Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Xenon svetla - istine i zablude  (Pročitano 50550 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 5800xpress
nemoj pogresno sa svatis moj post.nemam namjeru da omalovazavam niciji posao.samo mi nikad nije bilo jasno (bar u ovo kratko vrijeme) kako to da kod aftermarket kitova nema niti jednog (opet kazem bar koliko znam) remomiranog proizvodjaca iz evrope,tipa osram,philips,hella,.....?99% je kineska roba,sa ovim ili onih "certifikatom",izricito zabranjenim u EU.
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Dovoljno su "veliki" da bi radili aftermarket...
btw...u Well Done ide Fhilipsova "zarulja"  Wink
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 5800xpress
nevjerujem da ce jedna renomirana svjetska firma raditi kitove za "obicna " stakla,pa je zato moja opaska vezana za renomirane proizvodjace.licno,nisam se sustretao sa well done kitovima,iako vidim da ih po hrvatskoj hvale,neznam ko je distibuter i zastupnik.u jedno sam sasvim siguran,na novom vozilu,definitvno se lako gubi garancija sa ugradjenim kitom.neznam samo koliko su upuceni novopeceni vlasnici vozila.vidim da si radio dosta modela koji su skoro sisli sa proizvodnih traka,pa me zanima na koji nacin "rijesavas" problem garancije.kod mene u sarajevu definitivno je problem "lokalaca" u garazi koji preprodaju kitove po 60-70 e,ljudi voze sa takvim xenonima,na svakakvim vozilima,od golfova 2,kadetta...bitno je da "sljasti",je.es druge sudionike u saobracaju,...
« Poslednja izmena: 22. Mar 2009, 02:41:59 od hupajupa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lamborghini Gallardo owner wannabe.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 01:50:58 od dragvorl »
IP sačuvana
social share

You buy a Ferrari when you want to be somebody. You buy a Lamborghini when you are somebody. Frank Sinatra
Ferrari fag Someone who, for reasons unbeknownst to those outside of the Ferrari fag clique, displays an incomparable affection for the Ferrari automobile brand by wearing or displaying the most ridiculous of Ferrari-branded products, typically in groups of three or more products at a time so their loyalty is not questioned. Many Ferrari fags do not even own Ferrari automobiles.

Где престаје логика ту почиње Србија! Живели!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Nisi me skapirao...Well Done Ugradjuje filipsove sijalice u svoje kitove...a ne Filips.

Za Hrvatsku ne znam, sto se tice Srbije, ja sam "ekskluzivni" uvoznik za ovo trziste Well Done kitova, znam da sam ih izabrao nakon 8 meseci ispitivanja i testiranja raznih modela, oni su se pokazali najbolji, sa najboljim karakteristikama...ziza im je na indenticnom mestu kao kod halogenki. Apropo kvaliteta - samo cu da kazem da mirno spavam nakon ugradnje Smiley

Sto se garancije tice, veoma je individualno i zavisi od proizvodjaca do proizvodjaca.
Nacelno, garancija se gubi za modifikaciju na bilo kom delu vozila. E sad, ja pozovem predstavnistvo tog-i-tog brenda i objasnim im da NEMA nikakvih secenja i izmena instalacija, cak stavise...struja sa balastima za xenone je rasterecena sa 55W na 35W. Do sada sam se razumeo sa  Mercedesom, Renoom, Alfom, Toyotom, Pezoom...
Jedan gospodin je sa novim Avensisom dosao iz salona pravo kod nas, na satu je imao 22Km.
« Poslednja izmena: 23. Mar 2009, 11:22:02 od Mix Trion »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 5800xpress
pazi vezano za garanciju,znam sigurno da skoda,aproksimativno i cijela v.a.g grupacija ponistava ukupnu garanciju na aftermarket xenone.ovih dana sam bio u salonu,provozao octaviu facelift.po zavrsetku test voznje,moj dobar prijatelj koji je zaposlen u salonu procavrljo je samnom.na moje pitanje oko aftermarket-a samo se nasmijao i izbacio mi cijenu za ovaj testirani primjerak xenona u dodatnoj opremi-1444 km-740 e,o aftermarketu,receno mi izricito da se gubi garancija,nebitni su tu balasti,ziza...tako da sam malo skeptican oko ugradnje u nova vozila.jos rigorozniji su u asa autu i ac quattro-u,koji su inace ovlasteni distributeri i servisa za v.a.g.
o samoj legalnosti aftermarketa,mislim da se nagdje vec pomenuo ulazak u EU sa istima.
vazano za garanciju,jedino ako postoji garant iz ovlastene kuce za koje je auto da ce oni preuzeti garanciju na xenone (sto cisto sumnjam i pored poznanstva) pa da prica bude ok.sigurno,baz autonivelizacije i pranja fara xenon na ovakvim vozilima nije po standardima koje donosi EU.balkan je nesto sasvim drugo,ovdje se voze vozila po 30 god starosti,svakakve podvale,tehnicki pregledi koji su po standardima JUS-a.sigurno ne zelim neprijatnosti na granici sa slovenijom ili hrvatskom ili na redovnoj rutinskoj kontroli da idem na vanredni tehnicki.ovo sve pricam jer gledam da uzmem novo vozilo u skorije vrijeme.raspitacu se jos kod toyote kakva je situacija.poz
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Nadam se da mi nece editovati admini ovaj post...

