Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 16:54:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 57475 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7220
Citat
Ako je verovati Dinamu Rijeka je daleko bolji i moderniji grad od Zagreba, a on nema razloga da nas laže.

Ma mislim da ovdje nije u pitanju grad kao grad... Redovi zgrada i beskrajne uilice... Tema se odnosi na medjunarodni polozaj Beograda i Zagreba u oblasti politike, ekonomije, turizma, kulture pa ajde zadnja stavka neka bude i infrastruktura. Rijeka, ko Rijeka se ne pita nista. U Rusiji postoje gradovi koji broje preko 1 000 000 stanovnika, a nema ih ucrtanih na geografskoj karti, ne znamo im ni ime. Mogu da budu ljespi i od Beograda, ali Beograd je glavni grad Srbije, jedne suverenu zemlje, koja ima medjunarodni znacaj.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
Koliko Srbija bude vazna na Medjunarodnoj politickoj sceni, toliko ce biti vazan i Beograd. Perspektiva Srbije je po meni dosta veca nego Hrvatske, iako je Hr ekonomski dosta ispred.

Ljudi, vjerujte da je za srednji sloj stanovnistva bolje zivjeti u Beogradu nego u Becu. U Evropi mora da se radi, radi i radi... ljudi umiru u 50 godini zivota od raka duha... (svega) Ljudi zive od danas do sutra, imaju gomilu nezbrinutog stanovnistva, a da ne pricam o socijalnim slucajevima... Ah eto... Bec je centar Evrope, Zagreb tezi ka njemu, a ja nikada necu prihvatiti blagodeti koje donosi Evropa...

Absolutno netocno...po istrazivanju bec je na trecem mjestu po kvalitetu zivota u Svijetu, prvi je Zürich drugi Genf...6 je Frankfurt. ljudi Vlado vise umiru u Srbiji ili Bosni,Hrvatskoj od srcanih bolesti,kancera.. a na Balkanu ljudi krace zive nego na zapadu..u svakom slucaju je srednjem sloju lakse zivjeti na zapadu nego u Srbiji. Hrana jeftinija,place vece, socijalna struktura bolje sredjena,medicina naprednija...i mi neradimo i neradimo i neradimo, nego mozemo da zivimo od jednog posla koji traje 8 sati. U Bg naprimjer cjene stanova je mjesecno oko 300€ pa i vise...a prosjecne place u Srbiji su 370€...hrana skuplja nego u Njemackoj,Austriji....

Srbija ako nastavi ovim rastom, i ako smanji nezaposljenost sto i radi,kao i inflaciju drzi nisku biti ce u svakom slucaju bolje a sa time ce se i Bg razvijati...

apsolutno si u pravu...

mislim gdje je baš beč našao kao primjer lošeg življenja  Smile

zavisi što su ti prioriteti. ako ti je do pijančevanja uz cajke i jedenje roštilja, onda beograd. za sve ostalo, zagreb. iako, da se ne bi dobio krivi dojam. ne znači da je u svemu ostalom beograd jadan. nije, samo je lošiji. ne znači da će tako biti uvijek, ali sada je, i to samo ćorav ne vidi.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Citat
Ako je verovati Dinamu Rijeka je daleko bolji i moderniji grad od Zagreba, a on nema razloga da nas laže.

Ma mislim da ovdje nije u pitanju grad kao grad... Redovi zgrada i beskrajne uilice... Tema se odnosi na medjunarodni polozaj Beograda i Zagreba u oblasti politike, ekonomije, turizma, kulture pa ajde zadnja stavka neka bude i infrastruktura. Rijeka, ko Rijeka se ne pita nista. U Rusiji postoje gradovi koji broje preko 1 000 000 stanovnika, a nema ih ucrtanih na geografskoj karti, ne znamo im ni ime. Mogu da budu ljespi i od Beograda, ali Beograd je glavni grad Srbije, jedne suverenu zemlje, koja ima medjunarodni znacaj.

točno...uspoređivati rijeku i zagreb je isto kao usporediti beograd i novi sad. možeš naravno, ali nema previše smisla.
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Koliko Srbija bude vazna na Medjunarodnoj politickoj sceni, toliko ce biti vazan i Beograd. Perspektiva Srbije je po meni dosta veca nego Hrvatske, iako je Hr ekonomski dosta ispred.

Ljudi, vjerujte da je za srednji sloj stanovnistva bolje zivjeti u Beogradu nego u Becu. U Evropi mora da se radi, radi i radi... ljudi umiru u 50 godini zivota od raka duha... (svega) Ljudi zive od danas do sutra, imaju gomilu nezbrinutog stanovnistva, a da ne pricam o socijalnim slucajevima... Ah eto... Bec je centar Evrope, Zagreb tezi ka njemu, a ja nikada necu prihvatiti blagodeti koje donosi Evropa...

Absolutno netocno...po istrazivanju bec je na trecem mjestu po kvalitetu zivota u Svijetu, prvi je Zürich drugi Genf...6 je Frankfurt. ljudi Vlado vise umiru u Srbiji ili Bosni,Hrvatskoj od srcanih bolesti,kancera.. a na Balkanu ljudi krace zive nego na zapadu..u svakom slucaju je srednjem sloju lakse zivjeti na zapadu nego u Srbiji. Hrana jeftinija,place vece, socijalna struktura bolje sredjena,medicina naprednija...i mi neradimo i neradimo i neradimo, nego mozemo da zivimo od jednog posla koji traje 8 sati. U Bg naprimjer cjene stanova je mjesecno oko 300€ pa i vise...a prosjecne place u Srbiji su 370€...hrana skuplja nego u Njemackoj,Austriji....

