Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70389 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 17
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
ма, све је то човек упропастио.

Бог измислио рај и послао човека у рај. Човек тамо засро. Гадно. Женетина га навукла на зло. (Још тада!! Мо`ш помислити!). Што год Бог добро начини, то човек засере!
Бог постоји, али човек, опет, не верује.

Да није Човека, Бог би млого лепо живио!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Apple 
Za Bozijeg Coveka

Znaci ti meni kazes da je mnozenje ljudi bilo pod Bozijim odobrenjem i da je sa tim incest opravdan.
Ne slazem se sa tobom ,mada bi to objasnilo zasto danas na ovom svetu ima toliko idiota .

Sto se tice Jovanovog otkrovenja ,

Indetitet Zveri i Njenog proroka koje si naveo ne odgovaraju biblijskom opisu niti su zabrinjavajuci .     
EU  i Rimski Papa nemaju uopste tolike vaznosti ,ni po finansijama ,ni po religiji ,ni po ekonomskoj krizi ,
ni po velicini ,ni po broju stanovnika ,ni po rezervama .

Istina je da Vatikan ima prilicno dobru jednu od najboljih muzejskih biblioteka i riznica antickih blaga ,kao i da su otvoreni pregovori za ujedinjenje Pravoslavne i Katolicke crkve ali to je vise administrativne prirode i nalazenju zajednickih tacaka ,poput koriscenja modernog kalendara .

EU je slaba zverka i nalazi se u teskoj ekonomskoj krizi i bice tu jos mnogo godina iz nekoliko razloga ,
Prvi je zato sto EU nije vise nezavisna ili jaka ekonomija  ,Kina ,Brazil i Indija trenutno dominiraju svetom.
Vecina prirodnih rezervi je u tim zemljama i one imaju prilicno veliki broj ljudi dok broj stanovnika u Evropi drasticno opada .Sto se tice Amerike ona se osigurala jer bilo kakva transakcija zlata ili nafte izmedju bilo koje drzave u svetu mora da se izvrsi u dolarima .

U Jovanovom otkrovenju On prica o krajnjim sudnjim danima,
o kazni iznad zlih i vracanju mrtvih u zivot i spasenju nevinih .
Jer se toga plasis jer se tome nadas ?
Ne brini tvoja zabluda nije samo tvoja ,ima bar jos milijarda ljudi koja se nada istoj stvari.
Kakva je to utopija ,kakvo je to masivno ludilo .

Bilo kakva religija koja je zasnovana na strahopostovanju od Boga nije dobra religija .
Jevrejska,
Hriscanska ,
Islamska,

Su sve ista tvorevina lazi i prevare gradjena na temeljima strahova i nesigurnosti ljudi .

Netacne po vremenskoj skali dogadjaja  ,Istorijski netacne ,pune netacnih cinjenica
ove religije su jos uvek na zalost mracan veo ispred ociju ljudi .
« Poslednja izmena: 15. Jan 2012, 10:17:52 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Za Bozijeg Coveka

Znaci ti meni kazes da je mnozenje ljudi bilo pod Bozijim odobrenjem i da je sa tim incest opravdan.
Ne slazem se sa tobom ,mada bi to objasnilo zasto danas na ovom svetu ima toliko idiota .

Sto se tice Jovanovog otkrovenja ,

Indetitet Zveri i Njenog proroka koje si naveo ne odgovaraju biblijskom opisu niti su zabrinjavajuci .     
EU  i Rimski Papa nemaju uopste tolike vaznosti ,ni po finansijama ,ni po religiji ,ni po ekonomskoj krizi ,
ni po velicini ,ni po broju stanovnika ,ni po rezervama .

Istina je da Vatikan ima prilicno dobru jednu od najboljih muzejskih biblioteka i riznica antickih blaga ,kao i da su otvoreni pregovori za ujedinjenje Pravoslavne i Katolicke crkve ali to je vise administrativne prirode i nalazenju zajednickih tacaka ,poput koriscenja modernog kalendara .

