Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70095 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Citat
Potrebno je pomiriti se sa cinjenicom da covekov mozak nema ni kapacitet a ni potrebu da pokusa da shvati
sta je Bog i odakle Oin dolazi.
Kako mislis nema potrebu? Pa zasto su se onda toliki ljudi prije nas pitali ko je taj Tvorac, odakle dolazi i jos masa pitanja vezanih za Njega?

Citat
Da bi mu stvorili to sto On voli i te koje On voli. Za 6-7 hiljada godina je stvorio izuzetno lepe zene sa kojih se vecno nece skidati.
Bog nije svemoguci kreator, On je samo Kreator svega sto je morao odnosno mogao da stvori.
Aha, znaci mogao je da u 6 dana stvori citav svijet, tj. sve sto nas okruzuje, a nije mogao stvoriti jednu, kako ti kazes, izuzetno lijepu zenu? Da li to onda znaci da je Eva bila izuzetno ruzna zena kad je trebalo da prodje 6-7 hiljada godina da bi se pojavila ta "izuzetno lijepa zena"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Kako mislis nema potrebu? Pa zasto su se onda toliki ljudi prije nas pitali ko je taj Tvorac, odakle dolazi i jos masa pitanja vezanih za Njega?
Kao prvo kada nesto sto covek radi ne daje nikakav rezultat onda se kaze da za to nema potrebe. Posto su zemlju omastili i oni koji su trazili lazne bogove koje su izmislili bas kao i oni koji nisu trazili nikakvog Boga.
Kao drugo Bog je dao informaciju " Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. " sto znaci da svi oni koji traze te lazne bogove koje zovu "Isus", "alah", ili "jehova" nisu trazili pravog a pravi ce se javiti onima koji ga ne traze posto oni znaju da ce se on njima javiti i nema potrebe da ga traze.
Pitali su se zato sto ih je strah od smrti konzumirao pa su poverovali religijskim lazovima koji su im za cash prodavali/prodaju "licence besmrtnosti".

Citat
Aha, znaci mogao je da u 6 dana stvori citav svijet, tj. sve sto nas okruzuje, a nije mogao stvoriti jednu, kako ti kazes, izuzetno lijepu zenu? Da li to onda znaci da je Eva bila izuzetno ruzna zena kad je trebalo da prodje 6-7 hiljada godina da bi se pojavila ta "izuzetno lijepa zena"?
Kakvo stvaranje sveta za 6 dana ?!? I odakle ti ideja da Bog nesto stvara 'preko noci' ? Odjednom se samo moze nesto unistiti/ubiti. To nikako ne znaci da je "Eva" ( majka covecanstva ) bila ovakva ili onakva.

To sto ti ljude delis na ruzne i lepe samo govori o tome kakav si ti covek.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Citat
Kao prvo kada nesto sto covek radi ne daje nikakav rezultat onda se kaze da za to nema potrebe.

Cek, hoces da kazes da ako nesto ne daje rezultate, da nema potrebe tim se baviti?  Smile Znaci ja npr. ucim za kontrolni i to ucenje bas ne ide i ne daje rezultate da sam naucio i trebao bih odustati jer zasto se baviti necim sto ne daje rezultate?  Smile Ili neki fudbalski klub (recimo Cukaricki koji ove sezone nije ostvario nijednu pobjedu) treba da se ugasi jer nema rezultata?  Smile Ali tu ima ono drugo: mozda ne daje odmah rezultate..mozda ce ih dati za 5 dana, 5 godina, 5000 godina, 50000 godina, ali treba pokusavati pa cu i ja nauciti za taj kontrolni, pa ce Cukaricki jednom pobijediti pa ce neko jednom odgovoriti na to pitanje za koje ti kazes da nije potrebno traziti odgovor. Kao sto je rekao sv. Sava: "Radi, pa ces imati." (ako ne znas na koju pripovijetku mislim, pitaj pa ces znati). Smiley

Citat
Kakvo stvaranje sveta za 6 dana ?!?
Gle, nisam slijepi vjernik kao sto mi se cini da ti jesi, ali sam i ja imao vjeronauku i tamo u knjizi lijepo pise da je Bog sve sto nas okruzuje stvorio za 6 dana, a da je 7. dan odmarao. Ne mogu sad da ti kazem kojim redoslijedom su isla mora, kopno, zivotinje, biljke itd, ali znam da je zadnjeg dana stvorio covjeka kojem je udahnuo zivot i taj covjek se zvao Adam, a zenu je stvorio od Adamovog rebra i nazvao je Eva.

