Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: За и против профи армије  (Pročitano 18145 puta)
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Ono u čemu se ne slažemo jeste da je vojska nekakva škola života kroz koju svi treba da prođu. Ko smatra da mu treba takva škola, neka izvoli ali to ne treba nametati svima
Da je škola života jeste!naravno ko ne želi ne mora da je prodje!Ja licno mislim da ništa ne bih propustio da nisam bio u vojsci,naprotiv!Jednostavno postoje oni kojima paše i oni drugi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Scena sa aerodroma Batajnica...dvojica vojnika se tuku pored piste i prilazi im starešina i pita o čemu se radi. Ispostavilo se da tuča ima astronomsku pozadinu -  jedan je tvrdio da je mesec veći od sunca, a ovaj drugi mu je pokušao objasniti da nije tako pa je na kraju dobio po nosu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dragi Željko,

Preporučujem ti da organizuješ malu ekskurziju do Budimpešte. Izađi malo napolje, vidi kako žive drugi narodi u okruženju. Nema više bodljikavih žica, nema tenkova, nema kasarni po svakom selu i gradu.

Niko nas ne planira da napada niti da ratuje. Mađarska vojska danas ima 30 tenkova. To je skoro deset puta manje od naše vojske.

Vreme megalomanskih vojski iz vremena Hladnog rata je prošlost. Sve balkanske države preuređuju svoje vojske da bi se što bolje uklopile u okvire EU i NATO - a takve vojske nisu namenjene za osvajanje susednih država.

Izasao sam ja napolju i video sam da nije sve kao na reklamama i kako se oni predstavljaju. Koliko znam nisam ni ja nisam rekao da u svakom selu treba imati kasarnu i tenkove, barem koliko se ja secam nigde nisam naveo te reci.
Pa jer sam ja rekao da je vojska preventiva i samoodbrana, a jer to ima u planu neki napad. I jer si siguran da madjarska vojska ima 30 tenkova? Mozda nisi dobro prebrojao kada si brojao, ili pak su kojeg sakrili dok si bio tamo.  Smile
Vidim da su Bugari je bas preuredili kao i Grci. Takodje zasto bi Srbija morala da bude u NATO-u ? Eu ok ali Nato  Smile  A vidim da je Nato ne osvajacki ili ti ne imperijalisticki savez (Irak).

To sam im i ja rekla, ali mi obrisali post...sta reci? Kad pogresni ljudi imaju kontrolu nad svim i svacim....

Oni ("patriJiote") misle da Srbija i Srbi postoje samo da bi ih drugi mrzili i da bi oni ratovali i bili crna ovca, svi su na njih ljubomorni, pricaju o stanju u svetu, a radijus kretanja 15km....

Sad ce i Srbiji da ukinu vize, pa nek' odu malo da vide sta se to tamo desava izvan njihovog sela, grada...sta li je?

Pa mi samo gledamo realno na danasnju sliku sveta, niko ne moze reci da Amerika nije imperijalisticka sila.
Evo imam predlog za tebe kad nam ukinu vize da skoknemo do Iraka da vidimo sta se tamo desava...bas me zanima... Smile Smile

Ma o kakvom crnom zivotu pricas covece Smile kroz istoriju Srbi sluze vojsku i nikako da se nauce pameti (kako ti kazes "da se nauce zivotu" ), znaci logika ti pada u vodu. Stalno ratujemo, i svakim ratom nas je sve manje. Ko hoce u vojksu neka ide, ko nece ne mora, to je poenta....i bice ljudi koji ce uzivati u tom poslu.

Jaoj jer citate vi "patriotske" postove ili sta? Stvar preventive i samoodbrane, kakvi ratovi? Kakve agresije i napadi? E izgleda zenama lakse uterati nego objasniti. Ovde je stvar o sigurnosti a ne o napadanju, uostalom ratove nije izgubila vojska vec pogresna politika. Da nije bilo licnih interesa politicara, Srbija bi mozda bila do Tokia  Smile

Stami,

Potpuno se slažemo da Srbija treba da ima kvalitetnu i sposobnu vojsku.

