Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zapalio druga zbog 150 evra  (Pročitano 13940 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
Nokia 1800
Citat
Da, ali ti uzimas da je socijalizam o kom ja govorim postojao i da su generacije odrasle u njemu.

Naravno da pod pojmom ''socijalizam'' podrazumevam onaj socijalizam koji je postojao a ne onaj teorijski, utopijski kod kojeg je izbrisan pojam spoljne politike jer ne postoji ništa ''spolja'' ako je globalizovan pa nema ni velesila kapitalista koje bi ga ugrozile...
Nezahvalno bi bilo govoriti o bilo čemu drugom osim o onome što je postojalo ili postoji u stvarnosti... Al ajde zarad diskusije da kažem da ni u tom tvom socijalizmu ne bi bilo iskorenjeno ovakvo ponašanje ljudi. Ne možemo ni ti ni ja da tvrdimo ništa, al eto, to bi bila moja neka predikcija.

Uostalom, nije poenta socijalizam... Zato sam i rekao ''ja u klin ti u ploču''. Naveo sam ti ''komunizam/socijalizam/dodaj po želji''... I ti si iz toga izvukao samo socijalizam i počeo da pričaš o tome... Čak nisi pričao ni o socijalizmu na koji sam ja mislio, nego nekom globalnom, zamišljenom, idealnom, onom koji postoji samo kao definicija u knjigama.

Uzmi bilo koji sistem, smisli novi, radi šta hoćeš...
Ja sam mišljenja da su ovakvih slučajeva ima svuda i da ih je oduvek bilo samo sad mediji to šire ko buktinja.

I da, onaj slučaj klevete što si naveo, isto mislim da bi i takvih slučajeva bilo u bilo kom društvu u kome ima homo sapiensa.
« Poslednja izmena: 05. Avg 2012, 19:21:20 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
mob
Sony 
Pa dobro, možda će zvučati čudno, ali imam poznanike koji mi isto duguju, i kada ih pitaš dobiješ "nemamo", i tako do sutra (duguju mi 5 godina novac), tako da se saosećam sa ovim likom. Pozajmiš, prvi novac se trudiš da vratiš, a ne da se ponašaš ko Džek, a ovamo si dužan. Nisam za paljenje, ali jesam za sečenje ušiju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
Citat
Naravno da pod pojmom ''socijalizam'' podrazumevam onaj socijalizam koji je postojao a ne onaj teorijski, utopijski kod kojeg je izbrisan pojam spoljne politike jer ne postoji ništa ''spolja'' ako je globalizovan pa nema ni velesila kapitalista koje bi ga ugrozile...

To je socijalizam koji niko ne bi ugrozavao i koji je jedini odrziv. To je socijalizam koji bi postojao u sluzbi naroda, a ne obrnuto.

Citat
Nezahvalno bi bilo govoriti o bilo čemu drugom osim o onome što je postojalo ili postoji u stvarnosti... Al ajde zarad diskusije da kažem da ni u tom tvom socijalizmu ne bi bilo iskorenjeno ovakvo ponašanje ljudi. Ne možemo ni ti ni ja da tvrdimo ništa, al eto, to bi bila moja neka predikcija.

