Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zamka za pešake u centru grada  (Pročitano 5778 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.104
mob
Nokia 6300
Зато што има беспотребно огроман број трака и велики број укрштања. Тако нпр. лик вози десном траком кружног тока из Немањине ка Kраља Милана, кружи, не сече (као што се и вози у кружном току), а у међувремену у ток исто из Немањине улази и трамвај који му се налази са леве стране, и ако трамвај треба да скрене десно у булевар Ослобођења, или ће лик у којима стати у кружном току да пропусти трамвај (заустављање у кружном току што нема нигде на свету  Smile  ) или ће трамвај да пропусти кола и блокира на средини тока што опет прави застој у кружном току.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Bogme, prave na Slaviji problem i pešaci, znam tačno i gde i zašto. Najgore tačke su ulaz/izlaz u Nemanjinu i u Beogradsku, gde non stop imaš neprekidne reke pešaka. Ono - taman jedna osoba dođe do kraja prelaza, eto druge koja kroči na nju, i kolona mora da sačeka da i ona pređe. E taman kad ona pređe, eto ti nove i tako iznova. A ako vozači probaju da se ''uguraju'' i prođu onda dobiju kritiku od pešaka što neće da im stanu.  Smile A ti pešaci ne znaju da recimo taj vozač čeka tu i po 5 minuta.  Smile

I lično razumem sve vozače koji tu popizde jer to što kao pešak imaš prvenstvo ne znači da ne možeš da se strpiš 20 sekundi i pustiš da prođe 10ak vozila ( po 5 u obe trake). Nego svi samo piče ili prate ''tok'' drugih ljudi i boli ih uvo. Ja lično uvek probam da pustim vozila ako vidim da iza ima kolone ili autobusa, čak i pokažem rukom vozačima i oni krenu, ali džaba kad pored mene u trenutku proleti još 20 novih pešaka koji kroče na zebru i zaustavljaju ih.

U suštini, kao i sve ostalo vezano za društvo, i ovde je važno da bude korektnosti, da se ima malo obzira prema drugima nebitno da li si u tom momentu pešak ili vozač. Ali avaj... mnoge boli uvo za to ili jednostavno ne razmišljaju o tome.

P.S. Što se tramvaja na Slaviji tiče, bio je predlog da se oni isele u ulice Kralja Milutina i Svetozara Markovića te da zaobiđu Slaviju, ali je na kraju izabrano rešenje sa više pičvajza u sebi - raspored kao na kružnom toku Trga oslobođenja, odnosno tramvaji prave najveći obilazak oko Slavije u baštama koje su odvojene od ostatka kolovoza. Kako će to da izgleda, videćemo.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2014, 20:24:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
већ неспособни возачи који не знају да возе у кружном току
Jao!!! kad' sam prvi put ušao tamo  Smile jedva živ izađoh.  Smile

Treba da se stavi znak ko u Bosni, dozvoljeno pet krugova   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Nemas pojma!
Bilo je murije u Vojvode Stepe, ali ljudi su bahati i ne vredi.
Ulica je dugacka 4 i nesto kilometara... samo taj kriticni deo, a dovoljno parking mesta nema.
Ovo sto rade nece doneti Bog zna sta, ali ce malkice popraviti situaciju, mada je moglo bolje.

Sad pricamo o Trgu, ta ulica je sinhronizovana za vozila.
Kada je zeleno za vozila koja idu sa Terazija, mogu da idu pravo (doduse samo autobusi, taksisti i specijalni) i da skrenu desno u Francusku... tada mora biti crveno za pesake na tom delu puta kao i za vozila koja idu iz Francuske.
Slicno je i kada je suprotno.

Pre su stajali i na pocetku Ruzveltove, ljude jednostavno mrzi da odu u podzemni prolaz, nego pretrcavaju ulicu.

Kod nas je kutura u saobracaju katastrofalna, i pesaka i vozaca, velike smo inadzije i mislimo kako smo uvek u pravu. Resenje je jedino da postavis policajca na svaku raskrsnicu i da kazne budu daleko vece. To je naravno nemoguce.

Ко је задужен за синхронизацију семафора? Полиција или неко други? Smile
Saobracajni fakultet i tome slicne institucije.

Ja nemam pojma? Pa pokrij se ušima!  Smile Saobraćajni fakultet nema veze sa sinhronizacijom semafora. Imaju veze ljudi koji na njemu rade i institut, ali oni mogu samo da prave projekte i predloge, a na sekretarijatu za saobraćaj je da te predloge usvoji i primeni. Tako da na kraju sve zavisi od priučenih partijskih seljobera iz gradske uprave.  Smile

Što se ovog dalje tiče - ajde care, pričaj mi o Vojvode Stepe. Ajde molim te, ne znam pa mi ispričaj!  Smile Za nekoliko godina koliko sam proveo u toj ulici, klackajući se u raspalim limenim kantama, nisam video 3 patrole murije koja tamo nešto radi. Možda dva tri puta ako su bile neke akcije pred izbore i to je to.  Smile Al sam ih zato nekoliko puta video da i sami stoje ispred pekare dok čekaju mastan burek.

