Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 15:59:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 606600 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Moje pitanje je sledece kako da ukombinujem ova dva rutera jedan ADSL i jedan wirelles (Huawei HG 510G  i TP-Link WR340G) da li je to uopšte moguće.Da li treba da mi adsl ruter ima osnovnu adresu 192.168.1.1 a tp link na primer 192.168.1.2 ili obrnuto znaci koji ruter treba da ima nizi broj na kraju i koji
Nije bitno koji uredjaj ima koju ip adresu. Bitno je da nema 2 iste ip adrese u mrezi.

Moze to sto si napisao,
a mozes i ovako : adsl 192.168.1.1 a tp-link 23.23.23.23   Smile
Bitno je da tebi bude lako radi prepoznavanja i setovanja.. U ovom slucaju mozes proistupiti adsl ruteru.
« Poslednja izmena: 12. Jun 2009, 21:12:20 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia N86 8MP
Ja sam ih podesio ovako ADSL 192.168.1.1 a TP Link na  192.168.1.2 e sada da li ja još ne što treba da uradim jer nemogu da pristupim ADSL ruteru kad je cezan preko wirelles rutera nego samo kad je vezan direktno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ja sam ih podesio ovako ADSL 192.168.1.1 a TP Link na  192.168.1.2 e sada da li ja još ne što treba da uradim jer nemogu da pristupim ADSL ruteru kad je cezan preko wirelles rutera nego samo kad je vezan direktno
Posto je vezan preko wan-a na tp-link-u ( inace ne moze da se pristupi na taj nacin ) nece moci.

Ovako ce moci ali nije logicno da mreza na taj nacin bude setovana.

Adsl ruter spojis na tp-link u lan 1 ,  na tp-link-u namestis desable dhcp za lan.

U ovom slucaju tp-link radi kao lan/w-lan svic. Adsl ruter ce biti glavni dhcp server.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia N86 8MP
Ok hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6630, valjda
Pitao chovek vec i ja bio nacrtao sliku za ovo a neko lockovao temu... Smile
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 277
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia N86 8MP
e da hvla i tebi puno ali malo nsiam bas razumeo sliku da li se tekst koji se nalazi ispod slike odnosi na ADSL ruter ili TP link ruter
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6630, valjda
TP link...
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Pitao chovek vec i ja bio nacrtao sliku za ovo a neko lockovao temu... Smile
Predlozite ~ Pitajte ~ Prijavite gresku
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 72
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Citat
Planiram da kupim novi racunar, pa bi da podelim internet(ADSL) vezu izmedju njih.
Sada od provajdera imam neki modem, koji bi on zamenio nekim novijim.
Moja pitanja:
Sta moram da imam za Wireless povezivanje, a sta ako necu wireless tj. ako cu preko kabla(bilo bi nekih 15m kabla).
Da li mi trebaju neke mrezne karte(stvarno se ne razumem, pa sam mozda sad lupio nesto)?
Koliko kostaju najjeftinije, a vise manje pouzdane kombinacije za obe opcije? Preporucite neke.
Bitno mi je da veza uvek postoji u oba racunara, ne zavisno da li je neki ukljucen ili iskljucen.
Kod wireless-a me jos zanima, da li je moguce da ako neko ima slicnu opremu u zgradi moci da mi "krade" internet?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia E 50
moje pitanje je sledece:
Kod kuce imam adsl internet sa stabdardnim telekomovim modemom koji je radio i radi bez problema, kako wireless tako i preko LAN-a, a koristili smo ga ja i moj burazer
Međutim sada sam se preselio u novu kuću u istom dvorištu, a modem je ostao gde jeste. Pošto je nova kuća u pitanju, bilo mi je bez veze da razvlačim kablove pa sam kupio wireless karticu za moj komp i to Tp - link TL-WN350GD. Koristeći standardnu fabričku antenicu na kartici uspeo sam da ostvarim relativno dobru konekciju sa modemom, ali uz pomeranje kućišta kompa na mesto u sobi koje mi nikako ne odgovara.
Jačina signala je uvek na LOW, ali net piči relativno dobro uz povremeno retko  pucanje veze. Kad vratim kućiše na prvobitno mesto, koje je inače pola metra na desno,  signal se izgubi. S obzirom na to za šta meni treba net, i ovakav kvalitet veze bi mi odgovarao,ali kućište moram da pomerim odavde. Očigledno je da mi fali vrlo malo, ali dovoljno da me zeza i nervira . Imače razdaljina između modema i kompa je nekih 25 - 30 metara najviše
Pitanje je  Šta sad?
Da li mogu običnim UTP kablom sa odgovarajućim konektorima jednostavno produžiti antenu za pola metra?
Ili neko od vas ima neku bolju ideju, osim kupovanja posebne spoljne antene?
Možda skarabudžiti neku kantenu u domaćoj radinosti?
Pozdrav i hvala unapred!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 97 98 100 101 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 15:59:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.