Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70222 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1473
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
I sam sam pomalo razmisljao o tome.  Smile

Ta deca pate i umiru zato sto nemaju hrane. Nemaju hrane zato sto zive u siromasnim krajevima (to bi trebalo da bude nesto bogatiji krajevi.Cesto Imaju dosta resursa: nafta, dijamanti, zlato...). Te resurse pojedinci ekspoloatisu i izvoze na zapad da bi manjina zivela kao kraljevi.

Tu dolazimo do dva pitanja.

Zasto bog dopusta tim pokvarenjacima da uzimaju resurse i siromase i ovako siromasne krajeve? (na racun sirotinje)

I zasto ta manjina koja lepo zivi ne cini nista povodom toga?

ovo prvo je malo teze. To bi se pitanje moglo postaviti za uopste zlo u svetu. To cu ostaviti vama Smiley

A mislim da manjina ne cini nista zato sto misli da ne moze da ucini nista. Pogreno. Ja verujem da kada bi se svo bogatstvo raspodelilo ravnomerno svi bi mogli pristojno da zive. 

Treba poceti od sebe. Das neki mali doprinos. koliko mozes. Mozda nekom pomognes, mozda te pare zavrse u pogresnim rukama ali jedan deo ce sigurno otici tamo gde bi trebalo. Koliko bi dobro bilo kada bi oni koji zaista mogu da pomognu (milioneri) dali neke pare. Oni to ne bi ni osetili a spasili bi tolike zivote.

« Poslednja izmena: 09. Jan 2012, 00:17:34 od nesa1126 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Da odmah kazem: nisam neki preveliki vjernik, vise postovalac pravoslavlja. Ne zelim da izazivam provokacije niti ista tome slicno, samo bih volio da mi neko od vjernika i onih koji se tako osjecaju dadnu, ako mogu, odgovor na sljedece pitanje: Zasto Bog dozvoljava da u Africi prosjecno svakih pola minuta umre jedno dijete starosti do 5 godina od gladi, dok je npr. u Americi sve vise pretile djece? Dakle, dijete starosti 5 godina i mladje nije moglo nikako da pocini neki veliki grijeh kojim bi bilo tako surovo kaznjeno ni vise ni manje nego na smrt. Ja to sebi mogu objasniti sa politickog i ekonomskog gledista, ali me zanima i vjerska strana toga svega. Nadam se da sam bio jasan i da ce biti neko ko ce mi moci ovo objasniti jer ja sebi samom ne mogu nikako, a nisam ni jos nikako naisao na nesto sto bi mi dalo odgovor na ovakvo pitanje.

sta bi bilo bolje,da je Bog uzeo hitlera k sebi kao bebu i verovatno neodgovoran bio u raju takav,ili sto je on porastao i dignut neverjem u Boga pobio u gasnim komorama milione neduznih beba?
    Isusa su vec pitali slicno pitanje slicni ljudi,a on je dao tacan odgovor,ako vec trazis tacan odgovor,rekao je taki,ako se ne pokajete svi ce te tako izginuti,stradati.
       ako predjes semafor na crveno i ubijes nevinu bebu,koga krivis.ljude iz zakona drzave koji su postavili semafor,a ti ga nisi postovao ili sebe? ako potpalis sibicom bure baruta sta ce se desiti? ako ne slusamo Boga i gresimo imamo produkt toga.i onda krivimo pronalazaca semafora,zakona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
dobro i zlo su posledica emocije koju smo izgradili prema nekoj pojavi ili drugom bicu, to su subjektivne kategorije jer zavise od mnogo faktora..

bog, sta god on bio, svakako ne dozvoljava ni jedno ni drugo, nego se jedno i drugo neminovno desavaju u procesu i ciklusu jednog zivota, jer su prirodne pojave ili neminovnosti.

Sve sto postoji se napravilo ili rodilo, moze da se pokvari ili ne mora, to moze da se desi u bilo kom trenutku, i sve sto se rodilo ili napravilo ima svoj zivotni ili upotrebni vek

Kao sto prirodne pojave imaju cikluse tako i sve sto postoji u Univerzumu ima cikluse i parametre i oblike ponasanja iz kojih se izvlace neke zakonitosti. Covekov zivot je recimo jedna promenjiva u okviru jedne konstante kao sto je vreme ili opste - dimenzija.

