Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70151 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
Citat
6000+ godina traganja za Bogom nije dalo rezultat
Pa to ne znaci da se mora odustati, mozda jednog dana to traganje dadne rezultat.

Citat
Odakle ti uopse ideja da sam ja bilo kakav vernik  ?
Pa prema ovom sto si do sad rekao, ucinilo mi se da jesi jer mi je izgledalo kao da neces da prihvatis nista sto ne ide u prilog Bogu.

Citat
Da li je tebi neko mozda rekao da biblija ( sve sem poslanica koje su na silu dodate starom zavetu i jevandjeljima ) pisana metaforama i parabolama a ne prostim jezikom ?!?
Da, znam da se ono sto je receno u Bibliji ne misli bukvalno nego metaforicki, ali je nas vjeroucitelj izgleda bio toliko ubjedljiv pa smo povjerovali da je Bog stvarno stvorio svijet za 6 dana. Oke, priznajem gresku.

Citat
Znam, ti si taj koji je spomenuo ruznocu i koji voli da meni usta stavlja reci koje nisam rekao i zakljucke koji blage veze sa onim sto sam rekao nemaju.
Ja sam samo rekao da danas ima jako puno prelepih zena, nisam nikada rekao da je bilo koja zena bilo kada - ruzna.
Ne, nemam namjeru da ti u usta stavljam rijeci koje nisi rekao, samo sam rekao zakljucak koji je moguc za izvuci iz onog sto si ti rekao. U logici se to zove pogresan zakljucak, kao npr. "Francuzi su Evropljani."; "Neki Evropljani su Nijemci." Dakle: "Francuzi su Nijemci."

I da: izvini ako mislis da te nesto napadam ili nesto tome slicno. Nije mi to namjera. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
 YHVH ili Jahve ili Jehova Hriscanski Bog izgleda bedno i nevazno sa svojih 7 dana kreacije i 5 hiljada godina starim svetom .
Jehova je prema Brahmi beznacajan i mali bar po numerickom pitanju.
Zivotni vek Gosoda Brahme creatora je 100" Brahminih godina ". Sta to znaci?
Jedan dan u zivotu Brahme se zove Kalpa i traje 4.32 milijarde godina.
Svakog " dana"Brahma kreira 14 Manusa koji se manifestiraju jedan posle drugog da regulisu ovaj svet.
Svaki od tih Manusa se sastoji od 71 ChaturYugas dela koji ima po cetri Yugas ili era ,naprimer;
Satya, Treta, Dwapara and Kali.
Dakle duzina Satya Yuga je 1,728,000 ljudskih godina,
Treta Yuga je 1,296,000 ljudskih godina dugacka,
A Dwapara Yuga 864,000 Ljudskih godina,
i na kraju Kali Yuga je 432,000 Ljudskih godina.

Sto sve ne znaci da je i covek bio toliko dugo okolo ,

Sto se tice covekove svesti ona je veruje se na osnovu arheoloskih i antropoloskih dokaza nepromenjena za zadnjih 50 hiljada godina .Oruzije i Alat su postojali tada ,Rituali ,Rodjenja ,Lova ,Punoletnosti ,sezone Proleca ,
Religija je postojala tada ,Pecinski Crtezi su postojali tada kao i Nakit i figure .
Ritualno sahranjivanje je takodje postojalo tada ,ustvari postojalo je mnogo duze .
Sto znaci da je i Vera u "prelazak" ili pravo prelaza u nadgroban zivot takodje postojala kao i postovanje za starije i bliske koji su preminuli.

Simbolika Biblije ide malo dalje od napisane i tumacene ,ali to tek vidimo kasnije ,za vreme pisanja veruje se da su svestenici i pisci ovog starog dela sami literalno verovali bukvalno u neke od ovih starih prica koje su se prenele iz starijih kultura poput Sumerije,koja je uistinu mesto, koje je bilo kolevka prvoj zemljoradnji pre 8 hiljada godina i prvom linijskom pismu pre 6 hiljada godina i prvoj znacajnoj ljudskoj civilizaciji .
Pismo i Matematika su kod njih nastali iz potrebe za evidencijom racuna zbog organizacije velikog broja ljudi na jednom mestu a ne zbog nekakvog Boga ili u njihovom slucaju Bozanstava na cijem je celu inace bila ZENA tako da je belezenje vaznih dogadjaja i usmenih prica je doslo tek mnogo kasnije.

Ali Dakle stvaranje sveta od strane Boga YHVH za 6 dana ili 6 hiljada godina literalno ili metaforicno je cista glupost.

