Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 17:15:53
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zakon o diskriminaciji  (Pročitano 28259 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 52
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
to je sasvim razumljivo i jasno.
problem nastaje u tumacenju tog zakona, iskoriscavanju i zloupotrebi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Naravno.Političke svrhe,dodvoravanje homofobičnoj većini.

..edit:

...i ne samo to.Ovaj zakon štiti i Rome koji su zlostavljani na svakom koraku.Video sam 1000 puta svakakve stvari a pre neki dan je nabusiti menadžer kod mene u kraju u Maxiju startovao Roma koji nije ništa kupio(valjda nije našao,šta li) i bahato mu se obratio i pretresao ga ništa mu ne našavši a onda mu rekao da ide bez izvinjenja.
Ako ovaj zakon može da spreči ovo divljaštvo i još mnoga slična-ja sam za.
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 01:08:39 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 
Tax tu se varaš. Kod mladih ljudi koji nemaju razvijenu seksualnst jako su česti slučajevi kad eksperimentišu i kad su podložni uticaju starijih partnera. Tada se i njihova seksualnost definiše. Među homoseksualcima jako je mali brj nih koji su stvarno sobe drugog pola u glavi, većina su osobe koje ratuju sa svjim majkama i očevima. Osim toga tinejdžeri su podložni pobuni i namernom suprotstavljanju normama koje nameću roditelji. Sa aspekta roditelja ti kažem da je razmagnetisavanje moralnog kompasa neprihvatljivo i katastrofalno za društvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9605
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
@taxtex
Nista mi novo nisi rekao, samo sto si se ti uhvatio za antidiskriminacioni zakon, a ja ti kazem kako ce u praksi to da izgleda ako to prodje u skupstini i ako gay parade postanu normalna pojava!
Upravo se liberalnim zakonima u mnogim zemljama doslo do toga da je procenat hpmoseksualaca bitno veci nego kod nas npr.!
Ako u Berlin na Love ParAde dodje po 1 500 000 tih nesrecnika, ne bi me cudilo da i kod nas za desetak godina nekoliko desetina hiljada pedera paradira Beogradom! Nemoj mi reci da se propagiranje homica nece odraziti i na njihov uticaj na buduce generacije!

edit: parAde   Smile
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 02:14:24 od Srpska Sparta »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
 Siguran sam da su ljudi izašli iz mraka zabrana i zato se svima čini da je u pitanju "postajanje" gejom zbog 'promocije'.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Gej orgija u crtanoj seriji "Family Guy"

Odgledah zahvaljujuci linku. Pa koga ovo moze da iziritira i ko to ozbiljno da shvati. South Park je 10 puta ludji od njih za ove sprdnje.

A sad o tekstu koji je apsolutno sranje:

Citat
„Fox je izložio svoje gledaoce svemu, od gej orgije u kojoj učestvuje 11 muškaraca, do bebe Stewie koja jede kukuruzne pahuljice sa konjskom spermom umesto mleka“.

Ne vidi se nikakva gey orgija, desava se iza zatvorenih vrata... takodje, ovo saq spremom umesto mleko nema veze sa mozgom... ne treba mnogo engleskog da se shvati  Smile

Citat
„Kao da to nije bilo dovoljno, glavni junak serije mašta o svojoj ženi dok joj konj liže pozadinu. Eksplicitni sadržaj nije samo u jednoj sceni, već je cela epizoda bila eksplicitna“.

Jos jedna glupost. On spava, prilazi mu konj koji pa lize po dupetu, a on misli da to radi njegova zena.

Ne treba verovati svemu sto pise, pogotovu kad se moze proveriti svojim ocima.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 01:49:48 od Coolrunner »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
SonyEricsson k310i
Citat
Ne treba verovati svemu sto pise, pogotovu kad se moze proveriti svojim ocima.
Nije mi samo jasno zasto ti branis same pedere..Ovu vest su oni preneli sa velikom radoscu..Oni se raduju sa tim sto se to emituje u toj seriji..Oni kazu obrnuto od onoga sto si ti ovde izneo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 
15. feb. je grčki filosof Sokrat osuđen na smrt. Presuda je glasila: "Kriv je Sokrat što ne veruje u bogove u koje veruje država, nego uvodi druga nova božanstva, a kriv je i zato što kvari omladinu."

Diogen Laertije u knjizi "Životi i mišljenja istaknutih filosofa" navodi da je Sokrat umro "u prvoj godini devedeset pete olimpijade, poživevši sedamdeset godina".

Iz dela posvećenom Sokratu saznajemo da je Pitijin odgovor Herefontu na pitanje ko je najmudriji od svih ljudi: "Od svih ljudi Sokrat je najmudriji" verovatno izazvao tinjajuću zavist kod drugih, pogotovo što je Sokrat znao oštro da kritikuje one koji su imali visoko mišljenje o sebi, dokazujući im da su budale.