EU je slaba zverka i nalazi se u teskoj ekonomskoj krizi i bice tu jos mnogo godina iz nekoliko razloga ,
Prvi je zato sto EU nije vise nezavisna ili jaka ekonomija  ,Kina ,Brazil i Indija trenutno dominiraju svetom.
Vecina prirodnih rezervi je u tim zemljama i one imaju prilicno veliki broj ljudi dok broj stanovnika u Evropi drasticno opada .Sto se tice Amerike ona se osigurala jer bilo kakva transakcija zlata ili nafte izmedju bilo koje drzave u svetu mora da se izvrsi u dolarima .

U Jovanovom otkrovenju On prica o krajnjim sudnjim danima,
o kazni iznad zlih i vracanju mrtvih u zivot i spasenju nevinih .
Jer se toga plasis jer se tome nadas ?
Ne brini tvoja zabluda nije samo tvoja ,ima bar jos milijarda ljudi koja se nada istoj stvari.
Kakva je to utopija ,kakvo je to masivno ludilo .

Bilo kakva religija koja je zasnovana na strahopostovanju od Boga nije dobra religija .
Jevrejska,
Hriscanska ,
Islamska,

Su sve ista tvorevina lazi i prevare gradjena na temeljima strahova i nesigurnosti ljudi .

Netacne po vremenskoj skali dogadjaja  ,Istorijski netacne ,pune netacnih cinjenica
ove religije su jos uvek na zalost mracan veo ispred ociju ljudi .
to su tvoje procene.ako bi promenuo naocare i uzeo one prorocke i sva prorostva postavio u jasan sled,mislim da bi bolje video.
 neki puta pasce deluje ucutkano,ali bas tad moze jako zagristi onog ko ga mazi. eu,ne ce propasti. upravo se dogadja ono sto je prorokovano,citav sled dogadjaja sa eu. prorostvo i kaze da ce carstvo biti nesto slabo nesto jako,ali u usstini sacekaj gledaces kraj prorostva da ce upravo ono rimsko ili eu carstvo ojacati i satrti svu zemlju kao sto gvozdje satire drvo i ostalo. cudi me da takjo malo poznajes bogastvo vatikana?! da li si gledao ko je jaci politicki americki predsednik ili papa. ko kome dolazi u poset i cini naklon. ko je prosjak onaj koji prima hleb iz ruke bogatog il bogatas? cudi me da ne znas sve politicke vekovne poteze papa.ia li i jednog ratnog zgarista da on nije u senci potpalio vatru istog?
na kraju ne radi se o meni ili tebi i nasim misljenjima vec o prorostvu. ako je u prorostvima pescanik istekao 99.posto zar sumnjas da ce uisteci i preostslih 1.posto?
    religije su ti teske. cak i hriscanstvo.za neke si u pravu,ali ne i Bozju Rec. citaj samo govor Hristov na gori.ako ti tu nesto manjka,onda ne znam sta da ti kazem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Ne vrede ti sve te metafore ,mnogo si mi mutan ,ozbiljno se pitam da li si ozbiljan kao karakter ,

Ja radim kao privatnik za odeljenje Britanske vlade tako da  znam malo sta se desava bar po nekim pitanjima,
Moja kancelarija je pet minuta od Crkve gde je papa dosao u posetu da odrzi vecernju molitvu .
Povorka sa njegovim autom i petnaest telohranitelja je prosla pored moje zgrade pustom ulicom ,
saobracaj je bio blokiran od policije  u pola centra grada kompletno nepotrebno .
Ovde ga niko ne voli i sve se to samo smatra cirkusom.