Toyota Srbija d.o.o. Savski nasip 7 11 070 Novi Beograd Srbija

Tel: +381 (0)11 2090 901
Fax: +381 (0)11 2090 902
e-mail: info@toyota.rs

Zaboravih pomenuti da dajem pismenu garanciju i uputstvo na Srpskom jeziku, to je uslov vecine kuca kada se prica o negubljenju garancije.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 96
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
I da dodam:

To sto ce neko ugraditi xenon svetla ne znaci nista osim da NECE izgubiti garanciju na vozilo (ako ne bude kvarova uzrokovanih Xenonima, sto je nemoguce) i da ce 300% bolje videti put. Bas sam juce to (ponovo) proverio sa Toyotom, upravo zbog vlasnika auta. Naravno, sve mu je predoceno...

Slusaj sad ovo: Nijedno zvucno ime (Philips, Bosch, Hella, itd) ne proizvodi aftermarket uredjaje. Philips koristi Xenon tubice (koje se "uglavljuju" na sesirice) koje pravi jedna kineska fabrika koja iste te sijalice posle prodaje kao aftermarket Xenone. Kada kupis D2S Philips, dobijes isto sto i na nekom aftermarket uredjaju. Kao sto se Bosch svecice prave u Enkeru (isto sto i SuperBosna svecice), MANN filteri su isto sto i UNICO (isto Bosna)...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Lamborghini Gallardo owner wannabe.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1713
Zastava NS
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Kakva je situaciza sa prelaskom grane sa aftermarket HID-om?
IP sačuvana
social share

You buy a Ferrari when you want to be somebody. You buy a Lamborghini when you are somebody. Frank Sinatra
Ferrari fag Someone who, for reasons unbeknownst to those outside of the Ferrari fag clique, displays an incomparable affection for the Ferrari automobile brand by wearing or displaying the most ridiculous of Ferrari-branded products, typically in groups of three or more products at a time so their loyalty is not questioned. Many Ferrari fags do not even own Ferrari automobiles.

Где престаје логика ту почиње Србија! Живели!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 5800xpress
rekao sam gore,svi aftermarket xenoni podlijezu gubitku garancije na novo vozilo,bar je ovdje tako u sarajevu.to sto si mi dao adresu toyote meni nista ne znaci,nemam namjeru da zovem srbiju i raspitujem se za xenone,predoci cu informaciju sutra kada stupim u kontakt sa ovlastenim iz toyote u sarajevu.vec sam spomenuo da kod V.A.G grupacije naknadno uradjeni xenoni predstavljaju samo gubitak dvogodisnje garancije.sada ne ulazim tehnicki dio razmatanja montaze.opet,kad i predstavis naknadnu ugradnju kod novih vozila,sigurno je da ce pri plug play ugradnji opet prikazati izgorjelu sijalicu na tabli.znam,sad ide ide malo elektronike,pa cemo da budjimo otpore na balaste da simulisu "pravu" sijalicu.sve ovo je dalo opseznija procedura od samog stavljanja xenona.
Kakva je situaciza sa prelaskom grane sa aftermarket HID-om?
moj prijatelj je imao problema sa granicnom policijom na slovenackoj granici.znam da je isao na tehnicki gdje su ustanovili da xenon nema prskalicu i autonivelizaciju.na kraju,platio je neku globu i bio je primoran da ubaci "normalnu" sijalicu.naravno,ima slucajeva kada cete i proci "neprimjeceno",sto opt nije nikakav garant,u EU je strogo kaznjivo,samo je pitanje vjerovatnoce da li cete upravo vi biti taj kojeg ce kazniti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.