Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 18:11:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 57479 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
Ma kakav članak iz debilnog Blica. Beograd je izabran za grad budućnosti jugoistočne Evrope. Zagreb je centar Hrvatske i ništa više od toga. Dok Beograd je centar jednog dijela Evrope. To je neusporedivo. Beograd jeste pao u odnosu na prije rata, to je valjda logično, ali će za 10 godina biti Njujork na balkanu, a ZG ostati i dalje samo Hrvatska metropola.

koja si ti komedija. zanemarujete egzatne podatke koji pokazuju da je zagreb po svemu barem duplo napredniji, bogatiji itd., a pozivate se na neki članak, kao da je to sveta krava. već sam rekao da  su se za taj izbor gradovi sami prijavljivali i da se iz JI europe samo beograd prijavio. pametnom dosta.

http://www.fdimagazine.com/news/fullstory.php/aid/1543/

kao što vidite pod south-east/south-central europe nema runner up grada  Smile

a ovo su bili kriteriji izbora....dobro ih pročitajte  Smile

CATEGORIES & CRITERIA:

Economic potential
•    Economic potential [judged]
•    GDP
•    GDP growth
•    Level of inward investment
•    FDI deals [judged]

Cost effectiveness
•    Out-of-town office rent
•    Centrally located office rent
•    Industrial rent
•    Secretarial salaries
•    Middle management salaries
•    Manual labour rates

Human resources
•    Universities [judged]
•    Number of 2006 graduates
•    Percentage of population with a degree

Transport
•    Transport [judged]
IT and telecommunications
•    Phone lines per 1000 people
•    Mobile phone ownership (% of population)
•    Broadband connectivity (% of population)
•    Maximum broadband speed available
•    Telecommunication charges

Quality of life for expatriates
•    Housing [judged]
•    Hospitals [judged]
•    International schools [judged]
•    Natural and cultural heritage [judged]

Best FDI promotion strategy
•    Promotion strategy [judged ]
•    Three biggest attractions for FDI [judged]
•    Incentives [judged]
•    Infrastructure and urban planning projects [judged]

jel ima netko tko misli da beograd može biti ispred zagreba po ovim kriterijima  Smile

pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ekonomski potencijal, već prva stavka na kojoj grebza puši.
A na takmičenje za grad budućnosti Evrope bio se  prijavio i London, a mene interesuje što ZG nije.
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 12:12:51 od kriptonit »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Srbi su izbačeni Zagreba i iiz Slavonije, ne samo iz nekih zabačenih mesta. Uz to pitati se zašto su mesta gde su živeli Srbi u Hrvatskoj bila izložena ekonomskom devastiranju. Zašto je u Smiljane tek letos došla struja? Zašto je uništena fabrika aluminijuma u Obrovcu kad je ona u Podgorici odlično poslovala? I tako redom.

Ne vredi to pricati. Decko verovatno "nikad nije cuo" za porodicu Zec i sta se njima desilo, sta je prozivela gomila ljudi. Verovatno sam i ja pomucene pameti, pa sam otisao iz Zagreba, i sve izbeglice na svim stranama su ludi ljudi. Mislim, sto su bezali kada im ne bi nista bilo. Vrhunski debilizam.

...
Tiger jbte pa ti studiras informatiku...  Smile
...

Vlado informatika nije to sta se na jednom forumu radi
...

@triger2005 studira informatiku.  Smile
Zanimljivo  Smile
Ovo sto si rekao i nije bas lepo od tebe. Ako si radio iole komplikovaniju Web aplikaciju onda bi trebalo da znas...

