Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 16:21:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 118 119 121 122 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 603675 puta)
Svakodnevni prolaznik

This is my last resort...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 256
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S+
E bas to mi treba, takwa antena, posto ja imam antenu koja se direktno zawrne na karticu...
Sa tom bar mogu malo da produzim, posto zid zajebawa signal... Smile
Da li je taj kabal samo toliki kao na slici ili moze duzi da bude, i da li duzina utice na signal, posto sam cuo sto duzi kabal to manji signal...
I da li moze da se nadje pojedinacno u prodaji samo ta antenica ili moram celu karticu da kupujem???
Izwinjawam se sto toliko smaram sa pitanjima...
Thx in adv
Smile
IP sačuvana
social share
Edit by Crowz: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 580
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
mob
HTC Sensation
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.17
molim za pomoc.pokusao sm da instaliram wireles router tl-wr542g ali nisam uspeo.imam internet preko sbb.kada sam zavrsio instaliranje,nisam mogao da se konektujem jer mi je recived samo 5.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 308
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
imam win7 i net koristim preko key.
komsija ima wairles  koji je zakljucan, a na laptopu ga nadjem i treba mi nakakva sifra.
pa bi molio znance za pomoc, dali postoji neka fora da mogu da otkljucam i da koristim njegovu liniju bez njegovog znanja.
nalazim se u italiji a komsiu i nepoznajem tako da me je bas briga dalicemu usporiti linija. hehe
hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This is my last resort...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 256
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Samsung Galaxy S+
Interesuje me  sta mi je sve potrebno da bih se konektovao na wireless mrezu, posto sam citao, udaljenost je manja od 6 metara, otprilike 3 do 4 metra
Kakav mi kabal treba, imam wireless karticu i antenicu u njoj, pa bih to da izbacim na potkrovlje ili na krov
Ovde sam to nasao, samo ne znam kako to da odradim...
Hwala unapred

Par saveta za konekciju na wireless signal..

Svu opremu koju montiramo za konektovanje na wireless signal, pogotovu ako je outdor ( montirana vani) moramo odraditi
    profesionalno i kvalitetno. Kako ne bi svakih par dana imali problema.

Dali access point ili wireless kartica ?
    Veza sa ISP-om potpuno isto funkcionese u oba slucaja.
    Dalicemo staviti access point ili wireless karticu zavisi samo od toga koliko je nas racunar fizicki udaljen od nase antene.
    Ne zavisi od toga koliko je AP ISP-a ili AP neke lokalne mreze udaljen od nas !

Objasnjenje>
    Ukoliko se nasa tacka konektovanja na ISP-a nalazi na vrhu zgrade  (od 7 spratova gde i moramo montirati antenu)
    a racunar se nalazi u prizemlju, mi ne mozemo to odraditi sa wireless karticom, kablom i antenom.
    Jer bi onda kabal od antene do racunara bio predugacak, tako da bi se sve ono sto smo uhvatili na anteni izgubilo na duzini kabla.
    Tu bi pomogao access point na koga bi bila nakacena antena kablom od 6 metara (sto kraci to bolje).
    A od access pointa do racunara ( u mreznu kartu) utp kabal koji moze ici i do 70 metara.
    Kabal od antene do access pointa ili od antene do wireless kartice nemojte stavljati preko 6 metara.
    Takodje vam treba izvor elektricnog napajanja na mestu gde ce se nalaziti access point.
    Postoje POE (Power Over Ethernet) utp kablovi, koji kroz utp kabal propustaju i struju za access point.

U slucaju da je vas racunar udaljen od tacke konektovanja ( antene na nasoj strani) na ISP-a manje od 6 metara.
    Tu mozete odraditi sa wireless karticom antenom i kablom .
     U zavisnosti od jacine signala pokusajte i bez externe antene, samo nakacite antenicu kaja je dosla sa wireless karticom.
     Takodje postoje i USB wireless adapteri, nalik flash memoriji.
     Primeri koji su napisani u predhodna dva reda su uglavnom za kucnu ili kancekarisku bezucnu mrezu.
[b]

Sta trebamo znati pre pocetka instaliranja opreme za konektovanje na wireless signal.[/b]

Proveriti dali imamo opticka vidljivost sa AP-eom ISP-a ukoliko je udaljen od tacke koriscenja preko 100 metara.
    Laptopom izmeriti signal ( sa tacke gde ce biti antena ) , i pokusati nakaciti se na signal.
    Proveriti sa ISP-om jacinu signala ( dati mu mac wireless kartice na laptopu).
    Potraziti od ISP-a test nalog kako bi proverili funkcionalnost rada interneta.
IP sačuvana
social share
Edit by Crowz: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ti meni,ja tebi,mi nama...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Pozdrav znalci  Smile
Pitanje-da li mi se isplati da uzimam wireles karticu TP-Link (neka jeftina) da bih imao internet sa Siemens routera wireless(Sezamov) preko racunara u drugoj sobi(razdaljina 6 m,deli jedan zid i vrata direktnom linijom??)pOzdrav!
IP sačuvana
social share

Nemam vise njen broj,nisam vise u kontaktu sa Severinom!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 6630, valjda
Pozdrav znalci  Smile
Pitanje-da li mi se isplati da uzimam wireles karticu TP-Link (neka jeftina) da bih imao internet sa Siemens routera wireless(Sezamov) preko racunara u drugoj sobi(razdaljina 6 m,deli jedan zid i vrata direktnom linijom??)pOzdrav!

