Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:25:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Yugo  (Pročitano 69922 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8869
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.54
mob
Sony Xperia Neo L
ybg to je kod njih riejtkost  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Narod traži Juga

Distributeri „Zastavinih" automobila tvrde da bi mogli da prodaju četiri puta više „juga" nego „punta". Na placu u Kragujevcu tek nekoliko novih „jugića"

Žal za „jugom"! Distributeri „Zastavinih" automobila iz Kragujevca, Beograda, Sombora... tvrde da bi mogli da prodaju od tri do četiri puta više „jugića" nego što se sada prodaje „punta" i žale što se ovaj mališan na točkovima više ne proizvodi.

U većini auto-kuća koje su prodavale „Zastavina" vozila potvrdili su nam da svakog dana imaju na desetine poziva ljudi koji se raspituju da li se „jugo" i dalje prodaje. Kada čuju da su zalihe „otišle" još pre dve godine, ljudi se najčešće i ne interesuju za neki drugi auto. Kako su nam rekli distributeri, „jugići" bi, da ih sada ima, bili skuplji nego ranije i sasvim su sigurni da bi ovi automobili bili najtraženiji u Srbiji.

- Apsolutno sam ubeđen da bi nastala prava jagma kada bi „Zastava" sutra ubacila u prodaju nekoliko hiljada „jugića" uz kredit na pet godina - kaže za Press Miloš Prokić iz menadžmenta kragujevačkog distributera „Zastava promet - Arena motors", dodajući da i dve godine nakon što su prodali poslednjeg „juga", interesenata za ovaj auto ima svakodnevno.

Koštao oko 4.000 evra

Prokić tvrdi i da „punto" ne bi imao šanse pored „juga".

- Prošle godine prodali smo oko 2.600 „punta", čime smo vrlo zadovoljni, ali u isto vreme prodali bismo i 10.000 „jugića". Kada bi „jugo" sada bio prodavan pod uslovima pod kojima se prodaje „punto", uz subvencije, ne bismo mogli da postignemo kolika bi bila potražnja, čak i po većim cenama nego ranije. Ljudi dolaze i traže da kupe novog „juga", pa razočarani izađu iz salona - navodi Prokić.

Prema rečima našeg sagovornika, računica je jasna, jer bi se „jugo", koji je koštao oko 4.000 evra, prodavao, ako ni zbog čega drugog, ono zbog cene delova koji su jeftiniji nego za „fiću".

- Set novih kvačila na „jugu" i „kecu" košta oko 5.000 dinara, reparirani su upola jeftiniji. Kada se pokvare, auto ipak možete voziti još 500 kilometara. Isti deo za „punta" košta oko 25.000 dinara, a kada se pokvari, kola momentalno staju. Za šta bi se odlučio Srbin sa prosečnom platom, nije teško pogoditi - kaže Miloš Prokić.

Kragujevački automehaničari, a razgovarali smo sa njih nekoliko, u potpunosti se slažu sa distributerima. Kako su nam rekli, mnogi se uhvate za glavu kada dođe vreme za prvi servis i prve zamene delova na novom „puntu".

U somborskom „Zastava prometu" takođe kažu da „juga" u ponudi nemaju već dve godine. I njima se, kako navode, svakodnevno javljaju mnogi koji se raspituju da li i gde mogu da nabave novog „jugića". Isto smo čuli i od beogradskih distributera.

Ispraćaj uz suze

Na placu „Zastavine" fabrike u Kragujevcu ostalo je tek nekoliko „juga". Ostavljeni su, kažu u marketingu „Zastave", za slučaj da treba da budu zamenjeni, predati eventualno nezadovoljnim kupcima čiji su „jugići" još u garantnom roku. Zoran Mihajlović iz sindikata „Zastava automobili" objašnjava da su dolaskom „Fijata" sa „Zastavinog" placa izvezena sva vozila.

- Poslednji „jugo" sklopljen je i ispraćen krajem 2008. godine uz suze radnika koji su od 20 pa čak do 35 godina, skoro ceo jedan radni vek, pravili ovo vozilo. Jeste da je tehnologija zastarela, ali „juga" su građani imali novca da kupe i održavaju objašnjava - Mihajlović.

Dok se Srbi nevoljno mire sa time da novog „juga" nema u prodaji, trgovina polovnim cveta. „Jugo" se prodaje po ceni do 2.500 evra. Tako vozila iz 1989. godine, zavisno od pređene kilometraže, koštaju od 900 do 1.500 evra. Oni iz 2004, 2005. ili 2006. godine mogu se kupiti za 2.000-2.500 evra. Na internet forumima postoje stotine stranica na kojima iskusni vlasnici „juga" savetuju kako pazariti taj automobil.

Jedni tvrde da je najbolje kupiti vozila iz 1988. i 1989. godine, metalik boje, najbolje plave. Drugi to negiraju. Treći tvrde da treba izbegavati onu „ružnu zelenu" jer je nastala tako što su pomešane boje koje su se u fabrici zatekle. Treći kritikuju bele „jugiće", četvrti one pravljene posle 1999. godine... 

Autor : M. Raca - AutoBlog.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 276
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.62
mob
Apple iPhone 6
 Smiley 1 Smiley 1
 Smile Smile
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

...on kaze zivela droga a ja ziveo Burek....

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 7287
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Nokia 
Steta...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
HTC Tattoo
Kakva bre potražnja,oni su zaboravili da su u medjuvremenu pale cene automobila,,a ako su mislili da bi neko sad kupovao juga po ceni od 4000-5000,i floridu po ceni od 7500 grdno su se zajebali.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Pa mogli su Ficu da uvedu, za 1500 evra  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
Citat
i floridu po ceni od 7500 grdno su se zajebali.

ја нову флориду у марту 2005 платио 5.500 евра...и опет бих је купио...одличан ауто.
мада нема потребе да купујем јер ова што има 5 година као да је из фабрике изашла...ни најмањи квар нисам имао
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
HTC Tattoo
Citat

ја нову флориду у марту 2005 платио 5.500 евра...и опет бих је купио...одличан ауто.
мада нема потребе да купујем јер ова што има 5 година као да је из фабрике изашла...ни најмањи квар нисам имао
I 5500 je mnogo za to djubre,i nema veze koliko godina ima,mogao si da je parkirš u garaži i da za 20 godina kažeš,imam floridu 20 godina i nikada se ništa nije pokvarilo.Daj auto da ubijem po jedno 40.000-50.000 godišnje,pa da vidiš šta će da bude sa njom za 2 godine. A drugo,kako auto izgleda to je posebna priča,dacia logan je lepotan za floridu. Smile
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Citat

Alal ti vera, moj drug kupio novu 2004 i to sa Peugeotovim motorom pa sada izgleda kao krs koji je star 15 godina. Mislim da je dao oko 6000E a sada kaze da je prodaje za 1800E  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
Citat

I 5500 je mnogo za to djubre,i nema veze koliko godina ima,mogao si da je parkirš u garaži i da za 20 godina kažeš,imam floridu 20 godina i nikada se ništa nije pokvarilo.Daj auto da ubijem po jedno 40.000-50.000 godišnje,pa da vidiš šta će da bude sa njom za 2 godine. A drugo,kako auto izgleda to je posebna priča,dacia logan je lepotan za floridu. Smile

извини што сам те узнемирио Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:25:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.