Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 22:55:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 606645 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
promenjena je adresa u 192.168.2.1 i namesteno da mi se ip dodeljuje automatski ali opet ne mogu pristupiti internetu kada spojim modem, ruter i racunar

da ne pisem novu poruku dodacu na ovoj. elem,

promenio sam IP na 192.168.0.15 i proradilo je nakon restartovanja rutera i modema, sem toga i wireless radi bez problema
Razlika izmedju 192.168.2.1  ip adrese i 192.168.0.15 ip adrese u tvojoj mrezi ne postoji.

Strpljenje je covekova vrlina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat
promenjena je adresa u 192.168.2.1 i namesteno da mi se ip dodeljuje automatski ali opet ne mogu pristupiti internetu kada spojim modem, ruter i racunar

da ne pisem novu poruku dodacu na ovoj. elem,

promenio sam IP na 192.168.0.15 i proradilo je nakon restartovanja rutera i modema, sem toga i wireless radi bez problema
Razlika izmedju 192.168.2.1  ip adrese i 192.168.0.15 ip adrese u tvojoj mrezi ne postoji.

Strpljenje je covekova vrlina.

verovatno nema razlike izmedju ta dva IP broja, ali sve sam isto uradio sa prvim i sa drugim i restartovao i modem i ruter i cekao, cekao, ali tek drugi put je sve proradilo.
elem, hvala Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC Touch PRO
ok treba mi pomoc, jer cu da razbijem ovaj wifi ruter...
naime, u pitnaju je tp-link td-8810b adls ruter koji povezan sa kompom (podignuta Vista) radi normalno.
Adresa je 192.168.1.1

Kupih D-link wbr-1310 wifi ruter. Posto automatsko povezivanje nije uspelo (pri kraju instalacije je prijavljivao internal error)
Adresa po defaultu je 192.168.0.1

E sad, do sada sam menjao i adresu wifi rutera na 192.168.1.12 nije dalo rezultata.

Ono sto sam primetio kada sam se igrao sa podesavanjima wifi mreze:
Ikao sam ubacio sve parametre od provajdera (dns, user, pass, automatic ip, pppoe) kada pokusam da se povezem sa drugog wifi uredjaja, on se poveze ali ne mrda dalje.
kada se poveze wifi i adsl ruter, mogu da pristupim adresi za parametre wifi, ali ne mogu da se povezem na adresu apramatara adsl rutera (znaci ne radi ni network settings)

naravno da je otvorena mreza, sa enkripcijom cu da se se pozabavim u sledecoj lekciji.. Smiley

pomagajte ako boga znate Smiley vrrrrllo sam ocajan...

Poz, A
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Pozdrav svima.
Prvi put pisem, jer imam veliki problem, pa se nadam da cete mi pomoci.  Kupila sam na preporuku wireless ruter TP Link W8910GB, sve povezala i konfigurisala, i prilikom reboot-ovanja rutera, zasvetli adsl lampica, pa stane, opet zasvetili i na kraju se totalno ugasi.  Posto imam sezam adsl, zvala sam podrsku, zajedno konfigurisali opet, i nista, kazu da su mi prodali pogresan modem za ISND liniju.  Drugi kazu da je ruter bas za to, jer sam htela da umrezim desktop i laptop racunar.  Ne znam vise sta da radim, pa ako neko ima neku ideju, hvala unapred :)

Marija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Citat
ok treba mi pomoc, jer cu da razbijem ovaj wifi ruter...
naime, u pitnaju je tp-link td-8810b adls ruter koji povezan sa kompom (podignuta Vista) radi normalno.
Adresa je 192.168.1.1

Kupih D-link wbr-1310 wifi ruter. Posto automatsko povezivanje nije uspelo (pri kraju instalacije je prijavljivao internal error)
Adresa po defaultu je 192.168.0.1

E sad, do sada sam menjao i adresu wifi rutera na 192.168.1.12 nije dalo rezultata.

Ono sto sam primetio kada sam se igrao sa podesavanjima wifi mreze:
Ikao sam ubacio sve parametre od provajdera (dns, user, pass, automatic ip, pppoe) kada pokusam da se povezem sa drugog wifi uredjaja, on se poveze ali ne mrda dalje.
kada se poveze wifi i adsl ruter, mogu da pristupim adresi za parametre wifi, ali ne mogu da se povezem na adresu apramatara adsl rutera (znaci ne radi ni network settings)

naravno da je otvorena mreza, sa enkripcijom cu da se se pozabavim u sledecoj lekciji.. Smiley

pomagajte ako boga znate Smiley vrrrrllo sam ocajan...

Poz, A
Nisam te bas najbolje razumeo.
Kazi sta imas od opreme, koju internet konekciju i sta zapravo hoces da namestis.

