »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Alcatel 
Stop vanpartijskom mišljenju
Nadežda Milenković  | 02/04/2012

Izvinite zbog naslova, ponele me izborne kampanje.

Više nego mnogo puta smo mogli da čujemo stare i novopečene političare kako nam, kao odgovor na svaku kritiku, objašnjavaju da se stvari mogu menjati isključivo kroz političko delovanje, te da, ako smo nezadovoljni trenutnim stanjem, treba da se priključimo nekoj partiji ili da osnujemo svoju ako među postojećim nemamo ponudu koja bi zadovoljila naš preterano probirljiv ukus. Drugim rečima, ako imaš neko mišljenje, iskaži ga kroz politiku, a ne kroz kritiku.

Osim što je netačna, ta poruka je i opasna. Jer, šta znači to njihovo arogantno: ili delaj ili kušuj? Pa time nam zapravo kažu da ne smemo imati, a svakako ne smemo javno iskazivati kritičko mišljenje o političkim akterima i njihovim delima. A ako se ipak usudimo, onda smo razmaženi, ”spavači pod jorgan-planinom”, a često i podjednako ekstremni kao i oni čije stavove i ponašanje kritikujemo.

Kako smo stigli do toga da se javno iskazano kritičko mišljenje može osporavati stavom: ”moraš da pokažeš, a ne da kažeš”? Otkad to da ti samo aktivno praktikovanje daje pravo da imaš mišljenje? Pa zaboga, ne moram biti automehaničar da bih znala da mi se auto pokvario (pretpostavljate valjda da nisam od onih koji bi na drumu ostali bez benzina, što vas obavezno prvo pitaju ako ste žena vozač).

Šta će biti ako stvarno uspeju da kreiraju takvo javno mnjenje u kojem će se smatrati neukusnim, negrađanskim, neproduktivnim, gotovo antidržavnim da sedite sa strane i kritikujete? Šta je sledeće? Da ukinemo udruženja potrošača jer ”ako hoćete netoksične igračke, zdravu hranu, ispravne proizvode, izvolite – proizvodite sami, kad znate da zakerate”? Ako ste za bolje školstvo, postanite učitelji, ako hoćete da budete pedagog, prvo izrodite decu, ako vam smetaju putevi puni rupa, izvolite pa ih popunjavajte kako znate i umete, ako hoćete bolje zakone, donesite ih sami, ako hoćete sigurnost, hapsite sami, ako mislite da možete bolje, dođite vi umesto nas… Stop, stop, stop, stop. Sad ste se zaneli. Taman posla da bi iko od njih i pomislio da izgovori nešto takvo kao što je ”dođite vi umesto nas”. Naročito ne u predizbornoj kampanji. Mada ni van kampanje oni ne misle da treba mi umesto njih da se bavimo politikom. To samo tako kažu kad hoće da nas ućutkaju. Kapirate?

Peščanik.net, 02.04.2012.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 18.0.1025.151
mob
Samsung SGH-E590
Uredjenje ove drzave ostavlja coveku,koji zeli nesto da promeni, dve opcije. Prva je da demokratski izadjes na izbore i glasas, a druga je da dignes ustanak i meni nije jasno kako neko ko zeli promene nece ni da glasa ni da dize ustanak...
I nije onaj koji je 2000-e glasao za DOS krivac, vec onaj koji je i drugi put glasao za njih.
I ne moze meni neko da kaze da su svi isti, ako nas samo jedni jebu 10 godina, pa valjda je logicno da pustimo ove druge da se dokazu, pa ako nevaljaju i njih da menjamo! Ne znam za vas, ali meni je dosta DS-a...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 11:56:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.