Citat
To sto ti ljude delis na ruzne i lepe samo govori o tome kakav si ti covek.
Izvini, ali nisam ja taj koji je spomenuo ljepotu, ja sam samo izveo zakljucak da hoces da kazes da je Eva kao prva zena bila jako ruzna kad je Bogu bilo potrebno 6-7 hiljada godina da stvori jako lijepu zenu. Msm, to si ti rekao, nisam ja nista ni izmislio niti dao svoje misljenje tako da ta tvoja recenica "To sto ti ljude delis na ruzne i lepe samo govori o tome kakav si ti covek." moze biti samo tebi upucena.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows XP
Browser
Chrome 12.0.742.112
mob
Samsung 111111
biblija je pisana simbolicno..
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Naravno da je simbolicna sve je to sujeverije,mnoge stare price imaju korene u starijim religijama i pisana je i prepisivana od vise razlicitih ljudi ,tokom mnogo godina i oni se nisu medjusobno poznavali cak nisu ni pisali na istom jeziku ,
Lukino jevandjelje je sastavljeno iz rulkopisa dva pisca ,koji su pisali na razlicitim jezicima u razlicito doba sa razlicitim stilom i to je lingvisticki dokazano.

Ali svi ti ljudi su bili neskolovani u poredjenju sa danasnjim standardima i nisu stvorili nikakva druga literalna dela
vec su samo bili prepisivaci .Neki od njih nisu ni znali niti ziveli za vreme Isusa a ovi koji jesu dali su svoje tumacenje na osnovu onoga sta je njihov ucitelj rekao .
J .C. je imao dosta dobrih ideja da unapredi staro shvatanje Boga na zalost nista se od tih stvari u stvarnosti nije ispunilo .

U svakom slucaju Biblija i pravila su pisane od drugih ljudi a ne od Boga ,
Cak sta vise Bog nije dobar primer za nikog a specijalno ne za ljude, jer za njega ova pravila jednostavno ne vaze ,
On je po bibliji Homofobican , Sadista ,Ubica ,Kockar ,Osvetnik ,Ljubavnik ,Rusioc tudje volje ,Voajer koji bi ako postoji trebao da ima vrhunsku moc ali je ne koristi za pravdu ili dobro .
On je stvaraoc i kreator ne samo dobra vec i zla i njegovo ponasanje jasno ukazuje da nema interesovanja
to jest jednostavno mu nije stalo do coveka .
Molitve ce ostati neuslisene i ljudi ce neminovno imati kraj svog postojanja kao vrsta ,
Prema tome nema Greha ,
Kajanje je samo nesto stvoreno i nametnuto od drzave i crkve radi vece kontrole  ljudi ,
u interesu sprecavanja nekih ociglednih socijalnih problema ,
A iz biblije se jasno vidi za sve koji je citaju da je Bog prekrsio svih deset takozvanih "Bozijih zapovesti "
i jos mnogo toga . 
« Poslednja izmena: 14. Jul 2011, 15:59:19 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Samsung S7
Da li Bog želi da preduhitri zlo ali nije sposoban? U tom slučaju je nemoćan.
Da li je sposoban ali nije voljan? Onda je zao.
Je li Bog istovremeno sposoban i voljan? Jer ako jeste, gdje je onda u svemu tome uloga đavola?

