Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70252 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Ako me je iskušavao Bog me je definitivno učinio jačim. Više se ne uzdam u njega u bilo kom pogledu i mnogo sam sigurniji u sebe.
Hvala mu što mi je pomogao da shvatim da mi ne treba.
Odakle tebi pomisao da Kreatora svega uopste zanima sta Njegove kreacije misle o Njemu ?
Zar nikada nisi cuo da je odnos coveka i Boga identican odnosu ovce i Pastira ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Bog čoveka je*e nekoliko milenijuma.
O odnosu čoveka i ovce ne bih da razmišljam, nekako je bolesno.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Bog čoveka je*e nekoliko milenijuma.
To je nemoguce dokazati. Posto je nemoguce dokazati postojanje optuzenog.

Citat
O odnosu čoveka i ovce ne bih da razmišljam, nekako je bolesno.
Bolesno je razmisljati da ovca nema svest da je njoj Pastir - Pastir i da Pastir ima svest da je ovca - ovca ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49896
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Da odmah kazem: nisam neki preveliki vjernik, vise postovalac pravoslavlja. Ne zelim da izazivam provokacije niti ista tome slicno, samo bih volio da mi neko od vjernika i onih koji se tako osjecaju dadnu, ako mogu, odgovor na sljedece pitanje: Zasto Bog dozvoljava da u Africi prosjecno svakih pola minuta umre jedno dijete starosti do 5 godina od gladi, dok je npr. u Americi sve vise pretile djece? Dakle, dijete starosti 5 godina i mladje nije moglo nikako da pocini neki veliki grijeh kojim bi bilo tako surovo kaznjeno ni vise ni manje nego na smrt. Ja to sebi mogu objasniti sa politickog i ekonomskog gledista, ali me zanima i vjerska strana toga svega. Nadam se da sam bio jasan i da ce biti neko ko ce mi moci ovo objasniti jer ja sebi samom ne mogu nikako, a nisam ni jos nikako naisao na nesto sto bi mi dalo odgovor na ovakvo pitanje.

Нема невиних а Бог не брани грешнике. Оног тренутка када смо напустили Бога и отишли на своју страну и Он је престао да брине о нама. Прича о блудном сину показује да ће нам бити опроштено тек када се покајемо и вратимо Оцу који нам је обезбједио све што имамо.
« Poslednja izmena: 10. Jan 2012, 22:09:11 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Нема невиних а Бог не брани грешнике. Оног тренутка када смо напустили Бога и отишли на своју страну и Он је престао да брине о нама. Прича о блудном сину показаује да ће нам бити опроштено тек када се покајемо и вратимо Оцу који нам је обезбједио све што имамо.
Bezgresnih ("nevinih") nema, to je istina. Bog je Kreator svega, ukljucujuci i Spasavanje gresnika. Iz Isusovog primera vidimo da je bio prijatelj najljucim gresnicima njegovog doba.
Gospod je kristalno jasno rekao " Potražiše me koji ne pitahu za me; nađoše me koji me ne tražahu; rekoh narodu koji se ne zove mojim imenom: Evo me, evo me. " i tu se vidi da ljudi nemaju mogucnost da se svojom voljom "vrate Ocu", oni koji ce postati "Sinovi Boziji" nemaju smrt za razliku svih koji su imali smrt i koji nece imati vecni zivot.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49896
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Samsung Galaxy S24
Bezgresnih ("nevinih") nema, to je istina.

Из тога произлази сва несрећа овога свијета. Али и наша реалност оваква каква јесте је привремена. Потпуну протекцију ће имати само они који буду спасени.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Из тога произлази сва несрећа овога свијета.
"Nesreca" je subjektivno misljenje a ne stvarnost, stvarnost poznaje samo ono sto mora da se desi.
Citat
Али и наша реалност оваква каква јесте је привремена. Потпуну протекцију ће имати само они који буду спасени.   
Nije mi jasno sta si hteo da kazes i odakle ti ta pretpostavka. Sta znaci "privremena realnost" i kako se realnost
menja ?
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.60
Bojane, da li je novorođenče stradalo u nekoj nesreći za bilo šta krivo?
Tu čak nema mesta govoriti ni o lošoj karmi jer je besmisleno da ona pogađa nekog ko još nema izgrađenu svest o sebi i sposobnosti rasuđivanja i shvatanja.

