Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 214696 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 92
Zastava Požarevac
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
A kako bi bilo da prvo proveriš sa tim tvojim provajedrom, da ti oni ne daju besplatno potrebnu opremu na korišćenje. Ja dok sam bio na bežičnom, svu sam opremu dobio za dž. Pred novu godinu sam raskinuo ugovor i prešao na ADSL i samo su TP link tražili da vratim Smiley Još mi stoji na krovu antena i kabal.
IP sačuvana
social share
Bem mu gajde
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
imam tp link wa501g sa najnovijim firmwerom sa sajta proizvodjaca i zelju da ga smrskam cekicem jer ceo dan ne mogu da ga nakacim ni na jedan ap. tacnije imao sam 2-3 uspesna pokusaja (kacenja) ali vrlo brzo izgubi vezu i polse toga kao da je mrtav, odbija poslusnost ko mrtav konj. sa starim firmveorm jos je i gore bilo, sa njim nikad nisam uspeo da se nakacim bilo gde. imam planet 4033 na kojeg su nakacena 3 uredjaja i sljakaju 100% bez da stucnu ali ova prokletinja me dovodi do ludila.

imam wap psk tkip na 4033-jci i probao sam da skinem kljuc i probam bez zastite tada sam i uspeo 2 puta da se nakacim ali posle par minuta veza jednostavno crkne a sa kljucem nece ni da cuje (pravilno ubacim kljuc u tp linka).

sta da radim dal da ga razbijem ili da ga saljem na diskaveri da snime docu o njemu jer mi je prava enigma od uredjaja, potrosio sam silno vreme ali jednostavno sad sa ocajan heeeelp

note: taj tp link u AP modu mi je radi godinu dana kao svajcarski sat
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple iPhone 4
Imam dosta problema sa TP-LINKom 642G i to samo ako je na kompu instalirala Vista... a problem se manifestuje tako sto nakon nekog vremena AP odbija da dodeli IP adresu preko DHCP-a tom racunaru. Racunari koji imaju XP rade bez ikakvih problema. Zamenio sam uredjaj novim (istim) i isto se desava dok recimo TP-LINK 542G (stariji model) radi kao sat sa Vistom i ostalim OS-ovima Smile
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Бог чува Србију!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3973
Zastava Beogard
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.63
mob
Samsung S8 Plus
Da li mozda neko zna da li moze da se uhvati neki provajder u Malom Mokrom Lugu,ul Rada Kondica? :help:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Da li mozda neko zna da li moze da se uhvati neki provajder u Malom Mokrom Lugu,ul Rada Kondica? Smile
Ako vidis kapiju beograda kod ustanicke onda sigurno nesto hvatas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
Hteo bih da sa ortacima kupimo jedan mikrotik i 4 ili 8 MB/s paket kod telekoma i na taj nacin za manje pare dobijemo duplo brzi net, link bi se delio na 4 ili 5 naloga, pa me interesuje koliko je sve to legalno?

Ne bih prodavao net trecim licima ili tako nesto, znaci samo mala "ulicna mreza sa par korisnika" da bi smanjili cenu kostanja neta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone 4
To je ok zamisao ali postoji jedan problem. Prvo, upload u toj varijanti nije mnogo veci nego kod paketa od 4mbit/s, a drugo (veci problem) je broj konekcija koji je prilagodjen za koriscenje interneta istovremena za do 2 racunara. Ne kazem da to ne moze da radi i na 20 ali ako svaki racunar nema vise od 1-2 konekcije Smiley

Kada otvoris neki sajt (recimo burek), mozes u sekundi da napravis i 100-ak konekcija (ucitanje sadrzaja, slika, css-a, javascript-a) tako da ce tada tvoji drugari ostati bez neta :-/
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
e vidis druze zao bih preko mikro tika napravio pppoe naloge i svma na ravne casti dao upload, mislio sam na to. Ali te ne razumem bas najbolje o tom broju konekcija. jel mozes da mi to pojasnis malo ili to resavam preko pppoe naloga

eh, tek sad sam lepo procitao skontao sam sta hoces da kazes al da budem siguran.

1. Sam link koji dobijam od telekoma moze da ostvari XY konekcija ka ISP jer su ga tako oni ogranicili.

2. Pravljenjem pppoe naloga ne zadajem (ja - mikrotik tik) broj konekcija u lokalnoj mrezi, vec se one random dele na x korisnika koji surfuji istovremeno
« Poslednja izmena: 25. Jun 2009, 15:26:52 od mirom83 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Apple iPhone 4
Jeste, svaki ozbiljniji provajder ima limit na broj konekcija koji korisnik moze da napravi zato sto i sa 100kbit/s mozes da napravis par hiljada konekcija i da ubijes dobar deo mreze i otezas ostalim korisnicima koriscenje net-a.

Ti mozes preko MT-a preko njegovog firewall-a da limitiras svima broj konekcija na ravne casti i to ti podesavas. Cak mozes da podesis da to pravilo vazi samo za internet, dok u lokalu necete imati limit Smiley

Neki provajderi daju korisniku samo 16 istovremenih konekcija sto je stvarno malo... po meni, neki razuman broj izmedju 50 i 80 konekcija kako bi surfovanje dobro radilo, jer download koristi jednu konekciju osim ako se ne koristi neki download manager koji pravi vise konekcija na isti fajl...

PPPoE je ok, mada za vasu privatnu mrezu to nema potrebe, lepo u Simple queue mozes svakoj IP adresi da podesis limit up/down i isto tako da dodas pravilo da to ne vazi za lokalnu mrezu... a ako pogledas MT forum i wiki, mozes da nadjes kako se podesava da brzinu delite dinamicki, sto znaci da ako niko nista ne skida, ti ces imati ceo link, ako se prikljuci jos jedan, imacete zajedno po pola linka i tako dalje Smiley

Poz
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.60
mob
Nokia ZTE
samo jedna rec

ti si car

nisam imao prilike da cackam MT tako da si mi sad pomogao extra, sve sto sam hteo da znam.

nisam znao da moze bez ppp naloga da se to odradi a ova stvar sa dinamickom podele veze je fenomenalna opcija(nisam znao da moze na taj nacin)

korisnici su mahom radni ljudi koji rade tokom celog dana, uvece moze biti malo zakrcenja ali nece biti strasno jer sada trenutno dvojica vuku od mene net preko obicnog AP-a i telekomovog rutera i nije toliko lose. ono sto me najvise kolje je nekontrolisan download. u svakom slucaju probacemo.

zaduzio si me

eh da, kad sve ovo znas da ne znas slucajno koliko telekom daje konekcija Smiley
« Poslednja izmena: 25. Jun 2009, 18:21:50 od mirom83 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.