Kod Antistena i kod Platona nalazimo skoro istovetne podatke o optužbi protiv Sokrata. Zbog toga što je Sokrat "najviše šibao" tri klase ljudi, protiv njega su optužbu podneli: Anit (besan zbog zanatlija i političara), Likon (zbog retora) i Melet (zbog pesnika).

Evo kako glasi Meletova izjava pod zakletvom u parnici: "Ovu tužbu i zakletvu je podneo Melet, Meletov sin iz Pithosa, protiv Sokrata, Sofroniskovog sina, iz deme Alopeke. Sokrat je kriv što ne priznaje bogove koje priznaje država i što uvodi neka nova božanstva. Kriv je takođe što kvari omladinu".

Kvarenje omladine o kome se govri u stvari bilo je javno osporavanje prava zrelih muškaraca da seksualno pšte sa dečacima. Ovo pravo naročito su koristili aristokrati, vojnici i nastavnici gimnaziuma.

Suđenje Sokratu je podiglo veliku debatu, inicirajući nastanak čitavog žanra u literaturi poznatog kao sokratski logoi. Sokratov način predavanja je ljutio uticajne figure njegovog doba, čija je reputacija mudrosti i vrline bila urušena njegovim pitanjima. Treba reći da je sam Sokrat bio dovoljno mudar da ne vređa svoje sabesednike, ali su drugi ljudi koristili njegovu retoriku da bi izvrgli ruglu moćne ljude.

Iritantna priroda ovih pitanja je Sokratu donela nadimak "konjska muva Atine". Iako se Sokrat lično borio za Atinu i zagovarao poslušnost zakonima, on je u isto vreme kritikovao demokratiju, posebno atinski izborni sistem. Taj kriticizam je podigao sumnje među demokratama, posebno kad su neki od njegovih bliskih saradnika proglašeni neprijateljima demokratije. Alkibijad je izdao Atinu u korist Sparte, a Kritija, njegov nekadašnji učenik je bio vođe Tiranije tridesetorice (pro-spartanske oligarhije koja je vladala Atinom par godina nakon poraza).

Uz to, Sokrat je imao neuobičajene stavove o religiji. Izneo je nekoliko pozivanja na svoj lični duh, ili daimonion, mada je eksplicitno tvrdio da ovaj duh nikada nije upravljao njime, već ga je samo upozoravao na razne buduće događaje. Mnogi od njegovih savremenika su sumnjali da Sokratov daimonion znači odbacivanje državne religije. Opšte je mišljenje da je Sokratov daimonion sličan intuiciji. Štaviše, Sokrat je tvrdio da koncept vrline, a ne određivanje šta bogovi žele, u stvari prethodi njemu.

Prema Platonovoj "Apologiji," Sokratova tri tužioca, Melet, Anit i Likon, sve vodeći članovi atinskih političkih krugova, su ga optužili da je 'kvario omladinu' Atine i poricao moć bogovima. Ove optužbe nisu morale da znače smrtnu kaznu i Sokrat lično je predlagao poroti da ga kazni sa trideset minaa (ekvivalent otprilike osam godina nadnica atinskog zanatlije). "Apologija" takođe kaže da je glasanje o Sokratovoj krivici bilo tesno, i da su njegove šale o kazni rezultirale da više porotnika glasa za smrtnu kaznu nego što je glasalo za osudu. Postoji međutim i druga sumnja da su mnogi porotnici bili tajno potkupljeni u drugom krugu glasanja.

U skladu sa njegovom filozofijom poštovanja zakona, on je sam izvršio smrtnu kaznu, popivši otrov. Postoji priča da su mu tokom zadnje noći, prijatelji predlagali da pobegne iz zatvora, ali je Sokrat ostao dosledan svom verovanju da se zakon mora poštovati, čak i ako nije pravičan.
Sokrat je posthumno poštovan kao svetionik slobode govora.

Na suđenju, Sokrat je govorio o ranije formiranoj optužbi javnog mnenja, opasnijoj od formalne optužbe, zbog koje je na lošem glasu kao čovek za koga je Delfijsko proročište utvrdilo da ne postoje mudriji od njega. Zato je, zbunjen, pošao među ljude poznate po mudrosti, među kojima je bilo političara, pesnika i zanatlija; zato što je svoje mišljenje otvoreno iznosio, stekao je brojne neprijatelje, pošto ljudi “ne vole da priznaju da su otkriveni kako se pretvaraju da znaju”.

Pobijajući optužbu u delu o kvarenju omladine, Sokrat kaže da nije lud da namerno kvari ljude, pošto je bolje živeti među dobrim nego među lošim ljudima, a ako to radi nenamerno, onda bi tužioci morali da ga pouče, a ne da ga sudski gone. Dalje, govori o svojoj filosofskoj misiji kao božjoj zapovesti, te da će sudije i tužioci nauditi više sebi ukoliko ubiju nekog kao što je on. Po saopštenju presude, Sokrat govori da će i na drugom svetu nastaviti traganje za saznanjem, pošto tamo ne ubijaju čoveka koji postavlja pitanja.