Мораш да пробаш, у принципу радиће али нема правила... Немој оне асусове ултра јефтине, заглупљују се јако често...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Ti meni,ja tebi,mi nama...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 304
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia 
Hvala lerr.A da li je teoretski moguce da imam i kabl i wireless pa da se saltam koju konekciju zelim???
IP sačuvana
social share

Nemam vise njen broj,nisam vise u kontaktu sa Severinom!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

U want 2 play a game?

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2416
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.24
@nutela
imam win7 i net koristim preko key.
komsija ima wairles  koji je zakljucan, a na laptopu ga nadjem i treba mi nakakva sifra.
pa bi molio znance za pomoc, dali postoji neka fora da mogu da otkljucam i da koristim njegovu liniju bez njegovog znanja.
nalazim se u italiji a komsiu i nepoznajem tako da me je bas briga dalicemu usporiti linija. hehe
hvala unapred.

To bi mnogi hteli da znaju...moguce je ali tu inf. ovde neces dobiti jer je zabranjeno  Smile

@max7bg
Interesuje me  sta mi je sve potrebno da bih se konektovao na wireless mrezu, posto sam citao, udaljenost je manja od 6 metara, otprilike 3 do 4 metra
Kakav mi kabal treba, imam wireless karticu i antenicu u njoj, pa bih to da izbacim na potkrovlje ili na krov
Ovde sam to nasao, samo ne znam kako to da odradim...
Hwala unapred

Par saveta za konekciju na wireless signal..

Svu opremu koju montiramo za konektovanje na wireless signal, pogotovu ako je outdor ( montirana vani) moramo odraditi
    profesionalno i kvalitetno. Kako ne bi svakih par dana imali problema.

Dali access point ili wireless kartica ?
    Veza sa ISP-om potpuno isto funkcionese u oba slucaja.
    Dalicemo staviti access point ili wireless karticu zavisi samo od toga koliko je nas racunar fizicki udaljen od nase antene.
    Ne zavisi od toga koliko je AP ISP-a ili AP neke lokalne mreze udaljen od nas !

Objasnjenje>
    Ukoliko se nasa tacka konektovanja na ISP-a nalazi na vrhu zgrade  (od 7 spratova gde i moramo montirati antenu)
    a racunar se nalazi u prizemlju, mi ne mozemo to odraditi sa wireless karticom, kablom i antenom.
    Jer bi onda kabal od antene do racunara bio predugacak, tako da bi se sve ono sto smo uhvatili na anteni izgubilo na duzini kabla.
    Tu bi pomogao access point na koga bi bila nakacena antena kablom od 6 metara (sto kraci to bolje).
    A od access pointa do racunara ( u mreznu kartu) utp kabal koji moze ici i do 70 metara.
    Kabal od antene do access pointa ili od antene do wireless kartice nemojte stavljati preko 6 metara.
    Takodje vam treba izvor elektricnog napajanja na mestu gde ce se nalaziti access point.
    Postoje POE (Power Over Ethernet) utp kablovi, koji kroz utp kabal propustaju i struju za access point.

U slucaju da je vas racunar udaljen od tacke konektovanja ( antene na nasoj strani) na ISP-a manje od 6 metara.
    Tu mozete odraditi sa wireless karticom antenom i kablom .
     U zavisnosti od jacine signala pokusajte i bez externe antene, samo nakacite antenicu kaja je dosla sa wireless karticom.
     Takodje postoje i USB wireless adapteri, nalik flash memoriji.
     Primeri koji su napisani u predhodna dva reda su uglavnom za kucnu ili kancekarisku bezucnu mrezu.
[b]

Sta trebamo znati pre pocetka instaliranja opreme za konektovanje na wireless signal.[/b]

Proveriti dali imamo opticka vidljivost sa AP-eom ISP-a ukoliko je udaljen od tacke koriscenja preko 100 metara.
    Laptopom izmeriti signal ( sa tacke gde ce biti antena ) , i pokusati nakaciti se na signal.
    Proveriti sa ISP-om jacinu signala ( dati mu mac wireless kartice na laptopu).
    Potraziti od ISP-a test nalog kako bi proverili funkcionalnost rada interneta.
Ako sam te ja dobro razumeo, to sto ti hoces nije moguce-tako. Potpuno druga, dodatna oprema ti je potrebna sto je lepo napisano i objasnjeno u textu koji si sam prilozio  Smile (to sto ti od opreme imas, to je za indoor konekciju)

@nabijac
Hvala lerr.A da li je teoretski moguce da imam i kabl i wireless pa da se saltam koju konekciju zelim???

Preko rutera je to moguce-prakticno (teoretski je sve moguce  Smile)
« Poslednja izmena: 19. Jan 2010, 20:07:06 od Bazuka Jo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Фирма 1989

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 46
Zastava Нови Сад
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung I5500 Corby
Pozdrav...

Ovako imam windows 7 , i zanima me posto imam adsl i kupio sam wifi router tako da bi mogao da delim net po celoj kuci ...
E sada zanima me da li bi ja mogao kada se neko prikaci na moj wifi , da mu ogranicim npr odlazenje na neke sajtove, protok, da kada se konektuje pokaze neku stranicu za login na wifi, ili tako nesto Smiley ???

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 118 119 121 122 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 16:21:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.