Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: За и против профи армије  (Pročitano 18279 puta)
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Citat
Ратови постоје колико постоје људи...
,а можда више неће бити људи  Smile Smile
Citat
А ЕУ још увек нема заокружен систем заједничке безбедности...
ово би волео да видим,да немачка артиљерија вежба гађање на полигонима у близини Париза,неби им било први пут.............. Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.1
mob
Nokia 6120
Citat
О томе ти и причам, не може Хрватска да има 19 000 а ми да имамо 21 000... Бугарска има исто становника као и ми па ће имати у најгорем случају 35 000...

O broju vojnika se koliko vidim jos uvek licitara, mada je generalstab izneo svoje procene. Ma to i nije neki problem ako je potrebno povecace se broj profi vojnika. Bitno je da oni stvarno budu dobro opremljeni i obuceni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma problem je u tome sto su vama svi neprijatelji, samo bi da ratujete, a kad vas napucaju (mislim za vas "patriJote" ) onda "uuuu ala boli"....

Srbija ima nenormalno velik broj vojnih lica u odnosu na broj stanovnika.

Ti bi jos da ratujes? Nije ti dosta? Samo vam je rat u glavi, nikako da kazete "ajde da ulazemo u kulturu, u sport, u marketing ove zemlje" ....pa sa takvim stavom ima da vas jashu u narednih 100 god.
Nije sustina vojske samo da ratuje vec da postoji kao neka vrsta preventive tj. "u slucaju". Istorija je pokazala u kakvoj okolini zivimo, i koliko je Srba poginulo kroz samo XX vek a da ne govorim i ranije, danas bi nas bilo mnogo vise barem 20 miliona da nije bilo tako "prijateljski" nastrojene okoline. I sta na zalost sutra da dodje do rata, sta mislis hoce 20000 vojnih lica biti dovoljno, ma koliko oni bili obuceni i spremni za odbranu drzave? Sta da tebi dodje neprijatelj ispred kuce? Sta bi radila, ili bilo ko drugi? Niko ne bi znao da koristi oruzje i ne bi niko ni preziveo. A nije samo i to, tj. ako dodje do rata, zamisli i ovako ako se nadjes u takvoj situaciji i da iz samoodbrane moras koristiti neko oruzano sredstvo, jer bi znala ti ili bilo ko drugi? Naravno da ne bi. Zato je to stvar preventive, samoodbrane a ne samo ratovanje. Mislim da se u sport i kulturu dosta ulaze, mozda bi moglo malo i vise ali kad pogledas da smo u sportu uglavnom pri ili u samom vrhu, takodje u kulturi npr. na filmskim festivalima u inostranstvu nasi filmovi se visoko kotiraju, to znaci da se dosta i ulagalo a naravno stalno moze vise da se daje i veci uspesi da se ostvaruju, iako je to za ovako malu zemlju kao sto smo mi veliki uspeh, dok sto se tice vojske, vojne tehnologije itd...smo nazadovali zestoko, sto pokazuje da smo pocetkom devedesetih i ranije bili u samom vojnom vrhu evrope i sveta a danas smo po vojnom potencijalu i jacini nigde. To objasnjava da se mora vise ulagati u vojsku i da se vrsi dobra reorganizacija vojske, lagana i uspesna koja ce je modernizovati i unaprediti. Mislim da to unapredjivanje nije zveckanje oruzjem vec samo stvar preventive, zasto onda sve drzave ne ukinu vojsku? Sta ce im, nisu im potrebne!? Umesto toga sve evropske drzave jacaju svoju vojsku, pa kad vec treba da se ugledamo na njih daj onda da sve obavimo kao i oni.
A deliti ljude na "patriote" i "demokrate" je smesno, svako voli svoju zemlju na svoj nacin i zeli da ocuva nacionalno jedinstvo u drzavi i ocuva svoje granice (sem ako nije clan ili simpatizer LDP-a) tako da je i ta podela smesna i zastarela i mnogo me podseca na onu iz doba crvenih na izdajnike (citaj protivnike rezima i kriticare tog rezima) i lojalne drugare i drugarice.
A izgubljeni ratovi nisu stvar vojske vec pogresne politike. Da je samo na vojsci bilo Srbija bi bila do Cakoveca danas.

O kojim bre ti neprijateljskim zemljama pricas.
A sto narod crkava, nema veze vazno je da mi imamo vojsku koja je jaca od npr. Hrvatske... wow bas sam srecan
Procitaj par knjiga o istoriji Srbije pa ces znati o kojim drzavama je rec. Ovo ti je Balkan decko, ovde ako si slab i pravi prijatelj a ne "lazni" kao sto su nase komsije koji su prinudjeni zbog evropskih integracija na prijateljstvo, neces opstati. Tuzno ali tako je, ma koliko mi to ne zeleli. Bas briga hrvatsku za vojsku kada je uspela da ima drzavu kakvu je samo mogla da sanja. Dok kod nas Srba period ujedinjenja nije jos obavljen tj. RS i Srbija i dalje zive odvojeno...

Koji narod "crkava", i od cega?