Kažeš nema parkinga. Ajde? Pa što ga ne naprave ološi?  A,da... pa zato što im puca kurac da ulažu u nove garaže kada je lakše da uzmu od trotoara ili kolovoza i naplate nazovi parking mesto.  Smile A i zašto bi se Stepa radila jedanput kako valja kad može više puta preko kurca, jel tako? Više prilika za ugradnju.

Vidim, pominješ Francusku i Trg... Šta misliš, zašto je bitno da na Trgu sve teče glatko? Da bi se rasteretila Francuska. A šta misliš, što je zagušena? Pa zato što ima previše kola, ali govna neće da prošire kolovoz nego sade parking mesta a za to vreme se ulice pune i pune.  E pošto govnare mrzi da rešavaju taj veći problem, oni klepe naizmeničan semafor da teče saobraćaj pa ko veli neka stoji narod 5 minuta na ostrvcetu, ko mu jebe mater.  Smile

Oćeš možda da mi pričaš i o Kralja Milana možda? Pošto sam malopre prošao tu. 7 jebenih semafora na 400 metara, hvata te uvek bar 4 komada, put od Terazija do Slavije 15 minuta stani-kreni sranja. Oćeš i za to da mi kažeš da nemam pojma?  Smile
Nemas pojma!
Koja svrha prosirivati Francusku???
I kakve sad to veze ima sa ljudima koje MRZI da cekaju zeleno svetlo jer pada kisa?  Smile

Srpskih Vladara je ogromna ulica (sa jednom saobracajnom trakom + zuta traka) koju seku izmedju ostalog dve veoma bitne ulice Resavska i Kneza Milosa + 2 pesacka semafora i jos par poprecnih manjih ulica... pa sta bi ti... da uhvatis sa Slavije do Trga zeleni talas?!  Smile

Jbm ti zivot... sta ti ocekujes da se prosiruju ulicu, koju nemaju gde da se prosire, zato sto sada ima 5 puta vise vozila, nego kad se sve projektovalo.

Bio je strajk policije i AK je bila u haosu.  Smile Smile
Jednostavno AK je zrela za potpuni remont, previse je vozila i bez policije je opsti haos. Sa njima nekako ide, ali mora skroz da se rekonstruise i da se naprave nekakve petlje.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2014, 23:38:56 od MilancheBG86 »
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Pričaš gluposti!
Ima veze sa Francuskom jer se režim semafora na Trgu promenio da bi se ubrzao protok saobraćaja kroz nju. Ali za time ne bi bilo potrebe da njen kolovoz može da se proširi za po još jednu traku. Ali onda PS ne bi mogao da guli pare za svoja usrana ''parking mesta''.
Ljudi imaju svako pravo da ih mrzi da čekaju na semaforima samo zato što balvani iz Sekretarijata za saobraćaj neće da naprave bolji sistem i organizaciju nego ih teraju da stoje pola sata na ostrvcetu koje je previše malo za uobičajeni broj pešaka u špicu.

Pa pazi, nekad je postojao zeleni talas u Kralja Milana. Čudi me da se ti ne sećaš toga, pošto si tako pametan i stručan. Ukinut je pre godinu dve kobajagi da bi se sprečila jurcanja. I sada imamo sjajan sistem po kome overavaš crveno na svakih 100 metara.

Jbm ti život... šta ti očekuješ, da se prvo uradi rekonstrukcija Vojvode stepe bez proširenja koja će trajati godinu dana, pa onda posle treba opet da se sve rovari za tri godine kada se steknu uslovi za proširenje? Umesto da su sačekali još godinu dana da se raščiste ona stara sranja koja odstupaju od nove građevinske linije i da onda lepo krenu u rekonstrukciju i istovremeno proširenje.

Čudno, prolazim jako često kroz AK,i u intervalima kada ima murije i u intervalima kada ih nema. Uglavnom ide lakše kada ih nema.
« Poslednja izmena: 23. Okt 2014, 23:54:56 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 6000
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Srpskih Vladara je dobio neke nove prelaze, a Kneza Milosa su morali dodatno da ubrzaju.
Inace, moze da se potrefi zeleni talas van spica.  Smile
I Ustanicku su na slican nacin sredili.
Ovo je to sto se tice rekonstrukcije Vojvode Stepe, nece je oni ponovo skoro dirati. A i najveci deo se sada sredjuje, sine na sredinu (bice veselo kada pesaci budu pretrcavali ulicu da bi stigli na tramvaj), nova kanalizacija, struja...

