Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70253 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1

jasno je kazano pre toga u kontekstu da je Bog stvorio sve savrsenim. postavio semafor i sada sotona je rekao,prodjite kroz crveno to nema pravu svrhu bas tu. i covek je prosao kroz crveno. ko je tu odgovoran?
Ako čitaš Bibliju videćeš da čovek nije odgovoran.

iz te osnove kad vec neko je postavio vec zamarajucu ateisticku temu,zasto Bog... onda ja vas kao male pametnije bogice od Boga pitam sta bi ste se vi odlucili u casu kada je drugi bog,sotona vladar ljudsjkog uma i zla,doneo buduce hitlere,sta bi ste vi da ste u moci uradili ,da li ga uzeli kao bebu i potom culi pridike zasto je nevina beba uzeta tako rano ili pak pustili da vam ta nevina beba postane kasnije monstrum sudejstvom sotonskog zla ubrizganog u planetarni sistem i razori covecanstvo i stotinehiljada beba nevinih? ajde budite vi malo mali bogici kad vec ocete pa dajte resiv mudar ateisticki izum,odgovor na stresni cas?! da malo cujemo intelekt boga?
Primeni sopstvenu logiku, pa sam kaži zašto je tvoj primer sa Hitlerom pogrešan.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Samo za vas postavio sam jedan veoma cenzurisan video sa prevodom iz dokumentarca The Arrivals. Traje 9 minuta, skinite, nećete zažaliti. Možda je ovo odgovor.
 http://www.megaupload.com/?d=5VK76ZD9
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ovo što si postavio je vrlo nepromišljeno i naivno, nauka te demantuje po pitanju slobodnog izbora.
Prosto, ljudima nije jasno zašto Bog dozvoljava nesreću jer su mu pripisali osobine Dobre Vile.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

jasno je kazano pre toga u kontekstu da je Bog stvorio sve savrsenim. postavio semafor i sada sotona je rekao,prodjite kroz crveno to nema pravu svrhu bas tu. i covek je prosao kroz crveno. ko je tu odgovoran?

iz te osnove kad vec neko je postavio vec zamarajucu ateisticku temu,zasto Bog... onda ja vas kao male pametnije bogice od Boga pitam sta bi ste se vi odlucili u casu kada je drugi bog,sotona vladar ljudsjkog uma i zla,doneo buduce hitlere,sta bi ste vi da ste u moci uradili ,da li ga uzeli kao bebu i potom culi pridike zasto je nevina beba uzeta tako rano ili pak pustili da vam ta nevina beba postane kasnije monstrum sudejstvom sotonskog zla ubrizganog u planetarni sistem i razori covecanstvo i stotinehiljada beba nevinih? ajde budite vi malo mali bogici kad vec ocete pa dajte resiv mudar ateisticki izum,odgovor na stresni cas?! da malo cujemo intelekt boga?
Primeni sopstvenu logiku, pa sam kaži zašto je tvoj primer sa Hitlerom pogrešan.

