Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Za verske zajednice 1.023 mlrd. RSD  (Pročitano 8041 puta)
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
LG Nexus 5
Interesuje me samo kako to ti vasi popovi imaju evidenciju placanja poreza?

Kako taj vas pop zna da neki Jurko Jurkovic duguje neku kolicinu novca za porez? Jer se po rodjenju postaje poreski obveznik crkve ili se izjasnis kao vernik te neke crkve? Smile

Pravoslavno svestenstvo su male bebe u odnosu na svestena lica drugih religija i to svi znaju ali ne ide u prilog tako pricati. Wink

Pravoslavna crkva treba da dobija najveci deo novca jer je to crkva pravoslavne drzave gde je u ogromnoj vecini stanovnistvo pravoslavno. Uvek bilo tako i treba da bude tako.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Moja porodica je registrovana u crkvenoj opštini koja od nas dobija 1000 očo 1500 dinara (morao bih da potražim zadnji virman da bih znao tačan iznos) godišnje. Postali smo prvi put delom crkvene opštine onog trenutka kad mi je deda umro (on je prvi sahranjen u Vojvodini) i tad su tražili i plaćanje poreza deceniju unazad. Bilo ko ko ima posla sa crkvenom opštinom mora prvo da namiri dug i to je u redu.
  Pop kad mi dolazi na slavu traži i dobija pare na ruke svake godine i to nije nikakav problem.
  SPC i ostale verske organizacije već imaju dosta privilegija koje je, ako se dobro sećam već neko nabrojao, dodatno davanje para je luksuz.
  SPC dobija pare od države ali dobijaju i sve ostale organizacije koje su registrovane kao verske iako to možda nisu.

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
LG Nexus 5
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Mar 2015, 23:13:04
  Moja porodica je registrovana u crkvenoj opštini koja od nas dobija 1000 očo 1500 dinara (morao bih da potražim zadnji virman da bih znao tačan iznos) godišnje.

Pa to meni nije jasno. Iz kog razloga placate to?

Iako sam krsten i u crkvi obavio nekoliko obreda do sada, nikada nikakav porez nisam placao, niti planiram, pa me interesuje kakva je to odluka da neko placa porez crkvi i da li je to zakonom regulisano?

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Mar 2015, 23:13:04
  Pop kad mi dolazi na slavu traži i dobija pare na ruke svake godine i to nije nikakav problem.

Ako nije tajna, koliko ti trazi? I ako nije tajna zasto ne odbijes placanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Nema sveštenika na pogrebu ukoliko se ne plati članarina (porez) ili ne izmiri dug. To je jedan od razloga zašto smo počeli i nastavili da plaćamo. Plaćanjem članarine se dobija i popust za neke verske obrede ali ne znam tačno za koje.
  U crkvenoj opštini se plaćaju sve usluge i tu se dobija račun, tu je fiskalna kasa.
  Nije, 50 evra je dobio ove godine kad je zbog slave došao kod nas. Sam slavski obred je besplatan ali tu je osveštenje kuće koje se plaća. Moj stari koji je glava kuće časti i pojca ali to ne spada u tarifu.

« Poslednja izmena: 05. Mar 2015, 06:00:21 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 40.0.2214.115
Мислим да Зоран говори о плаћању за гробно место. Ваљда то мисли кад каже порез Smile

Моја породица никад ништа није плаћала цркви нити ће икад. Али, у мом месту гробље припада месној заједници а не цркви Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
grobna mjesta nisu u "nadleznosti crkve"... sem ...ako se ne radi o zemljistu koje je u posjedu crkve...sto je logicno..

ali sva takva mjesta odavno su prebukirana...

to se desava kod nas ako se radi o nekim manjnama..
cija bogomalja takodje ima svoje privatno zemljiste za tu namjenu...

ja za citav svoj vijek ovaj...nisam nikad u zivotu vidio niti cuo za neki cjenovnik...u crkvi...
postoje neke norme propisane nasim obicajima...i koje  svaki pravoslavac treba da ispostuje..
ali nije obavezan...

i nije mi uopste problem.... neku paru izdvojitin za crkvu....jer znam koliko crkva pomaze unesrecenima..
na bilo koji nacin...

samo sto crkva za razliku od ovih politickih debila i raznim sumnjivih dobrotvora ...
to ne objavljuje na sva vrata  Smile

ja rijetko idem u crkvu...mmo klasicnih odlazaka..krstenja.vjencanja i tome slicno...
neidem zbog svojih nekih razloga... zbog kojih mislim ...da mi tamo mjesto nije..

a opet..kad dodju ti trenutci...nemira..iz godine u godinu sve su rjedji...
jedino mjesto u kojem mir nadjem..jeste  blzina svestenih lica i  razgovor sa njima..

toliko mi prija taj njihov mir...taj usporeni duboki razgovor...ta dobrota i cistoca koja zraci iz tih ljudi..
jednostavno te cijelog resetuje...i ispuni nekom pozitivnom energijom...
sve to zasluzuje duboko postovanje...

najgore je sto o crkvi u negativnom smislu.. uglavnom ...govore... ljudi koji nisu dvaput usli u crkvu....
i ne  poznaju neko svesteno lice...

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
mob
LG Nexus 5
Мислим да Зоран говори о плаћању за гробно место. Ваљда то мисли кад каже порез Smile

Моја породица никад ништа није плаћала цркви нити ће икад. Али, у мом месту гробље припада месној заједници а не цркви Smile

Mesnoj zajednici svuda pripadaju velika groblja. (valjda)

Bas onomad bilo na televiziji kako se Orlovaca planski gradi i kako ce biti mesta za sve nas. Ja mislim da Zoran placa "porez" tipa clan je neke verske zajednice, pa mora da placa clanarinu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Pa pošto je protestant možda je to regulisano kao na zapadu da plaćaju porez crkvi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax
« Poslednja izmena: 05. Mar 2015, 09:58:11 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
@ Inicio, Sto se tice Patrijarha, to si u pravu da ne moze ni on ni verovatno bilo koji drugi da se poredi sa Pavlom. Ali ne mozes ni da kazes da ne zasluzuje da bude Patrijarh i da to sto radi radi lose.

Citat
Oni sami treba da stanu svojim primerom iza toga sto propovedaju...
Vidis trn u oku brata svoga a ne vidis brvno u svom. Zasto bih ja gledao kako on zivi.

@Crowz Svestenici ne rade za platu vec za ono sto dobiju od naroda. Fiskalni mozes da trazis onda kad bude postojala"tarifa"a mislim da je glupo da postoji
Не мора да постоји тарифа, јер увек неко може да нема, а неко може да да више. Али, фискални рачун може (и мора) да се изда баш на онај износ који је плаћен.
Црква треба да буде опорезована јер јесте профитна организација, и као таква не треба да добија дотације од државе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
Pa pošto je protestant možda je to regulisano kao na zapadu da plaćaju porez crkvi...

http://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

Maradic nam je ovde vise puta objasnjavao da u Nemackoj postoji taj porez koji placas svojoj crkvi, ali samo pod uslovom da na to i pristanes - neka izjava, sta li.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.