Ne postoji naroda koji englezi vise mrze od nemaca i poljaka , drugo englezi su protestanti ,
Katolici sve do pre par godina ovde nisu imali ista prava kao drugi ljudi pravoslavci na primer,
Engleska i nasa kraljevska porodica su jedna drugoj kumovi i vezani su preko brakova sa grckom kraljevskom
porodicom .Ali Britanska kraljevska porodica nema pravo da se ozeni sa katolikom vec zadnjih 500 godina,
skoro su ukinuli taj zakon zbog kraljicine posete Irskoj ali se nista nije tu promenilo.To je bio cisto strategijski potez jer 30% proizvoda se izvozi u Irsku i zbog poboljsanja odnosa sa prvim komsijama .

To sto ti na televiziji vidis reportazu sa ljudima kako masu zastavice ,to su sve lazi ,to nisu britanci vec veliki broj ljudi koji putuju sa papom po zemljama koje posecuje i grupice tinejdzera iz katolickih skola koje su dosle na eskurziju iz nemacke ,ovde su samo Irci katolici a ni njih niko ne voli i predmet su rugla i simbol gluposti
poput bosanaca u bivsoj Yugoslaviji ,Posto sam se kretao po toj masi ljudi jedino sam primetio grupu Portugalskih
katolika i parkirao sam se pored jos jedne manje grupe hrvatskih turista da cujem malo i njihov entuzijazam .
Ne verujem cak ni da sam papa ne shvata da to nisu bili stanovnici ove zemlje i ovog grada vec samo "negov enteraz" i turisti.

Sva ona buka i dreka oko crkve sto je dolazila iz zvucnjaka je bila unapred snimljena i pustena preko starinskog
tape recordera ,bilo je puno nemacke dece koja su se trudila da se deru i pevaju iz sveg glasa.

Papa je omrzen ne toliko zato sto je bio u hitlerovoj omladini vec zbog skandala pedofilije sest njegovih kardinala koje je pomilovao i kojima je oprostio ,pre izbora za papu da bi dobio njihove glasove .

Sto se tice Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije vecina ljudi u ovoj zemlji zeli da izadje iz evropske zajednice ,
i nece da ucestvuje u otkupnini duga EU jer tu ima najmanje interesa i najmanje posla ,
a veliki broj ljudi cak i ne smatra ovo ostrvo delom evrope ,tako da je sama ideja o tome kako GB zeli da vlada EU prosto smesna .Jedini razlog zasto GB zeli da sacuva svoj interes i ravnopravnost sa Nemackom i Francuskom i evropom je zbog nesmetanog dovoda nafte sledecih 20 godina iz Rusije ,Ukrajne i Kazagafnistana.
Niko u Velikoj Britaniji ne zeli pravne zakone iz Brisela ili evro kao novac  .

Sto se tice Amera svi znaju ko su oni ,ako nesto ne mogu da kupe onda ce da ukradu ili ce da otmu.

Sva ta prorocanstva u Jovanovom otkrovenju su samo plod maste i rezultat ekonomskih dogadjaja, ratova
i prirodnih katastrofa koje su oduvek bile deo ovog sveta. Sve ide u krug i ici ce isto sve dok covek postoji.

