Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 20:32:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 86 87 89 90 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 606629 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pozdrav, imam jedan problem. Pokusao sam da umrezim dva racunara i lap top sa ruterom i adsl modemom. Ruter je tp-link tl-w542g a adsl modem je stari huawei uzet od telekoma sa usb i mreznim prikljuckom. Sve sam pokusao po uputstvima za setovanje ali nisam uspeo. Moze li neko da mi objasni proceduru korak po korak kako uspesno da konfigurisem mrezu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Gemini
Pol
Poruke 103
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Posto koritim Wireless internet i hocu da umrezim racunar i laptop hteo sam da uradim sledece. Pvezao sam ruter TL-WR340G i access point koji sam dobio od provajdera i to ovako. Kabl koji ide od antene sam prikacio na access point iz aces pointa sam mreznim kablom spojio TL-WR340G i to u WAN, a posto ima 4 lana iz jednog sam spoveo kabl u racunar. Kad sam sve spojio nisam mogo da udjem na internet, pa bih vas molo da mi objasnite gde gresim i gde kucam IP adresu.  Provajder trazi odgovarajuci mac adresu i na osnovu toga dodeljuje IP sto sam i prijavio tj. prijavio sam mac adresu access pointa posto preko  njega idem na net. I treba mi neki program koji bi merio jacinu signala na access pointu posto nikako ne mogu da vidim koliki mi je signal
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
sorry.
tplink td-8810b je adsl ruter koji sam dobio od provajdera.

zelim da napravim kucnu wifi mrezu kako bih koristio internet i na drugim uredjajima u stanu (tel, laptop). Za te potrebe sam kupio onaj dlink wifi ruter wbr-1310 i to nikako sad ne mogu da namestim da radi u mrezi.
Adsl i wifi ruter spoji lan kablom i to iz adsl rutera lan1 porta u wifi ruter wan port. Wifi ruter za lan namesti 192.168.2.1 i  za wan namesti dinamic ip adress.
Citat
Pozdrav, imam jedan problemcic oko umrezavanja laptopa. Situacija je sljedeca, na tavanu u sklopu drugog stana je postavljen AP i grid antena, napajanje ide preko POE-a iz dnevne sobe tog stana, taj ap je postavljen ranije u tom stanu i nemam mu pristup, jer ne znam username i pass, a ne zna ni gazda stana Smiley vidim samo da mu je dodijeljena fiksna ip adresa 192.168.1.1, na njega je spojen komp sa automatskim postavkama na mreznoj karti, znaci DHCP mu odredjuje IP, e sada, ja sam na taj njihov AP postavio svoj Ovislink 5450, preko LAN prikljucka i postavio ga u AP mod, nastimao ga da bude DHCP klijent i ukljucio na njemu mac control, tu sam upisao mac adresu wlan-a od laptopa, da ogranicim da se samo sa svog laptopa mogu nakaciti na taj AP. Wlan kartica ima takodje auto postavke. U prizemlju, signal je ok, bez problema se nakacim na moj AP, medjutim konekcija ne prolazi, kaze invalid password, ne kontam zbog cega jer je takva ista PPPOE konekcija nastimana i na kompu gore i on se bez problema konektuje, dalje me brine sto mi kad se nakacim na taj ap preko laptopa ping prema AP-u na tavanu nekada prolazi, a nekada ne, dobijem timeout. Zanima me gdje sam zeznuo sa postavkama, treba li mozda klonirati negdje neku mac adresu ili mozda podijeliti svima staticke ip adrese i nastimati nameserwer i gateway 192.168.1.1? I jos jedno pitanje, sto se sigurnosti mreze tice, da li mi je taj mac control dovoljan ili da ubacim i neki pass?
Po logici stvari bi tvoj racunar bezicno nakacen na tvoj AP trebao da preko istog dobije prosledjenu ip adresu sa Ap-a  koji se nalazi kod komsijena krovu . 

Citat
Pozdrav, imam jedan problem. Pokusao sam da umrezim dva racunara i lap top sa ruterom i adsl modemom. Ruter je tp-link tl-w542g a adsl modem je stari huawei uzet od telekoma sa usb i mreznim prikljuckom. Sve sam pokusao po uputstvima za setovanje ali nisam uspeo. Moze li neko da mi objasni proceduru korak po korak kako uspesno da konfigurisem mrezu.
Promeni lan ip adresu na tp-link tl-w542g ruteru  u 192.168.2.1.