Krace receno - mi smo tu samo kao propratni elementi koji potpadaju pod neke zakonitosti, ali i pod haoticno "kretanje" kao i mnogi fizicki i hemijski elementi. Mi smo nevazni, jer nasa konkretna uloga se ne svodi na pojedinca, nego samo na vrstu.

I sad ce neko da pita, pa dobro zasto smo onda dobili razum i emociju, pa nismo ih dobili nego smo ih razvili, prilagodjavanjem. To je bar neko moje misljenje  Smile
ne bihseslozio da smo mi deo neke haoticnosti bez kontrole kao haoticni elementi. mi to bivamo gresec Reci zivoga Boga,a Bog nas je stvorio savrsenim,i pisano je daje Bog sve stvorio dobrim.
Da odmah kazem: nisam neki preveliki vjernik, vise postovalac pravoslavlja. Ne zelim da izazivam provokacije niti ista tome slicno, samo bih volio da mi neko od vjernika i onih koji se tako osjecaju dadnu, ako mogu, odgovor na sljedece pitanje: Zasto Bog dozvoljava da u Africi prosjecno svakih pola minuta umre jedno dijete starosti do 5 godina od gladi, dok je npr. u Americi sve vise pretile djece? Dakle, dijete starosti 5 godina i mladje nije moglo nikako da pocini neki veliki grijeh kojim bi bilo tako surovo kaznjeno ni vise ni manje nego na smrt. Ja to sebi mogu objasniti sa politickog i ekonomskog gledista, ali me zanima i vjerska strana toga svega. Nadam se da sam bio jasan i da ce biti neko ko ce mi moci ovo objasniti jer ja sebi samom ne mogu nikako, a nisam ni jos nikako naisao na nesto sto bi mi dalo odgovor na ovakvo pitanje.

sta bi bilo bolje,da je Bog uzeo hitlera k sebi kao bebu i verovatno neodgovoran bio u raju takav,ili sto je on porastao i dignut neverjem u Boga pobio u gasnim komorama milione neduznih beba?
    Isusa su vec pitali slicno pitanje slicni ljudi,a on je dao tacan odgovor,ako vec trazis tacan odgovor,rekao je taki,ako se ne pokajete svi ce te tako izginuti,stradati.
       ako predjes semafor na crveno i ubijes nevinu bebu,koga krivis.ljude iz zakona drzave koji su postavili semafor,a ti ga nisi postovao ili sebe? ako potpalis sibicom bure baruta sta ce se desiti? ako ne slusamo Boga i gresimo imamo produkt toga.i onda krivimo pronalazaca semafora,zakona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Bojane, da li je novorođenče stradalo u nekoj nesreći za bilo šta krivo?
Tu čak nema mesta govoriti ni o lošoj karmi jer je besmisleno da ona pogađa nekog ko još nema izgrađenu svest o sebi i sposobnosti rasuđivanja i shvatanja.
ovo je tacna konstatacija. Bog je sa promislom pustio na joba neduznog strasnu nevolju.citajmo to,knjigu o jobu.ali job je na kraju razumeo,recima,da je do tada slusao o Bogu a sad ga i vidi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Citat
Na kraju - prava smrt ne postoji - postoji samo transformacija svesti iz jednog oblika u drugi - koja je onda realna "vrednost" fizicke smrti kao dogadjaja?

Da li se ta svest razlikuje od ove kada smo u fizickom telu , ili se svest ako se reinkarnira u drugo fizcko telo da li je to u stvari nasa svest ? Sta je ustvari svest ?
 Ako neko nesto zna o ovome ja bi ga molio da to znanje podeli sa nama.