U tom socijalizmu ne bi bilo mesta medijskoj manipulaciji jer bi ona bila potpuno nepotrebna. Naravno da se to ne bi resilo prostom revolucijom preko jedne krvave noci, vec bi za to bile potrebne godine rada na tom socijalizmu, koji bi se konstantno menjao, ne bi li svet ucinio boljim. Naravno da Utopia ne moze da postoji, ali zasto da tapkamo u mestu umesto da tezimo boljem? Ovaj sistem okrece ljude jedne protiv drugih, tacnije cini da ljudi jedni na druge gledaju kao konkurenciju u igri u kojoj su pravila besmislena i retardirana.
Jedan od najvecih problema danas je prepopulacija. U kapitalizmu se na to ne gleda kao na problem, vec kao na prosirenje trzista. Prepopulacija sa sobom vuce citavu kompoziciju problema, kojima se ne vidi kraj na horizontu. Ako se ne uradi nesto po tom pitanju na globalnom nivou, posledice ce biti nesagledive. Ljudi ce kriviti jedni druge, jer im je tako najlakse i bice mnogo uperenih prstiju i mnogo prolivene krvi. Neodgovorna i bahata politika ce izazvati najvecu katastrofu ikada vidjenu.
Dalje, da li smo i koliko spremni za jedan od verovatnih scenarija globalne katastrofe? Nismo ni malo. Najverovatniji scenario je eksplozija supervulkana, posle koje bi usledile kisele kise, pa zatim i kiseli sneg, kao uvod u novo ledeno doba, koje 90% populacije zemlje u ovom trenutku ne bi prezivelo. Mozda sam cak i preoptimistican sa brojkama. "Velesile" i dalje nisu uskladile svoje svemirske programe i nismo ni blizu resavanja energetskog pitanja, koje je i bez globalne katastrofe na stolu. Rast populacije samo povecava ovaj problem.
Otiso sam mnogo u off i svestan sam toga, ali poenta svega ovoga je da u boljem drustvu ljudi ne bi trebalo da gledaju jedni na druge kao na konkurenciju, a to je jedino moguce ako se interesi ne sukobljavaju. Ako vec postojimo unutar drustva (drustava?), zasto da dozvolimo da nas neodgovornost i lazi ljudi koji bi trebalo da su odgovorni (jer su na takvim pozicijama) okrene jedne protiv drugih zbog necega sto smo sami stvorili? Zasto nas ne uce tome u skolama, umesto insistiranja na ucenju stvari napamet iz knjiga, koje su prilicno davno prevazidjene kao medij za ucenje? Iskreno se nadam da cemo kao drustvo (globalno) ovo shvatiti pre jos jednog svetskog rata ili globalne katastrofe.

IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1005
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
Sto bih naglasila....

IP sačuvana
social share
U pripremi je.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
mob
LG Nexus 5
Pa dobro, možda će zvučati čudno, ali imam poznanike koji mi isto duguju, i kada ih pitaš dobiješ "nemamo", i tako do sutra (duguju mi 5 godina novac), tako da se saosećam sa ovim likom. Pozajmiš, prvi novac se trudiš da vratiš, a ne da se ponašaš ko Džek, a ovamo si dužan. Nisam za paljenje, ali jesam za sečenje ušiju Smile

Izgleda da sam samo ja "pogresno" shvatio tekst pa mislim da je maloletnik dugovao novac ovom sprzenom nesretniku, a ne obratno. U svakom slucaju, pazi da ti poznanici ne odseku usi prilikom vracanja duga. Wink
« Poslednja izmena: 05. Avg 2012, 20:33:43 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1005
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60

Izgleda da sam samo ja "pogresno" shvatio tekst pa mislim da je maloletnik dugovao novac ovom sprzenom nesretniku, a ne obratno. U svakom slucaju, pazi da ti poznanici ne odseku usi prilikom vracanja duga. Wink

I ja sam to mislila  Smile
IP sačuvana
social share
U pripremi je.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 21.0.1180.60
mob
Sony 

Ima da daju i Jare i pare Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.01
Tinejdžer zapalio mladića: Kad izađem iz zatvora uradiću to ponovo

Martin Arsić (25) iz Knjaževca, koji je u petak po podne po celom telu zadobio opekotine trećeg stepena kada ga je benzinom polio i zapalio sugrađanin J.M. (17), smešten je na Kliniku za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS. Lekari njegovo stanje ocenjuju kao kritično.

- Martin teško priča i pod anestezijom je. Ima i dubinske opekotine - kaže Slađana Arsić, majka povređenog mladića.

O incidentu na vašaru ona je saznala od sina, na putu ka bolnici u Ćupriji, gde je Martin prvo bio smešten.
 - Pravo je sa Timoka otišao na vašar i susreo se sa maloletnim M. J. Onda je usledio napad - objašnjava ona.