Ono u čemu se ne slažemo jeste da je vojska nekakva škola života kroz koju svi treba da prođu. Ko smatra da mu treba takva škola, neka izvoli ali to ne treba nametati svima.

Pogledaj malo iskustva iz prakse - vojska radi dobar posao na jugu Srbije između ostalog i zbog toga zato što su sve jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti popunjene profesionalcima i vojnicima koji su se dobrovoljno prijavili.
Pa to je skola osnovne obuke kako bi znao da se zastitis ne samo u ratu vec i u miru ukoliko dodje do teroristickih napada, ili slicnoga... Konacno malo slicnosti  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Zeljko,

NATO uopšte nije učestvovao u ratu u Iraku. Srbija ne mora u NATO, ali sam razmisli šta je za Srbiju bolje imajući u vidu da su već osam godina prisutni na delu naše teritorije i da će tamo još dugo ostati, kao i da će sve zemlje Balkana biti u tom vojnopolitičkom savezu.

Što se tiče Mađarske, sada vidim da sam imao zastareli podatak. Bilo ih je 30 a sada ih je 12.
http://en.wikipedia.org/wiki/Hungarian_Ground_Forces

O Bugarskoj je glupo da uopšte razgovaramo na ovaj način - upoznaj se sa materijom prethodno. Bugarska kaska sa reformama vojske i sada to pokušava da nadoknadi. Treba se učiti na greškama drugih, a ne te greške podvlačiti kao neke svetle primere koje treba da sledimo.

« Poslednja izmena: 20. Sep 2007, 01:12:37 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Србија не улази у Нато. Дакле, не требају нам Нато реформе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Данило, цела твоја прича би била ок да немамо ранијих искустава са "пријатељским" земљама у окружењу...

Једино за Румунију и Македонију ти могу рећи да сам потпуно миран. Мислим да се не треба завлачити са причом о НАТО-у, глобалном партнерству, најсигурнијој Европи икада...јер све је то релативно и може се у 5 година окренути...
Чист пример "пријатељских и партнерских" односа су ти Грчка и Турска... Те државе су партнери у НАТО-у и наоружавају се из године у годину све више као да ће сутра да зарате...
Таквих потенцијалних проблема има више...

Нама треба јака војска која по могућству може да се брани од више непријатеља из окружења (опет пример из прошлости) и држава која има обучено становништво за рат највећих размера...(свиђа ми се онај швајцарски систем)...

Србија има природне ресурсе и одличан положај да би тако нешто постигла...Кад се донесе одлука да се то мора урадити, урадиће се...Све је на нама!

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Историјски пример: За време Наполеонових ратова и Аустрија и Русија су, као тренутне француске савезнице (а доскора француски непријатељи), у једном тренутку објавиле рат Британији. Аустријанци су се убрзо извинили, а Британци и Руси су чак једни другима потапали бродове. Недуго затим Француска, Пруска, Аустрија и разне државе и државице крћу на Русију. Врло брзо после Наполеонове катастрофе и Пруска и Аустрија се поново окрећу против Француске. Толико о "вечним савезима" и миру у региону.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Stami,

Potpuno se slažemo da Srbija treba da ima kvalitetnu i sposobnu vojsku.

Ono u čemu se ne slažemo jeste da je vojska nekakva škola života kroz koju svi treba da prođu. Ko smatra da mu treba takva škola, neka izvoli ali to ne treba nametati svima.

Pogledaj malo iskustva iz prakse - vojska radi dobar posao na jugu Srbije između ostalog i zbog toga zato što su sve jedinice u Kopnenoj zoni bezbednosti popunjene profesionalcima i vojnicima koji su se dobrovoljno prijavili.