- David Hume
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Cek, hoces da kazes da ako nesto ne daje rezultate, da nema potrebe tim se baviti?  Smile Znaci ja npr. ucim za kontrolni i to ucenje bas ne ide i ne daje rezultate da sam naucio i trebao bih odustati jer zasto se baviti necim sto ne daje rezultate?  Smile Ili neki fudbalski klub (recimo Cukaricki koji ove sezone nije ostvario nijednu pobjedu) treba da se ugasi jer nema rezultata?  Smile Ali tu ima ono drugo: mozda ne daje odmah rezultate..mozda ce ih dati za 5 dana, 5 godina, 5000 godina, 50000 godina, ali treba pokusavati pa cu i ja nauciti za taj kontrolni, pa ce Cukaricki jednom pobijediti pa ce neko jednom odgovoriti na to pitanje za koje ti kazes da nije potrebno traziti odgovor. Kao sto je rekao sv. Sava: "Radi, pa ces imati." (ako ne znas na koju pripovijetku mislim, pitaj pa ces znati). Smiley
Da li bi ti mogao malo pazlnjivije da citas sta sam rekao da ne bi donosio ovako nebulozne zakljucke ?
6000+ godina traganja za Bogom nije dalo rezultat, los rezultat na kontrolnom je rezultat koji treba nekoga da podstakne da se bolje spremi pa da ima rezultat kao oni koji su imali dobar rezultat na kontrolnom,
losa igra kluba je rezultat koji bi trebao da postakne na bolju igru koja bi donela bolji trezultat koji imaju drugi klubovi. Andrija Ojdanic Era je rekao "Radi pa ce sve sto si stek'o koristiti drugi neko."
"Sv. Sava" je "sveti" za one koji su ubedjeni da je on "sveti" a ustvari je bio gresnik kojeg je Bog ubio kao i sve druge gresnike, posto Bog ubija samo gresnike. A ti ne moras da se zapitas "Kako gresnik moze nekoga necemu da nauci ?"
Citat
Gle, nisam slijepi vjernik kao sto mi se cini da ti jesi, ali sam i ja imao vjeronauku i tamo u knjizi lijepo pise da je Bog sve sto nas okruzuje stvorio za 6 dana, a da je 7. dan odmarao. Ne mogu sad da ti kazem kojim redoslijedom su isla mora, kopno, zivotinje, biljke itd, ali znam da je zadnjeg dana stvorio covjeka kojem je udahnuo zivot i taj covjek se zvao Adam, a zenu je stvorio od Adamovog rebra i nazvao je Eva.
Odakle ti uopse ideja da sam ja bilo kakav vernik  ?
Da li je tebi neko mozda rekao da biblija ( sve sem poslanica koje su na silu dodate starom zavetu i jevandjeljima ) pisana metaforama i parabolama a ne prostim jezikom ?!?
Kreacija se odnosi na kreaciju ljudi koji danas zive i koja traje "6 dana" ( 6000 godina, posto je prorocka konverzija 1 dan = 1000 godina ). Prestanak Kreacije znaci prestanak kreiranja ( radjanja ljudi ), u vecnosti ce odabrani ljudi nastaviti da kreiraju bas kao sto su i do sada kreirali.
Ne moras nista da mi kazes posto proucavam bibliju preko 25 godina, hvala ti.
"Stvaranje coveka od blata" je metafora za nastanak coveka od hominida koji je predstavljao - blato, po vrednosti/znacaju. Dah zivota je Duh/Rec koja ozivljava, posto nista ne postoji bez reci.
Citat
Izvini, ali nisam ja taj koji je spomenuo ljepotu, ja sam samo izveo zakljucak da hoces da kazes da je Eva kao prva zena bila jako ruzna kad je Bogu bilo potrebno 6-7 hiljada godina da stvori jako lijepu zenu. Msm, to si ti rekao, nisam ja nista ni izmislio niti dao svoje misljenje tako da ta tvoja recenica "To sto ti ljude delis na ruzne i lepe samo govori o tome kakav si ti covek." moze biti samo tebi upucena.  Smile
Znam, ti si taj koji je spomenuo ruznocu i koji voli da meni usta stavlja reci koje nisam rekao i zakljucke koji blage veze sa onim sto sam rekao nemaju.
Ja sam samo rekao da danas ima jako puno prelepih zena, nisam nikada rekao da je bilo koja zena bilo kada - ruzna.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Genesis 1:5 And God called the light Day, and the darkness he called Night.
And the evening and the morning were the first day.

Genesis 1:8 And God called the firmament Heaven. And the evening and the morning were the second day.

Genesis 1:13 And the evening and the morning were the third day.

Genesis 1:19 And the evening and the morning were the fourth day.

Genesis 1:23 And the evening and the morning were the fifth day.

Genesis 1:31 And God saw every thing that he had made, and, behold, it was very good. And the evening and the morning were the sixth day.

Koriscena je originalno Jevrejska rec YOM u ovom tekstu sto je jevrejski dan, sto po njihovom pocinje uvece u 18:00 , sto navodi na  zemaljske obicne dane .

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Psalmi 90:4 " Jer je hiljada godina pred očima Tvojim kao dan jučerašnji, kad mine, i kao straža noćna. "
2 Petrova 3:8 " Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, ljubazni, da je jedan dan pred Gospodom kao hiljadu godina, i hiljadu godina kao jedan dan. "

Nista nije postojalo dok se nije pojavio covek koji je imao svest koja kroz rec 'ozivljava' sve sto postoji.
Kroz postojanje covekove svesti koja je coveku uvecavala znanje simbolicno je navedeno 6 dana ili 6000 godina.
Dan je dan bez obzira na jezik ili da li je od 0-24 ili je od 18-18.
Sve je to bitno samo za one koji nece umreti one kojima su ta prorocanstva i taj zakon namenjeni.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
MSIE8.0
Da li Bog želi da preduhitri zlo ali nije sposoban? U tom slučaju je nemoćan.
Da li je sposoban ali nije voljan? Onda je zao.
Je li Bog istovremeno sposoban i voljan? Jer ako jeste, gdje je onda u svemu tome uloga đavola?

- David Hume
E Hume...
Is God willing to prevent evil, but not able? Then He is not omnipotent. Is He able, but not willing? Then He is malevolent. Is He both able and willing? Then whence cometh evil? Is He neither able nor willing? Then why call Him God?

Epicurus (c. 341 - c. 270 BC)

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.