Sto se tice hriscanstva u Londonu su hiljade i hiljade crkvi od naroda ali iz citavog sveta ,
Kad su nasi srpski preci ovde dosli u 40-tim protestantska crkva je ustupila svoje crkve za nase obrede i ljude,
Nasa srpska poznatija je crkva svetog Nikole na Sheperd Bushu ,moja keva ,supruga i cerka su za bozic uvece malo prosetali i uzeli badnjak iz crkve ali Ja nisam zeleo da idem .Zadnjih par godina je stalno krcato sa nekim novim dosljacima,puno je nekih bosanaca kad im cujem akcent stomak mi se prevrne. Kad je slava tesko da mozes da vidis vise lep slavski kolac, zalosno je kad imaju mogucnosti a neznaju da naprave ,dolaze sa nekim zalosnim pogacama koje asociraju na nekulturu i duhovnu bedu ,nemaju stida ,vernici su oni ali nemaju pojma o istoriji  svoje religije ,ni vazduh mi se ne deli sa tim ljudima.
Kralj Aleksandar nije bio prisutan ali zato je princ Vladimir bio sa svojom suprugom i pop mu se zahvalio za njegovo prisustvo .
« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 05:13:17 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Sva ta prorocanstva u Jovanovom otkrovenju su samo plod maste i rezultat ekonomskih dogadjaja, ratova
 i prirodnih katastrofa koje su oduvek bile deo ovog sveta. Sve ide u krug i ici ce isto sve dok covek postoji.
Tako je.
Jovanovo Otkrovenje je ništa drugo nego šifrovan poziv na ustanak protiv Rima pre 2000 godina, začinjen sa malo halucinacija. Zna se koja je zver bila ranjena u glavu i oživela i zna se šta se dobija kada se izračuna vrednost 666- Car Neron, koji je bio progonitelj Hrišćana. Sve ostalo je laganje sebe i drugih.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2012, 07:10:57 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Ne vrede ti sve te metafore ,mnogo si mi mutan ,ozbiljno se pitam da li si ozbiljan kao karakter ,

Ja radim kao privatnik za odeljenje Britanske vlade tako da  znam malo sta se desava bar po nekim pitanjima,
Moja kancelarija je pet minuta od Crkve gde je papa dosao u posetu da odrzi vecernju molitvu .
Povorka sa njegovim autom i petnaest telohranitelja je prosla pored moje zgrade pustom ulicom ,
saobracaj je bio blokiran od policije  u pola centra grada kompletno nepotrebno .
Ovde ga niko ne voli i sve se to samo smatra cirkusom.

Ne postoji naroda koji englezi vise mrze od nemaca i poljaka , drugo englezi su protestanti ,
Katolici sve do pre par godina ovde nisu imali ista prava kao drugi ljudi pravoslavci na primer,
Engleska i nasa kraljevska porodica su jedna drugoj kumovi i vezani su preko brakova sa grckom kraljevskom
porodicom .Ali Britanska kraljevska porodica nema pravo da se ozeni sa katolikom vec zadnjih 500 godina,
skoro su ukinuli taj zakon zbog kraljicine posete Irskoj ali se nista nije tu promenilo.To je bio cisto strategijski potez jer 30% proizvoda se izvozi u Irsku i zbog poboljsanja odnosa sa prvim komsijama .

To sto ti na televiziji vidis reportazu sa ljudima kako masu zastavice ,to su sve lazi ,to nisu britanci vec veliki broj ljudi koji putuju sa papom po zemljama koje posecuje i grupice tinejdzera iz katolickih skola koje su dosle na eskurziju iz nemacke ,ovde su samo Irci katolici a ni njih niko ne voli i predmet su rugla i simbol gluposti
 poput bosanaca u bivsoj Yugoslaviji ,Posto sam se kretao po toj masi ljudi jedino sam primetio grupu Portugalskih
 katolika i parkirao sam se pored jos jedne manje grupe hrvatskih turista da cujem malo i njihov entuzijazam .
Ne verujem cak ni da sam papa ne shvata da to nisu bili stanovnici ove zemlje i ovog grada vec samo "negov enteraz" i turisti.

Sva ona buka i dreka oko crkve sto je dolazila iz zvucnjaka je bila unapred snimljena i pustena preko starinskog
tape recordera ,bilo je puno nemacke dece koja su se trudila da se deru i pevaju iz sveg glasa.

Papa je omrzen ne toliko zato sto je bio u hitlerovoj omladini vec zbog skandala pedofilije sest njegovih kardinala koje je pomilovao i kojima je oprostio ,pre izbora za papu da bi dobio njihove glasove .