zasto je moj primer sa hitlerom nelogican ili pogresan? ja sam jasno dao odgovor na pitanje zasto Bog dozvoljava? prvo tako pitanje je nepoznavanje Boga i potpuno je apsurdno ali i na apsurd Bozja rec ima odgovor. zato je odgovor dosao najmizernijim primerom semafora i nepostovanja istog. kako je moguce da kosmos tako harmonicno deluje a samo zemlja deluje dezorijentisano u ponasanju?
    zasto nema ljudskog mudrog resenja za sindrom hitlera? je li vase pitanbje i odgovor namenjeno svesnom negiranju Boga ili doista trazenju odgovora? prvo to treba razluciti. postoji jednostavniji ,ljudskiji iskreniji nacin da se kaze to sto se misli,recima vi ne verujete u tog naseg Boga i kvit. cemu stalne teme okolo naokolo.
      ne treba  se muciti,ta mi smo tako kratki putnici u ovom zivotu i cim sklopite oci dobicete neki odgovor i kvit.to vam je najrealnije resenje.ja se u opste ne obazirem na ateizam intelekt boga. to mi je nekako smesno,kao da me neko oce ubediti (pa to ni maloumnost ne bi primila) da nema sunca ,zvezda itd.a ja to vidim.ne radi se tu o logici,vec o neverstvu. logika nam jasno nalaze,zapoveda nasem odmetnickom, umu da Bog postoji kao tvorac svega vidljivog i nevidljivog. to verujem cvrsto svaki covek zna u dnu sebe.vi to mozete za badava negirati,to je crv odmetnistva i to je nepopravljivo i ja na to ne obracam stoga paznju.
      ne znam ko je to ovde postavio pricu o Bogu nasem kao dobroj vili samo. ta prica je pocela u edemu od satane i donela je upravo prevaru i sve ovo stanje smrti i zla.to je totalno pogresan izvestaj. Bog je dobar ali i oganj koji spaljuje i strasno je izaci pred Boga zivoga! to je neka dodatna stvar.a takodje stoji da nase misli i Bozje se razlikuju koliko je trece nebo,ne prvo nebo udaljeno od zemlje. moj Boze,sta ovaj mravinjak jadni u opste trazi u svom umu neuredjenom,i manjkavom. pa mi jos u ovom telu ne mozemo bez wc praznjenja a ocemo da diskutujemo pamecu o kosmosu i Bogu?! niceg se ne bojim jer nisam sujeveran vec Bogu veran,ali ako me ista moze prepasti u pola dana ne u noci to je ljudska misao ateisticke sadrzine.postoji li gora muka nego da covek kaze nema Bog. Pismo kaze bolje da se nije rodio takav covek.a opet zivot je dar od Boga. u sredini je pravedni sud i savrsena zrtva Isus na krstu raspeti i vaskrsli. prokleti intelekt.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
zasto je moj primer sa hitlerom nelogican ili pogresan?
Zato što je Hitler svojim postupcima onemogućio nekim drugim budućim ljudima da sagreše...ili tvrdiš da medju onima koji su nastradali nije bilo potencijalnih ubica, silovatelja, sadista, neki novi Hitler.

zasto nema ljudskog mudrog resenja za sindrom hitlera? je li vase pitanbje i odgovor namenjeno svesnom negiranju Boga ili doista trazenju odgovora? prvo to treba razluciti. postoji jednostavniji ,ljudskiji iskreniji nacin da se kaze to sto se misli,recima vi ne verujete u tog naseg Boga i kvit. cemu stalne teme okolo naokolo.
Ima i dat je mnogo pre nego što je vera u tog tvog boga, koga uzgred ne poznaješ, postala dominantna.

ta prica je pocela u edemu od satane i donela je upravo prevaru i sve ovo stanje smrti i zla.
Po bibliji smrt je postojala i pre nego što se Sotona umešao u priču...čitaj malo pažljivije, pa onda soli pamet.
Svaki odgovor ti se pretvara u propoved, stišaj malo strast.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Боље да боли истина него да утеху пружа лаж

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4000
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Свети Сава је говорио да Бог искушава оне које воли да би их учинио јачим.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
Jeste, i deda mraz ce detetu doneti poklone ako bude dobro tokom godine.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Bozijicovek cita deo biblije koji tvrdi da je covek odgovoran za posledice koje se desavaju.
Stari zavet i reci Isusa Hrista ( iz jevandjelja ) govore da je Bog Kreator svega ( ukljucujuci coveka i onoga sto je kroz njega stvroreno ), a farisejske poslanice koje citaju fundamentalni fanatici govore da je covek kreator svega
( sto je kroz coveka stvoreno )
Citat
Primeni sopstvenu logiku.
U verovanju logike nema. Nema nikakve logike u svemu sto je bozijicovek rekao.

« Poslednja izmena: 10. Jan 2012, 16:10:55 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ako me je iskušavao Bog me je definitivno učinio jačim. Više se ne uzdam u njega u bilo kom pogledu i mnogo sam sigurniji u sebe.
Hvala mu što mi je pomogao da shvatim da mi ne treba.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.