Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 09:14:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 606557 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia n73
Ako moze da radi u klijent modu onda mozesh da ga koristish i verovatno je jachi od tvoje kartice u laptopu.

Kako da ga stavim u klijet mode ? Tek sam sad naso ruter, a nemam pojma kako se koristi
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

If I ever hurt you your revenge will be so sweet..

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 4432
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Samsung D900
Ako neko zna neka mi prevede ukratko sta sve ovo znači, u pitanju je najjeftiniji bežični ruter ali ne znam šta znači većina karakteristika

Wireless-G-ruter-D-LINK-DI-524-sa-4-portnim-svicem-10-100

Ovaj uredjaj je naročito pogodan za organizaciju kućnih mreža i deljenje DSL ili kablovske internet veze.

Odlikuje ga solidna brzina, visoka pouzdanost, jednostavna konfiguracija. Poseduje namenske konektore za povezivanje sa DSL/cable uredjaja.

* IEEE 802.11b/g standard
    * Bezbednost: 64-/128-bitni WEP (TKIP, MIC, IV ekspanzija, "Shared Key" autorizacija), WPA (Wi-Fi Protected Access)
    * Protokoli: VPN pass trough, PPTP, L2TP, IPSec
    * WEB bazirani menadžment
    * Firewall NAT (Network Address Translation) sa VPN Pass-through protokolom, sigurnosno blokiranje domena
    * Domet: 100m u zatvorenom prostoru, 400 na otovorenom u idealnim uslovima
    * Dimenzije: 142 x 109 x 31 mm
IP sačuvana
social share
...but I'm a supergirl, and supergirls don't cry...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Desire
posedujem ruter hg510 (telekom) i skoro sam uzeo wireless ruter tl-wr542g. na hg510 na lan4 port spojen je desktop pc, a na lan1 tl-wr542g pa na njega preko wireless-a laptop.
e sad, ja sam uradio podesavanja, kao sto je napisano u tutorijalu na prvoj strani, laptop vidi mrezu mog rutera i konektuje se na nju, ali nece da radi. i tako sam ja cackao i cackao i svasta nesto menjao, promenio sam ip tl-wr542, tako je proizvodjac preporucio i odjednom je to pocelo da radi.
kada sam ugasio desktop i hg510 ruter i kasnije sve to popalio, net nije hteo da radi. ni desktop nije mogao da se konektuje na net ni laptop, a interneta ima. cackao sam nesto na laptopu u control panel-u ono oko podesavanja wireless mreze i wireless je proradio i sad on radi, a desktop nista. na kraju sam morao par puta da palim i da gasim hg510 i da restartujem komp kako bi net proradio na desktop-u.
postoji tu jos jedan problem, ja ne mogu da se konektujem na podesavanja tl-wr542g ne prihvata mi ni user ni pass, da li cu ja vratiti na admin user i pass ako resetujem ruter na ono malo dugme?
ako moze neko postupno da mi objasni kako da ispovezujem sve to i da mi to sljaka bez problema? da kad ugasim hg510 i ponovo ga upalim da se sve aktivira kako treba, bez ikakvih podesavanja i zaebancija.

nadam se da sam barem malo bio jasan i da sam uspeo da izlozim svoj problem kako treba.
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Ako moze da radi u klijent modu onda mozesh da ga koristish i verovatno je jachi od tvoje kartice u laptopu.

Kako da ga stavim u klijet mode ? Tek sam sad naso ruter, a nemam pojma kako se koristi
Pogledaj u tutorijalu koji si dobio na cd-u.
Obicno pise Ap mode / Wireless client mode.

posedujem ruter hg510 (telekom) i skoro sam uzeo wireless ruter tl-wr542g. na hg510 na lan4 port spojen je desktop pc, a na lan1 tl-wr542g pa na njega preko wireless-a laptop.
e sad, ja sam uradio podesavanja, kao sto je napisano u tutorijalu na prvoj strani, laptop vidi mrezu mog rutera i konektuje se na nju, ali nece da radi. i tako sam ja cackao i cackao i svasta nesto menjao, promenio sam ip tl-wr542, tako je proizvodjac preporucio i odjednom je to pocelo da radi.
kada sam ugasio desktop i hg510 ruter i kasnije sve to popalio, net nije hteo da radi. ni desktop nije mogao da se konektuje na net ni laptop, a interneta ima. cackao sam nesto na laptopu u control panel-u ono oko podesavanja wireless mreze i wireless je proradio i sad on radi, a desktop nista. na kraju sam morao par puta da palim i da gasim hg510 i da restartujem komp kako bi net proradio na desktop-u.
postoji tu jos jedan problem, ja ne mogu da se konektujem na podesavanja tl-wr542g ne prihvata mi ni user ni pass, da li cu ja vratiti na admin user i pass ako resetujem ruter na ono malo dugme?
ako moze neko postupno da mi objasni kako da ispovezujem sve to i da mi to sljaka bez problema? da kad ugasim hg510 i ponovo ga upalim da se sve aktivira kako treba, bez ikakvih podesavanja i zaebancija.