Pozdrav svima.
Prvi put pisem, jer imam veliki problem, pa se nadam da cete mi pomoci.  Kupila sam na preporuku wireless ruter TP Link W8910GB, sve povezala i konfigurisala, i prilikom reboot-ovanja rutera, zasvetli adsl lampica, pa stane, opet zasvetili i na kraju se totalno ugasi.  Posto imam sezam adsl, zvala sam podrsku, zajedno konfigurisali opet, i nista, kazu da su mi prodali pogresan modem za ISND liniju.  Drugi kazu da je ruter bas za to, jer sam htela da umrezim desktop i laptop racunar.  Ne znam vise sta da radim, pa ako neko ima neku ideju, hvala unapred Smiley

Marija

Edit : Koliko vidim TP Link W8910GB je adsl wireless ruter a ne wireless ruter.
Ako je tako telefonski kabal ukljuci direktno u njega, podesi PPPoE konekciju u samom tom ruteru i to bi trebalo da je to.
« Poslednja izmena: 09. Mar 2009, 23:03:15 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Uh, jeste to je adsl wireless ruter, izvinjavam se.  Nema WAN port.  Probala sam, direktno liniju bez splitera ubacila u line port, i ethernet kablom spojila desktop racunar sa ruterom, ubacivsi ethernet kabl u jedan od 4 porta.  Nece da radi, i dalje svetli lampica pa se ugasi. . . .  Probala i sa promenom IP adrese, predhodni savet - nece da radi.  Laptop cu kasnije povezivati wireless, a za sad samo desktop sa ruterom preko etherneta.
Isto to uradila i sa spliterom, jedan ide u telefon, drugi u ruter - ni tako nece.
Mozda da ga bacim.
Hvala na dosadasnjoj pomoci Smiley

Zamenicu ruter, izgleda da su mi uvalili anex B, za ISDN vezu. Uzecu tp link w8920 sa anex A, pa se nadam da necu imati problema.
Hvala puno. Pozzz
« Poslednja izmena: 10. Mar 2009, 13:04:48 od frca »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC Touch PRO
Citat
Nisam te bas najbolje razumeo.
Kazi sta imas od opreme, koju internet konekciju i sta zapravo hoces da namestis.
Citat

sorry.
tplink td-8810b je adsl ruter koji sam dobio od provajdera.

zelim da napravim kucnu wifi mrezu kako bih koristio internet i na drugim uredjajima u stanu (tel, laptop). Za te potrebe sam kupio onaj dlink wifi ruter wbr-1310 i to nikako sad ne mogu da namestim da radi u mrezi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 438
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Alcatel ot991
Imam internu Wireless mrezu i adsl koji delim sa jos 6 drugara preko WL-5470AP (repetitor) i ne mogu da limitiram pojedince, ako neko zna kako to da uradim nek pomaze!
Unapred hvala!

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

untitled.JPG
(128.08 KB, 1280x1024)
untitled 1.JPG
(118.93 KB, 1280x1024)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
Pozdrav, imam jedan problemcic oko umrezavanja laptopa. Situacija je sljedeca, na tavanu u sklopu drugog stana je postavljen AP i grid antena, napajanje ide preko POE-a iz dnevne sobe tog stana, taj ap je postavljen ranije u tom stanu i nemam mu pristup, jer ne znam username i pass, a ne zna ni gazda stana Smiley vidim samo da mu je dodijeljena fiksna ip adresa 192.168.1.1, na njega je spojen komp sa automatskim postavkama na mreznoj karti, znaci DHCP mu odredjuje IP, e sada, ja sam na taj njihov AP postavio svoj Ovislink 5450, preko LAN prikljucka i postavio ga u AP mod, nastimao ga da bude DHCP klijent i ukljucio na njemu mac control, tu sam upisao mac adresu wlan-a od laptopa, da ogranicim da se samo sa svog laptopa mogu nakaciti na taj AP. Wlan kartica ima takodje auto postavke. U prizemlju, signal je ok, bez problema se nakacim na moj AP, medjutim konekcija ne prolazi, kaze invalid password, ne kontam zbog cega jer je takva ista PPPOE konekcija nastimana i na kompu gore i on se bez problema konektuje, dalje me brine sto mi kad se nakacim na taj ap preko laptopa ping prema AP-u na tavanu nekada prolazi, a nekada ne, dobijem timeout. Zanima me gdje sam zeznuo sa postavkama, treba li mozda klonirati negdje neku mac adresu ili mozda podijeliti svima staticke ip adrese i nastimati nameserwer i gateway 192.168.1.1? I jos jedno pitanje, sto se sigurnosti mreze tice, da li mi je taj mac control dovoljan ili da ubacim i neki pass?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 729
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple Iphone 4 ; B5702
Hocu da svoj router postavim da daje internet po MAC adresi i pokusao sam postaviti,ali mi ne ide bas,evo sliku u prilogu sta sam ja pokusavao,pa ko moze netko pomoci i napisati u cemu sam pogrjesio.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

jpg.jpg
(58.33 KB, 926x607)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 22:55:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.129 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.