Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 15:11:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 124 125 127 128 ... 158
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljive logicke pitalice + resenja  (Pročitano 818037 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 271
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
код зеленог троугла синус је 2/5 док је код црвеног 3/8 ... а морали би да буду исти да су на слици прави троуглови а овде је зелени угао незнатно већи ...  што ће се рећи да је на првој слици хипотенуза преломљена и мало удубљена а на другој мало испупчена а коцкица компензује ту разлику...

дакле тачан одговор ... на слици није троугао него четвороугао  Smile

Змај је већ објаснио, а ја нисам био ту, али ево две видне разлике, онако заокружене на брзину, ипак је то визуелно боље када се укаже на различиту косину  Smile
Пошто је растер идентичан, и цртеж је технички, манипулише се дебљинама линије, спољашњом и унутрашњом ивицом, итд..А то није лепо  Smile Smile

Атачмент

Izvinjavam se svima sto sam ispao mamlaz. Ja nemam obicaj da lazem pa kada sam procitao u zadatku na sajtu gde sam ga nasao da nije u pitanju opticka varka i cak tvrdnju da se mogu iseci oblici i sloziti, mislio sam da nisu kreteni da lazu nesto sto se tako ocigledno moze proveriti. I kao sto sam u zadatku napisao jasno mi je bilo da bilo kakva povrsina ako se izdeli na bilo kakve povrsine njihov zbir mora da bude jednak. Video sam jutros u cemu je podvala, ali nisam stigao ranije da postavim, a Zmaj i Gagijk su vec objasnili, ali posto sam i ja vec jutros to crtao ajde da stavim kao vid posipanja pepelom.

Malo mi je trigonometrija zardjala inace bih kao Zmaj odmah ukapirao, i naravno oni manipulisu debljinom linija da stvore iluziju, ako se linije isljuce i sve se svede na povrsine, postaje ocigledno da kako je Zmaj i napisao tamno zeleni trougao nije trougao nego cetvorougao:

Ako bi zaista bio u pitanju trougao sa katetama 5 i 2 onda bi nagib hipotenuze kako je opet lepo Zmaj napisao bio drugaciji nego nagim hipotenuze velikog trougla sa katetama 8 i 3, slika bi tada izgledala ovako:

Ako bi hipotenuza citavog trougla bila prava neprekinuta linija i ako bi zeleni cetvorougao stvarno bio trougao, onda bi mu vertikalna kateta bila manja od 2, pa bi slika izgledala ovako:

U oba slucaja vidi se da postoji odstupanje zbira obojenih povrsina od povrsine navodnog ukupnog trougla, tako da sve je jasno.

Ovaj zadatak sa bilijarskim kuglama je super, ali treba malo vise vremena da se smisli. Nije bas jednostavan.  Smile

dajte neki bez brojeva Smile

Evo za tebe Sofija bez brojeva: koje dve stvari ni jedan covek na celom svetu ne moze da pojede za dorucak?

I jedan sa brojevima za ostale: imate 2 sporogoreca stapina jednake duzine i jednake brzine sagorevanja. I jedan i drugi kada se zapale potpuno izgore za 1 sat ili 60 minuta. Kako cete pomocu njih izmeriti protok od 45 minuta, ako nemate noz ili makaze i ne mozete da ih secete. Imate samo ta dva identicna stapina koji gore po sat vremena i upaljac.

Ja se sada bacam na bilijarske kugle i tas.  Smile
IP sačuvana
social share
Rohirrim Charge
Forth, and fear no darkness! Arise, arise, Riders of Theoden! Spears shall be shaken…
Shields shall be splintered... A sword-day, a red day... and the sun rises! Ride now!
Ride now! Ride! Ride for ruin...and the world's ending! Death! Death! Death!
Forth Eorlingas!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
HTC Sensation
сјебале је штикле у обављању посла?  Smile

Citat
П.С. Не зна се да ли је кугла лакша или тежа,у томе и јесте зајебанцијан

знаш или претпостављаш? Пошто се мени чини да ако не знаш да ли је лакша или тежа мораш имати једно мерење више него кад би знао ... што би се рекло да кад знаш можеш из два мерења одредити ... а то може ал јуче

Штикле је  јесу сјебале,али како и зашто?

