Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:57:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 128 129 131 132 ... 158
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljive logicke pitalice + resenja  (Pročitano 817773 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 271
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Dobro, majku mu, kojom metodom treba da ti dokazem da nedelja ima 7 dana?
Ako je zadatak dobio u ponedeljak, sedam dana isticu sledeceg ponedeljka. Ono sto jeste nakaradno se tumacenje reci dan u smislu dan/noc, ali to je jedini nacin da se resi zadatak, jer bas zbog matematickih pravila koje si naveo, u nekom periodu od 24 h je morao da zakolje paran broj. Dakle, ako onaj, koji je smislio zadatak nije hteo da nas zajebava, verujem da je resenje ovakvog tipa imao na umu. 

Ma shvatio sam ja brate sta si ti hteo da kazes i sve je tacno sto si rekao pogotovu da je jedino moguce resiti zadatak ako u nekih 24 sata zakoljes iz dva puta po neparan tj. paran broj. Dakle tvoje resenje je:

1. ponedeljak posle 12:00h  3
2. utorak  3
3. sreda   i 3
4. cetvrtak   3
5. petak   3
6. subota   3
7. nedelja   3
8. ponedeljak  do 12:00h poslednjih 9

To jeste jedino moguce resenje (ne mislim na broj jaganjaca po danu, nego na ukupno 8 klanja u 7 dana), ali to je po meni trik resenje jer u zadatku je pisalo "kako za 7 dana zaklati 30 jaganjaca, tako da se svakog dana zakolje bar jedno i da se svakog dana zakolje neparan broj jaganjaca", a u tvom resenju i sam kazes da jedan dan koljes paran broj jaganjaca.
IP sačuvana
social share
Rohirrim Charge
Forth, and fear no darkness! Arise, arise, Riders of Theoden! Spears shall be shaken…
Shields shall be splintered... A sword-day, a red day... and the sun rises! Ride now!
Ride now! Ride! Ride for ruin...and the world's ending! Death! Death! Death!
Forth Eorlingas!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
то што је човек понудио је вероватно једино иоле логично решење ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Citat
Koljač je dobio zadatak od gazde da zakolje 30 jaganjaca za 7 dana. Međutim, gazda je izričito naredio da svakog
dana mora da zakolje neparan broj jagnjadi i svakog dana bar jedno jagnje. Kako koljač to može da izvede?

Дан почиње у 00:00:01
Шта ћемо ако крене у понедељак, у то време, и заврши у недељу, једну секунду пре тог времена, односно тачно у поноћ.. У том случају је просто немогуће Smiley

7 Дана је појам који јасно дефинише само 7*24 сата... 7*24=168 сати
Ако он крене у било које друго време, сем у време када дан тачно почиње, увек ће његових 168 сати да се одигра у 8 календарских дана.
Увек..

Дакле, у случају да крене у три ујутро, он има 8 календраских дана да коље. Исто тако ако крене у 8 ујутро, или било које друго време осим у 00:00:01
Нема буквално, него није кренуо када дан почиње, па има 6 целих дана, и два дана чије време када се сабере, добија се тачно оних 24 сата седмог дана..

Самим тим :

1. ponedeljak posle 12:00h  3
2. utorak  3
3. sreda   i 3
4. cetvrtak   3
5. petak   3
6. subota   3
7. nedelja   3
8. ponedeljak  do 12:00h poslednjih 9

To jeste jedino moguce resenje (ne mislim na broj jaganjaca po danu, nego na ukupno 8 klanja u 7 dana), ali to je po meni trik resenje jer u zadatku je pisalo "kako za 7 dana zaklati 30 jaganjaca, tako da se svakog dana zakolje bar jedno i da se svakog dana zakolje neparan broj jaganjaca", a u tvom resenju i sam kazes da jedan dan koljes paran broj jaganjaca.

то што је човек понудио је вероватно једино иоле логично решење ...