Srbija ako nastavi ovim rastom, i ako smanji nezaposljenost sto i radi,kao i inflaciju drzi nisku biti ce u svakom slucaju bolje a sa time ce se i Bg razvijati...

apsolutno si u pravu...

mislim gdje je baš beč našao kao primjer lošeg življenja  Smile

zavisi što su ti prioriteti. ako ti je do pijančevanja uz cajke i jedenje roštilja, onda beograd. za sve ostalo, zagreb. iako, da se ne bi dobio krivi dojam. ne znači da je u svemu ostalom beograd jadan. nije, samo je lošiji. ne znači da će tako biti uvijek, ali sada je, i to samo ćorav ne vidi.
Da je to puna istina vratilo bi vam se tih 200 000 proteranih Srba već i svima bi svanulo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
srbi su pobjegli iz okupiranih dijelova, koji su oduvijek bili najzaostaliji dio hrvatske, a ne zagreba. tako da ova konstatacija, nema veze s ničim.

e sad....uspoređivati grad koji nema zaobilaznicu, a zove se metropolom, sa zagrebom iz kojeg vodi 6 autocesta  Smile

- prema ljubljani
- prema mariboru
- prema budimpešti
- prema dalmaciji/rijeci
- prema beogradu
- prema sisku

ovo sve radim čisto da se nasmiju ljudi koji su ovo čitali od prve stranice.
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 01:59:22 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7220
s takvim stavovima nisi relevantan za ovu priču  Smile  beč je središte i grad kakav zagreb ili beograd nikada neće biti, jer povijest i tradiciju ne možeš kupiti. iz istog razloga se beograd teško može nositi sa zagrebom. ok, naći ćete opravdanje u bombardiranjima beograda, ali činjenica je da po tradiciji beograd nije ravan zagrebu. ne postoji stara jezgra grada i jedino što upućuje na neku starinu je vojna utvrda kalemegdan. sve ostalo je iz 19. ili 20 stoljeća. zagreb pak ima, ne jedan, nego dva srednjovjekovna centra (gradec i kaptol).
Cek jel ima Zagreb operu? Koliko Zagreb ima kulturnih i univerzitetskih objekata? aaaa? Sta ti meni pricas o staroj jezgri grada. Zg je sacuvan grad, Beograd nije, sravljen je sa zemljom, ali je Bg grad koji zivi. Neuporedivo vise perspektive i mogucnosti. Da imas koristi od tih starih ulica bar bi imao vise turista od Beograda.

(tiger i murinhoo) Sto se tice Beca, Bec ima nesto sto Zagreb i Beograd nemaju. Beograd je kroz istoriju bio Turski grad, a Zagreb grad beckih konjusara. Bec je grad kulture i turizma. Austrija, kao Austrija se ne pita ni za sta na politickoj sceni. tiger2005 apsolutno nisi u pravu sto se tice zivota u Becu. U Becu srednji sloj stanovnistva zivi losije nego u Beogradu. Plate su 1000 - 1500 evra, od toga za poreze i stan moras izdvojiti 600 evra. Ne znam kako je tamo kod tebe, ali Bec znam u dusu, jer imam dosta rodbine i drugova koji studiraju tamo. Poznajem ga kao i Beograd.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia E
Tacno je sto Vlado prica Bec je jako zajeban trenutno znam jer imam dosta drugova i poznanika koji povremeno rade tamo.
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
ček, ti fakat misliš da zagreb po kulturnoj ponudi zaostaje za beogradom  Smile beograd u tom području svakako dobro stoji, ali zagreb nije ništa lošiji.

HNK je zgrada opere, a suvremena se tek treba graditi.

čovječe, jel ti znaš iz koje je godine zagrebačko sveučilište?  Smile 1699.!
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 02:09:24 od murinhoo »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7220
Bec je trenutno zadnja destinacija u Evropi gdje bi zivjeo. Tokom cijele godine duva Kosava, nosi sve pred sobom. Ljudi spavaju u satorima i po klupama, vise nego bilo gdje u Srbiji. 50 % stanova pripada drzavi, a ona ih izdaje dok mozes da platis, kad ne mozes, onda izvoli u satore, a hrani se zajedno sa 50 000 stanovnika koji koriste usluge javne kuhinje!

Citat
čovječe, jel ti znaš iz koje je godine zagrebačko sveučilište?  Smile 1699.!
Jako vazno... Nasi studenti pokupise sve nagrade na takmicenjima.

Zato profesori sa tog univerziteta nisu znali odgovoriti italijanskom vrhovnom sudu  koji ce porodicni zakon sa prostora bivse SFRJ uzeti u slucaju o nasledjivanju koji se nasao pred njima, nego su to ucinili, vjerovao ili ne studenti sa Beogradskog pravnog fakulteta i bili su pocasni gosti nasljednika. (Austrijanac)
« Poslednja izmena: 26. Dec 2007, 02:17:27 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Srbi su izbačeni Zagreba i iiz Slavonije, ne samo iz nekih zabačenih mesta. Uz to pitati se zašto su mesta gde su živeli Srbi u Hrvatskoj bila izložena ekonomskom devastiranju. Zašto je u Smiljane tek letos došla struja? Zašto je uništena fabrika aluminijuma u Obrovcu kad je ona u Podgorici odlično poslovala? I tako redom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 61 62 64 65 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Avg 2025, 16:54:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.