Nisi nijedan post nasao da nisa u pravu da je nas armija agresorska. Zato i dalje ostajem na ovoj temi dok ne pokusate da shvatite nesto.
veca je skola zivota no sto ti mislis. Ako nisi bio u vojsci onda i ne znas a ako si bio onda ne vidim da ti nesto fali.
Za vojne snage na jugu lepo si samo jedno rekao-P O P U NJ E N E profi vojnicima .
A ako ne daj boze do ponovni siptarskih pretenzija prema Bujanovcu, Presevu, Medvedji za koje smatraju da su Kosovske opstine i da treba da se pripoje Kosovu ????
Zapitaj se ko ce onda odgovoriri i ko ce braniti teritoriju Srbije???
Mozda ti i tvoji istomisljenici zelite da je brani NATO ????????
Da li stvarno umes da razmisljas svojom glavom kada su takve stvari u pitanju ili pomlo pocinjes da licis na one koji su i kontra rodjeni ??? Do sada se nisam slagao sa tvojim stavovima- u nekim delovima  i po nekim pitanjim kada je politika u pitanju uopste- ali onda povodom ovog pitanja -nikada ti necu datti za pravo!!!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Feanor, Panini

Praviti paralele između labavih i privremenih ratnih savezništva iz burnih vremena feudalizma i početka industrijskog kapitalizma u Evropi i današnjeg trenutka nije logično.

Evo zašto:

Po prvi put u istoriji Evropa sve države od Dablina do Bukurešta temelje sa na istom sistemu vrednosti i na istim zakonima: sve su parlamentarne demokratije, sve imaju otvorenu i međusobno povezanu tržišnu privredu i na celoj teritoriji Evrope se odvija slobodan protok robe, ljudi i kapitala. Naravno sve su svoje interese povezale i kroz ekonomsko, političko i vojno savezništvo u EU i NATO.

Takav ambijent i takvi zajednički mehanizmi opasnost od rata svode na minimum i istovremeno omogućavaju razvoj ekonomije.

Zato je stanje u Evropi stabilno i ta stabilnost traje duže nego ikada ranije u istoriji sveta. Toga nije bilo ni u vremenu Napoleona, ni u vremenu Karla Velikog ni u vremenu cara Dušana.

« Poslednja izmena: 20. Sep 2007, 10:05:15 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Citat
Feanor, Panini

Praviti paralele između labavih i privremenih ratnih savezništva iz burnih vremena feudalizma i početka industrijskog kapitalizma u Evropi i današnjeg trenutka nije logično.

Evo zašto:

Po prvi put u istoriji Evropa sve države od Dablina do Bukurešta temelje sa na istom sistemu vrednosti i na istim zakonima: sve su parlamentarne demokratije, sve imaju otvorenu i međusobno povezanu tržišnu privredu i na celoj teritoriji Evrope se odvija slobodan protok robe, ljudi i kapitala. Naravno sve su svoje interese povezale i kroz ekonomsko, političko i vojno savezništvo u EU i NATO.

Takav ambijent i takvi zajednički mehanizmi opasnost od rata svode na minimum i istovremeno omogućavaju razvoj ekonomije.

Zato je stanje u Evropi stabilno i ta stabilnost traje duže nego ikada ranije u istoriji sveta. Toga nije bilo ni u vremenu Napoleona, ni u vremenu Karla Velikog ni u vremenu cara Dušana.

Ја сам ти рекао пример Грчке и Турске, а ти ништа...

Та Европа којој се дивиш није тако стабилна како причаш...национализам потајно куља у скоро свакој држави у Европи, разлике се повећавају, обичан народ не готиви друге као политичари...једна криза (нафтна, устав, тероризам...) може да доведе до пуцања свега тога...

Ја бих волео да је тако као што причаш, али познавање људске природе и историје ме упућује на нешто супротно од те утопије о којој причаш...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.041 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.