Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zabrana odredjene hrane u buducnosti ~ Peticija protiv GMO ~ Codex alimentarius  (Pročitano 202750 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Hmm, kako ja tome da verujem kada me na TV-u ubedjuju da "imam svoja prava"? : )
pa znas sta je karlin rekao o ljudskim pravima: privremene privilegije
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Личне дисквалификације добијеш јер си све и једну прилику за квалитену дискусију уништио. Све и једну тему си одвео у блато попут ове, постао си форумска луда. Ти уживај, а ја тему стављам на игнор листу.

IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Hmm, kako ja tome da verujem kada me na TV-u ubedjuju da "imam svoja prava"? : )
Karlin je bio neobicno inteligentan tip.
Samo to ne znaci da je besmisleno boriti se.

Личне дисквалификације добијеш јер си све и једну прилику за квалитену дискусију уништио. Све и једну тему си одвео у блато попут ове, постао си форумска луда. Ти уживај, а ја тему стављам на игнор листу.
Ja to vidim drugacije. Ono sto vam se ne svidja, na sta nemate argumente, ili imate neku svoju predstavu o onome sto pisem, dakle, nebitno, spustate na licno, znam ja vrlo dobro sta radite i tako razvodnjavate temu i smisao, unistavate diskusiju : )) , ali, kao sto rekoh, nemam nista protiv da raspravljamo, pa makar to bio i nacin koji vam odgovara, po tom pitanju sam prilagodljiv.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Karlin je bio neobicno inteligentan tip.
Samo to ne znaci da je besmisleno boriti se.
nisam to rekao
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.73
"Nije na Monsantu da odobri bezbednost biotehnoloske hrane, nas interes je prodati je sto vise. Garancija njene bezbednosti je posao Uprave za hranu i lekove (FDA)." Fil Angel, direktor korporacije Monsanto, Nju Jork Tajms, 25. oktobar 1998.

Pocetkom 90-ih je u SAD postojalo zustro protivljenje naucnika, koji su tvrdili da su GM organizmi toksicni, da izazivaju alergije, deformitete kod nerodjene dece i sl. Zbog toga, GM organizmi nisu mogli da dobiju odgovarajuce dozvole. Ono sto se potom radi jeste da je Monsanto direktno urgirao postavljanjem svog coveka, po imenu Majkl Tejlor na mesto Nacelnika za polise o hrani. Majkl Tejlor je, izmedju ostalog bio i savetnik za Monsanto.

Zaposleni u Monsantu i u vladinoj agenciji za propise su isti ljudi: Linda Fiser, koja je bila podpredsednica Monsanta, radila je kao zamenik upravnika agencije za zastitu zivotne sredine. Takodje je bila zamenik upravnika u administraciji Dzordza Busa seniora. Pre toga je radila u Monsantu.

Nadalje, tu su i izvesni Dzastis Klarens Tomas, vrhovni sud pravde i Monsantov advokat za propise.

- Miki Kantor, sekretar poslovanja, Upravni odbor Monsanta.
- Lidia Vatrud, Agencija za zastitu sredine, biotehnicki istrazivac Monsanta.
- Eni Veneman, Ministarka poljoprivrede, odbor direktora Kalgena (kupljen od Monsanta).
- Majkl Fridman, komesar Uprave za hranu i lekov, visi podpredsednik GD Sirl, ogranak Monsanta.
- Viliam Rakelsaus, glavni upravnik EPA, clan upravnog odbora Monsanta.
- Donald Ramsfeld, ministar odbrane, predsednik Sirl-a, pomocna sluzba Monsanta.
- Dzon Eskroft, drzavni tuzilac SAD, primalac najveceg doprinosa Monsantovoj kampanji na izborima 2000. godine

"Poljoprivredna biotehnologija ce naredne godine u Beloj kuci imati podrsku, bez obzira koji kandidat pobedi na novembarskim izborima." Monsantov interni casopis, 6. oktobar 2000. godine.
« Poslednja izmena: 02. Jan 2016, 22:00:14 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106

Vrlo je zanimljivo procitati podatke o tome koliko i kako su privatne multinacionalne korporacije povezane sa zvanicnim "drzavnim" institucijama.

Posebno se razmatra uticaj fondacije Rokfeler, zatim Svetske Banke, STO i drugih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.103
: )))

СТРАНИ ИНВЕСТИТОРИ ОВДЕ НЕ ДОЛАЗЕ ЗБОГ НАС, НЕГО ЗБОГ СЕБЕ, ПРОДАЈА ПКБ-А ЋЕ ДОВЕСТИ ДО НЕСТАНКА СТОЧАРСТВА У СРБИЈИ

Професор Економског факултета у Београду Љубодраг Савић изјавио је за Радио-телевизију Војводине да Србија иде у погрешном смеру уколико се Влада определила за то да се буџетски дефицит смањује само тако што ће се смањивати плате, а не и други расходи државе. Он је у емисији „Прави угао“ РТВ-а оценио да су, с друге стране, поруке опозиције о враћању плата и пензија популистичке и јефтине, те да је најпроблематичније то што очигледно нико нема реалан програм за излазак земље из економске кризе.

Савић је казао да ће предстојећу изборну кампању свакако обележити тема економије, али да се у свакој кампањи, како је додао, само обећава бољи живот и политичари се труде да нам кажу да нам је много боље него што сами мислимо.