Sto se tice Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije vecina ljudi u ovoj zemlji zeli da izadje iz evropske zajednice ,
i nece da ucestvuje u otkupnini duga EU jer tu ima najmanje interesa i najmanje posla ,
a veliki broj ljudi cak i ne smatra ovo ostrvo delom evrope ,tako da je sama ideja o tome kako GB zeli da vlada EU prosto smesna .Jedini razlog zasto GB zeli da sacuva svoj interes i ravnopravnost sa Nemackom i Francuskom i evropom je zbog nesmetanog dovoda nafte sledecih 20 godina iz Rusije ,Ukrajne i Kazagafnistana.
Niko u Velikoj Britaniji ne zeli pravne zakone iz Brisela ili evro kao novac  .

Sto se tice Amera svi znaju ko su oni ,ako nesto ne mogu da kupe onda ce da ukradu ili ce da otmu.

Sto se tice hriscanstva u Londonu su hiljade i hiljade crkvi od naroda ali iz citavog sveta ,
Kad su nasi srpski preci ovde dosli u 40-tim protestantska crkva je ustupila svoje crkve za nase obrede i ljude,
Nasa srpska poznatija je crkva svetog Nikole na Sheperd Bushu ,moja keva ,supruga i cerka su za bozic uvece malo prosetali i uzeli badnjak iz crkve ali Ja nisam zeleo da idem .Zadnjih par godina je stalno krcato sa nekim novim dosljacima,puno je nekih bosanaca kad im cujem akcent stomak mi se prevrne. Kad je slava tesko da mozes da vidis vise lep slavski kolac, zalosno je kad imaju mogucnosti a neznaju da naprave ,dolaze sa nekim zalosnim pogacama koje asociraju na nekulturu i duhovnu bedu ,nemaju stida ,vernici su oni ali nemaju pojma o istoriji  svoje religije ,ni vazduh mi se ne deli sa tim ljudima.
 Kralj Aleksandar nije bio prisutan ali zato je princ Vladimir bio sa svojom suprugom i pop mu se zahvalio za njegovo prisustvo .
   ja verujem Reci. nisam nesto pricao o velikoj britaniji,vec o americi kao primer a inace prorostva jasno pre vise vekova upucuju na 4. zveri 4. cartstva,vavilonsko,medopersijsko,grcko sa jasnim prorostvom aleksandra makedonskog idelenja na 4. vojvode istog carstva i onda poslednje sagledanje rimske imperije koja jasno je kazano ce imati ranu smrtnu i svakako vi znate istoriju ali ne vidite prorostva koja to jasno pokazuju a istorijski dogadjaji kasnije to samo desifruju. jovan nije imao halucinacije. neron ne moze biti pod brojem antihrista niti masoni kako mnogi crkvari teolozi tumace ili amerika.da bi se to sredilo po Pismu mora se strogo uzeti citati iz svih proroka dakle danila,pavla jovana. grad koji je prorokovan koji gospodari lukavo je na sedam gora i to je rim,antihrist mora biti odrazen kao onaj koji ce seseti u veliku crkvu ne neron.kada je neron seo kao papski vladar hriscanske crkve? zatim neron je umro,a antihriost dolazi iz papstva u buducem vremenu. ne jos. samo su naznake nastupa tu. on treba sam sebe izdati. na stolici njegovoj stoji zvanje,zamenik sina Bozjega. latinski pisano cini i brojeve i to je 666. on ce bogohuliti. izdizace se iznad Reci menjace Rec,lazno prorostvo ce davati,zakone menjati bice sin pogibl;i,covek bezakonja.
     to sto se vama cini da je naiva i to je proreceno,da ce delovati bebazleno,a imace zmijin ujed.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Pre nego što te demantujem, dajem ti priliku da potražiš dokaze sa ovo što si upravo kazao vezano za Papu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Mislim da preuvelicavas znacaj Pape kao velikog Antihrista ,ne verujem da si slusao ni jedan njegov govor ,
On je stari matori covek koji je samo religiozni simbol za katolike ,Ja ga ne branim niti ga volim ,ustvari ne znaci mi bas nista i ne vidim njegovu prisutnost ili uticaj u nasim zivotima .
Katolicizam je doduse promenio neke svoje stavove da bi bio u toku sa vremenom ali nista posebno od nekog fundamentalnog znacenja koje bi afektiralo ili imalo uticaja na citav svet.
Tokom vekova mnogi su se izborili i dosli do papskog trona necistim putem ,neki sa macem u ruci a neki su dosli do tog trona zaverama i trovanjem ,papa Nevin V je cak bio ljudozder .
Ne razumem zasto mislis da su drugi hriscani bolji ,
Dovoljno mi je da pogledam kriminalne slucajeve nasih pravoslavnih svestenika pa da shvatim da su ljudi izopaceni
bez obzira sto smatraju sebe da su u sluzbi boga .

