Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 18:04:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 606859 puta)
Svedok stvaranja istorije

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6630, valjda
Moze... mada ne bi bilo loshe da dobacish kablom do drugog rutera na spratu.
Dalje to shto hocesh da uradish zove se WDS (wireless distribution system), ne znam da li taj model koji imash podrzava (mrzi me da googlujem) ali ima tp linkova koji to podrzavaju. uglavnom trebaju ti dva tp linka koji podrzavaju WDS, setujesh ih da budu u WDS modu i to bi trebalo da proradi iz prve.... Mada uvek mozesh da kupish i vecu antenu... Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2009, 18:11:34 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 122
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Samsung U600
a matori,ruzno mi je da nabijam neke antene Smiley ima wds,nisam znao sta to znaci Smiley sad znam! Smile ima taj moj to,a reci mi,recimo,imam sanse na dobacim kablom od adsl rutera huanwei do tog drugog rutera imam cevi kroz zid,i kada bi ga nakacio na LAN2 adsl rutera huanwei jel bi to bilo ok? mislim bitno mi je isto i da se vidimo svi u mrezi,kao i da imamo svi pristup ka netu.ili odakle da kablom idem?
znaci kada na njima podesim wds na jendom i drugom,oni ce se prepoznati i raidce upareno...na ovom mom je sada static IP? sta bi trebalo da stavim na ovom sledecem?
Hvala ti puno,ako pomogne kako da te castim Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
UNIX
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6630, valjda
Kad namestish WDS oni rade kao jedan. Tj prenos podataka izmedju njih se odvija wireless. Tj bandwith koji ti omogucava jedan ruter se smanjuje jer ujedno njega koristi za medjusobnu komunikaciju. Sad ako imash jedan ili dva pa i tri laptopa sa tim kucnim uredjajuma mozesh bez problema da koristish wds. Ipak je internet dosta slabiji od linka koji ti imash prema ruterima. A shto se tiche vece antene, ima ih jako lepih (koliko god antena moze da bude lepa) A mozesh i da pazarish TP-Link koji nosi oznaku eXtended range. On u sebi ima atheros wireless chip i moze da prodje kroz dve ploche (opet zavisi koliko su debele i koliko ima armature) Mada mislim da ti je bolje da pogledash i pazarish neki eXtended range. Naravno antena ti je najjeftinija opcija (oko 1000 din) Kod WDS-a nema veze da li je static ili dinamic IP oni to rade na fizichkom nivou, tj preko mac adresa, naravno jedan je uvek master a drugi slave Smile
« Poslednja izmena: 03. Jul 2009, 18:52:31 od lerr »
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 122
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Samsung U600
ok mnogo mi je jasnije oko wds-a.ovaj moj sto ja imam je extended range tl-wr543g,dobaci on,ali je jako slab signal,ono 1-2 crte a to je slabo do zla boga...mora to bolje,jer kad saljem neki fajl unutar mreze jedva ga posalje Smiley a o netu da i ne pricam.
e izvini sto te samo gnjavim,nisi mi rekao kako bi mogao kablovski sa utp da ih povezem,rekao si da je tako najverovatnije bolje...da ne rade na wds.
malo mi je teze izvesti da ide iz ovog postojeceg rutera tp link,lakse mi je da izlazi iz adsl rutera,da li je tako moguce da se lepo upare.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6630, valjda
Pa moze iz adsl rutera, verovatno onda ne mozesh da ih nagovorish da rade ko WDS a mozda i mozesh nisam se mnogo zabavljao sa tom kucnom elektronikom. Pa razvuchesh kabl kao i za ovaj koji imash trenutno. Sve ostalo apsolutno ista podeshavanja... samo se razlikuje IP adresa tog drugog uredjaja i SSID na wireless-u. Samo bi morao kad menjash prostoriju da menjash i wireless mrezu na laptopu.
« Poslednja izmena: 04. Jul 2009, 12:27:23 od lerr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 122
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Samsung U600
U potpunosti mi je jasno Smiley) hvala puno Smiley)))
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia 6630, valjda
 Smile shta mi teshko da odgovorim ako znam  Smile a boga mu ponekad i kad nemam pojima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Tp-link 543g u sebi ima i Wireless Transmit Power (MAX).
Po difoltu je na minimum.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 122
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
mob
Samsung U600
hm,pa jbg i ne mogu da nadjem tu opciju u meniju..pogledacu jos,mada sam vec uzeo drugi ruter.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 145
OS
Windows 7
Browser
Safari 2.0.172.33
mob
HTC HD2, Nokia E72
Jedno pitanje, na brzaka  Smile
Rodjak i ja smo nakaceni na moj wireless router sa dd-wrtom, pa me interesuje da li postoji neki program koji ce ooguciti remote desktop connection preko wifi mreze, znaci da ne ide preko interneta i ako postoji, sta bih morao podesiti da to radi?
Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Avg 2025, 18:04:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.