Od odvajanja od Sunca pre 4.4 milijarde godina do stabilne orbite planete proslo je nekoliko stotina miliona godina,Tek udarcem druge planete velicine Marsa u Zemlju ustanovljena je njena orbita .
Pa ni tada zemlja nije imala ciklus okretanja od 24 sata,niti je bilo dana jer je zemlja bila u oblaku prasine.
Proslo je jos milijardu godina pre nego sto se od tog zemljinog prstena i ostataka od tog sudara ,
nije formirao mesec i samo njegovim uticajem brzina planete se stabilizovala malo,pa ni tad nije ciklus trajao 24 sata.Danas Najstarije stene na planeti zemlji su 3.9 milijardi godina stare.Starije su nestale subdukcijom platoa.
Prvi Zivot je poceo pre 3.8 milijardi godina ,i amino kiseline naslagane na grubljim stranama kristala zapljuskivane plimom i osekom su uistinu koristile GLINU kao repro materjal za stvaranje membrana kod prvih proteina to jest gradecih blokova zivota kao i prvih celija.

Posto je taj prvi jednocelijski zivot preteca svom drugom zivotu ,
moze se simbolicno i metaforicno reci da je covek nastao od Gline.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2011, 10:10:43 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Nokia Luvmya 520
Pa to ne znaci da se mora odustati, mozda jednog dana to traganje dadne rezultat.
U biblijskim prorocanstvima kristalno jasno pise da to traganje nikada nece dati rezultat, a onih koji su slepi da to vide je oduvek bilo i bice dok poslednji ne omasti zemlju.
Citat
Pa prema ovom sto si do sad rekao, ucinilo mi se da jesi jer mi je izgledalo kao da neces da prihvatis nista sto ne ide u prilog Bogu.
Smrt je ta koja bi trebala svesnim ljudima zdravog razuma da objasni da nista ne ide u prilog coveku kojem je smrt zagarantovana. Biblijski koncept Boga se prenosi na sve one koji nece umreti nego ce postati besmrtni, cije telo nece moci da umre starenjem/bolestima. Sve sto je stvoreno ide u prilog svima koji nece umreti a ne samo jednom coveku koji je Kreator te situacije.
Citat
Da, znam da se ono sto je receno u Bibliji ne misli bukvalno nego metaforicki, ali je nas vjeroucitelj izgleda bio toliko ubjedljiv pa smo povjerovali da je Bog stvarno stvorio svijet za 6 dana. Oke, priznajem gresku.
Veroucitelj je osoba kojoj drzava placa da ucenicima prica bajke i odrzava broj onih koji ce za te bajke nastaviti da placaju crkvi.
Citat
Ne, nemam namjeru da ti u usta stavljam rijeci koje nisi rekao, samo sam rekao zakljucak koji je moguc za izvuci iz onog sto si ti rekao. U logici se to zove pogresan zakljucak, kao npr. "Francuzi su Evropljani."; "Neki Evropljani su Nijemci." Dakle: "Francuzi su Nijemci."

I da: izvini ako mislis da te nesto napadam ili nesto tome slicno. Nije mi to namjera. Smiley
Nema frke ti si super ekstra kulturan u odnosu na sta sam ovde ponekad nailazio.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
HTC Wildfire S

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

GOadm.png
(183.98 KB, 651x1201)
« Poslednja izmena: 10. Dec 2011, 07:51:02 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
 I rece Gospod Gabrijelu :

Nastavi protiv kopiladi i zlojeda i sinova fornikatora i unisti sve sinove "Posmatraca" koji su medju ljudima
....i "vezi" ih za sedamdeset generacija .
« Poslednja izmena: 11. Dec 2011, 08:01:26 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
Зато јер је човек измислио бога (а не бог човека).

Људски ум је толико мали и ограничен да нема решења, тј. одговора о питању настанку света. Једноставно, одговор на то питање превазилази могућности људског ума. Дакле, човек је немоћан да да одговор на то питање.

И сад, човек је у својој немоћи измислио бога и то (настанак света) приписао њему. А онда, када видимо какав је свет (тај бог) створио, ухвати нас мука. Ал га направи!! А што га је оправио!! Алал му вера!

Онда је човек видео да тако неће далеко ићи, јер забога, како да тај савршени бог створи такву несавршену и бесмислену ствар која је оптерећена толиким глупоштинама и неправдама.??

