Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 214611 puta)
Jet set burekdzija

Question everything.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 5329
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Kako da znam da li imam opticku vidljivost sa AP-om? Sigurno je da nemam opticku vidljivost sa baznom stanicom, a verovatno ni sa AP-om od drugih korisnika. Da li je opticka vidljivost neophodna?
IP sačuvana
social share
Deus ex machina.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia 6230i
Ako nemas nekog drugara ili koga vec ko vec koristi wireless onda ne mozes znati, jer bi trebao da postavis opremu i isprobas kakve signale hvatas...ILI...Da znas gde se nalaze AP od provajdera, mora da bude u krugu max 2-3 km od tebe...mozda i manje u gradskim sredinama...E sada, ako ne znas ko je provajder kod tebe u okolini, i ne znas nikog ko ima wireless u "komsiluku", jbg, sta da ti kazem onda...

P.S. Ne treba da imas vidljivost sa AP od drugih korisnika, vec sa "predajnikom", onde gde je postavljen, da li na nekoj zgradi koja je visoka u okolini, ili na nekom brdu, ili...sta znam gde sve moze da bude...

P.P.S. Ako nadjes ko je provajder u tvojoj okolini, idi kod njih i vidi nek dodju kod tebe i probaju da upucaju signal, i nek ti kazu koliko je oprema kod njih...U svakom slucaju, treba da znas da je wireless najskuplji vid interneta, tako da ne ocekuj da dobijes opremu za 50 eura...pogotovo ne ako imas slabiji signal...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Jedan dan, u svom srcu čuvaću za večnost ja...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 789
Zastava Krlovnice
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia N900
Imam problem sa wirellesom. Nakon nekog vremena izgubim konekciju i pojavi mi se ovo>

pokusavao sam ove stvari sto pise na microsoft-ovom sajtu al opet nista, moram da restartujem komp i onda radi ko nov(do odredjenog vremena)

Sta mi je ciniti ?
IP sačuvana
social share
The one and only *Zdravko Colic*
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

SRBIJA SRBIMA

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 177
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia e51
koji je najbolji wireles provajder za zemun?ako ja imam opremu za bezicni dal moram da placam ugradnju od oko 8000 din
IP sačuvana
social share
I da nam muske uzmete zivote,grobovi nasi borice se s vama!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia 
Besplatan internet u Beogradu - "ZoviMe" uvodi prvu "Motorola WiFi Mesh" mrežu u Srbiji

Kompanija "ZoviMe" omogućila je građanima Beograda da u narednih mesec dana isprobaju prvu "Motorola WiFi Mesh" mrežu u Srbiji. Besplatan internet će za sada biti dostupan u Beogradu na Terazijama i Trgu Nikole Pašića.

- Do juna će u centru Beograda biti postavljeno stotinak "Motorola MotoMeshDuo" baznih stanica, tako da će se površina pokrivena "WiFi" stalno povećavati. Na ovaj način, Beograd će postati prvi glavni grad na Balkanu sa ovom vrstom telekomunikacionog sistema – rekao je Zoran Marković, vlasnik kompanije "ZoviMe".

U toku je širenje mreže i u drugim gradovima Srbije, a iz kompanije su pozvali sve zainteresovane lokalne internet provajdere da se uključe u razvoj ovog sistema.

- Kompanija "ZoviMe" planira otvaranje kol centra koji bi zaposlio znatan broj osoba sa invaliditetom i time im omogućio da se uključe u svakodnevni život zajednice – objasnio je Zoran Marković.

Prednosti i koristi od uvođenja i primene ovakvog sistema su višestruke: neprekidan video-nadzor službi za javnu bezbednost grada i okoline, kao i lokalna kontrola i praćenje izabranih lokacija, kao što su škole i druge javne ustanove. Bežično umrežavanje svih javnih i državnih službi u internom i eksternom radnom okruženju, brzina i efikasnost u radu javnih i komunalnih službi, kao i njihova 24-časovna obaveštenost, široka pokrivenost bežičnim internetom i dostupnost civilnom stanovništvu, još su neke od prednosti ove tehnologije.

izvor: http://www.ekapija.com/website/sr/page/229309
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Over & out

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4706
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Nokia E51
Imam problem sa wirellesom. Nakon nekog vremena izgubim konekciju i pojavi mi se ovo>

pokusavao sam ove stvari sto pise na microsoft-ovom sajtu al opet nista, moram da restartujem komp i onda radi ko nov(do odredjenog vremena)

Sta mi je ciniti ?