Moze li se svest ovakva kakvu je imamo sad moze sacuvati posle smrti ? Zna li neko nesto o tome ?
pismo Bozje jasno ukazuje na to da je covek svestan nakon odlaska,citaj luka,16.gl.jevandjelje. nema nikake inkarnacije,to je sotonski trik. sotona sa palimandjelima obitava u resnicima,lazuci take on buduci nakon smrti nekog gresnika recimo u 15.veku izlazi napusta tog nesrecnika i trazi mesto u drugom gresniku,te tako ide do danas i onda se tu provukla prica o inkarnaciji i prici nekih kako su prepoznali cak neko svoje zivljenje u formi grofa iz 15 veka,a rec je o manipulaciji tog sotonskog duha koji je doista opsedao do casa smrti i slanja u pakao tog gresnog grofa! to je put lazi inkarnacije.klonite se toga. Pisano je,covek se jednom radja,a potom smrt i sud Bozji.pustite popove price o teoloskim mudrovanjima,gledajte na Rec. u njoj je zivot.
Tu čak nema mesta govoriti ni o lošoj karmi jer je besmisleno da ona pogađa nekog ko još nema izgrađenu svest o sebi i sposobnosti rasuđivanja i shvatanja.
ovo je tacna konstatacija. Bog je sa promislom pustio na joba neduznog strasnu nevolju.citajmo to,knjigu o jobu.ali job je na kraju razumeo,recima,da je do tada slusao o Bogu a sad ga i vidi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
ne bihseslozio da smo mi deo neke haoticnosti bez kontrole kao haoticni elementi. mi to bivamo gresec Reci zivoga Boga,a Bog nas je stvorio savrsenim,i pisano je daje Bog sve stvorio dobrim.

Koji promasaj.  Smile Ako je Bog stvorio ljude kako kazes savrsenim, kako onda oni to nisu? Jel i Hitlera stvorio savrsenim, kada ga vec pominjes? Elem, dokazasmo da bog nije stvorio coveka savrsenim pa se namecu dva zakljucka - ili i sam nije savrsen ili nije namerno stvorio coveka da bude savrsen. U prvom slucaju pada u vodu cela prica o bezgresnom/savrsenom bogu... u drugom slucaju dolazimo do sebicnog i zluradog boga jer je namerno stvorio nesavrsene ljude a onda ih kaznjava/salje u pakao zbog pocinjenih gresaka za koje je on kriv jer je zeleo da budu nesavrseni, te nije ni mogao ocekivati nista bolje od njih.

Citat

Ako je to rezon kojim bi se vodio neki bog, onda bolje da ne postoji. Bilo bi lose uzeti tu hipoteticku bebu Hitlera i tako je dovesti u raj (a opet logicka pogreska - onda ne bi bio ni odgovoran ni neodgovoran jer je beba i jos nista nije uradio - ne mozes se voditi necim sto bi neko mozda uradio u proceni odgovornosti) ali je zato dobro dozvoliti da isti pobije milione jer ce bog imati satisfakciju sto je Hitler zavrsio u paklu?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu

Ne postoji zasluga, krivica, karma ili bilo sta drugo kojom ljudski um moze da razume univerzum i dogadjaje u njemu. Zasto jedna zvezda udara u drugu - da li je to cin destrukcije ili kreacije??? Iz te perspektive gledaj "smrt" novorodjenog deteta. Nekada se stvari jednostavno dese - ne vredi pokusavati da ih shvatis - jednostavo ih prihvati kao takve. Na kraju - prava smrt ne postoji - postoji samo transformacija svesti iz jednog oblika u drugi - koja je onda realna "vrednost" fizicke smrti kao dogadjaja?

Копи/пејст црквене философије.

Ljubi te Deki u "pejst".....A koja je crkva u pitanju?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Koji promasaj.  Smile Ako je Bog stvorio ljude kako kazes savrsenim, kako onda oni to nisu? Jel i Hitlera stvorio savrsenim, kada ga vec pominjes? Elem, dokazasmo da bog nije stvorio coveka savrsenim pa se namecu dva zakljucka - ili i sam nije savrsen ili nije namerno stvorio coveka da bude savrsen. U prvom slucaju pada u vodu cela prica o bezgresnom/savrsenom bogu... u drugom slucaju dolazimo do sebicnog i zluradog boga jer je namerno stvorio nesavrsene ljude a onda ih kaznjava/salje u pakao zbog pocinjenih gresaka za koje je on kriv jer je zeleo da budu nesavrseni, te nije ni mogao ocekivati nista bolje od njih.