Citat
Posto koritim Wireless internet i hocu da umrezim racunar i laptop hteo sam da uradim sledece. Pvezao sam ruter TL-WR340G i access point koji sam dobio od provajdera i to ovako. Kabl koji ide od antene sam prikacio na access point iz aces pointa sam mreznim kablom spojio TL-WR340G i to u WAN, a posto ima 4 lana iz jednog sam spoveo kabl u racunar. Kad sam sve spojio nisam mogo da udjem na internet, pa bih vas molo da mi objasnite gde gresim i gde kucam IP adresu.  Provajder trazi odgovarajuci mac adresu i na osnovu toga dodeljuje IP sto sam i prijavio tj. prijavio sam mac adresu access pointa posto preko  njega idem na net. I treba mi neki program koji bi merio jacinu signala na access pointu posto nikako ne mogu da vidim koliki mi je signal
Provajder i dalje vidi mac adresu access pointa bez obzira sto je sada iza access pointa ruter.
Uloguj se u ruter i za wan namesti dinamic ip adres. Kada to namestis, vrati se na statusnu stranicu i klikni na tab renew ip address nakon toga bi ruter trebao dobiti ip dresu .

« Poslednja izmena: 14. Mar 2009, 23:26:21 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Hvala OKNO resio si mi veliki problem poz. . .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Uplatio sam telenor prepaid internet. Posto imam mobilni koji ima wlan, kao i mogucnost da od njega napravim hot spot, odn. AP, uspeo sam da ga povezem preko wi fi usb adaptera bezicno sa kompjuterom i radi, mada je veza nestabilna i desava se da pukne. Koristim joiku spot light za pravljenje hot spota od telefona.
Zanima me da li treba da podesavam parametre konekcije na kompu(ip, dns...), proxy server i dr. Da li bih time dobio stabilniju vezu?
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 29
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Samsung Galaxy S4
Pozdrav svima, upravo sam se pentrao na krov i laptopom mjerio kvalitet signala (uputa sa prve strane ove teme).   Imam tri, cetiri pristupne tacke, od kojih jedan (semtel - zona) ima dvije crtice i fair signal, a ostali po jednu crticu i poor signal.   Dali to znaci da trebam odustati od pokusaja prikljucka na wireless internet.   Ili bi pomogla kakva superantena.   thanks in advance
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Pozdrav svima, upravo sam se pentrao na krov i laptopom mjerio kvalitet signala (uputa sa prve strane ove teme).   Imam tri, cetiri pristupne tacke, od kojih jedan (semtel - zona) ima dvije crtice i fair signal, a ostali po jednu crticu i poor signal.   Dali to znaci da trebam odustati od pokusaja prikljucka na wireless internet.   Ili bi pomogla kakva superantena.   thanks in advance
Sa odgovarajucom antenom ces svakako dobiti na jacini signala.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Samsung Galaxy S4
Hvala na brzom odgovoru, hoce li sljakati ovakva antena sa routerom wrt54g-tm i dd-wrt v24 sp2 firmware-om. btw, dali je neko probao repeater wireless mode, radi li kako treba ili da se na router konektujem preko LAN-a. Ili da jos sa antenom kupim AP i ustekam ga u router, a njega koristim za wireless konekciju laptopa (i telefona). A najvaznije od svega je da ne zavrsim u biserima PC klinike, a kako sam krenuo,... POZZ

PS. koliko kosta ovakva antena
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Hvala na brzom odgovoru, hoce li sljakati ovakva antena sa routerom wrt54g-tm i dd-wrt v24 sp2 firmware-om. btw, dali je neko probao repeater wireless mode, radi li kako treba ili da se na router konektujem preko LAN-a. Ili da jos sa antenom kupim AP i ustekam ga u router, a njega koristim za wireless konekciju laptopa (i telefona). A najvaznije od svega je da ne zavrsim u biserima PC klinike, a kako sam krenuo,... POZZ

PS. koliko kosta ovakva antena
Treba ti, antena, cabal za antenu, access point, lan kabal, wireless ruter.

Sve zajedno kosta oko 150-170 eura.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Samsung Galaxy S4
Nismo se najbolje razumjeli, ja vec imam router koji sam gore naveo (linksys wrt54g-tm), on moze raditi kao klijent (kao wireless ruter vec radi u kucnoj mrezi sa dva laptopa), moze se prikljuciti i vanjska antena, neznam samo kakav je on kad radi kao klijent (cuo sam da uredjaj koji je samo AP ima puno bolji prijem). A ima i taj repeater wireless mode, koji zvuci zanimljivo. Btw. ja cu to ionako sve isprobati, samo ako neko vec ima neko iskustvo, svaka smjernica je dobro dosla. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 86 87 89 90 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 20:32:20
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.