Па је човек у својој даљој немоћи измислио ђавола и све лоше стране света и живота приписао њему. Тако да сад морамо да верујемо у бога и у ђавола. Дакле, обојица постоје, раде независно један од другога, ниједан се не плаши другога. Из овога Јасно произилази да постоје два бога: један за добре и други за лоше стране живота.

Просто је запањујуће какве бесмислице човек измисли. И не само што их измисли, већ што верује у њих???
И не само што верује, него убија оне који у те бесмислице неће да верују!!! (спаљивање на ломачи живих људи на јавним местима!) А о каквим другим казнама и да не говорим овде. Остао бих три дана!!

Што више познајем људе, све више волим керове и коње (о веверицама и срнама да и не говорим)!! Зато би највећа увреда за кера била: Човеку један!

на здравље!

П.С. Има ли неко још каквих питања о богу??
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Bosch ima centrifugu
Divine Dichotomy

I am God.

I am the Goddess.

I am the Supreme Being.  The all of Everything.  The Beginning and the End.  The Alpha and Omega.

I am the Sum and the Substance.  The Question and the Answer.  The Up and the Down of it.  The Left and the Right, the Here and the Now, the Before and the After.

I am the Light, and I am the Darkness that creates the Light, and makes it possible.  I am the Goodness Without End, and the “Badness” which makes the “Goodness” good.  I am all of these things – the All of Everything – and I cannot experience any part of My Self without experiencing All of My Self.

And this is what you do not understand about Me.  You want to make Me the one, and not the other. The high and not the low.  The good, and not the bad.  Yet in denying half of Me, you deny half of your Self.  And in so doing, you can never be Who You Really Are.

I am the Magnificent Everything – and what I am seeking is to know Myself experientially.  I am doing this through you, and through everything else that exists.  And I am experiencing My Self as magnificent through the choices I make.  For each choice is self creative.  Each choice is definitive.  Each choice represents Me – that is, re-presents Me – as Who I Choose to Be Right Now.

Yet I cannot choose to be magnificent unless there is something to choose from.  Some part of Me must be less than magnificent for Me to choose the part of Me which is magnificent.

So, too, is it with you.
I am God, in the act of creating My Self.
And so, too, are you.

This is what your soul longs to do.  This is that for which your spirit hungers.
Were I to stop you from having what you choose, I would stop My Self from having what I choose. For my greatest desire is to experience My Self as What I Am.  I can only do that in the space of What I Am Not.

And so, I have carefully created What I Am Not, in order that I might experience What I Am.

Yet, I Am everything I create – therefore I Am, in a sense, What I Am Not.

Seek to understand this.  There is nothing that I am not.  Therefore, I Am what I Am, and I Am What I Am Not.

THIS IS THE DIVINE DICHOTOMY

This is the Divine Mystery which, until now, only the most sublime minds could understand.  I have revealed if for you here in a way that more can understand.

God
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0

I am the Magnificent Everything –

you are everything and nothing!???

I see you as nothing, since you have no brains in creating such idiotic world....and you're nothing since you have no courage to show up.

Now, Mrs./Mr God ride off!! (Сјаши!) Leave me alone.
Thank you kindly.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2011, 17:53:43 od visokagora »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Decky999 ,

Ovo je Perfektan tekst za recitovanje u toku seksualnog cina uz muziku iz Buda bara .

Kad ce ovi ljudi da shvate da Bog nije ono sto ga neka od tradicionalnih religija predstavlja da jeste ,
sa karakterom i personom koja ima toliko ljudskih karakteristika .
Ovi Sumerijski ,Babilonski,Egipatski,Hindu Indijski i Jevrejsko-Hriscanski Bogovi sa svojim antarazom drugih entiteta i andjela gledajuci ih danas sa danasnjim nivoom znanja vise imaju karakteristike nekakvih tehnoloski razvijenih Vanzemaljaca .

Teorija svega u ovom univerzumu dozvoljava mogucnost omnopotentnog bica ,specijalno posto veze nemamo od cega se sastoji 96% univerzuma . Ovih 4% materjalnog sveta koji znamo i ciji smo deo jednostavno nije sve,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Bosch ima centrifugu
Svaki tekst pa i ovaj ostavlja citaocu da ga shvati i upotrebi (ili ne) na nacin za koji on sam snatra da je najbolji za njega.

Ali sustina posta i moja zelja je bila da predstavim sliku Boga ne kako ga pretstavljaju organizovane religije jer su te slike boga falicne jer ne mogu odgovoriti na pocetno pitanje ove teme. Sustina shvatanja omnipotentnog bica i njegove sustine je put shvatanja samog sebe i sopstvene sustine i snage.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.199 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.