Citat

Ako je to rezon kojim bi se vodio neki bog, onda bolje da ne postoji. Bilo bi lose uzeti tu hipoteticku bebu Hitlera i tako je dovesti u raj (a opet logicka pogreska - onda ne bi bio ni odgovoran ni neodgovoran jer je beba i jos nista nije uradio - ne mozes se voditi necim sto bi neko mozda uradio u proceni odgovornosti) ali je zato dobro dozvoliti da isti pobije milione jer ce bog imati satisfakciju sto je Hitler zavrsio u paklu?  Smile Smile Smile
Citat
Na kraju - prava smrt ne postoji - postoji samo transformacija svesti iz jednog oblika u drugi - koja je onda realna "vrednost" fizicke smrti kao dogadjaja?

Da li se ta svest razlikuje od ove kada smo u fizickom telu , ili se svest ako se reinkarnira u drugo fizcko telo da li je to u stvari nasa svest ? Sta je ustvari svest ?
 Ako neko nesto zna o ovome ja bi ga molio da to znanje podeli sa nama.

Moze li se svest ovakva kakvu je imamo sad moze sacuvati posle smrti ? Zna li neko nesto o tome ?
pismo Bozje jasno ukazuje na to da je covek svestan nakon odlaska,citaj luka,16.gl.jevandjelje. nema nikake inkarnacije,to je sotonski trik. sotona sa palimandjelima obitava u resnicima,lazuci take on buduci nakon smrti nekog gresnika recimo u 15.veku izlazi napusta tog nesrecnika i trazi mesto u drugom gresniku,te tako ide do danas i onda se tu provukla prica o inkarnaciji i prici nekih kako su prepoznali cak neko svoje zivljenje u formi grofa iz 15 veka,a rec je o manipulaciji tog sotonskog duha koji je doista opsedao do casa smrti i slanja u pakao tog gresnog grofa! to je put lazi inkarnacije.klonite se toga. Pisano je,covek se jednom radja,a potom smrt i sud Bozji.pustite popove price o teoloskim mudrovanjima,gledajte na Rec. u njoj je zivot.

Citat

jasno je kazano pre toga u kontekstu da je Bog stvorio sve savrsenim. postavio semafor i sada sotona je rekao,prodjite kroz crveno to nema pravu svrhu bas tu. i covek je prosao kroz crveno. ko je tu odgovoran? iz te osnove kad vec neko je postavio vec zamarajucu ateisticku temu,zasto Bog... onda ja vas kao male pametnije bogice od Boga pitam sta bi ste se vi odlucili u casu kada je drugi bog,sotona vladar ljudsjkog uma i zla,doneo buduce hitlere,sta bi ste vi da ste u moci uradili ,da li ga uzeli kao bebu i potom culi pridike zasto je nevina beba uzeta tako rano ili pak pustili da vam ta nevina beba postane kasnije monstrum sudejstvom sotonskog zla ubrizganog u planetarni sistem i razori covecanstvo i stotinehiljada beba nevinih? ajde budite vi malo mali bogici kad vec ocete pa dajte resiv mudar ateisticki izum,odgovor na stresni cas?! da malo cujemo intelekt boga?
   stvar je verniku kristalno jasna,da malo razlucimo dok se ne jave vasi intelekt radovi ovde,da je svet podeljen na umne i verujuce. i upravo pratec Biblijske dogadjaje samo ako uzmemo one do potopa i noja mi citamo izvestaj kako prati kajinove sinove koji su prerdstavnici prekrsaja Bozjih reci i to zaradi istog ubrizganog intelekta kojega je sotona ubrizgao pramajci evi i doneo smrt i greh u ljudski rod,,kako ovi nadareni intelektom pocinju radove posebne vrste pocev od vavilonske kule,jednog sveopsteg jezika,jedne napredne civilizacije dalje potom do nojevih dana,kada su oni doveli do sopstvenog razaranja planete potopom,dok je noje predstavnik onog cobanina avelja kojega je brat kajin ubio,i takav prost covek je sa verujucom porodicom sve vreme imao samo veru ne intelekt,taki su bili van u agoniji. tako je i danas iza potopa pred spaljivanje neba i zemlje. svet je pun intelekta dr.mr. naucnika,darvinista i slicnih i obni sad imaju svojom pamecu toliko potencijala da uniste sami sebe atomskim udarom da postane sve jedna velika buktinja goruca,dok na drugoj strani oni verujuci su doista u ocima takih zatucani,"pecinski ljudi,plitkog uma,koji imaju samo veru. i stvari ce se opet svesti na isti scenario kao u vreme potopa intelekt bogici.ako necete dobro uzivajte u svom nadarenom intelektu i cekajte skori ishod. ko ce vas spreciti u svom naumu? niko. jer ni Bog nece robote,vec ljude u licnoj volji. kraj scenarija.kraj predstave.neka svako zauzme svoje mesto na svetskoj pozornici jer odbrojavanje je pocelo.bum!... toga casa jedni idu gore drugi u vatru. (pogled nakon zavrsene predstave,ciji je autor i potpisnik Bog Biblije.)puno srece prijatelji. sa jednim lapsusom(malo bibera u slatki kolac uma) sreca ce takodje kao ucesnik u predstavi goreti. jedino vera ima krila da se vine izvan vatre,kao barka iznad potopa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 30
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75

