Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:37:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 139 140 142 143 ... 158
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljive logicke pitalice + resenja  (Pročitano 817255 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Sad sam proveravao, ovu sam postavio pre više od godinu dana, a niko nije rešio.

Koje slovo zamenjuje znak pitanja?
L\E   B\N   B\S   B\M    B\R    R\?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
Godine prolaze mi stojimo. Pametniji verovatno nismo.  Smile

Stvarno nemam pojma. Gledam ovo pola sata i svasta mi pada napamet al' ne znam...
U spoljeru je ono o cemu sam razmisljao pa ce mi biti drago ako pomogne da se neko navede na pogresan zakljucak.  Smile
>
Rimljani nisu. Ne bi on dvaput.
Licila mi druga slova E,N i S na Ist, Nort i Saut al fali mi Vest. Mozda je to ono M (naopako). Al' to ne vodi nikud.  Smile
Ne znam da li su bitni bekslesevi ili tu moze da stoji bilo koji znak.
Mozda ima veze sa periodnim sistemom. Ustvari, ne verujem samo mi je na prvi pogled tako izgledalo.
Mozda su bitni i redni brojevi slova u abecedi/azbuci/alfabetu. Al' ne volim da dopunjavam te nizove.
Mozda je rec koja se dobije tumbanjem slova a dvanaesto fali. Skocko.  Smile
Mozda je neki "Bolshoi booze" al' da ja to ne vidim.  Smile

<

A ne'am pojma.
« Poslednja izmena: 27. Apr 2011, 17:40:08 od Đofreza_in_da_haus »
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 615
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Sad sam proveravao, ovu sam postavio pre više od godinu dana, a niko nije rešio.

Koje slovo zamenjuje znak pitanja?
L\E   B\N   B\S   B\M    B\R    R\?

Mene zanima da li slova predstavljaju nešto na srpskom jeziku, engleskom ili nekom trećem.
I da li je bitan faktor što ima baš 6 "parova"?  Smile
IP sačuvana
social share
Shvatio sam da kada tek rođeno dete stegne svojom malom šakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatio zauvek.   Naučio sam da čovek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kad treba da mu pomogne da se uspravi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Mene zanima da li slova predstavljaju nešto na srpskom jeziku, engleskom ili nekom trećem.
I da li je bitan faktor što ima baš 6 "parova"?  Smile

Nije bitno to što ima 6 parova.
Govorim srpski da me ceo svet razume, ali znam i engleski.  Smile

Edit:
@svi i svako
Zagonetka nije ništa teža od prethodnih i ne zahteva neko obimno znanje, elementarno je dovoljno.
« Poslednja izmena: 28. Apr 2011, 11:55:43 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 615
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Nešto mi se čini da će ovaj zadatak ostati nerešen još narednih godinu dana  Smile
Meni je mozak na autopilotu već danima, a vidim nisam jedina.  Smile

Ajde još jedan hint, čisto da se ne uspavamo: da li ima veze sa brojevima ili sa rečima? Ili oba?
Sinoć mi pobelele oči u pokušaju da nađem vezu između abecede i alfabeta, pa prešla na neke nizove... Smile

I ovo slovo B koje se toliko ponavlja me strašno nervira  Smile
IP sačuvana
social share
Shvatio sam da kada tek rođeno dete stegne svojom malom šakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatio zauvek.   Naučio sam da čovek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kad treba da mu pomogne da se uspravi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
I ja stvarno vec dugo gledam al' nista ne vidim. Ustvari, vidim 'leb, Narodnu Banku Srbije i brmbrm al' to opet nema veze sa bilo cim.

Edit: Opste znanje ili znanje vezano za poznavanje prirode i drustva ili neke druge specificne oblasti? E sad jebiga, mislim... jel' niz bre neki il' nije?  Smile
« Poslednja izmena: 28. Apr 2011, 17:47:22 od Đofreza_in_da_haus »
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 615
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Hahahahha, i ja vidim brmbrm  Smile Smile Smile

Ništa, čekamo Predragoona  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
A stvarno moze da bude svasta.

Moze da bude niz vezan za sama slova ili za poziciju slova u azbuci/abecedi. Sve su suglasnici pa je mozda redni broj suglasnika. Ali, opet, ne verujem da je niz jer se cesto pominje B.
S druge strane, bekslesevi. Da je obicna kosa crta pa da pomislim da je neko deljenje (mozda rednih brojeva slova u abecedi). Dal' mora taj znak ili moze i tacka, crta, pajp, bilo sta?
Rece da nije bitan broj parova. Znaci moze da ih ima 20? Onda mi vise lici na pocetna slova reci i mozda je ono levo slovo kontra onom desnom. Ne znam... Levo/Desno, Dan/Noc al' ne vidim nista takvo.
Kaze da je potrebno elementarno znanje. E sad, iz cega? Mozda su inicijali najpoznatijih uzgajivaca malina. Mozda su pisci, glumci, Nobelovci... sta znam.
Mozda parovi nisu ovakvi. Mozda par cine slova izmedju kosih crta (EB, MB, SB, RB) i trazi se par pocetnom slovu L. Dal' je uopste redosled bitan?

Mozda su registracije iz SFRJ. Mozda periodni sistem.Mozda su skracenice antiteroristickih organizacija.

Stvarno je siroko. Da je pisalo nastavi niz pa da lupamo glave dal' je Karadzic il' su Englezi. Ovako tesko da ce bilo ko bez neke pomoci a da vec ne zna resenje da dodje do istog. Sad nadjem da ni pre godinu dana niko nije ni pokusavao da pogodi.

I sad dodji i kazi da nije nista od ovoga.  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7241
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Hint: upotrebite titana koji drži nebesa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
Spojler:

>>> I a mozda L. Moze i jedno i drugo.<<<
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 139 140 142 143 ... 158
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:37:46
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.