Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:49:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Dusan nije svetac?  (Pročitano 81391 puta)
Svedok stvaranja istorije

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung 
Да,у праву си,они јесу себе називали Ромејима,јер су били потомци Римљана,и за овај други део си у праву,тако смо учили. Али опет,овај назив Источно римско царство,он је добар Smile,јер је царство у једном тренутку подељено (395)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 264
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6131
добро то и нису толико битне ствари, цео свет Немачку назива Германијом, што значи да су становници Германи, а опет немци своју земљу зову Дојчланд......исто тако и са Византијом, било им лакше да зову по граду Византу целу државу....

а иначе рече RASMC, Душан није освојио Византију, него део њене територије.... а ако је поглавар њихове цркве има нешто да нам замери и да нас куне за цео век то је било што смо хвала Богу дигли Цркву са архиескопије на патријаршију....па га је мало заболело што неће моћи да нас ебава кад му се дигне....

свеједно ни то нема везе са нашом Црквом и необјашњава зашто Душан није светац....
IP sačuvana
social share
- "Завршну реч нећу дати ја, завршну реч даће неко други, онда када ни мене ни вас небуде било!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)                  

- "Ви ћете убити хиљаде, убићете десетине хиљда, утамничити стотине хиљада, али знајте никада нећете убити нити утамничити жељу мога народа да гради државу као што је демократска Америка!!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung 
Па како смо ми учили,он није проглашен због неких од ових разлога:

Био је освајач
Криве га за смрт свога оца

Могао бих да погледам за још неке информације,касније Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 264
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6131
па добро, сваки Немањић је у принципу освајао нове територије, небитно дал су нас нпр. напали бугари, па се ми одбранили па им за казну узели део територије...ако се већ магупираш са ставом да ти ниси освајач немој ни тако да узимаш територију, буди мангуп до краја и не прелази своју границу.....
то је она прича, није поента патриотизма да ти даш живот за своју земљу, него да ти натераш свог противника да он да његов живот за његову земљу....
а нешто и не мислим да се нашој Цркви гадило то да узмемо још које парче територије....

што се тиче убиства Стефана Дечанског, за друге Немањиће, постоје сигурни докази да су учествовали у убиствима својих очева или браће, па су опет проглашени за светце, тако да то нема логике, још за ту оптужбу нема сигурних доказа....
« Poslednja izmena: 02. Avg 2009, 10:57:43 od Зека »
IP sačuvana
social share
- "Завршну реч нећу дати ја, завршну реч даће неко други, онда када ни мене ни вас небуде било!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)                  

- "Ви ћете убити хиљаде, убићете десетине хиљда, утамничити стотине хиљада, али знајте никада нећете убити нити утамничити жељу мога народа да гради државу као што је демократска Америка!!"Драгољуб Михаиловић (на суђењу)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1

И какву сад па то Византију?

Ваљда мисли човек на Царство Ромеја...

E ovaj Silvanus mora uvek sve da pokvari! Smile Smile

IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung 
па добро, сваки Немањић је у принципу освајао нове територије, небитно дал су нас нпр. напали бугари, па се ми одбранили па им за казну узели део територије...ако се већ магупираш са ставом да ти ниси освајач немој ни тако да узимаш територију, буди мангуп до краја и не прелази своју границу.....
то је она прича, није поента патриотизма да ти даш живот за своју земљу, него да ти натераш свог противника да он да његов живот за његову земљу....
а нешто и не мислим да се нашој Цркви гадило то да узмемо још које парче територије....

што се тиче убиства Стефана Дечанског, за друге Немањиће, постоје сигурни докази да су учествовали у убиствима својих очева или браће, па су опет проглашени за светце, тако да то нема логике, још за ту оптужбу нема сигурних доказа....

Да и то је тачно,било је ту доста сукоба. Мислим да не постоји тачан разлог,ми само можемо изнети наше претпоставке
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 264
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia 6131

Мислим да не постоји тачан разлог,ми само можемо изнети наше претпоставке

баш тако.....
али копка ме мајку му што ли су га прескочили....Smiley

а неко рече овде да су га можда једноставно само заборавили усред кризе у држави....мада...много већа криза је била за време Уроша, кнеза Лазара...па су они светци....зато ме копка што су њега прескочили...Smiley

е, а мене само интресује...постоје манастири и цркве где се међу иконама налази и Душанов лик, то ме још више збуњује...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
Mozemo da nagadjamo ali skoro sam citao nesto o tome i pominju se dva razloga:

Prvo, zamerio se pojedincima u vrhu srpske crkve i omeo ih u njihovim karijerističkim planovima što mu oni nikad nisu mogli oprostiti, i drugo, mnogo važnije, što se Dušan bez odobrenja vrha crkve, drznuo da se meša u njihovu organizaciju, čime je uzurpirao njen kontinuitet, i ono što je još bolnije, pokazao da je njegova (svetovna) vlast jača od duhovne (crkvene).

Inace ima o tome u knjizi Sveti Srbi od Slobodana Mileusnica
« Poslednja izmena: 02. Avg 2009, 11:38:14 od RASMC »
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Tako, tako, tako ... samo plivaj !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10648
Zastava Leva strana kreveta
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
Nokia N97
Pa ili je to, ili su zaboravili.  Smile
IP sačuvana
social share
"Brian: You're drunk.
Stewie: You're sexy."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Monkey see, monkey do.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 25164
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Samsung 
Мора да је то Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 24 25 27 28 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Sep 2025, 00:49:52
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.