Sa svih strana nas okružuju neprijateljske države?
To je  tuzna realnost, koje mnoge politicke stranke zataskavaju. Da nema EU mislim da nijedna "prijateljska" komsijska drzava ne bi imala nikakve odnose sa nama. Zasto Srbi ne smeju da ulazu u hrvatsku? Zasto Srpski narod ne sme da se vrati u hrvatsku? Zasto je Srpski narod izbacen iz hrvatske? Zasto su madjari poubijali skoro sve Srbe ili ih asimilovali tokom II Svetskog rata?...itd...ima hiljadu primera, ali da se ne vracamo mnogo u proslost...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Slaba vojska = nikakva kontrola juga Srbije
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
@zeljko@8
dzaba trosis reci. ne dopire do nercijih umova ovo sto pises. trla baba lan da joj prodje dan - tako i oni na forumu samo antiprotivno da sakupe sto vise postova i misle neke su face.
Dzaba se objasnjavati - valjda si video koliko argumenata za . Koliko cak i po njihovom i opet ne valja. E pa hbg oni ni sebe ne vole i ne azumeju a kamoli nekog drugog.
Prevencija je najbitnije.
Pitam ja njih da li oni imaju prevenciju protiv bilo cega ????
Imaju ali [protiv srpskog a sve ostalo napred. valjaju tone i tone gluposti. Uostalom - mnogi od nas ne zele da placaju porezz - ne4maju ljudi jer su ostali bez posla.
 A "cuvena bankarka i guvernerka DOS-a"  Kora Udovicki je u jednom trenutku uspela da izvali- Pa ako nemate para da platite porez za kucu ili stan -prodajte je .
 E tako oni vide Srbiju -prodaj, rasprodaj, unisti i nikom nista. Pa i u vojsku nemoj ali plati drzavi porez.
E pa platite onda dug Srbiji sluzenjem vojnog rokja - nikada da rata ne bude ali vojska se mora sluziti.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Ne mora se vojska sluziti, da li bi ti imao poverenja u nekog od tih koji nece da sluze vojsku da te cuvaju? Da li bi im poverio da ti cuvaju ledja u borbi? Nema koristi da nekoga teras u vojsku, mozes samo da dobijes topovsko meso i gomilu buducih dezertera, a to nikome ne koristi. Najbolje je potpuno profesionalizovati vojsku i dozvoliti sluzenje odredjenom broju zainteresovanih kao sto si ti i mnogi drugi, na taj nacin vojska uvek zna na koliko ljudi moze da se osloni u slucaju potrebe a da pri tom ne mora da razmislja o dezerterima i sl.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
@zeljko@8
dzaba trosis reci. ne dopire do nercijih umova ovo sto pises. trla baba lan da joj prodje dan - tako i oni na forumu samo antiprotivno da sakupe sto vise postova i misle neke su face.
Dzaba se objasnjavati - valjda si video koliko argumenata za . Koliko cak i po njihovom i opet ne valja. E pa hbg oni ni sebe ne vole i ne azumeju a kamoli nekog drugog.
Imaju ali [protiv srpskog a sve ostalo napred. valjaju tone i tone gluposti. Uostalom - mnogi od nas ne zele da placaju porezz - ne4maju ljudi jer su ostali bez posla.
 A "cuvena bankarka i guvernerka DOS-a"  Kora Udovicki je u jednom trenutku uspela da izvali- Pa ako nemate para da platite porez za kucu ili stan -prodajte je .
 E tako oni vide Srbiju -prodaj, rasprodaj, unisti i nikom nista. Pa i u vojsku nemoj ali plati drzavi porez.
E pa platite onda dug Srbiji sluzenjem vojnog rokja - nikada da rata ne bude ali vojska se mora sluziti.

Grešiš. Vojska se ne mora služiti. Svaki građanin ima pravo na prigovor savesti. Pročitaj ustav.
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 21:57:55 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
@zeljko@8

Grešiš. Vojska se ne mora služiti. Svaki građanin ima pravo na prigovor savesti. Pročitaj ustav.
Onda se postavlja pitanje o kakvoj savjesti je tu rijec...
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 22:33:34 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@zeljko@8
 A "cuvena bankarka i guvernerka DOS-a" Kora Udovicki je u jednom trenutku uspela da izvali- Pa ako nemate para da platite porez za kucu ili stan -prodajte je .
Primetio sam ja to @stami4 da oni ne razumeju ali me nervira jedna stvar sto ni ne pokusavaju da shvate realnu situaciju u svetu i evropi a narocito na Balkanu. EU i slicne "proevropske" integracije kao i razne nevladine organizacije ulivaju odredjenoj masi ljudi raznolike stvari koje samo pogorsavaju i stete celoj Srbiji pa cak i sebi a da to ne shvataju, a takodje ti sto prodaju ljudima pamet prvi koriste vojna sredstva. Dok se Srbija osvesti nestacemo... a ne zelim da zbog odredjene grupe ljudi  ispastam ja i sigurno vecina naroda. Mislim da bi prvo referendum trebao da se sprovede da li treba ukinuti vojni rok ili ne. Uostalom sta ako bi doslo do rata? Kako bi se poneli ti nespremni ljudi, onda bi mi ili po njima "patriote" trebali da spasavamo njihova dupeta. Kazu da je najveca cast sloboda, i takodje sluziti svojoj zemlji. Kako ti da ocekujes od takvih ljudi vernost ako oni nece da sluze svojoj drzavi?

@zeljko@8
 A "cuvena bankarka i guvernerka DOS-a" Kora Udovicki je u jednom trenutku uspela da izvali- Pa ako nemate para da platite porez za kucu ili stan -prodajte je .

To moze da se promeni. Promeniti odredjene stavke u ustavu i kraj.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Dragi Željko,

Preporučujem ti da organizuješ malu ekskurziju do Budimpešte. Izađi malo napolje, vidi kako žive drugi narodi u okruženju. Nema više bodljikavih žica, nema tenkova, nema kasarni po svakom selu i gradu.

Niko nas ne planira da napada niti da ratuje. Mađarska vojska danas ima 30 tenkova. To je skoro deset puta manje od naše vojske.

Vreme megalomanskih vojski iz vremena Hladnog rata je prošlost. Sve balkanske države preuređuju svoje vojske da bi se što bolje uklopile u okvire EU i NATO - a takve vojske nisu namenjene za osvajanje susednih država.

« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 22:36:00 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.