Majka dodaje da je ogorčena izjavom koju je maloletni napadač dao policiji.
 - Rekao im je da se ne kaje i da bi opet zapalio moga sina. Još je rekao da će, u slučaju da Martin ostane živ, to uraditi čim izađe iz zatvora - rekla je Slađana.

Lekari navode da je Martinu Arsiću izgorelo 70 odsto tela, i za to su mu neophodni donori kože.

- Evo, sada pozivamo naše prijatelje da budu donori kože za operaciju koja predstoji. Martin je nulta pozitivna krvna grupa. Zasad smo našli davaoce krvi i sedam davalaca kože, ali će biti potrebno još mnogo, jer će se tek posle prve operacije znati pravo stanje - kaže majka.

Izvor

_________________________________________________________________________________

Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
M.J: Zapalio sam Martina zbog straha
Lj. TRIFUNOVIĆ | 05. avgust 2012. 20:57    | Komentara: 3
Maloletni napadač dao prvu izjavu u policiji nakon što je zapalio Arsića. Do sada promenio nekoliko hraniteljskih porodica. Stanje povređenog mladića i dalje ozbiljno

- Dugovao sam Martinu 150 evra, a u petak kada me je pozvao da mu vratim novac kod sebe sam imao nešto više od 5.000 dinara. Arsić mi je rekao da više ne želi da me čeka i da mu novac vratim kako znam i umem. Ustao sam iz kafane u kojoj smo sedeli, sipao u plastičnu flašicu benzin i vratio se na lice mesta. Martina sam, iz straha, polio benzinom i zapalio.

Ovo je, kako nezvanično saznaju „Novosti“, prilikom saslušanja izjavio M. J. (17) iz Knjaževca, koji je u petak u kafani na vašaru u Knjaževcu polio benzinom i zapalio Martina Arsića (25) godina.

Po informacijama našeg lista, M.J., koji 28. avgusta treba da napuni 18 godina, još kao dete, zajedno sa mlađim bratom, oduzet je porodici u Knjaževcu u kojoj je rođen i veći deo detinjstva proveo je u Velikoj Plani u hraniteljskoj porodici. Pre dve godine vratio se u Knjaževac i tamo je, zajedno sa bratom, smešten u drugu hraniteljsku porodicu .

- M. J. je vraćen u Knjaževac jer smo procenili da bi tu bilo najbolje da završi školu - rečeno nam je u knjaževačkom Centru za socijalni rad.

Međutim, imao je jednu sitnu krađu zbog čega hranitelji kod kojih je bio nisu više želeli da M. J. ostane kod njih, pa su ga smestili u novu, treću hraniteljsku porodicu u knjaževačkom selu Trgovište.

Ekipa „Novosti“ u nedelju je došla do porodice u kojoj su smešteni M. J. i njegov mlađi brat. Tu, međutim, nismo zatekli hranitelje. Komšije su nam rekle da su oni otišli u Knjaževac u Centar za socijalni rad.

STANjE Martina Arsića je i dalje ozbiljno, ali stabilno.

- On je u teškom stanju prevezen u našu kliniku iz ćuprijske bolnice, ali je bio sve vreme svestan i orijentisan - kažu u Klinici za opekotine, plastičnu i rekonstrutivnu hirurgiju KCS. - Bitnih promena u odnosu na prethodni dan nema. Dobro je što mu je stanje stabilno, jer je reč o povredama koje su veoma ozbiljne.

Kako su nam rekli lekari iz ove ustanove, opekotine su zahvatile više od 70 odsto tela. Arsić je već imao jednu operaciju, a najverovatnije mu predstoji još nekoliko. Konzilijum specijalista u ponedeljak će doneti odluku o mogućim operacijama i predstojećem lečenju.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0.1
Martina sam, iz straha, polio benzinom i zapalio.

Smile
« Poslednja izmena: 06. Avg 2012, 10:06:16 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.