Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:46:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 57876 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
to je opstepoznata stvar. Zagreb je inace pun pedera
A zato onaj meni izvol' te gospon u ured za djelatnike ! Sva sreca pa ne uddjoh !  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Momci iz Zagreba , mozete vi da pricate sta hocete , da bi Zagreb bio bolji od Beograda potrebno je mnogo vise od proste hvale . Prvo , ja sam iz Nisa , ne iz Beograda , i nimalo mi se ne svidja da hvalim Beogradjane , pogotovu sto su zbog Milosevica dobili priliku da se razvijaju i zive na racun cele drzave , dok mi ostali crkavamo u blatu . Ali , cinjenica je i dalje da je Srbija po teritoriji i broju stanovnika trostruko veca od Hrvatske , da je privreda Srbije i ovako obogaljena i dalje veca i jaca . Prirodni polozaj Beograda i cele Srbije je daleko povoljniji od Hrvatske . Uz to , pored svih sranja koje je Milosevic uradio , uradio je i jednu dobru stvar : potpisao je sporazum o bescarinskoj trgovini sa Rusijom . To nas i pored svih problema cini trenutno najboljom zemljom za strana ulaganja na Balkanu .
Koliko god da to meni licno nije drago , jer bi voleo da je Beograd malo manje razvijen , a da se u Nisu , Leskovcu , Kragujevcu , Cacku , itd. zivi mnogo bolje, Beograd je i sada , a tek ce biti , centar ovog dela Evrope .
Sto se tice kukumavcenja o rusenju zemlje , to je sviranje za male pare . Sve sto je ruseno ruseno je u oblastima naseljenim srbima , ni jedan cisto hrvatski grad nije ni dotaknut . Pored toga , vasa privreda zavisi od turizma , a te objekte vam niko nije ozbiljnije ostetio , osim nesto malo u Dubrovniku , Cavtatu i i Splitu . A i od toga ste napravili turisticku atrakciju ( sto je sramota prema ljudima koji su tu izginuli , da na njihovoj nesreci zaradjujete , nebitno sa koje su strane ) . Da ne spominjemo da su vas sve vreme zapadnjaci drukali jeftinim kreditima i bespovratnom pomoci .
Nama su em zavukli sankcije , a kako to izgleda bolje da ne znate ( kako je da u sred zime nemas grejanja mesecima i slicno ) , em smo pomagali srbe kod vas materijalno i tehnicki sto nije bilo ni malo jeftino , em su nas na kraju i bombardovali i u celoj zemlji potpuno unistili celu infrastrukturu : mostove , dalekovode , rafinerije , transformatore , sve vazne putne pravce ( autoput Beograd-Nis je bio kao minsko polje zbog rupa od bombardovanja ) . Znaci , ne krajeve gde su ziveli ovi ili oni , vec celu zemlju . Zato ne spominjite razaranja kao argument , to vam je trulo .
Jedino cime ste mogli da se ponosite sa pravom su bili ostaci zapadne kulture u spomenicima i opstoj kulturi . Ali , i to ste unistili u WWII , a i sad , povicima srbe na vrbe i slicno , ratnim zlocinima i svim drugim glupostima koje su posledica rata . To je mrlja na savesti i bruka i za vasu i za nasu stranu . Bruka je za vas jer ste pokazali da sa tekovinama evropske civilizacije nemate nista i da ste po zlocinima gori od najgorih , bruka je za nas sto smo posle casnog ponasanja posle pobeda u WWI i WWII sebi dozvolili da se po zlocinima izravnamo sa vama , i da su price o pravoslavnoj kulturi , hriscanskom prastanju i o tome da smo mi uvek bili zrtve na strani pravednih netacne . Kakvi god da smo bili pre pedeset godina , sada smo se osramotili za sledecih sto .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson k800i i D820
Momci iz Zagreba , mozete vi da pricate sta hocete , da bi Zagreb bio bolji od Beograda potrebno je mnogo vise od proste hvale . Prvo , ja sam iz Nisa , ne iz Beograda , i nimalo mi se ne svidja da hvalim Beogradjane , pogotovu sto su zbog Milosevica dobili priliku da se razvijaju i zive na racun cele drzave , dok mi ostali crkavamo u blatu . Ali , cinjenica je i dalje da je Srbija po teritoriji i broju stanovnika trostruko veca od Hrvatske , da je privreda Srbije i ovako obogaljena i dalje veca i jaca . Prirodni polozaj Beograda i cele Srbije je daleko povoljniji od Hrvatske . Uz to , pored svih sranja koje je Milosevic uradio , uradio je i jednu dobru stvar : potpisao je sporazum o bescarinskoj trgovini sa Rusijom . To nas i pored svih problema cini trenutno najboljom zemljom za strana ulaganja na Balkanu .
Koliko god da to meni licno nije drago , jer bi voleo da je Beograd malo manje razvijen , a da se u Nisu , Leskovcu , Kragujevcu , Cacku , itd. zivi mnogo bolje, Beograd je i sada , a tek ce biti , centar ovog dela Evrope .
Sto se tice kukumavcenja o rusenju zemlje , to je sviranje za male pare . Sve sto je ruseno ruseno je u oblastima naseljenim srbima , ni jedan cisto hrvatski grad nije ni dotaknut . Pored toga , vasa privreda zavisi od turizma , a te objekte vam niko nije ozbiljnije ostetio , osim nesto malo u Dubrovniku , Cavtatu i i Splitu . A i od toga ste napravili turisticku atrakciju ( sto je sramota prema ljudima koji su tu izginuli , da na njihovoj nesreci zaradjujete , nebitno sa koje su strane ) . Da ne spominjemo da su vas sve vreme zapadnjaci drukali jeftinim kreditima i bespovratnom pomoci .
Nama su em zavukli sankcije , a kako to izgleda bolje da ne znate ( kako je da u sred zime nemas grejanja mesecima i slicno ) , em smo pomagali srbe kod vas materijalno i tehnicki sto nije bilo ni malo jeftino , em su nas na kraju i bombardovali i u celoj zemlji potpuno unistili celu infrastrukturu : mostove , dalekovode , rafinerije , transformatore , sve vazne putne pravce ( autoput Beograd-Nis je bio kao minsko polje zbog rupa od bombardovanja ) . Znaci , ne krajeve gde su ziveli ovi ili oni , vec celu zemlju . Zato ne spominjite razaranja kao argument , to vam je trulo .
Jedino cime ste mogli da se ponosite sa pravom su bili ostaci zapadne kulture u spomenicima i opstoj kulturi . Ali , i to ste unistili u WWII , a i sad , povicima srbe na vrbe i slicno , ratnim zlocinima i svim drugim glupostima koje su posledica rata . To je mrlja na savesti i bruka i za vasu i za nasu stranu . Bruka je za vas jer ste pokazali da sa tekovinama evropske civilizacije nemate nista i da ste po zlocinima gori od najgorih , bruka je za nas sto smo posle casnog ponasanja posle pobeda u WWI i WWII sebi dozvolili da se po zlocinima izravnamo sa vama , i da su price o pravoslavnoj kulturi , hriscanskom prastanju i o tome da smo mi uvek bili zrtve na strani pravednih netacne . Kakvi god da smo bili pre pedeset godina , sada smo se osramotili za sledecih sto .