I opet kakve veze sve to ima sa nesrecnim pesacima koje mrzi da cekaju zeleno, nego iskacu na kolovoz, a ne razmisljaju da ih mozda nece videti vozac, jer je tu blaga krivina, a kisa dodatno utice na vidljivost.

Čudno, prolazim jako često kroz AK,i u intervalima kada ima murije i u intervalima kada ih nema. Uglavnom ide lakše kada ih nema.
Logicno, jer njih nema kada nije spic.  Smile
« Poslednja izmena: 24. Okt 2014, 08:47:29 od MilancheBG86 »
IP sačuvana
social share
Čović: "Košarkaški klub Crvena zvezda Beograd, odnosno Telekom i tako dalje..."
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
I opet netačno.

Sprskih vladara nije dobio novi prelaz već minimum 30 godina, a jedini novi semafor (ako si na to mislio) koji je dobio je onaj kod bivše Skupštine Srbije, i to pre čitavih 10 godina, na inicijativu Čede Narkomana. I taj semafor je onda počeo da sjebava sve ostale jer je bio loše sinhronizovan sa ostalim i držao je vozače i po 2 minuta na mestu gde dnevno pređe 100 pešaka. Semafor na uglu Kneza Miloša i Srpskih vladara nije menjan zadnjih 20 godina. I on nije problem. Kneza Miloša mora da ima prioritet, tu se slažem. Ali jesu problem ovi ostali, koji su u zadnjih par godina menjani tako da useravaju celu ulicu. To su onaj kod Dvora, ona dva kod cvetnog trga, i ovaj kod Skupštine. Sad da, moguć je zeleni talas. Al ako jednu deonicu voziš 10, a drugu 60 na sat, pa onda opet 10 , što je nemoguće.

Vojvode Stepe je predviđena da uskoro, čim bude uslova, dobije po još jednu traku. 70% starih zgrada koje su građene previše blizu su u proteklih 5 godina srušene i zamenjene novim, koje su povučene i opremljene parking mestima, ali ostaje još nekih 30% starih koje smetaju. U roku od godinu dana, koliko će trajati rekonstrukcija (neće oni završiti ovo pre sledeće jeseni), u međuvremenu će se srušiti još nekih 10% objekata - male kuće i radnje. Što znači za 3 godine, biće uslova za proširenje. E umesto da su sačekali to, a u međuvremenu problem zakrčenja rešavali patrolama policije, oni će ovako da završe rekonstrukciju jeseni 2015., a onda će već 2017. opet da se rovari da bi se proširila. Što ne bi bilo strašno da se to radi kako treba, ali svi znamo kako ovde to ide - oprave ivičnjak, sjebu šaht. Zamene šaht, sjebu asfalt. Stave nov trotoar, sjebu kolovoz,itd...

Citat
I opet kakve veze sve to ima sa nesrecnim pesacima koje mrzi da cekaju zeleno

Iskakanje na kolovoz bez gledanja je glupost i bezobzirnost, tu nema zbora. Ali ne možeš da očekuješ da će neko u već usranom gradu da čeka 5 minuta da bi prešao 10 metara, i to na ostrvcetu na kojem jedva ima mesta u toku jutarnjih i popodnevnih sati. Kao što rekoh, nešto na tom semaforu mora da se promeni. Ili režim semafora, ili da se proširi i obezbedi pešačko ostrvo. Nijedno ni drugo ne zahteva neke velike troškove i radove.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
већ неспособни возачи који не знају да возе у кружном току
Jao!!! kad' sam prvi put ušao tamo  Smile jedva živ izađoh.  Smile

Treba da se stavi znak ko u Bosni, dozvoljeno pet krugova   Smile

More mogli su da stave kakvo hoće pravilo.
Ja sam na kraju pratio autobus. Priljubio mu se uz dupe, gde on izlazi izlazim i ja. Pa šta bude.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.17
mob
Samsung S8 Plus
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
Ја смтрам да су наши возачи педантни и веома добри возачи,једни од бољих на свету а да не говорим да наши искусни возачи више воле свој аутомобил него рођену жену Smile..
јер наш човек воли и пегла и пере свој аутомобил и одржава га сходно могућностима јел те,док му је увек једна мисао у глави:"Жена може увек да те изда,али добар очувани ауто-никад неће". Smile

Оно што нас јебе,није наша"култура вожње" као што неки тврде него веома лоша инфраструктура.
Средите нам путеве,поставите правилну сигнализацију и све што иде уз то-неће бити удеса и сл. хаварија.

Доведите мурију у ред-пандурски ауто ,мотор мора увек да буде пример осталим учесницима у саобраћају.

Мурија је највећи проблем.Они никад не поштују ограничење.Нећете да верујете,али мурија преко стварно даје пример.Сменити мурију и њихове бахатости.
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.