Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zaposleni gube privilegije: Hoćeš pauzu? Manja plata!  (Pročitano 5806 puta)
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Kad privatnici pocnu da posluju po zakonu onda mozemo da pricamo o drzavi/stednji/reformama/zakonodavstvu/ko puni drzavnu kasu (koja je prazna i koju ocigledno izdrzava onih 10% uzetih od penzionera i cinovnika)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
jednakost javnog i privatnog sektora u smislu da se  prava u privatnom sektoru podignu na nivo javnog sektora
neces ni ti a ni ja nikada dozivjeti..niti iko koga znamo... Smile

a takodje..prava zaposleniika  javnog sektora ...na nivo...  prava... zaposlenika... privatnog sektora...
niko nikad netje spustiti... Smile

privatni sektor hrani drzavni sektor....
radnik u priv.sektoru je rob....
na ledjima privatnika je drzava..javni sektor...
a na ledjima radnika u privatnom sektoru je privatnik...klako njega drzava pritisce tako se on izivljava na radnicima...da zastiti svoje "dobro" ...
i to je tako...

i bit ce tako ...sve dok ljudi kontaju da su privatnici zlo...i dok smatraju da je u njima problem..
a ne u parazitima...iz javnog sektora...

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Kad pocnu da posluju po zakonu onda mozda moze da se puni drzavna kasa. Ovako im je pravno omogucena pljacka drzave.
Ali da, drzava to dozvoljava, ko je jebe. Zato su tu penzioneri i cinovnici da se odrzavaju osnovne potrebe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Toliko stetocina i parazita na jednom mestu, ne moze da bude dobro.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
mob
Samsung 111111
Citat
Da, samo sto je u EU plata veca pa mozes da platis mesecnu ili gorivo od tih para od plate pa nema potrebe da ti oni placaju.  Smile

Koja je to logika da se zakon konstruise prema tome sta mozes a sta ne mozes da platis ?!
I naravno da deo koji pominjes sa platama se ne odnosi na celu EU,jer u EU imas i Bugarsku i Rumuniju,Hrvatasku,Grcku...a bogami i Spaniju i Sloveniju gde ne cvetaju ruze.

Citat
Pauze, topli obrok, godisnji odmori 13ta plata i slicno, postoje u Belgiji i Holandiji. Provereno.
Takodje plata raste ako imas vise iskustva i duzi radni staz.

A sto pricas o Belgiji i Holandiji ?
Ja mislim da govorim o EU  Smile

Mi uskladjujemo zakone i standarde sa EU i ako me vec citiras onda govori o njoj a ne o njenim pojedinim clanicama zasebno.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Eh da mogu da se zaposlim u javnom sektoru, mozak i dusu da odmorim. Al ne mogu.

Privatni i javni sektor mora da dodju u nivelaciju sto se tice Zakona o radu i prava radnika po tom zakonu. Plate su potpuno druga tema a to ovde neki ne kapiraju.

Isto kao i usaglasavanje proseka plata funkcionera sa prosecnom platom gradjana gde prva ne sme da bude veca od valjda troduplo, nisam sasvim sigurna.

Po tom principu ce Jorgovanki skresati platu na petinu trenutne.

I ostalima, da ne nabrajam, svi znamo sve.  Smile
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
pauza nece biti placena a to vreme ce biti nadoknadjeno pa ce se raditi od 8.00 - 16.30 umesto od 8.00 - 16.00h.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 41.0.2272.118

Koja je to logika da se zakon konstruise prema tome sta mozes a sta ne mozes da platis ?!
I naravno da deo koji pominjes sa platama se ne odnosi na celu EU,jer u EU imas i Bugarsku i Rumuniju,Hrvatasku,Grcku...a bogami i Spaniju i Sloveniju gde ne cvetaju ruze.

Mozda elementarna logika gde ti ne mozes da das radniku 5000 dinara bez prevoza i toplog obroka dok mu je mesecna karta npr 6000? Jer ono, nece imati da plati da dodje na posao koji treba da radi a koji nije njemu uvek uz dupe? Smile

Mislim, razumem kako ti i ostali koji mislite da radnik treba da radi za 10000 i da bude srecan posto ce na njegovo mesto da dodje drugi jadnik rezonujete, samo sto stvari ne bi trebalo da idu tako da ti imas vece izdatke nego sto primas platu. Jer ono, cak i "zli cikica privatnik" koji gleda da na tebi ustedi svaki dinar ne moze bas da ocekuje da mu radnik radi da bi otplatio put do posla i hranu koju potrosi tamo. Iako mu drzava omogucuje da radnika hebe kako hoce pa mozda u buducnosti i ovako necim, jbg, radnik nije i ne treba da bude volonter nego covek koji svojim radom treba nesto i da zaradi.

Inace, u "zlocinackoj EU" imas razne zakone. Evo ti pa pogledaj Engleski npr

https://www.crunch.co.uk/blog/small-business-advice/2010/04/01/working-time-regulationsworking-hours-rest-breaks-holiday-entitlements-working-time-directive-and-bank-holidays/

Gde svakako imas pravo na pauzu a to da li je placena ili ne zavisi od ugovora. Ali ti se svakako ne racuna u radno vreme.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
sto se tice javnog sektora ..tacnije.. u "opstinu" u 13 :30 da odes...neces naci onog koga trebas...
tj neces naci nikog.. sem cistacica  i nekih sumnjivih  sluzbnica... beskorisnih za bilo sto .. sem za dudlanje cune.Smile

a tako isto ako odes u 10 :00 ...neces opet naci onog koga trebas..
a tako isto u 12 :00 - opet neces naci onog koga trebas...

"tri jesina junacka dana" sam hodao po"opstini"... da sredim nesto malo papira  za tetinu i maminu pricu...
i to jos kao imam neku stelu... Smile
malo je rec da je dobro sto ih nisam nasao..treci dan... Smile

jednostavno ne mozes naci ljude...negdje se sakriju ...pizda im materina... Smile

i da nisam nasao priv.broj mobitela od odredjene persone...ko zna dal bi i za 10 dana uspio da ih sve "uganjam" .

a ja sam  samo jednom ...sa dezurstva ..otisao u kafanu..
il' onobi kod neke male sisate provincijalke -  Smile  il' je i jedno i drugo -ne mogu se bas sjetiti...  Smile

dobro de.. ..vise puta je to bilo..vise stotina puta.. Smile
ali..samo taj put su me ufatili.. Smile
pa se to pise i cita i pika  kao jednom ..
i zamalo.. (da nisam..povukao krvne i politicke  veze  Smile )... ostao bi bez posla...   Smile
kakvi su to supci  Smile Smile Smile

tako da toj vrsti javnog sektora (o kojem sam pisao-opstinske gnjide)   pauza uopste ne treba...
jer njima je pauza citavo radno vrijeme...

sve dok uposlenici ne budu cipovani...i dok ne budu pod gps nadzorom...tako ce biti u javnom sektoru... Smile
pa cak i da im ukinu pravo na vazduh.... Smile

jednostavno to je bagra raspustena.. i to ti je... Smile

Smile
« Poslednja izmena: 18. Apr 2015, 08:48:39 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.96
Sve sto mi je trebalo u opstini, uvek sam zavrsavala za 15 min..

Katastar.. je recimo druga prica. Ali oni rade u korelaciji sa sudstvom.. a sudstvo je najocajni sektor sto se tice azurnosti. Za njih je "drzavni posao" serija o ozbiljnom radu i zalaganju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.