Koji promasaj.  Smile Ako je Bog stvorio ljude kako kazes savrsenim, kako onda oni to nisu? Jel i Hitlera stvorio savrsenim, kada ga vec pominjes? Elem, dokazasmo da bog nije stvorio coveka savrsenim pa se namecu dva zakljucka - ili i sam nije savrsen ili nije namerno stvorio coveka da bude savrsen. U prvom slucaju pada u vodu cela prica o bezgresnom/savrsenom bogu... u drugom slucaju dolazimo do sebicnog i zluradog boga jer je namerno stvorio nesavrsene ljude a onda ih kaznjava/salje u pakao zbog pocinjenih gresaka za koje je on kriv jer je zeleo da budu nesavrseni, te nije ni mogao ocekivati nista bolje od njih.

Citat

Ako je to rezon kojim bi se vodio neki bog, onda bolje da ne postoji. Bilo bi lose uzeti tu hipoteticku bebu Hitlera i tako je dovesti u raj (a opet logicka pogreska - onda ne bi bio ni odgovoran ni neodgovoran jer je beba i jos nista nije uradio - ne mozes se voditi necim sto bi neko mozda uradio u proceni odgovornosti) ali je zato dobro dozvoliti da isti pobije milione jer ce bog imati satisfakciju sto je Hitler zavrsio u paklu?  Smile Smile Smile
Bog nije stvorio coveka savrsenog, vec kao potencijalno savrsenog. Na coveku je dalje u kom ce pravcu da se razvija. E tu onda nastaje problem. Sloboda je ta koja nas je ucinila ovakvima kakvi jesmo. Kad bismo se zalili Bogu zbog silnih ratova, On bi nam verovatno rekao: "Pa nemojte ni ratovati. Koji ce vam to klinac."
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
HTC One
Citat
 jasno je kazano pre toga u kontekstu da je Bog stvorio sve savrsenim. postavio semafor i sada sotona je rekao,prodjite kroz crveno to nema pravu svrhu bas tu. i covek je prosao kroz crveno. ko je tu odgovoran?

Jel vidis ti ovde neku nedoslednost?  Smile Smile Smile

Ako je neko savrsen prvo mu ne treba semafor a onda nece ni preci na crvenoako semafor postoji. To je kao da si rekao da je kovac stvorio savrsen mac koji se ne moze slomiti ali je dosao kamenorezac i presekao ga brusom... i onda kazes "mac je bio savrsen, kamenorezac je odgovoran za stetu". Nema logike, dzaba trosis tastaturu.  Smile

Savrseno bice ne moze stvarati nesavrsen proizvod kao sto se savrsen proizvod ne moze pokvariti.  Smile

Citat
sta bi ste se vi odlucili u casu kada je drugi bog,sotona vladar ljudsjkog uma i zla

Mislio sam da postoji jedan bog a da je sotona pali andjeo? hmmmm  Smile

Drugo, kako je sotona vladar ljudskog uma? Savrseni i bezgresni bog stvorio je coveka... dao mu je i um/svest, ono sto ga razlikuje od zivotinje... pa kako je stvorio tako nesavrsenobice kada sotona vlada njegovim umom?