nadam se da sam barem malo bio jasan i da sam uspeo da izlozim svoj problem kako treba.

... ovako treba biti povezano.

Adsl ruter dodeljuje ip adrese svojim klientima ( tako je namesteno kada dobijes ruter od provajdera).
Desktop racunar spoji na Lan 4 i njegovu mreznu kartu namesti na automatic. Tp-Link sa WAN-a ! spoji na lan 1 adsl rutera. Takodje je i tp-link po difoltu namesten da primi ip adresu. Ali moras promeniti ip adrsu tp-link rutera u 192.168.10.10.. To je pod network pa lan.

Pre svega ovoga resetuj TP-link na difolt podesavanja, pa ga setuj kako sam napisao. Vratice se euser i pass admin.

Ako gasis adsl ruter, prilikom paljenja treba proci izvesno vreme dok se on nakaci na provajdera + da dodeli ip adrese svojim klijentima... sacekaj par minuta dok internet proradi.
« Poslednja izmena: 25. Sep 2009, 19:51:16 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia n73
Evo izvoli. Slikao sam gde se to podesava. Ne znam da li si razumeo ja pokusavam da se pomocu ovog rutrera konektujem na wireless preko laptopa, jer valjda mogu da primim jaci signal preko rutera nego preko vec ugradjenog wirelessa na laptopu

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled.jpg
(102.85 KB, 1024x768)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Desire

Pogledaj u tutorijalu koji si dobio na cd-u.
Obicno pise Ap mode / Wireless client mode.

... ovako treba biti povezano.

Adsl ruter dodeljuje ip adrese svojim klientima ( tako je namesteno kada dobijes ruter od provajdera).
Desktop racunar spoji na Lan 4 i njegovu mreznu kartu namesti na automatic. Tp-Link sa WAN-a ! spoji na lan 1 adsl rutera. Takodje je i tp-link po difoltu namesten da primi ip adresu. Ali moras promeniti ip adrsu tp-link rutera u 192.168.10.10.. To je pod network pa lan.

Pre svega ovoga resetuj TP-link na difolt podesavanja, pa ga setuj kako sam napisao. Vratice se euser i pass admin.

Ako gasis adsl ruter, prilikom paljenja treba proci izvesno vreme dok se on nakaci na provajdera + da dodeli ip adrese svojim klijentima... sacekaj par minuta dok internet proradi.

e hvala ti puno!! sad saljaka!! e sad da te pitam za zastitu, ja sam stavio da mi filtrira po mac adresi, ukljucio wpa i stavio tamo neku sifru. da li je to dovoljno cisto da se zastitim da mi neko ne krade net sa strane?
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0

Citat
e hvala ti puno!! sad saljaka!! e sad da te pitam za zastitu, ja sam stavio da mi filtrira po mac adresi, ukljucio wpa i stavio tamo neku sifru. da li je to dovoljno cisto da se zastitim da mi neko ne krade net sa strane?
E pa sad... i predovoljno je.  Smile  
Citat
Evo izvoli. Slikao sam gde se to podesava. Ne znam da li si razumeo ja pokusavam da se pomocu ovog rutrera konektujem na wireless preko laptopa, jer valjda mogu da primim jaci signal preko rutera nego preko vec ugradjenog wirelessa na
Sta jos nudi po AP only[b][/b] ?
« Poslednja izmena: 26. Sep 2009, 21:07:20 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia n73
AP only ,WDS only i Hybrid
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 8.0
Moja greska, nisam pazljivo citao postove.
« Poslednja izmena: 27. Sep 2009, 17:52:21 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 186
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Nokia n73
Sta znaci da bude u rangu ? mnogo sam glup
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 107 108 110 111 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 09:14:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.361 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.