Kako se Sokrat na kraju obraća onim koji su ga optužili i osudili? Smireno i dostojanstveno.

“A sada, o ljudi koji ste me osudili, rado bih vam proricao; jer sam pred smrću, a u smrtnom času ljudi imaju proročansku moć. A ja proričem vama, koji ste moje ubice, da će vas odmah posle mog odlaska sigurno čekati daleko teža kazna od one na koju ste mene osudili... Ako mislite da ćete, ubijajući ljude, zadržati koga da ne osudi vaše grešne živote, varate se; ovo nije ni moguć ni častan način da to izbegnete; najlakši i najplemenitiji način nije da sprečavate druge, nego da popravite sami sebe.”

Dostojanstveno je pre ispijanja otrova odbio predloge prijatelja i učenika da izvrši bekstvo. Kritonu dokazuje da se nepravda nikako ne sme činiti, niti da se učinjena nepravda i zlo vraća, te da bi bekstvo bez odobrenja države prouzrokovalo zlo drugima zbog kršenja zakona i nepoštovanja presude. Jer, kako bi mogao potom da raspravlja o vrlini i pravdi, kad je i sam prekršio Zakone?

Loši zakoni su uništili Atinu. Kopiranje tih lošihn zakona danas uništava evropsku civilizaciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
Ne treba verovati svemu sto pise, pogotovu kad se moze proveriti svojim ocima.
Nije mi samo jasno zasto ti branis same pedere..Ovu vest su oni preneli sa velikom radoscu..Oni se raduju sa tim sto se to emituje u toj seriji..Oni kazu obrnuto od onoga sto si ti ovde izneo

Nije ti jasno zato sto ulazis u diskusiju sa predrasudom da ovim branim pedere.

Branim Family Guy, branim South Park i American Dad i sve slicno sto me uvek kritikom americkog (a i sire) drustva uvek lepo nasmeje i oraspolozi. I branim pravo na slobodu izrazavanja, i da je bilo to sto pise (a nije) ko ce se oko toga potresti?

I eto dokaza da ih ne branim... ti kazes da se oni raduju ovoj epizodi i oni pisu ovo o tome, a ja onda kazem da oni lazu.

Kakva crna odbrana u ovom kontekstu... ti dao text i link, ja odgledao (a inace gledam sve te animirane serije), video da nema veze sa onim sto je napisao i to i napisao.

Sad ti meni reci zasto mi ovim nacinom i izvrtanjem sustine spocitavas pravo da cinjenicno kazem da citirani text uopste nema veze s' mozgom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Siemens c 75
Поздрав симион  Smile Smile

Одличан пост само је тешко примењив. Све је то ок. Али када? у којој мери? на који начин?. Дефинитивно не сада! дефининитно не у толикој мери! и дефинитивно не на такав начин.

Тим јадним људима се овако само отежало, ови здрави и нормални кои су их до сада преваспитавали тек ће то да раде у много већој мери али оно најгоре је то што су се и ови увемерни нараогушили на те јаднике. Начин на који је ово стављено на дневни ред и хитност у решавању тог питања је крајње мучна. Што они сад одједном посташе најјугроженија каегорија, јер нема других већих горућих проблема, прсли смо ко бас насваком пољу али сваком па нам још ово фали. Људи није време овим се сада бавити. Држава је требала да то питање замрзне бар за једно 100 година а дотле би овај здравији део популације нашао начина да те људе отрезни ако се већ дрежава неби потрудила да им помогне. Нико на свету не може да ме убеди да постоји мушкарац коме се не свиђа рибица, то једноставно не може да не постоји чак и у тим људима. Онда лепо само порадиш на томе да се тај осећај ојача јелте уз помоћ сексолога или још боље - ица, психијатара..... И добијете крајњи резултат здраво, друштвено корисно и прихватљиво биће.

Има један део поста који је мало проблематичан

Citat
najlakši i najplemenitiji način nije da sprečavate druge, nego da popravite sami sebe.”

И како сад ово да прокоментаришем, јел треба јелте да будем толерантинији, да и сам постанем такав да би могао боље да их сватим и разумем. То би било проклето утопистички. Овде би било добро извући аналогију из схватања Жоржа Села пи питању установе признања јелте " Због интереса мањине да се отцепи и формира своју суверену не зависну државу, не може се жртвовати интерес већине да се та држава очува "
Неможе се дакле попустити пред притисцима једног више него минорног, мајушног дела популације ако се уопште и може назвати делом да се као позитивне вредност призна хомосексуалност и јелте законом легитимише као таква јелте друштвено прихватљива када са друге стране имате целу нацију која се тиме згражава јер је у директној супротности са њеним делом вредносног система који се тиче тог питања. Неможе људи,                      н         е             м        о        ж         е
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 02:48:50 od sahalin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 17:15:53
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.