Смрт није казна за оног ко умре, него за оног живог ко треба да гледа и укопава умрло тело вољеног бића!!! Дакле, казна је то када се жив човек лоше осећа па у том смислу нема шта да се прича о "кривици" страдалог новорођенчета!

Карма је нешто што се, по дефиницији, стиче и у претходним животима, тако да је потпуно небитно колико је изграђена свест и способност схватања у овом животу, да би се рекло да је бесмислено говорити о утицају карме на тренутна дешавања. Има у причи о реинкарнацији доста логике, али човеку није дато да експериментално понови прошлост, па се она не може доказати. У сваком сличају, чињеница је да се неко дете роди у сиромаштву, а неко друго у богатству. Неког мајка баци у канту за смеће, а другог одгаја у љубави. А то иде у прилог причи о карми.

Али најбитније је то што се човек још горе осећа када мисли да му се нешто лоше незаслужено дешава!!! У томе је суштина (за оног ко хоће да схвати)...

И још нешто, пошто је било приче о савршености Бога. Бог је савршен, јер је по дефиницији све створио па и све оно што називамо позитивним атрибутима. А Он је то могао да створи само ако поседује све позитивне атрибуте, што по дефиницији савршености значи да је савршен. Дакле, само неко ко не разуме дефиниције Бога и савршености, или ко мења тезе, може погрешно да закључује да Бог није савршен! Друго, прича да Бог није савршен зато што није створио "савршеног човека" је бесмислица, јер човек није Бог да би био савршен!
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Свети Сава је говорио да Бог искушава оне које воли да би их учинио јачим.

pa vi ne donosite taka resenja da je hitler navodno pobio i mnoge nove hitlere kada to stavljate Bogu na "dusu"
   pratite sopstvenu logiku i ovaj put.
     citiraj mi gde je smrt postojala u edemu pre nego je sotona kusao evu?
  osim logikom eyeph...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 5
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
Људи, овде мешамо многе ствари.  Много приче, а вртимо се у круг.  Прво карма у хришћанству не постоји.  Чему труд у добру, када ћу се поново родити.  Чему мучеништво Христа, ако ћемо се поново родити.  Друго-Све што се догађа на земљи, догађа се по Божијем промислу и по његовом допуштењу.  Он нам је дао слободу да бирамо: добро или зло.  Сваком појединцу се догађају несреће, болести и друге ствари које он мисли да су лоше.  Међутим, ако дубље сагледамо те ствари видећемо да управо те за нас лоше ствари су у ствари добре.  Нпр.  пијаница оболи од болести јетре.  Ако увиди своју грешку и опомену он ће престати да пије или ће макар смањити.  Наравно, многи ће рећи да је то ствар биологије.  Али није баш тако.  Душа је та која је у 90 процената болесна.  Прочитајте у Библији шта каже Исус Христос када излечи болесне и губаве.  Каже: "Не греши више".  Све се то одражава на тело.  

Да се вратимо на Африку и јадну децу.  Деца до 7(али нисам сигуран) година имају чисте душе.  Нису стигле да греше у свом кратком животу. Бог по свом промислу може да зна шта ће се десити са њима ако достигну одређени узраст.  Нпр.  могу бити убице, силоватељи, дилери. . . . . .  Не сви сигурно, али ми нисмо толико мудри да проникнемо у све тајне вере.  Човек својим покајањем пред Господом продужава свој живот.  Ако Бог и допусти да се заврши његов земаљски живот, то значи да је спреман за Царство Небеско.  Питаћете се зашто неки грешници живе толико дуго.  Господ чека покајање.  Даје им шансу докле год они сами себе не униште.  

Треће и најважније.  Не може се говорити о религији, моралним питањима у најдубљем смислу речи ако човек не почне да се труди у духовном смислу и добру.  Нећу да псујем, Моја велика победа.  Нећу да пуштим, моја велика победа.  Тако се задобијају победе у духовном животу, а не само аскетским животом.
Владика Николај је рекао: "Мала знања се добијају учењем, а велика вером и поштењем".

Поздрав свима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.