Miodrage druze,kod vas izgleda u svakom kucanstvu ista ploca...znaci Srbija je centar regiona,ovo okolo su sela, pederi, genocidasi sve zivo,ja znam da je vama tesko jednostavno priznati da smo otisli daleko od vas, u bilo kojem pogledu! Eto kod nas su samo malo ratovali,ali kod vas je NATO sve sravnio sa zemljom sigurno. Eto dobro neka vam bude tako,kod nas su se igrali klikera!!

Zagreb je regionalno jaci sada u ekonomskom smislu pa vi mozete pricati ovdje sta god zelite ali to je cinjenica,kulturno mozda i nije ali ekonomski jeste...cak eto i vase novine pisu o tome da Beograd sustize a ne nadmasuje,vrati se miodrage nazad na prvu stranicu pa procitaj clanak! I vidis privreda vam isto nije jaca, pokupovali smo vam pola Srbije.

Prirodni polozaj kakav, europanonska cesta 5 ide kroz Zagreb, a 10 ide kroz Beograd i Zagreb. Beograd sa druge strane ima Dunav,sto ce u buducnosti samo dobiti jos vise znacaja!

I opet oko turizma, lijepo sam napisao da Hrvatska 18 % svog bruto dohodka dobija samo od turizma. Ili je to tesko shvatiti...

Ja neshvatam samo kada ste centar regiona zasto imate 150.000 azilanata u inostranstvu i sto vise od pola mladih ljudi bjezi od te jake ekonomije i tog lepog Beograda..neshvatam, ili su to mozda place od 350€ u prosijeku,ili nezaposljenost od 30%...i da mi smo visokozaduzena zemlja u regionu,ali mogli ste i tu da napisete Hrvatska najzaduzenija u Regionu,Srbija sustize sa 18 miliardi $ za sada! I da Miodrage bolje je da sprijecavate tu zuticu sto vam se siri kao kuga...cistite ruke!