@murinhoo
Posto si tako siguran u Zagreb, pokazi nam malo slika starog dela Trnja. Da vidimo pravi smek starog Zagreba, mada moram da priznam da se dosta uredilo od '91 kada je licilo na favele, gajile se kokoske i svinje. Mozda je i ostala po koja koskoka, ko zna. I da. Ajde nam prikazi i neku razglednicu sa starim tramvajima. Nije valjda da ces i ti da nas ubedjujes da su vam svi tramvaji ovakvi. I da nikad, ali nikad necete imati gradski recni saobracaj.  Smile

Posto i dalje prica ide "ciji je veci" ima tu dosta da se nabraja. Da pocnemo od prirode. Reke. Sava u Zagrebu potok naspram u Beogradu, Dunav i da ne pominjem. Jarun naspram Ade, bara, a za koju godinu ce biti i Ada Huja. Recnih ostrva nemate. Skijaske staze nemate bas u Zagrebu, mi imamo na Kosutnjaku. Medvednica naspram Avale. Pa ovaj, to je vec pitanje ukusa, ali da je veca, veca je  Smile , a tu su veoma blizu i Divcibare skijaski centar.

a kaj da ti velim, nego da si na krivog naletio  Smile ni ne pokušavaj mi parirati jer ne možeš  Smile

pa da krenem redom...susjed ispod mene je srbin iz bosne, kao i njegova supruga i čitav rat su ostali u zagrebu i danas su tu. imaš i takvih.

staro trnje je sramotno, slažem se s time, ali vi imate gazelu čovječe božji, 100 puta veću sramotu. da se razumijemo, svi veliki gradovi imaju nekih arhitektonskih propalina i to je normalno, bitno da je u nekoj umjerenoj mjeri i daleko od očiju.

što se tramvaja tiče, zagreb ih ima preko 400, od toga oko 250 prometuje svaki dan. 70 novih niskopodnih tramvaja je na prometnicama, još 70 naručeno. svi ostali, od kojih su neki stari i preko 50 godina su u dobrom stanju. međutim, kako su i ti tramvaji (stojadini) hrvatski proizvod i nema ih ni u jednom drugom gradu, oni su zaštitni znak grada zagreba.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=451807

evo ti kakva je situacija bila u ožujku dok još svi novi nisu bili na cestama. naš najgori tramvaj je bolji od svakog beogradskog. a tek cvikanje karte u beogradskim tramvajima, pa to je presmiješno  Smile

što se tiče plovnosti rijeke save....

prioriteti nove vlade:

Pelješki most

autoceste
-Split-Dubrovnik
-Zagreb-Sisak
-Rijeka-Žuta Lokva,
-puni profil autoceste Zagreb-Rijeka
-Istarski ipsilon
- druge cijevi tunela Sveti Rok i Mala kapela

brze ceste
-Vrbovec-Koprivnica-Bjelovar
-Split-Trogir
-Varaždin-Krapina
te gradnja potpuno nove Podravske magistrale.

prioritet će biti gradnja nizinske pruge Rijeka-mađarska granica,
željeznički tunel kroz Učku, kako bi se Pula povezala željeznicom.

prioritet je gradnja nove zračne luke u Zagrebu koji bi trebao dobiti i riječnu luku jer se planira osigurati plovnost Save do Zagreba.

Nove lučke kapacitete dobili bi Vukovar, Ilok, Sisak, Slavonski Brod i Osijek. Sagradio bi se i kanal Dunav-Sava, olakšalo dobivanje koncesija na pomorskom dobru, a Hrvatsku poštu restrukturiranjem se želi pretvoriti u regionalnog lidera.

projekt zagreb na savi je već krenuo i to je uvjerljivo najskuplji projekt u modernoj hrvatskoj povijesti. podrazumijeva građenje sustava hidroelektrana kako bi se sava napokon obuzdala i dala joj se i snaga i veličina (izlila bi se do nasipa) sve do zagreba.

medvednica i avala nisu za usporedbu. avala je brdo (jel ima 500 m), a medvednica planina (preko 1000 m).

uostalom, što da pričam kad slike sve govore  Smile ne zovu ga uzalud najljepšim glavnim gradom balkana.

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=467088
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 12:35:11 od murinhoo »
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ко зове Загреб најлепшим главним градом Балкана?
Опа, од кад сте то ви на Балкану?  Smile
Час јесте, час нисте - како то?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
 Smile

Baš se nešto mislim kad je tako napredan taj Zagreb, zajebao Beograd, što se ovi naši Hrvoji koje je dovukao Broz ne vratiše doma? I kako da jedna poledica bude problem sa 150 polomljenih Zagrebčana.