Hriscansko je da se oprosti ali Ja ne mogu da im oprostim za te gluposti i za njih zelim nista manje nego smrtnu kaznu ,njihovo pokajanje me ne interesuje ama uopste ,
Ja iskreno prizeljkujem smrt tim ljudima pa ako to cini i mene antihristom neka bude,
Iz tog razloga ne mogu sebe zvati hriscaninom jer nisam u biznisu da lazem sam sebe.

A to sto nasa pravoslavna crkva i rimokatolicka oprastaju te grehove svojim popovima i svestenicima
moze da bude plemenito i hriscansko koliko god zeli .
Zalosno je sto ih ne isteraju iz sluzbe vec ih samo premestaju okolo.

Sto se tice Amera to su najbolji trgovci na svetu ,
Veliki Biznisi podrzavaju politiku i politicare a politicari kontrolisu Armiju ,
i sve se radi iz licne dobrobiti pod velom patriotizma .
Yugoslavija je bila izuzetno glupa sto nije uradila isto .

Sto se tice tvog prorocanstva ,tumaci kako god zelis ,
ali cinjenica je da se rezerve ove planete trose brzo ,ne mnogu se obnoviti ,
a sve nas je vise ,sto logicno vodi ka neimastini ,
tako da bilo ko da kontrolise oruzije bice u poziciji da kontrolise sirovine.
Otimacina ce biti sve cesca i otvorenija ,ukoliko se ne nadju resenja
a nesto ne verujem da ona dolaze u vidu Boga .
Vec mislim da se lazi o spasenju koriste samo da bi se ogromne mase ljudi drzale mirne i pod kontrolom,
u fazonu mucio si se ,zivot ti je bio sranje ali ako si dobar i poslusan bices spasen ,
otici ces u raj gde ces ziveti vecno i u izobilju.
Pa ti veruj ako neznas bolje.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60
Vec mislim da se lazi o spasenju koriste samo da bi se ogromne mase ljudi drzale mirne i pod kontrolom,
u fazonu mucio si se ,zivot ti je bio sranje ali ako si dobar i poslusan bices spasen ,
otici ces u raj gde ces ziveti vecno i u izobilju.
Pa ti veruj ako neznas bolje.

Уз дужно поштовање, али овде видим да си лепо извагао изговор за своје поступке, односно за остваривање добити било какве врсте, а да не осећаш кривицу због тога. Једини проблем је тај што ниси сагледао потпуну ситуацију већ само део који тебе интересује. 

Јасно је да не могу сви бити милионери јер је новац ограничен, односно његова циркулација а уз то 90% људи не уме са новцем, а проблем је још већи што их то не интересује. Награда следи свакоме ко је схватио поруку или живео онако како је Бог рекао. Он не жели да будемо сиромашни, он жели да будемо богати, али не по цену туђих живота или сопствених душа.

