Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zabrana odredjene hrane u buducnosti ~ Peticija protiv GMO ~ Codex alimentarius  (Pročitano 204345 puta)
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 13.0.782.14
mob
I-mate 30 Pro
Japanci sve to pretvaraju u hranu...sve ovo sto vi gazite i ritate..... Smile

Ja sam gledao na televiziji..... Smile...prosle godine...nasade misu ljudsko uvo na grbacu...i ono poraste...posle ga odseku i presade ga coveku..... Smile

Kako ovo uzasno zvuci.... Smile

Inace to je sve zbog nafte...mislim GM....ali dobro... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Ali,ali... ja stvarno ne mogu da shvatim kako neko moze da tripuje da ce se uvodjenjem GMO smeca resiti problem gladi u svetu.  Smile

Znanstvenici našli rješenje za nestašicu hrane - proizveli meso od ljudskog izmeta

Japanski znanstvenici iz izmeta su odvojili proteine i stvorili umjetni mesni odrezak, koji ima ukus sličan govedini.

S najvećim problemom suvremenog svijeta, nestašicom hrane i gladi, nazire se krajnje bizarno rješenje. Naime, japanski znanstvenici smatraju da se jestive namirnice mogu dobiti iz - ljudskog izmeta.

Znanstvenik iz laboratorija Okayama, Mitsuyuki Ikeda je, istražujući moguću primjenu otpada, saznao da se u blatu koje se skuplja u odvodima nalazi mnogo proteina. Znanstvenici su potom odvojili proteine, kombinirali ih s pojačivačem reakcije i stvorili umjetni mesni odrezak, kojem su dodali crvenu jestivu boju i sojin protein radi boljeg ukusa. Ovo „meso“ koje se sastoji od 63% proteina, 25% ugljenih hidrata, 3% masti i 9% minerala, ima ukus sličan govedini, zaključili su oni koji su ga probali.

Znanstvenici se sada nadaju da će uspjeti prodati lažno po cijeni pravog mesa, ali je biftek od izmeta još uvijek jako skup, budući da je u eksperimentalnoj fazi, prenose mediji. Ikeda tvrdi da su on i suradnici svjesni psihološke barijere koje bi ljudi mogli imati prema hrani za koju znaju da je nastala iz izmeta, ali da se nada da će ekološka svjesnost kao i činjenica da će lažni biftek imati manje kalorija od mesa, prevagnuti.

Preuzeto sa ...

Kao sto je ona sala "Sta je sledece?Krava koja daje cokoladno mleko?" dobila novo znacenje pre par meseci,tako ce uskoro i dobro poznata uvreda "Jedi govna" dobiti novo znacenje.  Smile

Ajooojjjj,kakvi bolidi danas hodaju Zemljom...
« Poslednja izmena: 20. Jun 2011, 12:29:26 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I have more jewels then your jeweler

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1819
Zastava Finland
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung i9300
nisu oni bolidi, bolidi su ti koji ce to da jedu i placaju da to jedu.
naucnici samo gledaju kako da svoje istrazivanje unovce i nastave sa eksperimentima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
Browser
Chrome 13.0.782.14
mob
I-mate 30 Pro
Svi ce to jesti....ili bar ogromna vecina....
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
Browser
Firefox 4.0.1
Ali,ali... ja stvarno ne mogu da shvatim kako neko moze da tripuje da ce se uvodjenjem GMO smeca resiti problem gladi u svetu.  Smile

Opstepoznato je da ce problem nestasice hrane u svetu resiti sirenje histerije i straha, teorije zavere, rekao mi ortak a on zna fazoni, tekstovi i ispitivanja po sistemu malo-istine-a-mnogo-lazi i razvij-jako-kriticko-misljenje-ali-ovaj-tekst-upij-bez-pogovora-i-siri-ga-kao-religiju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC Wildfire S

Opstepoznato je da ce problem nestasice hrane u svetu resiti sirenje histerije i straha, teorije zavere, rekao mi ortak a on zna fazoni, tekstovi i ispitivanja po sistemu malo-istine-a-mnogo-lazi i razvij-jako-kriticko-misljenje-ali-ovaj-tekst-upij-bez-pogovora-i-siri-ga-kao-religiju.