I kako se savrseni bog tako prevari pa stvori sotonu? Bog je tvorac svega, zar ne? Samim tim i sotone.

Citat
doneo buduce hitlere,sta bi ste vi da ste u moci uradili ,da li ga uzeli kao bebu i potom culi pridike zasto je nevina beba uzeta tako rano ili pak pustili da vam ta nevina beba postane kasnije monstrum sudejstvom sotonskog zla ubrizganog u planetarni sistem i razori covecanstvo i stotinehiljada beba nevinih? ajde budite vi malo mali bogici kad vec ocete pa dajte resiv mudar ateisticki izum,odgovor na stresni cas?! da malo cujemo intelekt boga?

Kada bi postojali u vidu savrsenog i bezgresnog bica Hitler ne bi mogao da se desi... jer, ponavljam, savrsena bice nestvaraju nesavrsene proizvode... to je osobina koja ih i cini savrsenim.

Govoris o veri, protivnik si "zlog" uma koji kontrolise sotona ali dozvoljavas sebi da koristis taj "zli" um ne bi li na prevaru dokazao neko verovanje... a verovanje se ne dokazuje, ono nije racionalna kategorija.

Ti bi da zdravorazumske i mislece ljude dovedes u zamku da ti odgovore:

1) Uzeo bih dete... pa ti da kazes - aha, uzeo bi nevino dete, otkud ti znas da bi ono pocinilo zla... i nesto slicno...

2) Ne bi uzeo dete...pa da kazes - znaci ti bi dozvolio da umru milioni jer bi pustio dete da zivi... i slicno

E vidis, ta logika "zlog" uma ne pije vodu jer je to pokusaj igrarije sa posledicom... Hitler je posledica nesavrsenosti coveka... a covek je nesavrsen iz dva moguca razloga: ili bog ne postoji ili nije savrsen. Oba odgovora stoje kao granitna protivteza svom tvoj pisanju i stavovima.  Smile

Citat
stvar je verniku kristalno jasna,da malo razlucimo dok se ne jave vasi intelekt radovi ovde,da je svet podeljen na umne i verujuce. i upravo pratec Biblijske dogadjaje samo ako uzmemo one do potopa i noja mi citamo izvestaj kako prati kajinove sinove koji su prerdstavnici prekrsaja Bozjih reci i to zaradi istog ubrizganog intelekta kojega je sotona ubrizgao pramajci evi i doneo smrt i greh u ljudski rod

Osim sto ti je argumentacija suplja, vidi se da ili ne znas Bibliju ili izvrces radi poente... sto nije hriscanski.  Smile Vec rekoh, bog je coveku dao um/razum, to ga i razlikuje od zivotinje. I pre pojave sotone (a pitao sam otkud on od savrsenog boga) oni su imali um, na taj njihov (ne)savrseni um se bog oslonio kada im je rekao da rade stazeleosim da ne beru jabuku... a cim im je dao slobodu izbora onda je jasno da im je dao i um...jer kada nema uma nema ni izbora, radi sepo instinktu.

Elem, zakljucak - savrseni bog je stvorio savrsene ljudi i dao im um...ondase ispostavilo da se zeznuo pa je tako savrsen stvorio sotonu... sotona se poigrao sa bozijim savrsenim proizvodom - covekom - pa se ispostavilo da ni covek kao ni sotona nije savrsen.

Ne mislis da je ovo previse nesavrsenosti zasavrseno bice?  Smile

I stvarno nema svrhe gubiti vreme na pokjedinacne odgovore na ostala pisanija iz citiranog komentara.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.