Ovo što si pokazao je Windows-ov software za WL, a prilikom instalacije drajvera za
W-lan si sa karticom instalirao i aplikaciju za upravljanje Wi-Fi mrežama. Obično se,
ako je aktivan prikaže na taskbaru kod sata. Nađi ga i isključi. Možeš i da staviš
da je taj drugi program default pa nećeš raditi sa Windows-ovom aplikacijom.
IP sačuvana
social share
Happiness has 4 paws and a blue tongue

Daniel Alves da Silva
Ako ima Boga, teško da se zove drugačije.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Zdravo svima.Planiram da krenem sa bezicnim internetom,dosta mi je dial up-a,a adsl cu dobiti verovatno nikad,pa bih vam postavio par pitanja,onako laickih Smile
Pitao bih sta mi je potrebno od opreme.Ovako mi stoji situacija.Predajnik je daleko od mene nekih 400 metara,imam odlicnu opticku vidljivost sa njim,ne moze bolja da bude,izmedju mene i predajnika nema ni jednog veceg drveta ni zgrade koja bi ometala signal.Od kompjutera do antene bi mi bilo nekih max. 7 metara ali moze i manje da bude.Treba li mi jos nesto osim kartice,antene i utp kabla?
E sad koja bi mi antena trebala,kakva kartica?Preporucili su mi karticu tp-link i neku antenu od 24 decibela.
Koja bi antena bila adekvatna za mene jer vidim da ih ima raznoraznih?
Ne znam koji je provajder,jer covek kod kog sam se raspitivao nema pojma o bezicnom ili bar zna odprilike koliko i ja a to ce biti malo.Kod njega se samo uplacuje mesecno i nemaju nista od opreme.Znaci sam nabavljam opremu pa bih zamolio nekog ko se razume u te stvari da mi malo pojasni i odgovori na pitanja koja sam postavio.
Nadam se da nisam mnogo naporan.....
Hvala unapred svima
Znam da je verovatno bilo price o ovakvom ili slicnom slucaju na nekoj prethodnoj strani ali sa moji sadasnjim dial up-om bih to trazio danima i zato se ne ljutite sto sam ovoliko pisao i pitao
Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
Citat
Od kompjutera do antene bi mi bilo nekih max. 7 metara ali moze i manje da bude.Treba li mi jos nesto osim kartice,antene i utp kabla?
Treba ti coaxialni kabal umesto utp-a. Wireless karticu uzmi neku od 54 megabita. A koju to pogledaj koja najvise odgovara tvom hardveru.
Antena yagi od 2.4 je u redu.

A to kako ces zaznati kako do provajdera neznam ni sam. Ja bih tog coveka zamolio da pita svoje musterija koji takodje placaju kod njega..   Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Wireless coax cable..png
(102.08 KB, 457x302)
Yagi wireles antena 2.4..png
(102.85 KB, 568x280)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Apple iPhone 4
Nema potrebe bacati pare za antenu od 24dBi ako je udaljenost samo 400m... tu moze bilo koja antena da radi, a ove jace idu na udaljenost i do 20-30km bez problema Smiley

PCI wifi kartica je oko 20 EUR, antena sa kablom mislim da je oko 30 EUR i to je to, ostalo je do provajdera ali ipak proveri sa njim, jer znam slucaj da provajder zahteva od korisnika da ima AP, a ne wifi karticu da bi bio primljen na mrezu :0
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Hvala Vam drugari,pomogli ste mi dosta i bas sam Vam zahvalan.Sredicu nesto pa kad regulisem sve,javicu se da kazem kako sljaka.
veliki pozdrav i puno hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 75 76 78 79 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.093 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.