Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70441 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Jovanovo Otkrovenje je ništa drugo nego šifrovan poziv na ustanak protiv Rima pre 2000 godina, začinjen sa malo halucinacija. Zna se koja je zver bila ranjena u glavu i oživela i zna se šta se dobija kada se izračuna vrednost 666- Car Neron, koji je bio progonitelj Hrišćana. Sve ostalo je laganje sebe i drugih.
Ko je ( sem tebe ) uspeo da shvati da je Otkrivenje "poziv na ustanak protiv Rima" ?
Ko zna sta je zver i ko moze da dokaze da broj 666 ima bilo kakve veze sa Neronom ?
Kako se dolazi do tog znanja ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

NIHIL in Sacculo quod non fuerit in Capite

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.60

U Bibliji pise ; Ne Ubij ili po starinskom ,Jedan nece ubiti .
Po indijskoj tradiciji koja je mnogo starija od hriscanske ovo se odnosi na nepovredjivanje bilo kakve vrste zivotnog oblika,To je prilicno jasna stvar .Gde pise da se to odnosi samo na pojedine stvari ili gde pise da je ova komanda , zapovest napisana u metafori ,nigde.
A Kladim se da si zgazio mrava ,ubio osu ,pecao i jeo mesa toplokrvnih zivotinja sad za vreme Bozica .

Da li to znaci da nisi razumeo poruku ?

Drugo ," Postuj oca svoga i mater svoju " to je vrlo lepa stvar, dete nema razloga da to neispuni bez obzira kakvi su mu roditelji jer ne zna za bolje ali ne zasluzuju svi roditelji to postovanje i mnogo je dece propatilo u rukama svojih roditelja i bilo je muceno ,silovano ,osakaceno i ubijeno . U Evropi kroz to prodje oko 300 hiljada dece svakog dana u svom sopstvenom domu . Dakle jednostavno ne zasluzuju svi automatski to postovanje,
i ovaj zakon ili zapovest je falican i nepotpun stvoren u nekim drugim vremenima kada je bilo manje razumevanja i manje obrazovanja .

Ne vidim po kojoj logici tumačiš ove činjenice.

I: Nikada u životu nisam pecao niti lovio. Mrava jesam zgazio ali ne iz zadovoljstva, već zato što se tako dogodilo. Verovao ti ili ne, ja se prema svakom biću odnosim sa respektom, čak i muve ne ubijam ako mi ne smetaju. Uostalom, Isus je jeo jagnjeće meso i ribu, a ako je on bezgrešan i neporočan mogao to, onda možemo i mi. Vegetarijanstvo potiče iz Indije, istog mesta gde se veruje u reinkarnaciju duše kroz razne oblike, između ostalih i životinjske, tako da oni odbijaju da jedu meso iz tog razloga.

II: Ti upoređuješ kakav tretman imaju deca u evropi od svojih roditelja, što je rezultat izopačenja, jer da su oni poštovali svoje roditelje, odnos bi bio drugačiji. Sve lepo piše. Roditelji se moraju poštovati, kako nebeski tako i zemaljski. Kakav ćemo odnos imati prema drugima ako nemamo dobar prema svojim roditeljima? Bog je sve to lepo sračunao, a ljudi su ti koji izvrću poentu.

III: Adam je izbačen iz vrta u kome je mogao da živi kao bubreg u loju. Ovako je izbačen da se snalazi sam, da obrađuje korovljivu zemlju i muči se, jer nije hteo da sluša svog Tvorca. To isto rade neki ljudi danas. Poriču zakone koji su im postavljeni, iako nemaju drugog izbora sem da ih poštuju ili prekrše, a za to nastupa kazna.

Zlo se ne pobeđuje zlom, nego ljubavlju.