А ово за кугле....гле,нико не зна да ли је фелер кугла лакша или тежа(чак ни ја) јер уколико ставиш по 6 кугли на тас,наравно да неће бити у равни,да знаш да је кугла лакша(или тежа) лако би одредио која је
Значи у 3 мерења и одређеним муњама и методама треба системом елиминације да утврдиш која је фелерична

Не знам где Ђофреза побеже,кад је он поставио задатак... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Citat
I jedan sa brojevima za ostale: imate 2 sporogoreca stapina jednake duzine i jednake brzine sagorevanja. I jedan i drugi kada se zapale potpuno izgore za 1 sat ili 60 minuta. Kako cete pomocu njih izmeriti protok od 45 minuta, ako nemate noz ili makaze i ne mozete da ih secete. Imate samo ta dva identicna stapina koji gore po sat vremena i upaljac

сећам се овакве једне коју сам скоро па провалио ... али је ортак био бржи тако да никад нећу сазнати да ли бих је сам сконтао

два фитиља који горе по пола сата али горе неједнаком брзином ... тј кад би пресекли на пола не би свака половина горела 15 минута већ лупам 10 и 20 мин ... углавном промењива брзина сагоревања ... задатак измерити 45 минута. Можете их сећи ал вам то није од користи   Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 271
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Citat
I jedan sa brojevima za ostale: imate 2 sporogoreca stapina jednake duzine i jednake brzine sagorevanja. I jedan i drugi kada se zapale potpuno izgore za 1 sat ili 60 minuta. Kako cete pomocu njih izmeriti protok od 45 minuta, ako nemate noz ili makaze i ne mozete da ih secete. Imate samo ta dva identicna stapina koji gore po sat vremena i upaljac

сећам се овакве једне коју сам скоро па провалио ... али је ортак био бржи тако да никад нећу сазнати да ли бих је сам сконтао

два фитиља који горе по пола сата али горе неједнаком брзином ... тј кад би пресекли на пола не би свака половина горела 15 минута већ лупам 10 и 20 мин ... углавном промењива брзина сагоревања ... задатак измерити 45 минута. Можете их сећи ал вам то није од користи   Smile

Zmaju nisi bas najbolje objasnio ove tvoje stapine. Jel svaki izgori za pola sata, ali tokom tih pola sata gori cas brze cas sporije? Ako jedan izgori za pola sata i drugi izgori za takodje pola sata, ali pri tom gore cas brze cas sporije tako da ne vredi da se seku onda je isto resenje kao i da gore konstantnom brzinom ali da nemas cime da ih seces ili da ne smes da ih seces.

[spojler]
Zpalis jedan stapin i sacekas da on potpuno izgori, on ce da izgori za tacno 30 minuta. Cim on izgori, ti zapalis drugi stapin s jedne i sa druge strane i drugi ce da potpuno izgori za 15 minuta jer sagoreva sa obe strane. 30 minuta i 15 minuta je 45 minuta.
[/spojler]
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 01:38:58 od Ganrju »
IP sačuvana
social share
Rohirrim Charge
Forth, and fear no darkness! Arise, arise, Riders of Theoden! Spears shall be shaken…
Shields shall be splintered... A sword-day, a red day... and the sun rises! Ride now!
Ride now! Ride! Ride for ruin...and the world's ending! Death! Death! Death!
Forth Eorlingas!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
па нисам ни рекао да су различите ... исто срање друго паковање, само рекох верзију коју сам ја чуо Smile

иначе ... тачно је ово што си написао иначе ортаково решење је било да један фитиљ савије у круг тако да му почетак и крај додирују крај другог фитиља чиме се избегава оно да чекаш да изгори први фитиљ па ти палиш почетак и крај другог али поента је иста Smile

Малкине ... је л' се госпођа сјебала што је заборавила своје ципелице у радњи ... тј јесу ли јој оне биле потребне да не изгине?  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.18
Ima onaj jedan dobar ide ovako:

12 билијарских кугли,тас за мерење и од тих 12 једна је фелер,не зна се да ли је лакша или тежа,имаш 3 мерења и на основу њих мораш са сигурношћу да знаш која је? (немој само да кажеш''она црна''   )

[spojler]
Podelimo kugle na tri grupe.
I:        1  2  3  4
II:       5  6  7  8
III:      9 10 11 12

Izmerimo prvu grupu sa drugom.
Mogu se desiti tri stvari:

1. Ako su u ravnoteži - različita kugla je u trećoj grupi i zato merimo recimo 6, 7 i 8 iz druge sa 9, 10, i 11.
   Opet su moguća tri ishoda:
   a) ako su u ravnoteži onda je 12 različita i trećim merenjem odredjujemo da li je teža ili lakša.
   b) ako su 9, 19 i 11 teže onda je medju njima teža kugla, pa merimo recimo 9 i 10 i ako su u ravnoteži 11 je   
       teža, a ako nisu znamo koja je teža.
   c)ako su 9, 10 i 11 lakši onda je medju njima lakša kugla pa primenjujemo isti postupak da vidimo koja je od njih.