Hvale mi Zagreb Nemci iz Nemačke, a za to vreme se Zagrebčani brčkaju u Poreču.  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
...
a kaj da ti velim, nego da si na krivog naletio  Smile ni ne pokušavaj mi parirati jer ne možeš  Smile
...

Ja sam se rodio u Zagrebu i ziveo sam tamo do oktobra '91, znaci ziveo sam tamu u vreme kada je streljana porodica Zec. Sto se tice kako je tamo bilo Srbima koji su ostali, samo stvarno bezobrazan lik moze da tvrdi da im kao nista nije falilo i da su normalno ziveli. Kako Srbi u Zagrebu, naravno to je vazilo i za Hrvate u Banjaluci, ako ih jos ima.
Bio sam tri puta u zadnjih sest godina i obisao skoro sve sto me je zanimalo, jer ipak je to moj rodni kraj i video svojim ocima kakvo je stanje.

...
prioritet je gradnja nove zračne luke u Zagrebu koji bi trebao dobiti i riječnu luku jer se planira osigurati plovnost Save do Zagreba.
...

Ovo je dobra sala. Da se nisu malo drogirali pa istripovali da grade pored Jaruna  Smile

...
Hvale mi Zagreb Nemci iz Nemačke, a za to vreme se Zagrebčani brčkaju u Poreču.  Smile Smile Smile

Smile

Znas, u ono srecno vreme, leti se Sava mogla buvkalno pregaziti, a oni bi sada u vreme klimatksih promena da grade recnu luku  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Zanimljivo kada krenu ljudi da se hvale predvidjenim projektima vlade . Ako bi se po tome hvalili , Beograd bi bio najveci i najnapredniji grad u Evropi . Sta je projekata isplanirano i nikad ostvareno , bog ce ga znati . Hvalite se kada sve to zavrsite , a dotle cutite , da se ne obrukate kada projekti propadnu .

Projekat Zagreb na Savi nije nista bolji od slicnih projekata koje Beograd ima . Problem Beograda je prvenstveno sto su saobracajni cvorovi na prostoru koji treba da se iskoristi za gradnju . Izmestanjem zeleznickog cvora i zavrsetkom obilaznice oko Beograda prepreke se rasciscavaju . Zaobilaznicu treba da zavrse na prolece , pare su vec obezbedjene , a zeleznicki cvor ce se resiti zavrsetkom stanice Prokop za koju je u toku novi tender .

Sto se tradicije univerziteta tice , od tradicije se ne zivi , daj da vidimo ko je u boljem polozaju danas , ciji strucnjaci imaju veci ugled i bolji prolaz u svetu , ciji ucenici i studenti bolje prolaze na takmicenjima , to je merilo svega . Sto se ocene obrazovanja tice , nije ocenjivano obrazovanje , vec sposobnost primene znanja u savremenom svetu . To znaci da mozes da imas tri puta obrazovanijeg coveka , ali cije znanje nije prikladno trenutnim prakticnim svetskim potrebama . A to je upravo bio slucaj sa Srbijom , i to je glavni problem naseg obrazovanja i predmet reformi trenutno .

I , hteli vi to ili ne da priznate , Evropa je ocenila Srbiju i Beograd centrom Balkana , najznacajnijom zemljom i pokretacem razvoja citavog Balkana i zemljom bez cijeg ulaska u EU nema napredka na Balkanu . U svim analizama i studijama vide Srbiju kao glavnog faktora svih ekonomskih i politickih desavanja Zapadnog Balkana od cijeg razvoja i napredka zavisi razvoj cele regije . Moze to da vam se svidja ili ne , ali to su cinjenice . Zato se trude da na svaki nacin zadrze evropski put Srbije , bez obzira na Kosovo . Ono sto ne shvataju je da nece postici nista dokle god ne postignu kompromisno resenje , jer ce ostaviti generator konflikta koji ce buknuti kad-tad ako poraze Srbiju , a otcepljenje je upravo to .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
A mogli bi i da isprojektuju koje brodogradiliste  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11