Što više ljudi shvati ovo, to će manje biti potrebno citirati je i koristiti.
IP sačuvana
social share
"Da, istina je da ja uvek preduzmem više nego što mogu da ostvarim." - Nikola Tesla

"Nećete rešiti svoje probleme istim mislima kojim ste ih stvorili." - Albert Ajnštajn

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Znam da nista neznam, i to me odrzava u zivotu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava bajina basta
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Cudni su putevi Gospodnji...tesko je proniknuti ,jos teze razumeti. Svetom se,  umesto 10 zapovesti, zivi po pravilima 7 grhova. A lepo se kaze...ko tebe kamenom,ti njega hlebom...zato treba ziveti onako kako rece Vladika Nikolaj:" Boze, daj mi strplivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,
            hrabrosti da promenim one koje mogu,
            mudrosti da uvek pravim razliku izmedju njih.
            A m i n
IP sačuvana
social share
Volim sve ono sto vole obicni ljudi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Cudni su putevi Gospodnji...tesko je proniknuti ,jos teze razumeti. Svetom se,  umesto 10 zapovesti, zivi po pravilima 7 grhova. A lepo se kaze...ko tebe kamenom,ti njega hlebom...zato treba ziveti onako kako rece Vladika Nikolaj:" Boze, daj mi strplivosti da prihvatim stvari koje ne mogu da promenim,
            hrabrosti da promenim one koje mogu,
            mudrosti da uvek pravim razliku izmedju njih.
            A m i n
Drago mi je da si to pomenuo pošto to nije delo Vladike Nikolaja i samo pokazuje kakvi su hrišćani plagijatori.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava bajina basta
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Predragoon....ko je da je autor, al to je prava filozofija kako ziveti zivot. A to da su hriscani plagijatori,to je samo tvoje misljenje i razmisljanje. A u neku ruku, ceo nas zivot je mozda neki i neciji plagijat.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Predragoon....ko je da je autor, al to je prava filozofija kako ziveti zivot. A to da su hriscani plagijatori,to je samo tvoje misljenje i razmisljanje. A u neku ruku, ceo nas zivot je mozda neki i neciji plagijat.
Pa ako nije bitno što navodiš autora i to lažnog?
To da su Hrišćani plagijatori je samo moje mišljenje...i onih koji se ozbiljno bave komparativnom religijom.
Tvoj život možda jeste plagijat, ja za razliku od Isusa nisam imitirao druge madjioničare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Za informaciju neupucenima

http://en.wikipedia.org/wiki/Serenity_Prayer

Vladika Nikolaj je to izmislio isto kao sto sam ja vlasnik Googl-a

A sto se tice hriscanstva 100% je tacno da je plagijatorska religija koja je uzimala i modifikovala stara verovanja, absorbovala, prekrajala u sopstvene versko-politicke svrhe i onda unistavala izvor istog verovanja da bi sama postala "izvor" informacije koja je absorbovana.

Ruku na srce - ni jedna druga svetska religija nije nista bolja od toga jer sve imaju isti modus-operandi.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2012, 07:24:11 od decky999 »
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Decky, ostavi ih da sami istražuju ako žele, tako će saznanje postati njihovo i naučiće da razmišljaju.
Ovako će samo da predju preko toga, nateraju sebe da zaborave i nastaviće da pričaju gluposti i ponašaju se kao naivčine.

Tek kada sami shvate kako su ih lagali, mogu da se probude i odbace lažnog.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2012, 07:54:11 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 197
Zastava bajina basta
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
Kakav je da je, ja svoj zivot zivim casno i posteno i srecan uz divnu suprugu,predivnu decu i dobre prijatelje, sto od S R C A , zelim i Predragonu i decky u svojoj originalnoj komparativnoj religiji.
Hristos se javi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Možda si u pravu, najvažnije da je čovek srećan i zadovoljan svojim životom, da nađe sebi mir i vidi u tome neki cilj i svrhu. Ako ne ugrožava druge, nije važno u kakvoj iluziji živi.
Na kraju svi mi živimo u nekoj iluziji, sve jedno je da li nam je nametnuta ili smo je sami izgradili.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.153 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.