„Плате у јавним предузећима су веће него у просевти и здравству, али то нико не дира. Штедети се може и рационализацијом јавне управе, подизањем њене ефикасности, повећањем у прихода у буџету… За мене као економисту најважније је да гледамо да у што краћем периоду повећамо стопу раста БДП-а“, рекао је Савић.

Како је указао, јавна предузећа остају недодирљива, јер су то „последња упоришта странака, где се ухлебљују партијски кадрови“.

Коментаришући изјаву министра финансија да је спасао Србију од банкрота, он је казао да је то илузорно. Према његовим речима, постојеће мере штедње јесу изнуђене и потребне јер је то био најбржи начин да се угаси пожар, али да ипак то не сме да буде једина мера.

Сматра да оцене премијера да следи побољшање стандарда нису реалне, јер, како је навео, повећање пензија и плата од један до два процента не могу да доведу до бољег стандарда. Он је указао и да је Србија неопростиво дуго у веома лошој позицији јер се никако не проналази механизам како да се повећа производња, због чега смо још увек јако далеко од нивоа производње и животног стандарда из 90. године прошлог века.

Говорећи о актуелном протесту синдиката јавног сектора због новог закона о платама, Савић је оценио да је тешко обезбедити у тржишној привреди све што траже синдикати у јавном сектору, али да и влада тешко може да очекује да синдикати не раде ништа, посебно у овако тешим економским околностима.

„Социјализам кој смо имали је прошлост, али постоје земље које имају тржишну привреду али и модел социјализма који ми нисмо имали, а којем би требало да тежимо, као у скандинавским земљама. Капиталисти желе да са радном снагом располажу као са робом, а радници опет желе боље услове и веће плате и то је логично. У Србији је, међутим, јако лоше што социјални дијалог постоји само између власти и синдиката јавног сектора, а нема дијалога са запосленима у приватном сектору. Синдикати у свим уређеним капиталистичким земљама имају врло значајну улогу“, навео је он.

Савић је истакао да је јавни дуг од преко 24 милијарде евра историјски рекорд, те да забрињва кад се из владе чује да смо обуздали јавни дуг, а он заправо расте по две милијарде сваке године.

Навео је да је највећи проблем то што се само на отплату камата за кредите данас издваја 114 милијарди динара, док је 2008. године за камате ишло 16 милијарди динара. Додао је да забрињива и то што је учешће у отплати камата преко три одсто БДП, док би следеће године могло бити и веће, као у Грчкој, због чега не дели задовољство премијера постојећим мерама.

„А то што се код нас увек дешава то да се власт жали и вади на оне претходне је класична политичка прича. Кад неко дође на чело владе онда нема кукања“, казао је он.

Поводом изјава премијера о суфициту у буџету током јануара, Савић је рекао да се на месечном нивоу може приказати шта год се хоће, и суфицит и дефицит, наводећи да је некадашњи министар финансија Млађан Динкић 2005. године од дефицита направио суфицит тако што је изоставио неке ставке у расходима.

Није, каже, оптимиста ни у погледу сталних најава и обећања о привредном расту који ће Србији омогућити приватизација Железаре Смедерево и долазак страних инвеститора.

„Разматрања типа ‘ако стартује Железара’, и увек то ‘ако’… Тога смо се нагледали и наслушали. Волео бих да нам се дешава нешто у реалном живот а не само у виртуелном. А ова стопа раста дефинитвно не може да обезбеди развој“, истакао је он, наводећи да би нам уз стопу раста која би била пет одсто требало 12 година да удвостручимо БДП.

Према његовим речима, није решење ни у причама о доласку страних инвеститира, коју такође види као популизам.

„Проблем свих наших власти је што размишљају само у оквиру изборног циклуса. Ни једна власт неће да загризе киселу јабуку, односно да осмисли развој и стратегију коришћења наших потенцијала као што је пољопривреда, а так што бисмо извозили високо прерађене индустријске приозводе, а не само пшеницу и кукуруз“, навео је он.

Коментаришући у том погледу најаве о страним инвестицијама у пољопривреду које ће наводно омогућити нови Закон о пољопривредном земљишту, Савић је оценио да „ми од 2000. године чекамо те странце па да процветамо“, али да се то не дешава.

„Странци овде не долазе због нас, него због себе. Тако ће продаја ПКБ-а на пример заправо довести до нестанка сточарства, јер је цена млека ниска и не може да покрије трошкове производње, а онај који купи ПКБ то ће учинити због скупог грађевинског земљишта и неких индустријских култура. А то није добра стартегија“, рекао је Савић.

Сматра и да је неопходна промена концепта субвенционисања домаћег бизниса тако да се не помажу предузећа већ производи који могу да се продају на светском тржишту, чиме би се на један уложен динар у буџет вратило три динара.

РТВ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.103
Rusija ce od 15. februara zabraniti kukuruz i soju iz SAD (ove kulture su u SAD u vise od 90% slucajeva geneticki modifikovane):

Russia bans American corn and soybeans

https://www.rt.com/business/332004-russia-us-soy-corn/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Rusija ce od 15. februara zabraniti kukuruz i soju iz SAD (ove kulture su u SAD u vise od 90% slucajeva geneticki modifikovane):

Hebote, do sada su uvozili soju i kukuruz pored onoliko plodne zemlje  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Windows 7
Browser
Chrome 48.0.2564.103

Hebote, do sada su uvozili soju i kukuruz pored onoliko plodne zemlje  Smile
Da...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 72 73 75 76 ... 84
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.