Новац  је људска, не божија творевина, и као таква нема неку важност, али ко га не цени не може ни да га има, јер је то врло једноставна психологија.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Apple 
Uz duzno postovanje razumem bas sta si zeleo da kazes i stvarno ne vidim gde sam pomenuo novac ,
Slazem se to je bez daljneg ljudska tvorevina koja je nastala  iz neophodnosti ,
ali uzmi ako zelis na primer vreme pre novca kad je postojala samo robna razmena ,
Novac je stvoren iz cisto prakticnih razloga ,pogledaj primere iz rane Kine ,
kad vidis okolnosti pod kojima je stvoren shvatices i razloge za njegovo stvaranje .

U ljudskoj je prirodi da stvara rezerve za buducnost u plodnim danima izobilja ,
Da bi preziveo i imao nesto u danima suse ,nepogoda i zime.
Nazalost jos smo daleko od komunisticke utopije 25 veka poput Star Trek ,
gde je tehnologija toliko napredna da nema potrebe za novcem usled postojanja replikatora.

So se tice tvog komentara o tome kako Bog zeli da smo "bogati"hajde to da razmotrimo,
Pri isterivanju Adama iz vrta Bog mu je rekao  da ce zivot da mu bude mucan na zemlji i to je bila njegova kazna ,
prema hriscanskom verovanju sin nasledjuje greh od oca to jest svi su automatski gresnici zbog Adama .
Adam je ustvari neduzan jer je "pojeo voce"koje mu je dato od Eve bez znanja odakle dolazi ,kad je upitan od Boga zasto ,On mu je rekao ;pa ti si je stvorio ! sto znaci da je bezgresni Bog on onaj koji je napravio gresku.
Adam je isteran ,odbacen data mu je slobodna volja da radi sta hoce bez bozijeg mesanja.
Zasto se nisi upitao zasto mu jednostavno nije bila data sansa da se pokaje i da se vrati ,
Zasto je njegov greh bio tako neoprostiv kad je on ocigledno bio prevaren i neduzan ,
Po danasnjim merilima ni jedan postojeci sud na svetu ga ne bi okrivio ni za sticanje znanja a ni za seks,
ukoliko je bio dobrovoljan od strane dva adulta .
Dakle na osnovu cega ti ocekujes spasenje i od cega ?

Bog nikada nije imao nameru da zemlja bude vecna.
Dakle po tebi nagrada ,spasenje sledi ako budes ziveo onako kako je Bog rekao po zapovestima ,
Bozije zapovesti slozices se nisu nikakva metafora i nisu otvorene za tumacenje .
Dacu ti dva prosta primera ,prvi zasto si ti gresnik a drugi zasto zapovest nije perfektna .

U Bibliji pise ; Ne Ubij ili po starinskom ,Jedan nece ubiti .
Po indijskoj tradiciji koja je mnogo starija od hriscanske ovo se odnosi na nepovredjivanje bilo kakve vrste zivotnog oblika,To je prilicno jasna stvar .Gde pise da se to odnosi samo na pojedine stvari ili gde pise da je ova komanda , zapovest napisana u metafori ,nigde.
A Kladim se da si zgazio mrava ,ubio osu ,pecao i jeo mesa toplokrvnih zivotinja sad za vreme Bozica .

Da li to znaci da nisi razumeo poruku ?

Drugo ," Postuj oca svoga i mater svoju " to je vrlo lepa stvar, dete nema razloga da to neispuni bez obzira kakvi su mu roditelji jer ne zna za bolje ali ne zasluzuju svi roditelji to postovanje i mnogo je dece propatilo u rukama svojih roditelja i bilo je muceno ,silovano ,osakaceno i ubijeno . U Evropi kroz to prodje oko 300 hiljada dece svakog dana u svom sopstvenom domu . Dakle jednostavno ne zasluzuju svi automatski to postovanje,
i ovaj zakon ili zapovest je falican i nepotpun stvoren u nekim drugim vremenima kada je bilo manje razumevanja i manje obrazovanja .

« Poslednja izmena: 18. Jan 2012, 07:28:07 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 19 20 22 23 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.792 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.