2. Ako su 1,2,3 i 4 lakši od 5, 6, 7, 8 - onda je u drugoj grupi teža ili u prvoj lakša kugla, pa merimo 1,2 i 5 sa 3 6 i neku iz treće grupe. Opet imamo tri mogućnosti:
   a)balans - onda je ili 4 lakša ili je 7 ili 8 teža. Izmerimo 7 i 8 i vidimo koja je koja.
   b)ako je grupa 3, 6 i recimo 9 teža onda onda je ili 6 teža ili je 1 tj. 2 lakša. Izmerimo 1 i 2 da vidimo.
   c)ako je 3, 6, 9 laka grupa onda je 3 laka ili 5 teška. Izmerimo tri sa 1 ili bilo kojom drugom, ako je u ravnoteži
     onda je 5 teška.

3.Ako je prva grupa teža od druge ili je medju njima teža ili je u drugoj lakša, pa merimo 5, 6 i 1 sa 7,2 i 9(ili bilo kojom iz treće).Dobijamo ili:
   a) balans - dakle ili je 8 lakša ili su 3 tj. 4 teške. Izmerimo 3 i 4.
   b)7, 2 i 9 su teže - 2 je teška ili su 5 tj. 6 lakše. Izmerimo 5 i 6.
   c) 7, 2 i 9 su lakše  - 7 je laka ili je 1 teška. Izmerimo 7 sa bilo kojom drugom, ako je u balansu onda je 1
      teška, ako je lakša to je ta lopta. 

[/spojler]

Koje dve stvari ni jedan covek na celom svetu ne moze da pojede za dorucak?

Ovo je verovatno fora:
a) Ručak i večeru.
b) Pticu dodo i dinosaurusa  Smile...mada za koju godinu sa napretkom genetskog inženjeringa

Ono sa ženom i cipelama je već bilo, na prvoj strani, pitanje br. 3.  Smile
« Poslednja izmena: 16. Apr 2011, 09:40:45 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
HTC Sensation
Свака част  Smile Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 615
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Ovaj opet slikovito.  Smile
Nemoj 'leba ti kartu sveta da mi crtas samo, znam da umes da resis.  Smile

Pazi,ja mislim da za to treba da znaš koji je najveći broj suseda(zemalja)s kojima bi neka zemlja mogla da se graniči....a dalje.... Smile

U svakom slucaju. S tim da treba voditi racuna da ako neka drzava ima 70 suseda ne znaci da treba 70 razlicitih boja. To ste valjda ukapirali.  Smile

Pitanje je dosta tesko i verovatno treba mnogo vremena da bi se nasao pravi broj. Dugo je vladalo misljenje da je potrebno X boja al' je tek 80+ godina posle toga neko malo pametniji uspeo sa X-1 boja.

Ako je neko toliko zaludan da izgubi par dana na ovo, neka resava... Smile

Ko hoce resenje na pp, da ne pisem ovde mozda ima ljudi koji bi da probaju.

**Edit:

Mada... ne bih da me neko juri sto je izgubio dva meseca zivota na ovo. Ovaj.... posto su neka dva zaludnika na ovo potrosili preko 'iljadu sati.  Smile

Pa što nam pomenu onda ovaj zadatak?  Smile Ja mislila da će biti malo lakše... Smile
Mada, sad me baš zainteresova...  Smile
Ma idem da skinem nemu kartu i da bar probam, pa šta bude.
Par dana gore - dole... ko je lud da sprema ispite, ovako se oštri mozak  Smile

Predragon, dobro je za doručak...mene vuklo pre na jezik, lakat ili tako nešto  Smile Smile

A ono na prvoj strani nije isto. Žena se tamo ne zove Živadinka, Milojka ili kako već  Smile
IP sačuvana
social share
Shvatio sam da kada tek rođeno dete stegne svojom malom šakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatio zauvek.   Naučio sam da čovek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kad treba da mu pomogne da se uspravi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 84
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia 2630
Moram reći da ste me bas zainteresovali za ovo....ja mogu iz vasih postova da zakljucim da ste dosta stariji od mene(spremate seminarske,ispite itd.,a ja spremam rad iz tehnickog),pa da su vam i samim tim vijuge vise razvijene,i da brze mozete da resavate zadatke.Jer,evo,ja uzmem papir da izracunam,al' dzaba to,kad vec neko pre mene dao odgovor.... Smile
Evo jednog lepog pitanja:

Koja se životinja posle svoje smrti okrece za 360o?
IP sačuvana
social share

Rat je kad beli ljudi šalju crne da uzmu žutim ljudima zemlju koju su uzeli od crvenih.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Koja се животиња после своје смрти окрене 3000 пута око своје осе?  Smile

Ово са куглама је компликовано и за разумети а не за решити ...  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 124 125 127 128 ... 158
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 15:11:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.238 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.