Anea je nekada davno napisala jedan nezaboravan post.  Smile

Kraća verzija bi bila ono što jedan moj rođak kaže za brak i traženje prave ljubavi: Možemo mi do sutra da pričamo da se volimo, al' kad zakrče creva, doviđenja...  Smile (Funkcioniše i u obrnutom smeru)

I još kraće... lako je filozofirati i fantazirati o ovome kad si sit. Smile

Ostatak planete se pak bori za suvu egzistenciju i nema vremena za ovo.

Edit: Pronaćiću ga ipak.  Smile

Za pocetak, ziv si.. Smiley
Imas pun stomak, garderobu i krov nad glavom, sve ono sto veci deo ljudske populacije nema... nesto od ta tri ili sva tri...

E, sad... posto si vec ziv i materijalno zbrinut, znas da citas i pises, sto te, opet, stavlja u povoljniji polozaj od velikog dela populacije...

Ides u skolu ili si zavrsio skolu, sto znaci da si uspesniji od istog onog dela populacije koji zna da se potpise i to je to...

Imas pristup najnovijim tehnologima, slobodan si da izrazis svoje misljenje, ne plasis se da ce neko da te upuca ili digne u vazhuh kad izadjes iz koce, pa si i sa te strane u bolje polozaju od dobro dela ljudske populacije...

Mogla bih dalje, ali mi se spava... i to mene stavlja u bolji polozaj od veceg dela ljudske populacije, jer se ne plasim ko ce da mi upadne na vrata i da li cu se probuditi ujutro jer u mojoj zemlji ne besni rat, ne postoji represivni sistem ili se nalazimo na podrucju sklonom zemljotresima\erupcijama vulkana\naletima tajfuna...

Sve u svemu.. naspram ostalih 6,5 milijardi ljudi... ti i ja smo veoma srecne osobe, jer ne moramo da brinemo o pukom opstanku, vec mozemo da brinemo i o nasem duhovnom razvoju tipa: sta je to pozitivno u zivotu...
« Poslednja izmena: 21. Jun 2011, 00:43:52 od WhiteGoa »
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Browser
Firefox 4.0.1

Pitam se sta li tek ti duvas kad tripujes da sam ja protiv GM smeca iz svog licnog interesa ili zadovoljstva...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
Browser
Chrome 12.0.742.100
za srbiju nema zime sto se hrane tice,ovde se moze proizvesti tolika kolicina klasnicne hrane za makar 100 miliona ljudi,evo kromir nikad jeftiniji,grasak za dzabaka,svo povrce je drasticno pojeftinilo,moj savet ujutru rano na pijacu i kupujte od proizvodjaca a ne od onih smradova nakupaca,zakljucak ovoga je da srbiji ne treba gmo a ostali nek jedu ta govna ako oce
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1369
Browser
Firefox 4.0.1
@hkj Hah, a gde sam ja to rekao da si ti protiv GMO hrane zbog licnog interesa i zadovoljstva?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
HTC Wildfire S
za srbiju nema zime sto se hrane tice,ovde se moze proizvesti tolika kolicina klasnicne hrane za makar 100 miliona ljudi,evo kromir nikad jeftiniji,grasak za dzabaka,svo povrce je drasticno pojeftinilo,moj savet ujutru rano na pijacu i kupujte od proizvodjaca a ne od onih smradova nakupaca,zakljucak ovoga je da srbiji ne treba gmo a ostali nek jedu ta govna ako oce

I to je istina.

Odnosno, istina je da Srbija ima potencijal za ovako nešto.

E sad koliko iskorišćava taj potencijal... to je druga stvar.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.223 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.