I , hteli vi to ili ne da priznate , Evropa je ocenila Srbiju i Beograd centrom Balkana , najznacajnijom zemljom i pokretacem razvoja citavog Balkana i zemljom bez cijeg ulaska u EU nema napredka na Balkanu . U svim analizama i studijama vide Srbiju kao glavnog faktora svih ekonomskih i politickih desavanja Zapadnog Balkana od cijeg razvoja i napredka zavisi razvoj cele regije . Moze to da vam se svidja ili ne , ali to su cinjenice . Zato se trude da na svaki nacin zadrze evropski put Srbije , bez obzira na Kosovo . Ono sto ne shvataju je da nece postici nista dokle god ne postignu kompromisno resenje , jer ce ostaviti generator konflikta koji ce buknuti kad-tad ako poraze Srbiju , a otcepljenje je upravo to .

jedan momak je na jednom forumu fino rekao
da zagren vrijedi bombardovao bi zapad njega a ne beograd Smile
inace sto se tice polozaja i vrednoce beograda sva ta bombardovanja i razaranja najbolje govore koji grad je vazniji Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Zanimljivo kada krenu ljudi da se hvale predvidjenim projektima vlade . Ako bi se po tome hvalili , Beograd bi bio najveci i najnapredniji grad u Evropi . Sta je projekata isplanirano i nikad ostvareno , bog ce ga znati . Hvalite se kada sve to zavrsite , a dotle cutite , da se ne obrukate kada projekti propadnu .

Projekat Zagreb na Savi nije nista bolji od slicnih projekata koje Beograd ima . Problem Beograda je prvenstveno sto su saobracajni cvorovi na prostoru koji treba da se iskoristi za gradnju . Izmestanjem zeleznickog cvora i zavrsetkom obilaznice oko Beograda prepreke se rasciscavaju . Zaobilaznicu treba da zavrse na prolece , pare su vec obezbedjene , a zeleznicki cvor ce se resiti zavrsetkom stanice Prokop za koju je u toku novi tender .

Sto se tradicije univerziteta tice , od tradicije se ne zivi , daj da vidimo ko je u boljem polozaju danas , ciji strucnjaci imaju veci ugled i bolji prolaz u svetu , ciji ucenici i studenti bolje prolaze na takmicenjima , to je merilo svega . Sto se ocene obrazovanja tice , nije ocenjivano obrazovanje , vec sposobnost primene znanja u savremenom svetu . To znaci da mozes da imas tri puta obrazovanijeg coveka , ali cije znanje nije prikladno trenutnim prakticnim svetskim potrebama . A to je upravo bio slucaj sa Srbijom , i to je glavni problem naseg obrazovanja i predmet reformi trenutno .

ma slobodno vjeruj u takve floskule. kako je netko ono napisao, srbi imaju naslavniju povijest i najsvjetliju budućnost, samo ih sadašnjost malo prca u zdrav mozak  Smile

bez ikakvih izvora onako ću reći...hrvatski studenti su priznatiji i bolji.

ne znam kako kod vas u srbiji, ali kod nas vlada uglavnom izvršava sve velike projekte. zasad smo na 1200 km autocesta, ne znam zašto ne bi vjerovao da će napraviti i zadnjih 300  Smile

srbija je centar svemira i mi tu ništa ne možemo  Smile  ajde, baš mi je drago da vas takve stvari vesele u ovoj sumornoj stvarnosti. nego, jel ima tko želju posjetiti zagreb? ugošćujem, sve je besplatno, a i ne bi mi bilo prvi put da nekog ugostim iz beograda... pa da razbijem predrasude, kao i svojoj curi kad je došla prvi put, pa rekla "pa vi čak imate i ljepšu pravoslavnu crkvuSmile

aha, evo vam srpske pravoslavne crkve u zagrebu

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 18:11:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.