@Rinaka, ajde mi pojasni sta je to tako superiorno u Beogradu sto naprimjer Zagrebu fali..? I kako to da na temi o Seselju pises da si u Bijelini a ovdje da si jucer bio u Zagrebu,izvini ako sam te lose razumio.
« Poslednja izmena: 10. Nov 2007, 18:27:40 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
@Rinaka, ajde mi pojasni sta je to tako superiorno u Beogradu sto naprimjer Zagrebu fali..? I kako to da na temi o Seselju pises da si u Bijelini a ovdje da si jucer bio u Zagrebu,izvini ako sam te lose razumio.
Juce sam bio u ZG , danas sam u Bn sutra u Bgd ! Loše si me razumio !  Smile
Superiorno ? Jednostavno se radi o opštem utisku , Bgd možeš da porediš jedino sa celom Hrvatskom naravno izuzev primorja , znaci i po stanovnicima i po sadržaju itd ! Nemoj da me krivo svatiš ne mrzim ja Zagreb al "fakat" je"fakat" !
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 800
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat
Superiorno ? Jednostavno se radi o opštem utisku , Bgd možeš da porediš jedino sa celom Hrvatskom naravno izuzev primorja , znaci i po stanovnicima i po sadržaju itd ! Nemoj da me krivo svatiš ne mrzim ja Zagreb al "fakat" je"fakat" !
 Smile
Čudno je to kako si preživeo. Kako te nisu ubile "ustaše". Vidiš da i tamo ima dobrih ljudi, a da nisu pri tom Srbi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
@ tiger

Pre  neku veče sam gledao na HTV-u predizbornu emisiju. Tema lokalna samouprava.
Između ostalog neko je izneo sledeće podatke. Sav prikupljeni novac (u celoj Hrvatskoj) od poreza, putarina, privatizacioni prihodi itd. se slivaju u državni budžet. Od te cifre se lokalknim samoupravama vraća 7%, a od ovih 7% posto grad Zagreb dobija polovinu. Znači, sve ostale županije i gradovi u RH zajedno dobijaju isto koliko i grad Zagreb.

Možda tu leži "ekonomska snaga" grada ZG. Dotacije iz državnog budžeta na račun ostalih regija u RH. Zna se da Bandić iz budžeta finansira lokalni fudbalski klub "Dinamo".

Paradoksalno, ispada da navijači Hajduka ili Rijeke finansiraju Dinamo, jer se njihov novac prvo preliva u ZG, a onda u Dinamo.  Smile

Koliko mi je poznato, nekada velike i uspešne zagrebačke firme su ili propale ili tavore pod tajkunima koji su ih otkupili u kriminalnim privatizacijama. Sa druge strane, nisam čuo za neka velika strana ulaganja u privredu ZG. Znači, nisam siguran da bi dohodak u ZG bio 6 puta veći od Slavonije, kada bi se živelo samo od svoga rada, a ne od dotacija iz budžeta.

Da se razumemo, i BG dobija novac iz budžeta, ali najveći broj stranih ulaganja u Srbiji je na teritoriji grada, pa onda u Vojvodini. Grad BG puni budžet Srbije u mnogo većem procentu, nego što mu se vraća iz budžeta. Mislim da je u slučaju ZG potpuno suprotno.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 
boze gopode sam naslov ove teme me natera da se najezim  Smile

kakva neistina samo u naslovu...nema sanse da se zamaram nastavljanjem ili citanjem postova clanova ovog dela foruma koju misle da je ova "konstatacija" tacna  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Juce sam bio u ZG , danas sam u Bn sutra u Bgd ! Loše si me razumio ! Smile
 Smile
Čudno je to kako si preživeo. Kako te nisu ubile "ustaše". Vidiš da i tamo ima dobrih ljudi, a da nisu pri tom Srbi.
Naravno da ima !Svi moji drugovi su dobri ljudi bez obzira na veru !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson k800i i D820
Citat
 Smile

Da ali ja neznam sta poredis, standart zivota, grad kao takav, kulturno sto jedan grad nudi, cistoca,zabava...
Jer eto i ja cesto idem i u Bg i Zg, sto ja mogu reci to je da definitivno gradska cistoca u Bg je katastrofa, ali tako se Zagreb nemoze porediti sa izlascima navecer sa Beogradom,to definitivno Beograd nudi mnogo vise varijacije.
Sto se jos moze vidjeti, auta u Zg su dosta bolji,kao i gradski prijevoz, ali su taksisti dosta skuplji i nema toliko konkurencije kao u Bg. Stanovnistvo u Zg se dosta bolje nosi, to se najbolje vidi kada se vozi graskim prijevozom... Zato Zg nema takve vile kao sto Bg ima..

@Zemunac sigurno ima tu istine sto si napisao,ja to necu da sporim jer neznam...
« Poslednja izmena: 10. Nov 2007, 19:35:38 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Dobar je i Zagreb !  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 45 46 48 49 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 22:46:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.