Правило нигде није прекршено, осим ако се каже изричито 168 сати, и 7 дана се подели не на календарске дане, него на по 24 сата од момента када је кренуо, у том случају је просто немогуће  Smile
од понедељка у подне, до уторка у подне
од уторка у подне, до среде у подне
од среде у подне, до четвртка у подне
....
тако просто не може...
« Poslednja izmena: 20. Apr 2011, 15:04:51 od gagijk »
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 271
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Evo jedan lagan zadatak tek da se ozivi tema:

Mika, Pera, Laza i Djoka. nalaze se u potpuno praznoj garazi u kojoj se nalaze samo 4 zimske gume u jednom cosku i metalno bure od 50 litara napunjeno naftom otprilike do pola u drugom cosku.

Mika kaze: u buretu ima malo vise od pola bureta nafte, tj. malo vise od 25 litara.
Pera kaze: u buretu ima malo manje od pola bureta nafte, tj. malo manje od 25 liltara.
Laza kaze: da imamo neku sipku ili stap da uronimo u bure mogli bi da izmerimo da li je povrsina nafte iznad ili ispod polovine visine bureta, ali nemamo nista osim 4 zimske gume.
Djoka kaze: nije problem lako cemo izmeriti da li je nafe vise ili manje od polovine zapremine bureta.

Kako je Djoka to uradio?

IP sačuvana
social share
Rohirrim Charge
Forth, and fear no darkness! Arise, arise, Riders of Theoden! Spears shall be shaken…
Shields shall be splintered... A sword-day, a red day... and the sun rises! Ride now!
Ride now! Ride! Ride for ruin...and the world's ending! Death! Death! Death!
Forth Eorlingas!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
од кол'ко цола су гуме ... јесу ли фићине или тракторске?

укратко ... не'ам појам  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
Spojler:
>>>
Prvu gumu na drugu i to metnes na tacku A. Na tacku B metnes trecu gumu. Na trecu gumu metnes cetvrtu. Izmedju ubacis bure tako da bude nagnuto (donja otvorena ivica i gornja zatvorena da budu paralelne sa patosom). Ako se izlije ima vise od pola ako ostane u buretu onda ima manje.
<<<
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
ај прочитај то што си написао ... нагнуто буре коме су отворена и затворена ивица паралелне са патосом ... то можда може ...  у матриксу  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
A moze i ovde u Srbiji samo mozda treba da se procita dva puta i da se ukljuci mozak.

Mrzi me da otvaram PS da crtam.
Nagnes bure u desno. Probaj sa casom ne moras u podrum po bure a i 'oce kupus da poispada ako je bure vise od pola puno. Na desnoj otvorenoj strani imas najvisu i najnizu tacku. Na levoj, zatvorenoj, isto tako. Kada najniza tacka na otvorenoj strani bude u ravni sa najvisom zatvorenom tackom (naravno pricam o bazama valjka, ne o omotacu i Kijanu Rivsu) linija koja ih spaja ce biti paralelna sa podom. Zapremina figure koju obrazuju jedna baza, pola omotaca i pravougaonik (a=precnik baze, b=hipotenuza trougla cije su katete vec pomenuto a i visina valjka) je jednaka polovini zapremine celog valjka iliti bureta za naftu. Ako u buretu ima vise od polovine izlice se, ako nema nafta ce ostati u buretu i Pera dobije tri bambija.

Valjda se nisam nigde zajeb'o.
« Poslednja izmena: 21. Apr 2011, 14:49:20 od Đofreza_in_da_haus »
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
UNIX
Browser
Opera 9.80
чит'о ја ...  двапут, ко на Дрини ћуприју  Smile ... ал јбга некад су оно што се напише и оно што се мисли рећи три различите ствари.

У сваком случају свака част на решењу ... сасвим логично, ако је под у хоризонтали и мајстори нису правили пад ка вратима гараже  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
mob
Sagem xg6
ако је под у хоризонтали и мајстори нису правили пад ка вратима гараже  Smile

Smile

чит'о ја ...  двапут

Rekoh ja da treba i mozak da se ukljuci.  Smile

A znam da sam bezveze napis'o al' reko' valjda ce onaj sto je pitao da ukapira da sam mislio na to.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 128 129 131 132 ... 158
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Avg 2025, 16:57:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.